Close
Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 22
    Perjashtuar Maska e Fieraku_UK
    Anėtarėsuar
    15-09-2003
    Vendndodhja
    For few Dollars more!!
    Postime
    26
    Anglezet jan rracista vertet....por per shqiptaret qe kan arritur qe kan hyr ne Britani te madhe kan ber shum i mbajn me lek dhe u japin shpira free qe as shteti jon sna i ka dhen dhe po i paisin me pashaporta ne fund te fundit mos na i kan gje borxh??.Ne DT 25,10,2003 Sekretari Homofisit ne Londer Firmos qe te paisi 50 mij Azilant Familjar me Pashaporta...kur na japin dicka ne themi qe jan te mir kur na ndjekin varim turinjt dhe themi jan Racista esht normale je ne dhe te huaj dhe si ke njerzit e tu ne vendin ku emigron...ju pershendes dhe pacit fat ne jet dhe ne dashuri
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Fieraku_UK : 26-10-2003 mė 08:18

Shėrbyesi i buzėqeshjes Maska e Lancelot
    Anėtarėsuar
    20-10-2003
    Vendndodhja
    pranė valėve tė detit
    Postime
    30
    Gjermanet nuk jan raciste ne krahasim me ate e ēfare racista do te ishim ne. Shqiptaret jane me racista. Ne kemi me shume paragjykime ndaj racave te ndryshme.
    ...buzėqesh se nuk do tė harroj...
    Lancelot

Enveri
    Anėtarėsuar
    06-11-2003
    Vendndodhja
    Kopenhage
    Postime
    16

rracismi

Eshte e vertete se te gjithe shqiptaret ndjehen te diskreminuar, dhe jemi te vetedijshem per te.
    Por, cfar duhet te bejme?
    Une mendoj se ne duhet punuar, shkolluar atje ku ndodhemi pa i bere dem dikujt, dhe me ne fund te kthehemi ne vendlindjen tone duke dhene kontributin dhe diturin qe kemi vjedhur nga te tjeret.
    Mbeteni te pershendetur.
    enveri

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    04-11-2003
    Vendndodhja
    Germany
    Postime
    8
    Tema e racizmit eshte nje teme shume e
    gjere dhe e thelle dhe te them te drejten ne fillim nuk doja te merrja pjese ne dhenien e mendimit tim ne kete teme ......... (pasi mendimi im mund te jete shume i vogel perpara madhesise se kesaj teme).

Deshiroj te ve ne dukje dy pika:

a) a dime te dallojme racizmin nga pakenaqesia,keqkuptimi,pergjithesia etj ?

b) a mos valle dhe ne si shqiptare (duke perfshire ketu te gjithe shqiptaret '' te mire apo te keqinj '' ) kemi luajtur nje rol kryesor per kete pershtypje qe ka bota per ne ?

Une mund te flas vetem per pervojen time.Kam jetuar ne Greqi 8 vjet dhe tani qe jam larguar prej andej nuk do te mundesha ta karakterizoja popullin grek si popull racist.Si popull pergjithesues - do te bija shume dakort.Gjithshka ndodhte ne Greqi ne lajme referohej se shkaktari nuk ishte kapur por 99 perqind ishte shqiptar.Kuptohet qe keto lloj lajmesh te nervozojne,por nga ana tjeter kemi dhene dhe shkak,pasi droga,prostitucioni,vrasjet etj. ishin vetem monopol i shqiptareve, pavaresisht se ne greqi jetojne dhe plot kombe te tjere si polak,filipinez,bullgare,rus,por te padegjuar per gjera te tilla ne kaq grade te larte sa shqiptaret.Keta lloj personash bene qe '' bari i njome te digjet bashke me te thatin '' dhe kete ta vuajne pjesa derrmuese e shqiptareve ne greqi te cilet ishin vertet njerez te ndershem.
    Sikur te mos mjaftonte kjo edhe ata qe mund ta ngrinin sadopak emrin e Shqiperise me vlerat e tyre si piro dhima,mirela xhelili etj.(sportista me medalje te arta) edhe ata ne momentin e duhur harruan te jene shqiptare dhe preferuan te jene grek.
    C'presim ne te na shikoje greku me sy te mire dhe c'diskutojme grekun per racist kur ne arrijme ne vetemohim dhe themi me mire ate qe ata do te deshironin te degjonin nga goja jone,sesa ate cka jemi ; duke perfshire ketu dhe pagezimet e pafundme nga mosha 20 vjecare e lart si dhe nderrimin e emrave.
    A mos valle duke te quajtur Maria apo Vasil ........... e perfaqeson veten me mire ne greqi , sesa po te thuash emrin tend te vertete qe dikur prinderit te falen me dashuri ???
    Ishin vertet te dhimbshme frazat '' Ne shqiperi e kisha emrin Edi po ketu e kam Andrea, Eriona po ketu Theodhora '' ............
    A mos valle ky ishte nje lloj parazhvleresimi i vetvetes qe i linte rruge te hapur nje zhvleresimi me te pergjithshem nga ana e grekerve.
    Kuptohet qe shumica me e madhe jona nuk e kaloi prej qefit kufirin shqiptar dhe dihet qe ne dhe te huaj kurre nuk do jesh si ne vendin tend,megjithate kudo qe te jesh kurre nuk duhet harruar prejardhja, kultura, zakonet, gjuha.
    Ne greqi 80 % te femijeve shqiptare nuk dine shqip. Pse ???
    Ne plazhet e shqiperise femijet qe vine nga jashte flasin gjithe gjuhet e botes, por vetem shqip jo.
    A mos valle edhe per kete na e kane fajin greket, italianet apo whatever ?
    Kur ne nuk kemi respekt per gjuhen tone,per cfare respekti pretendojme ne te kene te tjeret per ne?

Dhe per ta perfunduar mendimin tim do doja te them se ne greqi ekziston paragjykimi mbi shqiptaret, por kur ata te njohin nga afer te trajtojne ashtu si te meriton.

Gjithmone kam pyetur veten si do te silleshin shqiptaret po te vinin dikur ne shqiperi kaq shume greker sa shqiptare shkuan ne greqi dhe te benin gjithe ato te mira apo te liga qe bene shqiptaret atje?

Kjo eshte nje pyetje retorike dhe per tju ndihmuar ti pergjigjeni kesaj pyetjeje do tju tregoj ca komente dhe fraza te degjuara gushtin e 2003 qe ndodhesha ne shqiperi: Ne shqiperi ende diskutohet ceshtja myslyman apo kaur ( mosdashje e anasjellte),nderkohe qe te gjithe jemi shqiptar, ose, '' do shkojme ta bejme plazhin ne Sarande pasi plazhi i Durresit eshte mbushur plot me Kosovare'' ???!!!

Njerez jam e mendimit se po te respektosh veten dhe te tjeret, gjithashtu respektohesh dhe integrohesh ne nje shoqeri.
    Shpresoj qe mendimi im tju ndihmoje sadopak, qe jo gjithe pakenaqesive te rastit apo veshtiresive qe hasim tu ngjisim fjalen e madhe racizem.Te pakten une me fjalen racizem kuptoj dicka shume me te madhe.

Ju uroj te gjitheve nje mbremje te bukur!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    03-03-2004
    Vendndodhja
    GREQI
    Postime
    56
    ''notle''vertete Eshte Nje Shkrim I Bukur Sepse Populli Thote '''dashuri Do Gjesh Aq Sa Do Japesh ''''por Eshte Edhe Fakti Qe Greket Ndaj Shqiptareve I Kane Kaluar Kufinjte E Racizmit Kete Fakt Po E Perjetojme Me Mire E Me Ne Qe Ndodhemi Ne Krete .une Qe Po Ta Dergoj Kete Mesazh Jan Nje Djale Qe Gezoj Nje Respekt Te Madh Ne Shoqerin Greke Ku Ne Mjaft Here Jam Ndiere Iofenduar Derisa Nje Dite Ne Nje Tryeze Qe Isha I Ftuar Nuk Mu Durua Dhe I Thashe Qe Po Te Njihni Zemren E Shqiptarit Do Te Flisni Shqip Te Uroj Shendet Dhe Fat Ne Jete Bay Bay.....

-==|ylli_forumit|==- Maska e ElMajico
    Anėtarėsuar
    11-07-2004
    Vendndodhja
    [Milano].Me Zemer Atje...Tek e Vjetra e Bukura [Shqiperi!!!]
    Postime
    1,042
    edhe une bashkangjitem me kete teme por duhet te shtoj vetem se me kalimin e kohes edhe ne po kthehemi ne rraciste...

te shohesh vetem opinoinet e shqiptareve ndaj grekerve i bie qe ne jemi me rracist se ata apo joo...

e njejta gje ndodh ne cdo shtet ne mbrohemi duke u kthyer vete ne rraciste....

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    19-04-2005
    Vendndodhja
    te guri i shqipes
    Postime
    92
    Sa i perket temes se rracizmit ndaj shqiptarve,fajet jane tek na.Duke ditur se cvare bejne shqiptaret ne Evropen perendimore (per kriim me perqindje shum me te madhe se tjeret),mendoj se njerzit jane te durueshem ndaj shqiptareve.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    31-03-2006
    Postime
    5
    italjont greket etj... a ja boni nonje here pytjen vetes sa racista jemi ne

unė them qė ja fusni kot tė gjithė....... nejse shifni e boni

Football Factory Maska e Moltisanti
    Anėtarėsuar
    22-11-2002
    Postime
    1,437
    S'jom rracist ,ama po ma zuni rrugen njeri bohem qe ēke me te .
    ēa te doje te jete i bardhe , i zi , verdhacak , ja haj veshkat .

Gjithsesi urrej serbofilet - bashke me pedofilet qe jane greket .

Faqja 2 prej 3 FillimFillim 123 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Wehhabizmi sipas Ehl-i Sunnetit
    Nga Bani gjk nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 31
    Postimi i Fundit: 22-10-2009, 12:28
  2. Menyra se si duhet ne ta kuptojme fene tone
    Nga abdurrahman_tir nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 36
    Postimi i Fundit: 27-01-2009, 09:12
  3. Identiteti Kosovar
    Nga Eni nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 45
    Postimi i Fundit: 24-09-2007, 12:06
  4. C'ka eshte Shqiptaria?
    Nga Eni nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 23-07-2004, 12:28
  5. A eshte feja Islame e perkryer?!
    Nga Gjoni nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 66
    Postimi i Fundit: 02-03-2003, 20:22

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •