Close
Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 49
    i Krishtere Maska e i krishteri
    Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660

per vellezerit e mi

te dashur vellezer te krishtere qe kini hapur kete teme, nuk dua qe ta mirrni ose ta kuptoni keq por nuk ja vlene qe te hapet ky muhabet. siē e thashe edhe here te tjera, nese dikush nuk njehe krishtin nuk mund te kuptoje keto te tjerat. kur dikush lexon bibel perdite edhe lutet perdite harrine qe te njohe karakterin e Perendise, ne pak fjale fillon te njohe Perendine.

nje dite njeri do te nisej nga vlora per te vajtur ne tirane me autobuze, edhe nuk shkon. ndodhe qe shehi i tij qe ishte ne tirane e pyet pse nuk ke ardhur dje ne pune. ky i shkreti i pergjigjet "jane 20 arsyet qe nuk erdha, 1- nuk kishte makina, 2- nuk kishte...etj etj." i thote shefi i tij mjafte me te paren sepse po mos te kishte makini, te tjerat nuk me duhen!!!

keshtu vajti edhe historia e ketyre qe shikojne disa kleēka(qe nuk jane por ngaqe keta nuk njohin Jezusin edhe nuk mundti kuptojne), edhe fillojne si ato pulat!!!

nese doni qe nje person te shpetohet duhet ti flisni per krishtin edhe jo per keto qe nuk kane kuptim. edhe nese zgjidhni keto ata nuk do te shpetohen por do te behen simpatizante, ose spektatore por te jene te shpetuar, si shume te tjere qe jane bere(thone, me pelqen krishterimi sepse llogjikon bukur por une nuk di se kush eshte krishti)!!!

Kur nje person njehe krishtin do te kuptoje te gjitha keto pyetje qe bejne!!!

Jua them per te miren tua qe mos te lodheni kot por qe ju mos te lodheni edhe ata te pranojne krishtin, qe pastaje do te kuptojne te gjitha.

Zoti ju bekofte edhe ju udheheqte!!!
    Tani pra keto tri gjera mbeten:
    Besimi, Shpresa dhe Dashuria;
    Por me e madhja nga keto eshte
    DASHURIA

Zoti ju bekofte te gjitheve

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    30-04-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    174
    Ezopi na tregon nje fabul te bukur:
    "Dhelpra kur e pa se nuk e arrinte dot rrushin na tha se eshte i papjekur..."
    Keshtu edhe "i krishteri" i gjore, pasi e sheh se s'ka ē'te thote, na thote se nuk ia vlen te diskutosh per gjera ku u hodh dhe u bazua hyjnia e pamerituar e Krishtit.
    Ketu duket qarte se "i krishteri" del teper fals, sepse ai i gjori nuk nguron te na hape tema, shume here me pak te rendesishme se tema ne fjale, por kur i bie sharra ne gozhde llomotit jo ju nuk e njihni Krishtin, jo keshtu jo ashtu.
    Po ashtu edhe tek tema "Muslimanet dhe kryqezimi i Krishtit" e njejta gje ndodh...
    Ja pse tha Niēja i gjore:
    "Ta themi midis nesh, te krishteret nuk jane as burra...sa here takoj nje te krishtere me vjen qe te laje duart.
    Kur Islami e nenēmon Krishterimin ka 1000 here te drejte, Islami ka te pakten burra..."
    (AntiKrishti)
    Ja edhe "Deshmuesi" nuk ngurron te na hape tema se nga na rrjedh emri hebre dhe pse ēifutet na qenkan hebrenj, por kur kalojne rreth temave "kryqezimi" apo se si u vendos hyjnia e Krishtit dhe se si u zgjodhen keta ungjij nga dhjetra e qindra ungjij apokrife, ata bejne nje sy qorr e nje vesh shurdh.
    Pergjigjen thjesht:
    "Nuk ia vlen te diskutosh se ju nuk e njihni Krishtin, se juve nuk ju futet Fryma (qe iu fuska atyre)..."
    Sa mirė do tė ishte tė mos kisha lindur,
    por meqė kam lindur sa mirė do tė ishte tė mos vdisja,
    por meqė do tė vdesė sa mirė do tė ishte tė mos ringjallesha.
    por meqė do tė ringjallem sa mirė do tė ishte tė mos dėnohesha, e nėse dėnohem tė mos dėnohem pėrgjithmonė...

Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660

drites

drita une nuk hap rruge sepse dorezohem por sepse kur e tha Jezusi qe me sektaret edhe fanatiket nuk ve gje ne vije por vetem debate edhe sherre. ne bibel thuhet nje pjese e bukur qe mua me pelqen "Mos iu pergjigj budallait sipas budallallekut te tij qe mos te behesh edhe ti si ai"(Fjalet e urta 26:4). ndersa babai im me thote gjithmone"hapi rruge budallait, sepse budallai ska brira"!

ehj drite drite. sikur te njihje Jezusin ti(qe me ke thene nje here nese nuk gabohem se ishe me tradite kristiane)do te perparoje edhe nuk do te ngeleshe tek i njejti problem qe ke ngelur qe sa je bere myslymane.

Keshilla ime eshte kjo e vetme, Pyet Perendine perse JEZUSI ishte i veēant nga te gjithe profetet e tjere? ty kjo pyetje sska se ēte hyn ne pune sepse nuk je i krishtere(do te me thuash), por une te keshilloj qe te shikosh me vemendje figuren e Jezusit, meqe ju myslymanet thoni se islamizmi eshte fe llogjike(edhe kurani llogjikohet), llogjikoni pak edhe ēeshtjen e Jezusit! Nuk ju leverdis qe te llogjikoni Jezusin sepse ju del qe AI eshte biri i Perendise.

por duhet te mbash mend qe nese do te kuptoshe biblen nuk do ta kuptoshe kurre po ta llogjikosh me mendjen tende, por vetem me lutje edhe me besim!!!

Zoti te hapte syte e zemres!!!
    DASHURIA

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    30-04-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    174
    "I krishteri" po ai babi yt te ka thene ndonjehere:
    "Ah, ti s'mbush mire mor biri im!"
    Nese ta ka thene atehere vertet qenka i zgjuar, nese jo qenka katran si puna jote.
    Ore mavri i gjore, hajde te te shpjegoj se pse eshte e rendesishme te flitet tek tema ne fjale.
    Ti thua se nuk ia vlen te diskutojme sepse ne nuk pranojme Jezusin, prandaj nuk ia vlen te diskutojme...
    MIre te pyesim ne se pse ta pranojme JEezusin?
    Ti do te derdellitesh:
    "Ai eshte Zot, ai u kryqezua, bla, bla, bla..."
    Ne te pysim kush tha se eshte Zot?
    Ti me derdellitjet e tua:
    "Bibla e tha kete gje...."
    Kush eshte Bibla te pyesim ne?
    Ti gjithmone duke derdellitur do te thuash:
    Bibla eshte Fjala e Zotit....
    Dhe ne prandaj hapim keto tema o mavri, ta provojme a eshte me te vertete Bibla Fjala e Zotit apo jo.
    Nese provohet qe Bibla eshte Fjala e Zotit, atehere pranohet qe Jezusi vdiq, qenka Zot, e te tjera si keto.
    Por ti kalama nga trute e kokes, sikur te haje bar o i shkrete dhe jo buke.
    "Klodi" te lutem pergjigju pyetjeve, pse i shmangesh temes, ti me pare e pelqeve qe u hap kjo teme, bile edhe me pergezove, pse tani u largove??
    Mos valle kam dale jashte temes?
    Pergjigju pyetjeve te tjera...
    por meqė do tė ringjallem sa mirė do tė ishte tė mos dėnohesha, e nėse dėnohem tė mos dėnohem pėrgjithmonė...

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Drita! Me vjen shume keq...une nuk po i shmangem temes!

Jemi qe jemi, me ben nje nder ja keshtu, duke i kerkuar po pati mundesi, qofte edhe me kembengulje, 'te krishterit' edhe Deshmuesit te te pergjigjen per kete teme me po ato parime qe ato kane ne besim, dmth bibla eshte Etaloni (kete shprehje e perdor gjithe qejf 'filosofik' deshmuesi) edhe jo duke iu referuar Kishes, tradites edhe historise se saj kur u intereson atyre.

Nqs s'te japin pergjigje, kerkoju se perse eshte keshtu?

Ta shohim nje here edhe PROTESTANTIZMIN te flase pa u mbeshtetur ne ate qe kane mohuar!

Une bie shume dakort me verejtjet qe ti i ben te krishterit, si edhe me te drejten e tij per te kundershtuar!

Pra edhe nje here, a ka ndonje protestant, apo sekt protestant si Deshmitaret e Jehoves, Mormonet etj tu pergjigjet pyetjeve legjitime te Drites, apo jo?

Apo na duhet neve 'idhujtareve' Katolike edhe ortodokse te pergjigjemi! Si e perse keshtu?

Pereshendetje!

** ah se mos harroj, Drita ti edhe Danieli (te cilit perfitoj nga rasti ti uroj 17-vjetorin) ende keni lene pa pergjigje temen mbi manuskriptet e Kuranit, per te cilat u zotuhat se do te pergjigjeshit porsa te mbaronit provimet, pra duhet te ishit pergjigjur thuajse nje muaj me pare!

Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660

Talking ha ha ha

drites!
    1- ti po fles si ateistat per krijimin e botes(qe duan te hedhin poshte qe bota eshte krijuar nga Perendia). me ndodhi disa here qe te degjoj qe te diskutojne per krijimin e botes, por pergjigja ime ishte"pyesni te zotin e tokes qe eshte Perendia". ti nuk mund te fillosh qe te arsyetosh per pronen e nje tjetri edhe pastaj te bihesh ne gafen e budallajin (pa nje piktur, por pikturat e kane ne funde se te kujt jane, filloj te mendohet edhe te pyesi te tjeret se kush e kishte bere kete pikture, harriti ne konkluzionin e vet)!

2- a ja ke pyetur ndonjehere ne lutje Perendise(nese beson ne Perendine)per biblen edhe per te gjitha qe permbane a jane prej tij apo jane prej djallit? une ja kam bere edhe kam marre pergjigje, ate qe ti nuk u beson syve. mendoj se ti nuk beson se Perendia mund te te pergjigje ose eshte i fuqishem sa te te jape nje pergjigje ty edhe ēdo budallai tjeter!

klodit!!!

o i mjeri ti qe ke rene ne gracken e djallit. a e di se ēfare thote bibla per ata si ty "njeriu qe mendon se eshte i ditur atehere eshte injorant". te keshilloj qe te lexosh proverberit 3:5-8! ti po vuan ngaqe nuk e ke pranuar krishtin por rrjedh nga nje familje me tradite te krishtere, pastaj ke bere edhe shkolle teologjie. mbaj mend se te jesh i krishtere te ben vetem nje gje e vetme. po te zgjuaj pak sepse nuk e njehe fjalen e Perendise (Gjoni 1:12-13 "sepse te gjitha atyre qe e pranuan Ai u dha autoritet qe te behen bij te Perendise. jo ata qe kane lindur prej vullnetit te gjakut, as vullnetit te burrit as vullnetit te mishit por ata qe kane lindur nga Perendia"). Zgjohu o i mjere sepse po zhgenjehesh nga perralla e djallit, ti nuk e njehe Perendine! te llogjikosh biblen nuk do te thote te jeshe i Krishtere, do te thote qe te jeshe i marre edhe gomar, sepse bibla besohet edhe meditohet, por llogjika nuk ka vend ne shpirte ka vend ne trupin e mishte.

o i mjere zgjohu sepse Perendia te do edhe do qe ti ti japesh zemren sepse per llogjiken qe ke Perendia nuk di se ēfare te beje.
    po te ishte se do ti interesoje per llogjiken qe ke mund te te kerkonte ndihme ne krijimin e botes(se si ta krijonte), por Ai nuk ka se ēfare te beje me intelektin tend edhe njohurine tende qe e kane mbyllur shpirtin tend edhe nuk beson me ne Perendine por ne ikona. ikonat sipas teje nuk duhen llogjikuar por besuar ndersa bibla duhet llogjikuar edhe jo besuar siē eshte(je njelloj si D.J. edhe si Morm.)!!

Zoti te hapte zemren sepse ti ke nevoje qe te shikosh, do te vazhdoj qe te lutem per ty!!!

hiri i Zotit JEZUS qofte me ju qe i hapni zemren!!!
    DASHURIA

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Ku sh te ka autorizuar ty ore, se paske marre me negativet e te qenit lab, te flasesh se cfare ka studiuar tjetri??!!

Dmth protestanti i pare i kesaj teme me preudonimin 'i krishteri' s'ka pergjigje.

Hajt tashti te shohim ndonje tjeter! Ku jane pra...Deshmuesi e shume protestante jo aktive te forumit, Mesuesi nga Deshmitaret e Jehoves...he pra jepini se bibla nuk eshte vetem nje liber etik, moral, qe ju e mbushni me llafazanerirat tuaja te pashoqe! Flisni..ndryshe s'keni te drejta morale te flisni me per bibel!
    ========================

Nqs ti 'i krishteri' me citon duke me vene gjera qe si kam thene kurre, pra me citon me mashtrim, e pranon vete se nga vjen biblikisht!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Seminarist : 19-08-2002 mė 07:55

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Per ti ndihmuar pak proletaret protestante po u drejtohemi atyre te huaj, meqe kam pare nje anglishtfoles ketu!

Is there anyone that can help the protestants in our forum by answering the questions on the top of this topic?

I do this, becausse I think Deshmues and 'i krishteri' are not informed and educated enough to answer them!

The condition is: the protestants can mention but not justify the belief in bible by using the tradition of the church they refused centuries ago!

I hope my english is clear enough to understand my message! Thanks!
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Seminarist : 19-08-2002 mė 19:47

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    30-04-2002
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    174
    "Klodi" Pėrshėndetje!
    Sinqerisht qė nuk dua tė di pėr problemet tuaja me protestantėt apo Dėshmitarėt e Jehovait.
    Unė ju konsideroj tė gjithėve besimtarė tė Biblės (pa ēka se njė grup beson mė shumė apo mė pak libra tė Biblės, apo njė grup kupton tjetėr gjė nga vargjet e Biblės e njė grup tjetėr gjė), kėshtu qė shumica e pyetjeve ėshtė njė lloj si pėr protestantėt, si pėr ortodoksėt apo Dėshmitarėt e Jehovait, ndėrsa vetėm disa pyetje janė tė veēanta pėr ti si ortodoks, e disa tė veēanta pėr protestantėt.
    Prandaj tė lutem nėse ua di pėrgjigjen kėtyre pyetjeve (dhe besoj se duhet t'ua dish patjetėr se kėto gjėra janė prej besimit tuaj) kthe pėrgjigje dhe nuk po shoh ndonjė arsye tė shėndoshė qė ti tė mos mė kthesh pėrgjigje.
    Tek e fundit ti kthe pėrgjigje si ortodoks, po u dogji protestantėve ata do tė flasin vetė.
    Kurse sa i pėrket pėrgjigjes qė prisje ti, unė mendoj se ty tė ėshtė kthyer njė fare pėrgjigje, pėr akuzat e tua.
    "Danieli" tė ktheu pėrgjigje pėr shkrimin "kufi", ndėrsa unė tė dhashė linkun se ku mund ta gjeje pėrgjigjen pėr akuzėn tjetėr qė ti ke ngritur dhe qė po na thua se Kur'ani qenka kopje e Biblės dhe shkrimeve talmudike.
    Por meqė dashke pėrgjigje mė specifike, atėherė edhe kėtė inshallah do ta kesh (do tė mundohemi sa mė shpejt), dhe pergjigjen nuk po e kthejme dot jo per shkak te mungeses se burrerise, por per shkak te mungeses se kohes.
    Per burrerine tone as mos dysho fare, besoj se e kemi treguar edhe me fakte kete gje ne kete forum, s'kemi pasur frike te deklarojme se kemi gabuar atehere kur kemi gabuar, por ku jeni ju???

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982

Pershendetje...pa ta fut emrin ne thonjeza, Drita!

Une e di qe protestantet nuk do te japin pergjigje, edhe kjo do te me beje se shpejti qe une te ndryshoj fokusin e temave qe po shkruaj, edhe do tu pergjigjem nje me nje ligjerimeve te tua ne faqet e meparshme! Deri me tash, te them te drejten, se kam bere sepse shume prej sygjerimeve te tua jane pak te shkalles se pjekurise se te 'krishterit', megjithate meqe je myslimon do ta jap pergjigjen ne detaje te kerkesave te tua.

Do te perqendrohesha shume me ju, por ja fakti qe protestantet nuk melejne, tregon se ata bashkepunojne me ju nen nje padron, por me sektore te ndryshme!

Faqja 4 prej 5 FillimFillim ... 2345 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Si ndodhi masakra e Tivarit me1 prill 1945
    Nga CEZARND nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 27
    Postimi i Fundit: 12-04-2013, 14:57
  2. Popujt e zhdukur
    Nga Fatih nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 03-01-2010, 19:27
  3. Historia e Popullit Shqiptar
    Nga Darius nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 128
    Postimi i Fundit: 03-03-2009, 12:16

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •