Ore te gjesh pune eshte e kodhajte! Te rrish me se 3 dit, eshte e veshtire!
Ore te gjesh pune eshte e kodhajte! Te rrish me se 3 dit, eshte e veshtire!
la tierra de las águilas
Kerkime per te te gjetur pune ehste nje pune ne vetvete!
Ner kete shoqeri ketu ku jam une , te pakten, ehste me keq se ne kohe te Enverit qe duhet te kesh mikun dhe te njohurin qe te japi disa referenca. Sipas statistikave vetem 20% e puneve jane te tablluara, pjesa tjeter, 80% nuk eshte.
Qualifikimet qe kerkohen dhe ekspertiza eshte po ashtu e konsiderueshme ne mase, se bashku qe duhet te keshe dhe eksperience pese pjecare ( kanadeze) qe te futesh ne prfesion.
Nuk behet fjale fare per doktorat, avokate apo njerez qe kane profesione te tilla.
Duhet te jesh bilingual sic tha dhe malli, por sa me tepr gjuhe te dish, si psh spanjisht apo italisht apo greqisht te sigurojne pune ne komunitetet te tilla sa per fillimin.
Shkolla eshte nje faktor tjeter, nuk mjafton vetem diploma e universitetit te mbaruar ketu por duhen edhe certifikate te tjera, ose licenca ose master te pakten te pozicionohesh mire.
Duhet te kesh durim qe te shikosh websites te ndryeshme, si psh
www.hotjobs.ca
www.monster.ca
www.workopolis.ca
edhe shume te tjera.
Dhe nje gje tjeter:
Nje resume fantastike me cover letter dhe referenca.
prane detit i pa lare
prane drites i pa pare
prane sofres i pa ngrene
prane dijes i pa nxene
kush ka gjetur pune nga ju e eshte i kenaqur me ate pune qe ben?
a mund te gjesh pune lehte apo jo kjo tregon dhe fakti qe dalin e vrasin te huajt ne mes te rruges e ne mes te dites.( ka ndodhur ne belgjike, para 2-3 ditesh)
te tille ka sa te duash dhe mendo te te ofrojne pune njerez te tille apo te te gjenden afer per te ndihmuar ne kete drejtim
Fjalet e pa thena nuk lendojne kurre.
Don't wait for extraordinary circumstances to do good,try to use ordinary situations
:^proton
Paj une se kam pas problem ne Ks jane disa kushte:
1.te jesh femen
2.te dish gjuhen angleze
3 te dish kompjuterin
dhe une i kam plotesu e jam punesu deri pak kohesh e tani jam ne biznes familjar dhe nuk lypet aq shume mjafton te jesh e familjes
Ne se njerezit flasin keq per mua: Ta dinin c'kam thene une per ata: Do te flisnin edhe me keq.---JM
une e kam te veshtire te gjej nje pune qe te me pershtate.ngaqe jam ne shkolle
shum e veshtir eshte per te gjetur nje pun te mir. QIndra aplikime dhjetra intervista direkte dhe me telefon. Esht shum mindim por ske cben kur te ze. Po e zure punen je me fat po nuk e zure do fillosh ne nje vend me me pak para.
websiti me i madh per vende pune sot per sot eshte craiglist.org, sepse vended e punes jan jan direkt nga pundhensi dhe jo ng akompani rekrutuese.
www.gumtree.com eshte webi me i pershtatçem per te gjetur pune.
Gjithashtu shumicen e puneve te mia e kam gjetur ne kte site .
Mjafton te dergosh nje CV dhe pune e mbaruar .
jo aspak sepse shoqeria e madhe edhe nje pun e gjen easy nese i le vend vetes tende ndersa nese mbaron shkollen edhe kerkon per pun mos kerko te filosh sa me lart po veni kembetnjehere![]()
Partizoni
Deri tani puna e vetme qe kam gjetur qe me ka pelqyer eshte puna aktuale: Barman.
Mbasi te mbaroj shkollen nuk e dij nese do ariij ta gjej punen menjehere apo do me duhet te kerkoj Gjate.Ketu ne Itali nuk kam ndermend te rri prandaj do mundohem te pergatis terrenin per ne Atdhe.![]()
Krijoni Kontakt