Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 22
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    24-04-2003
    Vendndodhja
    korinth
    Postime
    14

Per sa i perket rracizmit!!!!

Pershendetje te gjitheve njehere se kam kohe pa vizituar kete faqe! Deshiroj te jeni mire me shendet ne radhe te pare pastaj me pune dhe me halle!Lexova me interes disa shkrime qe kishit bere mbi rracizmin dhe me duhet te pohoj se nuk di kujt t'i jap te drejte dhe kujt jo!Megjithate per nje gje duhet te jemi te vetedijshem , te pakten ne qe ndodhemi ne Greqi, na duan greket aq sa i duam edhe ne!Kush eshte rracist do te thote se eshte edhe i paditur, nuk eshte i sigurte tek vehtja dhe ka frike te shohe realitetin ne sy!Te pakten keshtu mendoj une!Dikush thote se nuk duhet t'i fusim te gjithe greket ne te njejtin kazan , ketu do te theksoja se nje pjese jo e vogel e tyre e bejne kete gje me ne, d.m.th na fusin ne te njejtin kazan.Zakonisht na shohin nga larte, ne te njejten kohe kur nje shkrimtar i madh ka thene se : Njerezit duhet t'i shohesh nga larte vetem atehere kur do te duhet t'i ndihmosh per t'u ngritur!Na shohin me zili dhe ne te shumten e rasteve kane paragjykime ndaj nesh.Nuk e ve ne dyshim qe patjeter kur dy kultura te ndryshme takohen do te kete edhe kontradikta por ketu flasim per tejkalime nga nje kontradikte e thjeshte!Nuk e di ne se bashkeatdhetarit tim Noertit i ka rastisur ndonjehere te mos e sherbejne ne ndonje kafeteri per te vetmen arsye se eshte shqipetar,d.m th t'i thone : nuk ju sherbejme sepse ne kafeterine tone nuk u sherbehet shqipetareve:Ne se ky nuk eshte rracizem atehere cfare eshte?Eshte mikpritje, eshte bujari, eshte zemergjeresi??????????Pa dashur te hyj ne kontradikte me Noertin ketu!Ky eshte vetem nje rast i cili permenda , por ka edhe te tjere. Nuk dua te marr ne mbrojtje ata shqiptare te cileve nuk u pelqen puna dhe mundohen te sigurojne ndryshe jetesen e tyre se patjeter qe ka shume raste te tilla por gjithesesi nuk mund te perfaqesoje kjo pjese e shqipetareve nje komb , nje popull te tere ,apo jo Noert?Nejse tema eshte shume e veshtire dhe nuk dua te zgjatem me tej , thjesht deshiroja edhe une te shkruaj dy fjale ! Pershendetje te gjitheve dhe ne vecanti Don_Kishotit!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    29-04-2003
    Vendndodhja
    Milano
    Postime
    33
    Pershendetje!!!
    Me ne fund nje person qe hapi kete teme.... rracista ka ne te gjithe boten...
    Edhe ketu ne itali i kane shume bezdi te huajt.(por ne Shqiptareve ne vecanti).
    "Me mire nje fund i dhimbshem,
    se nje dhimbje pa fund"
    "Me lodhi mundimi ne shpirt tere jeten,
    te them lakuriq te verteten
    po asnjehere nuk munda ta them dot,
    se qenka zuske kjo bote"

i/e regjistruar Maska e leci
    Anėtarėsuar
    14-01-2003
    Vendndodhja
    Goetheanum,Italy
    Postime
    1,742
    Gabriel garcia marquez:
    nje njeri ka te drejte te shohi nje njeri tjeter nga lart poshte vetem kur duhet ti japi doren qe te ngrihet.
    Besoj qe te gjithe ne qe jetojme jashte Shqiperise pak a shume e kemi provuar ēdo te thote rracismi.Ne Greqi me sa dij eshte shume me i theksuar.Une kam 2 vellezer ne Athine dhe me tregojne gjera,qe te them te drejten habitem.Edhe ketu ne Itali nuk eshte fushe me lule.Kam 12 vjet qe rri ketu dhe i kam provuar te gjitha ne kurrizin tim.Por prap besoj se situazioni eshte me i qete.Nuk ka dite qe mos te flasin per shqiptaret.Me fakte ose pa fakte e rendesishme eshte te flasesh keq per ne.I degjojme perdite fjalet,vishesh si albanes,dukesh si albanes.Ne fjalorin italian po hyn si pa te keq fjala lypes rreckaman=albanese.
    Megjithate bota ecen keshtu dhe nuk kemi si ta nderrojm.Nuk mund ta kalosh jeten duke u munduar ti nderrosh idet ose mendimet njerezve.Nga regjimi komunist na kane ngelur vetem parullat.Qente le te lehin karvani te hece perpara.Nuk duhet tja bejme qefin qenve.
    pershendetje dhe gjithe te mirat ngado qe jeni
    Quod timor cladis.
    Sed intuitum amet elit vitae est

olta
    Anėtarėsuar
    20-06-2003
    Vendndodhja
    uk
    Postime
    34
    Ndienja e racizmit lind kur ti fillon e ndjehesh i huaj apo me sakte i tepert dhe nese kjo ka ndodhur me ty miku im kthehu sepse paren as qeni se ha ke vehtem nje jete dhe nje atdhe te vertete
    globi

Caesar Tulipanus Maska e Julius
    Anėtarėsuar
    21-05-2003
    Vendndodhja
    ne boten e cudirave.
    Postime
    1,767
    Pse ajo qenka zgjidhje te kthehet prapa? Pse turist vajti ai atje nuk i pelqeu dhe hop kthehu!!!! Ca llafos ti moj vajze?
    Po ju tregoj nje histori qe e kam lexuar ne nje gazete me duket:
    Nje vajze shqiptare kishte shkuar per tu mjekuar nga nje semundje e rende ne France. Pas operacionit mjeket i thane se nuk i kishte mbetur shume jete per te jetuar..Gjithashtu mjeku qe i beri operacionin e kishte ftuar ne shtepine e tij nje nate ku e bija festonte ditelindjen. Vajza me kenaqesi e pranoi ftesen dhe beri c'eshte e mundur per tu dukur sa me e bukur dhe e paraqitshme ate nate. Ndejti si asnjehere tjeter para pasqyres duke u krehur dhe duke u rregulluar. Pas pak ditesh do te vdiste por e shfrytezoi ftesen per te paraqitur nje imazh te bukur te shqiptareve ne bote. Kete gje duhet te beje cdo shqiptar qe tju tregoje te tjereve se e kane gabim te mendojne ashtu si mendojne per ne!!! bye
    Ezekiel 25-17.

Anėtarėsuar
    14-01-2003
    Vendndodhja
    Goetheanum,Italy
    Postime
    1,742
    une po te isha duke vdekur(larg qofte) do kthehesha ne vendim tim.aty ku kam lindur.per te tjerat ke te drejte plako.eshte e veshtire por nuk duhet ulur koka.une dua te behem diēka ne jete.
    te fitoj sfiden per veten time dhe ta kuptojne si jemi ne shqiptaret.Ma pershendet ate greqine julo se me pelqen fort
    gjithe te mirat
    Quod timor cladis.

i/e regjistruar Maska e R2T
    Anėtarėsuar
    18-04-2003
    Postime
    1,061
    Jam shume i lodhur me kete temen e racizmit se eshte hapur mbi 1,000,000 here...po qe se eshte hapur para se te hynit ne forum merni mundimin te lexoni temat para jush.

E para, "kush tha se kush eshte racist eshte dhe i paditur", mendon shume ceket. Ne rradhe te pare ti po diskriminon dhe po gjeneralizon si nje racist. Ti me klasifikon si te paditur per arsye te mendimit qe kam. Ndersa une te klasifikoj si te paditur per arsye te ngjyres /prejardhjes qe ke. Ku qenka ndryshimi? Qenkemi njesoj. Nese dikush eshte racist, ne rradhe te pare do te thote se eshte i mireinformuar. Ka pas eksperience te mjaftueshme te arij ne konkluzionin se cila race duhet diskriminuar, eshte krenar per prejardhjen qe ka dhe mbeshtet interesat e races se vete.

E dyta nuk po e kuptoj pse po qaheni kaq shume se po ju diskriminojne. Cfare prisni ju, lule dhe biskota? Po shkelni ne token e dikujt tjeter, duke prekur intyeresat e dikujt tjeter, duke i mare punen, rritur taksen dhe inflacionin, duke i futur drogen dhe krimin (ta bejme nje gje te qarte: nuk jemi te gjithe qengja). Greket dhe Italianet dhe kushdo tjeter ka plotesisht te drejte te jete racist, eshte Zot ne token e vet. Po qe se ty nuk te pelqeka, autobuzi per Kakavie eshte cdo 6 ore. Dhe ankoheni kot si gra te liga, se ja lejoni vetes tju ulin cdo dite poshte dhe perseri nuk e kapni ate autobuz. Nuk ka asgje te turpshme te ulesh koken e te shtyshe poshte inatin, cka eshte e turpshme eshte te ankohesh se dikush po sillet si Zot ne vendin e vet, dhe te shkosh akoma dhe me tej sa te qurravitesh per racizem dhe mos levizesh b*then nga rehati qe te ofron ai shtet.

Te gjithe ne nje situate jemi, mergimi nuk eshte kurre gje e mire, por te ankohesh per racizem eshte ironi. Kur shkel ne token e dikujt si emigrant duhet te kuptosh se i ke hequr vize te drejtave te tua dhe i je mirenjohes "mikpritjes raciste" te vendasve. Nese nuk arrin ta pranosh kete, sic e thashe me pare autobuzi per Kakavie (apo LaVikinga) nuk jane fare raciste dhe do ju mirepresin ne bord.
    Postimi i mesiperm nuk shpreh detyrimisht opinionin e autorit mbi temen e ngritur.

Anėtarėsuar
    14-01-2003
    Vendndodhja
    Goetheanum,Italy
    Postime
    1,742
    Po kush po qahet mor plako.Po kerkonim thjesht te analizojme nje teme qe e kemi ne zemer.kete teme grekt dhe italianet i kane trajtuar para 50 vjetesh.ne tani na erdhi radha dhe po flasim.asnje njeri nuk ka te drejte te jete rracist.mund ta beje se eshte ne shtepine e vet ashtu po.mergimi eshte i veshtire per te gjithe,nuk eshte se ste pelqen dhe kthehesh ne shtepine tende.vendi une per momentin nuk na jep mundesine qe te jetojme atje.po na thua qe duhet te kemi turp pse ankohemi.nuk e shoh te drejte.nuk i prekim interesat askujt,nuk ja vjedhim punen askujt.imigrazioni eshte i domosdoshem per ekonomine e vendeve ku shkon.pse kujton qe na pranojne?ndoshta pse jemi me te bukur?jo plako na duan sepse fonderite,muratoret, fushat e domateve i mbajne gjalle emigrantet.spo e sheh njeri rehatin por po e levizim b.then nga 12 ore ne dite per kafshaten e gojes.
    si paten te drejte italianet dhe greket te emigronin per te rregulluar situazionin e vendit te tyre kete te drejte e kemi dhe ne sot.ka njerez qe e ulin koken sepse sakrifikohen per ti dhene diēka femijeve,ate diēka qe prinderit tane spaten mundesi tna jipnin.sakrifikohen per te mbajtur me buke familjet e tyre.sduam as lule as biskota nga njeri.ti fusin ku them une.
    gjithe te mirat plako
    Quod timor cladis.

Caesar Tulipanus Maska e Julius
    Anėtarėsuar
    21-05-2003
    Vendndodhja
    ne boten e cudirave.
    Postime
    1,767
    R2t e mbeshtes mendimin tend por me duket sikur po e tepron pak. Te jesh emigrant nuk do te thote te jesh pa te drejta! Vertet shume nga tanet e kane tepruar ketu ne Greqi apo gjetke por nuk mund t'i vesh te gjithe ne nje thes. Vertet na intereson te qendrojme ketu por mos harro se edhe Italia apo Greqia kane interes qe na mbajne. (ligji nr1 i kapitalizmit askush nuk te jep gje pa marre asgje.
    Ezekiel 25-17.

Perjashtuar Maska e Fieraku_UK
    Anėtarėsuar
    15-09-2003
    Vendndodhja
    For few Dollars more!!
    Postime
    26
    ju pershendes te gjithve...quhem Alkano dhe flas nga Londra jetoj ktu prej 5 vjetesh anglezet jan vertet rracista por per mua esht normale kjo skam pse te me ngelet qefi se un kam arth ne londer jo anglezet ne shqipri,,,,por te dini dicka qe ne shqiptaret jemi me shum racista se Europa,,,Psh kur te vi dita qe shqipria te mbushet me Afrikan ne si do sillemi me ta do ti respektojm si endacak dhe te pavler kshu qe mos ti ngelet asnje nga rinia shqiptare qefi se ne jemi ata qe dalim ne Europ dhe tani themi sna duan.....esht normale````dhe un jam RACIST

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Wehhabizmi sipas Ehl-i Sunnetit
    Nga Bani gjk nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 31
    Postimi i Fundit: 22-10-2009, 12:28
  2. Menyra se si duhet ne ta kuptojme fene tone
    Nga abdurrahman_tir nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 36
    Postimi i Fundit: 27-01-2009, 09:12
  3. Identiteti Kosovar
    Nga Eni nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 45
    Postimi i Fundit: 24-09-2007, 12:06
  4. C'ka eshte Shqiptaria?
    Nga Eni nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 23-07-2004, 12:28
  5. A eshte feja Islame e perkryer?!
    Nga Gjoni nė forumin Toleranca fetare
    Pėrgjigje: 66
    Postimi i Fundit: 02-03-2003, 20:22

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •