Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 25
    in bocca al lupo Maska e Leila
    Anėtarėsuar
    25-04-2003
    Postime
    2,556

Thonj te verdhe?!

Sot po shikoja thonjte krejt rastesisht dhe vura re se gjysma e siperm e thonjve ishte e verdhe, kurse gjysma e poshtme ishte ngjyre mishi (normale). Me pare nuk e dija ndryshimin se s'kisha si i krahasoja, por tani e shoh qe jane te verdha. S'kam pire cigare, as kam ndryshuar diete. Di dikush ndo nje arsye tjeter pse mund te me kete ndodhur kjo? Mos luan rol edhe ndryshimi i stineve?
    trendafila manushaqe
    ne dyshek te zoterise tate
    me dhe besen e me ke
    dhe shega me s'me nxe

i/e regjistruar Maska e ChuChu
    Anėtarėsuar
    03-06-2002
    Vendndodhja
    nyc
    Postime
    3,400
    Me sa di une, thonjte e verdhe zakonisht shkaktohen nga perdorimi i manikyreve te erret. Mundohu te perdoresh ngjyra te lehta, te cilat kane me pak pigment se sa te erretat, dhe nuk rezultojne ne zverdhjen e thonjeve.
    Per te hequr zverdhjen, mund te perdoresh tooth whiteners (or bleaching toothpaste) dhe krruaji me nje furce dhembesh. Gjithashtu Orly ka produkte te ndryshme per thonjte, hidhu nje sy.

damn, i should open my own beauty salon me gjithe keto qe di. dhe ironikja eshte se vete s'perdor absolutisht asgje pervec rimelit.

Anėtarėsuar
    25-04-2003
    Postime
    2,556
    Thank you, Kuqe. You really should.

Duhet ta kisha permendur ne postin e pare, por harrova. Une s'i kam qejf manikyret (I pelqeja dikur kur isha 8 vjec, se me dukeshe vetja e madhe ). Tani i mbaj thonjte e pastra, keshtu qe manikyri s'eshte arsyeja pse jane ashtu.

Kam pershtypjen se pjesa e verdhe e thonjve eshte edhe me e forte, dhe e trashe. (like my dad's toes...)

Te pakten nuk po me dalin me te verdha.
    trendafila manushaqe
    me dhe besen e me ke
    dhe shega me s'me nxe

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    08-08-2003
    Vendndodhja
    Shangri-La
    Postime
    6,261
    Leila bera ca research dhe gjeta keto websites qe mund me ca informacione per thojn te verdhe

http://www.naildr.com/articles.html

http://styles101.homestead.com/ndisease.html

hope you find them useful, sadoqe kam parandjenje qe ke bere vet researchc, but just in case

muahss talk to you soon ^_^
    I don't care how poor a man is; if he has family, he's rich.

Anėtarėsuar
    25-04-2003
    Postime
    2,556
    Citim Postuar mė parė nga *~Rexhina~*
    Leila bera ca research dhe gjeta keto websites qe mund me ca informacione per thojn te verdhe

http://www.naildr.com/articles.html

http://styles101.homestead.com/ndisease.html

hope you find them useful, sadoqe kam parandjenje qe ke bere vet researchc, but just in case

muahss talk to you soon ^_^
    You would think I'd research it myself, pasi kot nuk thone, "Nqs do dicka te behet bukur/mire, beje vete." Por me kete schedule qe kam keto dite... as me shkoi ne mendje.
    Flm per informacionet, Anush.
    trendafila manushaqe
    me dhe besen e me ke
    dhe shega me s'me nxe

madmoiselle Maska e angeldust
    Anėtarėsuar
    08-06-2002
    Vendndodhja
    Michigan
    Postime
    1,368
    Hey Leila,

jam pak shpejt dhe s'po shoh shume researchin qe ka bere Rexhina... por thonjte e verdhe shpesh mund te jene nje infeksion i fungeve. Keto lloj infeksionesh jane me te veshtira per t'u trajtuar sesa infeksionet e bakterieve te thjeshta te cilat mund te kalojne thjesht me antibiotik. Nqs. e ke pare ne TV nganjehere kohet e fundit ka nje reklame per Lamisil, nje ilac anti-fungus qe trajton infeksionin e toenails... Nqs. e ke pare ndonjehere reklamen, po te ve nje pikture me nje animim qe i kane bere fungusit te thonjve, e cila me duket pak per te qeshur ... per te te kujtuar personazhin e kesaj reklame.

Infeksionet e fungusave jane me te veshtira per t'u trajtuar sesa bakteriet dhe kerkojne terapi disa muajshe nganjehere me tableta nga goja, nqs. eshte infeksion i avancuar. Por nga c'tregon ti nuk me duket shume sepse po te ishte shume atehere do ta kishe thoin edhe me shtresa-shtresa... flaky. Prandaj ndonje formulim lengu qe te aplikohet me pambuk mund te beje pune ne rastin tend.

Tregoja njehere ndonje farmacisti kur te te bjere rruga ne ndonje CVS, dhe ndoshta te rekomandojne ata ndonje ilac OTC... sa pa vajtur puna deri sa te te duhet ndihma e doktorit me ndonje prescription drug. Po t'i marresh nga goja ilacet anti-fungus mund te kene side effect negativ ne melcia... kshu qe mos e ler kete pune pas dore.
    Fotografitė e Bashkėngjitura Fotografitė e Bashkėngjitura  
    In the sweetness of friendship let there be laughter, for that's how heart finds its morning and is refreshed.

Anėtarėsuar
    25-04-2003
    Postime
    2,556
    Citim Postuar mė parė nga angeldust
    Hey Leila,

jam pak shpejt dhe s'po shoh shume researchin qe ka bere Rexhina... por thonjte e verdhe shpesh mund te jene nje infeksion i fungeve. Keto lloj infeksionesh jane me te veshtira per t'u trajtuar sesa infeksionet e bakterieve te thjeshta te cilat mund te kalojne thjesht me antibiotik. Nqs. e ke pare ne TV nganjehere kohet e fundit ka nje reklame per Lamisil, nje ilac anti-fungus qe trajton infeksionin e toenails... Nqs. e ke pare ndonjehere reklamen, po te ve nje pikture me nje animim qe i kane bere fungusit te thonjve, e cila me duket pak per te qeshur ... per te te kujtuar personazhin e kesaj reklame.

Infeksionet e fungusave jane me te veshtira per t'u trajtuar sesa bakteriet dhe kerkojne terapi disa muajshe nganjehere me tableta nga goja, nqs. eshte infeksion i avancuar. Por nga c'tregon ti nuk me duket shume sepse po te ishte shume atehere do ta kishe thoin edhe me shtresa-shtresa... flaky. Prandaj ndonje formulim lengu qe te aplikohet me pambuk mund te beje pune ne rastin tend.

Tregoja njehere ndonje farmacisti kur te te bjere rruga ne ndonje CVS, dhe ndoshta te rekomandojne ata ndonje ilac OTC... sa pa vajtur puna deri sa te te duhet ndihma e doktorit me ndonje prescription drug. Po t'i marresh nga goja ilacet anti-fungus mund te kene side effect negativ ne melcia... kshu qe mos e ler kete pune pas dore.

E kam fjalen per komplet te gjitha gishtat e duarve. Dmth... te GJITHA mund te kene fungus?!?! Po pa trajtim, iken kjo? Se po me dalin te pastra tani.
    trendafila manushaqe
    me dhe besen e me ke
    dhe shega me s'me nxe

Moderatore
    Anėtarėsuar
    09-06-2002
    Postime
    1,812
    Ndihma qe mund te te jap eshte kjo: Pasi te njomesh duart mund t'i pastrosh thonjte nga siper me nje lime te imet deri ne zbardhje, nese nuk funksionon mund te perdoresh lengun e limonit ne mbremje, para se te shkosh ne shtrat dhe ai mund te veproje gjate nates. Lengu i limonit eshte zbutes i mire edhe per lekuren e duarve dhe te kembeve.
    Kenga me e larte qe mund te degjoje njeriu eshte belbezimi i shpirtit njere

i/e regjistruar Maska e R2T
    Anėtarėsuar
    18-04-2003
    Postime
    1,061
    Leila,

Kur eshte rrjedhoje e fungeve thonjte nuk jane vetem te verdhe. Midis thoit dhe mishit krijohet nje boshllek i cili mbushet me nje solucion, tip brumi, te verdhe te cilin mund ta provosh ta heqsh me ndonje send te holle, tip gjilpere. Gjithashtu thonjte behen me te forte dhe nuk priten aq kollaj sa me pare.

Nese eshte fungus, perhapet ne te gjithe thonjte me pak perjashtime, zakonisht fungus eshte i perhapur te thonjte e kembes. Ilaci me i efikas eshte Lamisil. Jepet vetem me recete, dhe duhet ta maresh rregullisht per 6 muaj. 3 muaj pasi ke filluar ta maresh do shofesh ndryshimet e para, megjithate ne 20% te rasteve ky fungues eshte i pasherueshem.

Per cdo rast mire eshte te shofesh doktorin.
    Postimi i mesiperm nuk shpreh detyrimisht opinionin e autorit mbi temen e ngritur.

Anėtarėsuar
    25-04-2003
    Postime
    2,556
    Me friksoni dhe ju... kot fare! Kujtova se kisha fungus, vertete.

Flm Mina & R2T.
    Me duket sikur me ka kaluar, pa trajtim te asnje lloji. Megjithate, do pyes ndo nje farmacist ketu rrotull. Me teper nga kurioziteti.
    Again, flm te gjitheve.
    trendafila manushaqe
    me dhe besen e me ke
    dhe shega me s'me nxe

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Tekste tė kėngėve polifonike
    Nga figura nė forumin Folklori shqiptar
    Pėrgjigje: 439
    Postimi i Fundit: 07-03-2023, 21:02
  2. Kodikėt e Shqipėrisė
    Nga Albo nė forumin Komuniteti orthodhoks
    Pėrgjigje: 15
    Postimi i Fundit: 27-12-2005, 15:25
  3. Kush e fiton Ligėn e Kampionėve
    Nga Davius nė forumin Sporti nėpėr botė
    Pėrgjigje: 54
    Postimi i Fundit: 02-11-2005, 18:08
  4. Fetva te dijetareve islame ne lidhje me ceshtjet Islame
    Nga aluando nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 29-03-2005, 14:50
  5. Verdhe
    Nga nitROSHI nė forumin Letėrsia shqiptare
    Pėrgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 13-09-2004, 17:02

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •