Kjo figura me duket shume e komplikuar dhe nuk jam i sigurt se per c'fare e ke fjalen.
Disa gjera per te mbajtur mend per trekendeshat jane keto:
Shuma e kendeve eshte 180.
Pergjysmorja e kendit ne shumicen e rasteve eshte edhe permesorja e brinjes perballe.
Trekendeshi qe ka dy kende te barabarta ka dhe dy brinje te barabarta, edhe e anasjellta eshte e vertet.
Me trego me specifikisht se si mund te te ndihmoj dhe do te perpiqem.
Kalofsh mire,
Ed
Pershendetje
Edir me larte jane te paraqitura disa te dhena dhe forma e piramides me masat ekzistuese,mua me interesojn dy kende me keto masa sa jane shkallzimet e tyre e di se nga keto dy kende patjeter duhet formohet shuma prej 90' ke lart ne figure diagonalja me germen d
d=325m me intereson vetem 1/2 e kesaj mase qe njeherit eshte horizontalja d=162,5m
h= lartesia njeherit qendra ku formohet kendi prej 90' h=146 m
me lart jane disa masa si psh c= 185m eshte masa reale e katetes e fituar nga 1/2 e diagonales
dhe lartesis h=146 dhe kendet e paraqitura me pastaj cilat shkallzime kane, sepse kendi alfa si me lart ne keto te dhena nuk na del shuma 51.8'. me sakt deshiroj te di ku me sakt paraqitet ky kend nga materiali me lart sepse ishte ne gjuhe te huaj qe se kuptoj .
Verrtet po te mundoj ndoshta me kete pyetje por aq shume ka fshehtesi kjo piramide sidomos tek numrat qe shume duhet punuar per ti kuptuar.psh.
1+2+3+4+5+6+7+8+9=45 4+5=9x4=36x10 nr 10 qe eshte dielli = 360 komplet nje rrotullim i tokes rreth djellit viti .
Ky numri 45 eshte numri qe percaktohet e dhe si shuma e shenjave te diskut te faistos.
Edir me fale se dola nga tema.
pershendetje
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga XH.GASHI : 27-11-2007 mė 04:34
Hey good people please please please help me
Kjo eshte nje teze provimi qe kam per te dorezuar
Kane te bejne me derivatin, limitet
per lehtesim tezen e shkruajta ne word, dhe me pas e konvertova ne .jpg qe ta shihnit me lehtesisht.
Do te isha shume e lumtur nese ndokush do mi zgjidhte pak keto ushtrime, pasi kam me pak se 24ore kohe per ti dorezuar![]()
Puthja eshte ushqimi i zemres...
Unė nuk jam matematicien, por duke lozur me kalkulator kam parė se 987-789 ėshtė e njėjtė me 654-456, ose me 321-123.
Pastaj edhe ne vertikalisht 963-369 ėshtė njėsoj sikur 852-258 dhe 741-147.
Edhe disa detyra qė mund t`i zgjedhni pėr disa sekonda:
9+9, 99+99, 999+999, 9999+9999, 99999+99999 dhe deri nė infinit.
Pėrshėndetje, matematicien!
Glamorous, kjo bie pak si era kopje po mgjth uroj te te ndihmoje per mire e jo per dembelizem:
1. Jo. Le te jete f(x) nje funksion i x-it. Derivati i tij f'(x) = df/dx perkufizohet si f'(x) = lim(x0 -> 0) i [f(x+x0) - f(x)] / x0. Supozo qe ekziston nje pike x1 ku derivati i f(x), pra f'(x) ekziston: por nga perkufizimi i derivatit kemi qe
f'(x1) = lim(x0 -> 0) i [f(x1+x0) - f(x1)] / x0, pra f'(x1) eshte funksion i f(x1), dhe nqs f(x1) eshte i papercaktuar, dhe f'(x1) eshte i papercaktuar.
2. per y = 2x - x^2 kemi y' = dy/dx = 2-2x dhe y'(1) = 0
3. Ky eshte ekuacion me nje ndryshore i fuqise se dyte, clidhje ka me derivativat dhe limitet: 3x - x^2 + 3x - x^2 = 3x ==> 3x -2x^2 = 0 ==> x(3-2x) = 0 ==> x1 = 0, x2 = 1.5
4. Preresja eshte drejteza qe kalon nga pikat P1=(x1,y1) dhe P2=(x2,y2) kur jane te dhena x1=0, x2=2. Gjersa P1, P2 jane dhe parabolen y=x^2 - 2 atehere kemi y1=-2, y2 = 2. Per te gjet ekuacionin e nje drejteze mjatojne dy pika dhe nga (0,-2) e (2,2) gjejme ekuacionin e prereses y = 2x-2.
Dy drejteza paralele kane te njejtin slope (ne shqip duhet te jete pjerresi mbase??): duke supozuar ekuacionin y=ax+b per nje drejtez, dy drejteza paralele kane te njejtin koeficient a. Pra tangjentja paralele me preresen ne fjale ka forme y = 2x+b. Per te gjet ekuacionin e plote te kesaj tangjentjeje na duhet te gjejme b-ne.
Ne pikenpjekjen e tangjentes me hiperbolen, le te themi ne piken (x,y), ku y=x^2-2, kemi dy/dx = 2x = 2 (2 eshte slope i tangjentes), pra x = 1 ==> y = 1^2 - 2 = -1. Pra pika (1,-1) ndodhet ne tangjenten ne fjale prej nga gjejme b = -3. Si perfundim y = 2x-3
5. kur kemi dy funksione fg: (fg)' = (f')g + f(g')
per y = (x-2)^2 * (x+3), kemi f = (x-2)^2 => f' = 2(x-2), g = (x+3) => g=1
y' = 2(x-2)*g + f*1 = 2(x-2)(x+3) + (x-2)^2
per y = (x-2)/(2-x^2) kemi f =x-2 => f' = 1; g=(2-x^2)^(-1) => g' = -2x/(2-x^2)^2
beji vet shumezimet pastaj per te gjet y' sipas formules y' = (f')g + f(g')
Per sqarim, me siper x^n dmth "x ne fuqi n", f' dmth "derivati i f". Sidoqofte kontrolloji vete se njohurite e mia te analizes mund te jen ndryshkur ...
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Dr Rieux : 17-12-2007 mė 22:17
Lulet edhe mund ti shkelin por Pranveren nuk mund ta ndalin dot.
Dr_Rieux shume shume flm! me lehtesove shume pune! Flm!
Puthja eshte ushqimi i zemres...
Me lejen tuaj ??? (gjithmone kam qene AS ne matematike) :
Krijoni Kontakt