Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 17
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    07-06-2002
    Vendndodhja
    Stamboll
    Postime
    115

Krishterimi i vetem???

Kjo teme eshte vazhdim i temes nje debat per te gjithe besimtaret. Une kembengula ne nje pyetje timen por s'morra pergjigje prandaj vendosa te hap nje teme te re se ndoshta kesht ua terheq me shume vemendjen.

Ne si muslimane besojme qe te gjithe profetet kane predikuar besimin ne nje Zot te vetem siē eshte dhe ne Islam pra Islami nuk erdhi si nje mesim i ri por ishte forma e besimin e predikuar gjate gjithe historise se njerezimit me pare por qe ishte ndryshuar nga njerezit dhe nuk ekzistonte ne formen origjinale. Kete besim predikoi madje edhe Zarathustra dhe me sa di une edhe Buda. Dhe perderisa Islami pretendon te jete feja e vertete s'mund te jete ndryshe pasi profetet s'mund te predikonin nje doktrine jo te vertete. Ndersa me sa di une doktrina e trinise gjendet vetem ne Krishterim dhe ne asnje fe apo filozofi a botekuptim tjeter te ēfaredolloj epoke, gjeografie apo kulture nuk shihet diēka qofte dhe e ngjashme me te. Nese eshte keshtu do doja nga besimtaret e krishtere te me sqaronin si eshte e mundur kjo duke marre parasysh qe trinia sipas tyre eshte pjese e besimit te vertete dhe, nese une gabohem ne ne ate ēka parashtrova me lart te jepnin provat e tyre per ekzistencen e ketij mesimi ne fe te tjera ose ne mesimet e profeteve te tjere.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    07-06-2002
    Vendndodhja
    Stamboll
    Postime
    115
    Kam vene re qe te krishteret s'po duken me kohet e fundit.
    What is it that we're waiting for?
    Looking forward to, preparing for?
    Life kicks us in the teeth
    Yet something makes us crawl back for more

Blood and tears upon the altars of our lives we shed
    Blood and tears until the sweet release we share in death
    Hours like days, weeks feel like years
    Decades of Tears
    Yet somehow everything seems so worthwhile
    For a moment

i Krishtere Maska e i krishteri
    Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660

pergjigje

I dashur mik neve si te krishtere jemi lodhur qe te japim pergjigje gjithmone. ju pergjigjemi te njejtave pyetje perdite edhe jemi lodhur sepse ju nuk beni pyetje por vetem doni te talleni. po te shikoni mire keto pyetje qe beni sepse pergjigjet i kane.

kerko njehere i dashur mik tek mesime nga bibla edhe do te shikoshe shume pergjgigje. sepse nuk jemi robota qe te pergjigjemi, te njejten gjeje !!!

Zoti te hapte syte!!!
    ><> ><> ><> ><> ><> ><> ><> ><> ><> ><> ><> ><> ><> ><> ><> ><> ><> ><>
    Tani pra keto tri gjera mbeten:
    Besimi, Shpresa dhe Dashuria;
    Por me e madhja nga keto eshte
    DASHURIA

Zoti ju bekofte te gjitheve

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    07-06-2002
    Vendndodhja
    Stamboll
    Postime
    115
    I dashur mik neve si te krishtere jemi lodhur qe te japim pergjigje gjithmone. ju pergjigjemi te njejtave pyetje perdite edhe jemi lodhur sepse ju nuk beni pyetje por vetem doni te talleni. po te shikoni mire keto pyetje qe beni sepse pergjigjet i kane.
    Me vjen shume keq por qellimi im nuk eshte aspak te tallem dhe as qe kam shkruar ndonje gje tallese. Megjithate po shoh njehere tek mesime nga bibla por tek pyetje per besimtaret nuk e kam hasur diēka ne lidhje me pyetjen time as ne temat e meparshme.

i/e regjistruar Maska e Shėn Albani
    Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Postime
    899
    Muhameti, xhebraili dhe Allahu: Anuk eshte kjo trini?

i/e regjistruar Maska e Danieli
    Anėtarėsuar
    29-04-2002
    Vendndodhja
    Tirana
    Postime
    134
    Ua Alban nga e ke degjuar ti kete? Mos ja fute kot...
    Apo jo?

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    07-06-2002
    Vendndodhja
    Stamboll
    Postime
    115
    Muhameti, xhebraili dhe Allahu: Anuk eshte kjo trini?
    E para here qe degjoj diēka te tille. Allahu eshte krijuesi i vetem, zoti i boterave, i vetmi qe duhet adhuruar dhe prej te cilit duhet kerkuar falje dhe meshire. Xhebraili eshte engjell ndersa Muhammedi njeri dhe profet, i derguari i Allahut si Jezusi, Davidi e profete te tjere.

i/e regjistruar Maska e Shėn Albani
    Anėtarėsuar
    27-07-2002
    Postime
    899
    Per cfare arsye duhet te kerkoje falje dhe meshire nese nuk beje gje te keqe. Se Allahu eshte krijuese i botes,( ne njohim nje bote ), eshte ceshtje krejtesisht relative. Nje hipoteze te tille nuk e besojne mbi 5 miliard njerez. Se keta njerez nuk e besojne Allahun e din edhe Perendia

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    07-06-2002
    Vendndodhja
    Stamboll
    Postime
    115
    Kur shkran nje musliman kuptohet qe shkruan sipas asaj qe beson. Ajo qe une thashe eshte ajo qe une besoj por s'e mendova qe ne ēdo shkrim duhet patjeter ta theksoj kete. Ndersa me ate fjaline e pare s'e kuptova fare ē'deshe te thuash. Ne perderisa jemi mekatare i kerkojme falje Zotit.
    What is it that we're waiting for?
    Looking forward to, preparing for?
    Life kicks us in the teeth
    Yet something makes us crawl back for more

Blood and tears upon the altars of our lives we shed
    Blood and tears until the sweet release we share in death
    Hours like days, weeks feel like years
    Decades of Tears
    Yet somehow everything seems so worthwhile
    For a moment

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    07-06-2002
    Vendndodhja
    Stamboll
    Postime
    115

te krishterit

kerko njehere i dashur mik tek mesime nga bibla edhe do te shikoshe shume pergjgigje. sepse nuk jemi robota qe te pergjigjemi, te njejten gjeje !!!
    Pashe dhe atje dhe s'gjeta gje por meqe thua se u jeni pergjigjur tjeterkund kesaj te lutem vetem ta kopjosh tekstin ketu.

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •