Postuar më parë nga
Adavid
Ju thashe qe ne fillim ,se kam hapur kete teme i ncitur nga ajo ca shkruan ne artikujt e tij tek ylli idrite At zefi (nxenes i At Gjergj Fishte).Kjo qe kam shkruar nuk eshte fantazi e nje nxenesi te dobet biokimije.
At zefi ne ato artikuj shkruan.Opozita ne shqiperi cilado qofte ajo perhere kerkon zgjedhje te reja.Por gabojne rende.
Zgjidhja e te gjitha problemeve te nje shteti nuk behet me zgjedhje por me nje kushtetute qe te pasqyroje traditat ,psikoligjine, dhe vecurit e Popullit.
Ai aty jep edhe nje formule se si mund te behet.
Duhet te behet zgjedhje per nje senat ose thene shqip per nje keshill pleqsh.
Secila zone ose qytet te dergoje nje perfaqesues.Te marrrin pjese edhe perfaqesuesit e komuniteteve fetare,dhe ato te pakicave kombetare.Senatoret te zgjedhin nj egrup teknicienesh qe te shkruajne nje projekt kushtetute. Dhe projektin ta shqyrtoje senati .Projkti i dale nga senati tu kalohet njerzve te shkences dhe te kultures, Pra te kete nje debat ,dhe pastaj ti kalohet popullit per ta miratuar.Sipas tij do pak kohe per te bere nje pune te mire.
Besoj qe edhe ju mendoni, qe te besh kushtetuten e nje shteti ,nuk eshte dicka qe mund ta beje nje njeri i vetem.
Shikoni menyren se si eshte miratuar kushtetuta jone ,dhe krahasoni me kete qe shkruan at Zefi .thoni mendimin tuaj
Krijoni Kontakt