Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 24
    I Djathtė
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Deutschland
    Postime
    713

Pse te mos ta bejme

Te nderuar besimtar te krishtere:

Kam nje pyetje.

A nuk do te ishte me vend qe ne te gjithe te ktheheshim ne katolike te ritit ortodoks?

Pershendetje

Anton!

( besimtaret e feve te tjera ju lutem te mos perzihen se e kam fjalen vetem per te krishteret)
    Por sot, Shqypni, pa m'thuej si je?

Άγιος Ειρηναίος της Λυών Maska e Seminarist
    Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Pyetja nuk eshte shume e qarte,se ortodokset jane katolike po ashtu.Te dyja jane terma shume te vjeter te krishtere.

Mos valle pyetja konsiston ne ate katolik romak(qe percakton kishen perendimore me qender Romen),por te ritit bizantin(dmth ortodokse)?

I Djathtė
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Deutschland
    Postime
    713
    Ke te drejte.

Jo gjithkush e di se cdo te thote kjo.

Une e shpjegoj me vone, si fillim le te pergjigjen ata qe e dine kuptimin e drejte.

Thelbi eshte ky :

Kisha te njohe autoritetin e Papes.

Kjo eshte feja e Arberesheve ne Itali dhe sot.

Anton

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    "Ata qe dine kuptimin e drejte"?

Nejse....!

Me kete rast une shtroj nje pyetje:

Pse arbereshet,duke qene te ritit bizantin(dmth ortodokse)

jane nen autoritetin e papes?

A ishin keshtu para,se te shkonin ne Itali?

i Krishtere Maska e i krishteri
    Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660

pergjigje

1- vertet katolik do te thote universal por do te thote edhe nje gje qe thote ne bibel qe po realizohet(kush ka veshe te degjoje)po realizon ardhjen e mbreteris se antikrishti. mbreteria e antikrishtit thuhet ne bibel se do de pergatitet nga nje person(profeti i rreme) qe eshte quajtur sherbyesi i lrishtit edhe do te bashkoje te gjitha fete edhe do ti quaj nj edhe do ti pergatisi per diten e antikrishtit.

2- nuk mund te rrine ne te njejtin vend bal-zebubi(djalli) edhe Jezusi(Perendia), d.m.th. qe nuk do te jete veper e Perendise por e djallit(do te vertetohet profecia e bibles, fjales se Perendise)!!!

3- qendra e krishterimit nuk eshte papa por Jezusi. Thote Perendia: "N.q.s. ky popull perulet edhe me kerkon falje edhe kerkone te eci ne rrugen time edhe kerkone fytyren time atehere une do tu shpallem edhe do ti sheroj edhe do te jetoj me ta!!!

kisha nuk varet i dashur mik nga papa por nga krishti(ndoshta kisha katolike romane)basa eshte krishti. nje gje qe me thane ketu ne itali(nga nje grup katoliker) papa i fundit do t jete antikrishti, por une i korigjova qe nuk do te jete antikrishti por profeti i rreme qe do te pergatise rrugen e antikrishtit(lexoni apokalipsin 12 edhe 13 edhe ne funde lutjuni Perendise qe tu fapi syte per keto dy kapituj)!!!

Zoti ju hapte syte edhe ju bekofte!!!
    Tani pra keto tri gjera mbeten:
    Besimi, Shpresa dhe Dashuria;
    Por me e madhja nga keto eshte
    DASHURIA

Zoti ju bekofte te gjitheve

I Djathtė
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Deutschland
    Postime
    713
    I dashtun Klod kam respekt per ty dhe te me falesh qe jam shprehur ne menyre jo te sakte.

Nuk e kam bere as per te te fyer as per ndonje qellim tjeter thjesht se nuk kisha kohe.

Besoj se mbas kesaj do te mund tia shtrengojme doren njeri-tjetrit me mirekuptim.

Tani te krishterit :

I krishter te lutem per hir te Krishtit mos i perzi gjerat e mos i shkaterro temat.

Pyetja eshte e qarte.

Pse te mos behemi katolike te ritit ortodoks(bizantin)?

( katolike ne kuptimin normal te fjales e jo ne kuptimin filozofik)

( rregulli i ketij forumi eshte te diskutojme temen, a eshte e cfare eshte Papa eshte teme tjeter e hap diskutim te ri po te duash)

Anėtarėsuar
    10-05-2002
    Postime
    4,982
    Une nuk e di nese e ke pare,por ketu ne forum i vetmi katolik je ti dhe i vetmi ortodoks une.

Nga ungjilloret mos prit formim me te mire se ai i te "krishterit",megjithe respektin qe mund te kem per disa te tjere qe s'po i permend me emra.

I Djathtė
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Deutschland
    Postime
    713
    Une mendoj se kjo eshte teme shume interesante dhe ja vlen te diskutohet.

Anton

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    13-05-2002
    Postime
    204
    Anton

Ortodokset jane te krishtere. Katoliket jane te krishtere por ceshtjet e autoritetit te Papes, kryqezatave dhe braktisjes perballe turqve s'harron lehte.

Nese zgjidhim keto bashkimi behet por perse? Mbeshtetje nga perendimi?

I Djathtė
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Deutschland
    Postime
    713
    ..., sepse keshtu i shkeputemi ndikimit te drejtperdrejte bizantin

E di qe eshte dicka shume e veshtire e per shume e pamundur.

Tendenca shoqerore eshte, te jemi te sinqerte largim nga besimi, materializmi e ateizmi nuk jane fenomene te kufizuara me diktaturen.
    Duke bere nje bashkim te klerit do te mund te perballohej me lehte ateizmi, do te "zhdukej konkurenca" e kishave.

Gjithsesi une nuk jam as teolog, as kam njohuri te medha per organizimin fetar.

Anton

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •