Prodhimi qe perben bazen e eksportit shqiptar, eshte krahu i lire i punes. Ky eksportohet, me marreveshje apo klandestinçke dhe quhet emigracion apo refugjate.
Dhe ne konsumatoret e perditshem, kthejme perseri eurot andej nga erdhen, ne vendet ku derdhet djersa e shqiptareve.
Peshendetje Adavid!
Prodhimi qe perben bazen e eksportit shqiptar, eshte krahu i lire i punes. Ky eksportohet, me marreveshje apo klandestinçke dhe quhet emigracion apo refugjatllek.
Dhe ne konsumatoret e perditshem, kthejme perseri eurot andej nga erdhen, ne vendet ku derdhet djersa e shqiptareve.
Peshendetje Adavid!
Guri kuq
ne fillim te temes une nuk thashe qe kjo kushtetute duhet shemezuar me 0.Por thashe qe nuk eshte kushtetute funksionale per Shqipetaret.Shkruajta me siper edhe dy tre fakte .Ju tregova per ekspseriencen italiane me sistemin diktatorial qe kalun.Te tregova qe ne Itali nuk kane bere ligj per fashistet .Por kane shkruar tre rrjeshta ne fund te kushtetutes, dhe kane zgjidhur problemin.Ne Shqiperi 1 nder 3 deputetet eshte ish spiun i sigurimit.Te tregova edhe per jurin popullore ne sistemin e drejtesise.Ne amerike dhe ne te gjithe vendet europiane Egziston.E bukura eshte se egziston edhe ne kanunin e Leke dukaqinit.Dhe une mendoj se po ta vendosnim edhe ne, kjo do te sillte nje rrevuluzion ne sistemin e drejtesise.Dhe mendoj qe dueh te te funksionoje sikur eshte ne kanun pa i hequr asnje presje.
Numri i deputeteve eshte nje skandal tjeter.
Sistemi i taksave edhe ky eshte nje skandal.
Eshte normale qe ne cda kushtetute te shkruahet rrepupbika e shqiperise eshte shtet sovran dhe i pavarur .Por jane kete gjerat e vogla ne dukje, qe e bejne nje kushtetute funksionale.
Ndryshuar për herë të fundit nga Adavid : 30-04-2009 më 06:11
Kushtetuta e nje vendi dhe me teper kjo e jona nuk mund te parashikoje te gjitha rastet e devijime qe u lindin deputeteve ne tru. mungesat e demokracise qe verehen te trupa e lumtur e 140 deputeteve dhe injoranca e tyre mbi te gjitha nuk mund te parashikohen nga kushtetuta. ajo ve piketat dhe keta 140 si dhe institucionet e tjera duhet te manovrojne brenda piketave: ketu fillon loja e demokracise.
dhe keto piketa i kontrollon gjykata dhe gjykata kushtetuese. deri me tani vetem kjo e fundit ka dhene shenja qendrese. po ajo nuk ka fuqi qe t'i beje vendimet e saj qe te respektohen. dhe kety hyn ne loje shteti, i cili nese nuk ka mire me shendet mendor 140 kreret e vet, nuk mund te mos nidhet vet shume mire.
ndryshimi i sistemit zgjedhor dhe ajo qe eshte me e rende, ndryshimi i raportit kryeminister/kuvend jane ndryshime shume te rendesishme. nuk po them qe per keto te ishte shprehur populli detyrimisht po atij duhet t'i behej e qarte dhe t'i shpjegohej pse po ndryshohen keto gjera. kjo nuk u be.
http://gjeneralmegafoni.com
stavri
140 deputete tane jane mire me shendet dhe me mend.Besoj qe te gjithe shqiptaret jua kane zili per jeten qe bejne ne kurriz te ketij populli te shkrete.
Eshte ky popull qe nuk eshte mire me mend .Sepse jemi ne qe i paguajme.
.Keta njerez qe qeverisin Shqiperine, jane te gjithe komunistet e djeshem.Mjafton fakti se 1 nder 3 deputet eshte ish sigurims.E pra keta njerez nuk dine te qeverisin .Dine vetem te vjellin sukurt kane bere perhere.Si mund ti ndalojme !E shkruajta edhe me siper. Komunisti berisha thote .jashte spiunet nga parlamenti.Nderkohe qe ne gjykate kushtetuese jane ulur Ish komunistet.Kryetar dhe antari Abdija eshte vrasesi i poetit dezident qe u var ne kukes ne 1988.Ketij njeriu, kushtetuta jone jo vetm qe lejon qe te qendroje ne gjykaten kushtetuese, por i lejon qe te helll poshte me te drejte ligjin e komunistit Berisha.Sepse ne kushtetute eshte shkruajtur, qe ne republiken e Shqiperise cdo qytetar ka te drejte te zgjidhet dhe te zgjedh.
Me duket se labirinthi ne te cilin ndollet Shqiperia eshte i qarte
Kush nga ju di te me tregoje se sa taksa paguan ne vit ese ne muaj ne Shqiperi?
Kete pyetja jua bej atyre qe jetojne aktualisht ne Shqiperi.
Sa me teper qe shkruan ne kete teme, aq me shume e kam bindjen se ty ne te vertete nuk te intereson se cfare Kushtetute ka Shqiperia. Ti dukesh te jesh i interesuar te besh ndryshime rrenjesore. Te besh ne "puc". Sepse deshiron te ndryshosh cdo gje. Nis temen per Kushtetuten. E sulmon me argumente, te cilat ne vijim te temes ndoshta deri ne 99% te kunderargumentohen. Pohon se pasi qe Kushtetuta paska ardhur pa referendum ajo per kete arsye qenka e gabushme, sepse ato perendimore paskan ardhur me referendum. E kunderta te deshmohet. Pastaj pohon se Kushtetuta u ndryshuaka (me shpesh) ne Shqiperi sesa qe eshte e zakonshme ne Perendim. Edhe e kunderta e ketij vleresimi tend t'u deshmua. Si dhe nje mori vleresime tjera. E ti c'ben tani? Tani ti merresh edhe me nr. e deputeteve te Kuvendit dhe sikur don ta perdoresh nr. pak sa te larte te deupteteve ne Kuvend poashtu si fakt kunder Kushtetutes apo edhe kunder Shqiperise ne pergjithesi. Po une jam aq i bindur qe ti ne te kunderten, pra ne rast se Shqiperia do kishte me pak kuvendore sesa shtete tjera perendimore, do ta perdoreje kete fakt poashtu kunder Kushtetutes dhe kunder Shqiperise. Duke thene "(kriminelet qeveritare) vejne nje nr. sa me te vogel te kuvendoreve qe te mund t'i kontrollojne sa me mire". Nuk kam degjuar kurre qe te pengoje dike nr. i madh i kuvendoreve dhe te perdori kete fakt si argument kunder Kushtetutes apo kunder sistemit te organizimit shteteror. E kunderta qendron. Besoj se eshte shume e qellueshme qe Shqiperia sot ne kohen e konsolidimit te metejshem te rendit demokratik-liberal te kete nje nr. me te madh te kuvendoreve sesa shtetet tjera me tradite te gjate demokracie. Sepse ne kete menyre veshtireson cdo keqvajtje. Ke mundesi me te madhe veprimi. Mund te iniciosh me shume grupe parlamentare me detyra speciale hulumtimi, mund te reagosh me shpejt ndaj problemeve qe shfaqen ne menyre akute. Madje kisha ne kete princip bazon e tere demokracia (pavaresisht e konsoliduar po jo): Ne principin e kontrollit te ndersjellte. Dhe sa me i madh qe eshte grupi i personave pjesemarres ne vendimmarrje, aq me e madh numri i personave qe duhet te korruptohen per te ardhur tek nje keqvajtje. Andaj nuk shoh asgje te gabueshme sikur ne Shqiperi te kete me shume kuvendore sesa ne vende tjera perendimore.
*
Ndryshuar për herë të fundit nga chino : 02-05-2009 më 04:31
Zoteri duket qarte se ne kemi ide te ndryshme.
Ndoshta ju jeni drejtor, deputet,ose ndonje gazetar qe i kendon njerit taraf apo tjetrit taraf.Por une jetoj ne itali dhe ketu puna eshte e veshtire .
Per mua ata deputetet jane punetoret e mij dhe jo te nderuarit sic ishin dikur ne komunizem.Prandaj mendoj qe Aparati shteteror duhet te kushtoj sa me pak te jete e mundur.Nuk e di se si te duken ty shqiptaret ,por per mua fakti qe 1 milion e ca kane marre rruget e botes jo me deshiren e tyre do te thote se jane te varfer.
Numri i deputeteve Shqiptar nuk eshte se ndryshon me 1 ose dy deputete ne krahasim me vendet Europiane.
Bej rrogarit si duhet dhe sheh se kemi tre fish ose me teper.
Krijoni Kontakt