Close
Faqja 8 prej 11 FillimFillim ... 678910 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 71 deri 80 prej 107
    klejda79 Maska e klejda79
    Anëtarësuar
    20-04-2009
    Vendndodhja
    shqiperi/tirane
    Postime
    11
    Citim Postuar më parë nga drague Lexo Postimin
    Hajt se po nxjerrim gjyshet me shperda kokainen,.nai i bine paret ke shpia dhe dalim pa u lagur.

hajde llogjike hajde.

ligji kudo ne bote nuk ka dallim moshe apo feje.
    habitem nga ky le te themi i rritur ................ti nxirre njehere se nuk i dihet !na tregon ti boten ? si i ka bota denimet per drogen meqe je kaq i informuar .p.s mos u tall me ate plake nese nuk e di jeten e saj?te gjithe gabojme dhe denohemi por jo te gjithe jemi te barabarte para ligjit.ti nuk e ke kuptuar llogjiken time je shume larg por shume ama .nuk e ke kuptuar thelbin

I love god
    Anëtarësuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    Citim Postuar më parë nga klejda79 Lexo Postimin
    habitem nga ky le te themi i rritur ................ti nxirre njehere se nuk i dihet !na tregon ti boten ? si i ka bota denimet per drogen meqe je kaq i informuar .p.s mos u tall me ate plake nese nuk e di jeten e saj?te gjithe gabojme dhe denohemi por jo te gjithe jemi te barabarte para ligjit.ti nuk e ke kuptuar llogjiken time je shume larg por shume ama .nuk e ke kuptuar thelbin
    Shume ironi e holle!!!

shko gjuj nai katunar.

te replikosh me plakun duhet me honger nji buke 50tshe.

klejda79 Maska e klejda79
    Anëtarësuar
    20-04-2009
    Vendndodhja
    shqiperi/tirane
    Postime
    11
    Shume ironi e holle!!!

shko gjuj nai katunar.

te replikosh me plakun duhet me honger nji buke 50tshe.
    degjo ketu ti !te tilla fjale rrugacerie me mua mos i perdor.te te vije turp nga fjalet qe shkruan.nuk jam pjese e forumit per te gjuajtur .une jam 30 vjece e martuar nene e nje femije .jam mjeke dhe njeri i respektuar.nese une te ironizova ju me preket aty ku nuk duhet.ndoshta bera gabim qe u bera pjese e ketij forumi!!

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-08-2008
    Postime
    1,280
    chino,
    Është e kotë të humbësh kohë me këta çuna e goca që as ia dinë kuptimin e nocioneve si kushtetutë e ligj...drejtësi,rend shoqëror etj.,
    Bile ky djali që e hapi temen është shumë i sinçertë dhe e pranon se nuk merr vesh nga kjo punë dhe mua më pëlqen.Ka djali ideale e ndjesi për drejtësi, bile apstrakte si nocion... kuptohet...
    Të tjerët bëjnë politikë të verdhë,se pale është sezonë e verdhë këto muajt e pranveres...
    Shnet !

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-04-2009
    Postime
    131
    Hajt se po nxjerrim gjyshet me shperda kokainen,.nai i bine paret ke shpia dhe dalim pa u lagur.

hajde llogjike hajde.

ligji kudo ne bote nuk ka dallim moshe apo feje.
    drejtesia do fakte.Nuk mund te fusesh nj njeri ne burg pa prova.
    E pra ku i mori provat ai gjykatesi i famshem komunis ,qe nene Ferideja ishte n gjendje shendetesore qe te mbillte e te prashiste hashash .Kesaj i thone nuk ke se qi ben gomarit dhe i bie somarit.
    Por kjo besoj nuk ka te beje me temen qe kam hapur ,.por ka te beje me shkollen komuniste nga dalin gjykatesi t (hajdutet)shqiptar.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-04-2009
    Postime
    131
    Citim Postuar më parë nga Guri i Kuq Lexo Postimin
    chino,
    Është e kotë të humbësh kohë me këta çuna e goca që as ia dinë kuptimin e nocioneve si kushtetutë e ligj...drejtësi,rend shoqëror etj.,
    Bile ky djali që e hapi temen është shumë i sinçertë dhe e pranon se nuk merr vesh nga kjo punë dhe mua më pëlqen.Ka djali ideale e ndjesi për drejtësi, bile apstrakte si nocion... kuptohet...
    Të tjerët bëjnë politikë të verdhë,se pale është sezonë e verdhë këto muajt e pranveres...
    Shnet !
    Ju thashe qe ne fillim ,se kam hapur kete teme i ncitur nga ajo ca shkruan ne artikujt e tij tek ylli idrite At zefi (nxenes i At Gjergj Fishte).Kjo qe kam shkruar nuk eshte fantazi e nje nxenesi te dobet biokimije.
    At zefi ne ato artikuj shkruan.Opozita ne shqiperi cilado qofte ajo perhere kerkon zgjedhje te reja.Por gabojne rende.
    Zgjidhja e te gjitha problemeve te nje shteti nuk behet me zgjedhje por me nje kushtetute qe te pasqyroje traditat ,psikoligjine, dhe vecurit e Popullit.
    Ai aty jep edhe nje formule se si mund te behet.
    Duhet te behet zgjedhje per nje senat ose thene shqip per nje keshill pleqsh.
    Secila zone ose qytet te dergoje nje perfaqesues.Te marrrin pjese edhe perfaqesuesit e komuniteteve fetare,dhe ato te pakicave kombetare.Senatoret te zgjedhin nj egrup teknicienesh qe te shkruajne nje projekt kushtetute. Dhe projektin ta shqyrtoje senati .Projkti i dale nga senati tu kalohet njerzve te shkences dhe te kultures, Pra te kete nje debat ,dhe pastaj ti kalohet popullit per ta miratuar.Sipas tij do pak kohe per te bere nje pune te mire.
    Besoj qe edhe ju mendoni, qe te besh kushtetuten e nje shteti ,nuk eshte dicka qe mund ta beje nje njeri i vetem.
    Shikoni menyren se si eshte miratuar kushtetuta jone ,dhe krahasoni me kete qe shkruan at Zefi .thoni mendimin tuaj
    Ndryshuar për herë të fundit nga Adavid : 28-04-2009 më 12:48

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-04-2009
    Postime
    131
    degjo ketu ti !te tilla fjale rrugacerie me mua mos i perdor.te te vije turp nga fjalet qe shkruan.nuk jam pjese e forumit per te gjuajtur .une jam 30 vjece e martuar nene e nje femije .jam mjeke dhe njeri i respektuar.nese une te ironizova ju me preket aty ku nuk duhet.ndoshta bera gabim qe u bera pjese e ketij forumi!!
    Klajda te falenderoi
    qe more pjese ne kete teme.por jo vetem ty ,te gjitheve.
    Ai zoteria si duket nuk ishte ne lartesine e ketij forumi.

Per mendimin tim ,problemi nene Feridese nuk eshte vetem tek kushtetuta .por edhe tek ai maskara gjykates qe e ka denuar.
    Nje thenie tjeter e at zefit.
    Kurse Edi Rama qe e perdori fatkeqesine e nje te moshuare eshte thjeshte nj e felliqesire komuniste

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    10-08-2008
    Postime
    1,280
    Citim Postuar më parë nga Adavid Lexo Postimin
    Ju thashe qe ne fillim ,se kam hapur kete teme i ncitur nga ajo ca shkruan ne artikujt e tij tek ylli idrite At zefi (nxenes i At Gjergj Fishte).Kjo qe kam shkruar nuk eshte fantazi e nje nxenesi te dobet biokimije.
    At zefi ne ato artikuj shkruan.Opozita ne shqiperi cilado qofte ajo perhere kerkon zgjedhje te reja.Por gabojne rende.
    Zgjidhja e te gjitha problemeve te nje shteti nuk behet me zgjedhje por me nje kushtetute qe te pasqyroje traditat ,psikoligjine, dhe vecurit e Popullit.
    Ai aty jep edhe nje formule se si mund te behet.
    Duhet te behet zgjedhje per nje senat ose thene shqip per nje keshill pleqsh.
    Secila zone ose qytet te dergoje nje perfaqesues.Te marrrin pjese edhe perfaqesuesit e komuniteteve fetare,dhe ato te pakicave kombetare.Senatoret te zgjedhin nj egrup teknicienesh qe te shkruajne nje projekt kushtetute. Dhe projektin ta shqyrtoje senati .Projkti i dale nga senati tu kalohet njerzve te shkences dhe te kultures, Pra te kete nje debat ,dhe pastaj ti kalohet popullit per ta miratuar.Sipas tij do pak kohe per te bere nje pune te mire.
    Besoj qe edhe ju mendoni, qe te besh kushtetuten e nje shteti ,nuk eshte dicka qe mund ta beje nje njeri i vetem.
    Shikoni menyren se si eshte miratuar kushtetuta jone ,dhe krahasoni me kete qe shkruan at Zefi .thoni mendimin tuaj
    --------
    adavid,
    Nese te kam fyer me ndonje fjale,e kam bere pa qellim dhe per kete te kerkoj ndjese.
    Ne teme,
    Eshte mire qe ke lexuar At Zef Pllumin,nje nga prometejt e mendimit kritik shqiptar dhe nje nga ata qe te bejne krenar qe je shqiptar per qendresen e sakrificen e tij kunder komunizmit enverist.
    1.Ceshtja e zgjedhjeve,qe po i kerkoka cdohere opozita, e qe e vecon si problem ne kete teme, nuk eshte problem i natyres konstitucionale.Ai eshte problem qe ne 90 per qind te legjislaciooneve moderne rregullohet me ligj zgjedhor e qe i nenshtrohet nje procedure krejte tjeter nga procedura kushtetuese.Ne cdo vend normal,demokratik,shumepartiak,insistimi i opozites per zgjedhje eshte arme politike legjitime dhe ketu nuk ka asnje kundershti me normat e pergjitheshme ne baze te ciles funkcionon nje sistem demokratik.Perkudrazi,kercnimi me zgjedhje eshte nje nga metodat e spovuara te presionit demokratik qe nje qeveri e shtyne te punoje e te levize perpara.
    2.Ne menyre apstrakte,cdo kushtetute e nje vendi,natyrisht nese miratohet nga nje parlament i zgjedhur ne menyre demokratike,pasqyron edhe specifikat,traditen,psikologjine,vecorite dhe sensin per drejtesi te nje populli.Por,cka eshte me e rendesishmja ne kete rast ?.,Nje kushtetute moderne e funksionale,duhet ti pershtatet edhe nivelit civilizues te atij populli dhe mjedisit nderkombetar ku ai popull bashkejeton.Sa per ilustrim,ne si popull kemi nje kushtetute qe ka kene e eshte fuknsionale edhe sot e gjithe diten ne shume pjese te atdheut (Kanuni Leke Dukagjinit),por nuk eshte kompatibile me te drejten pozitive bashkekohore dhe si i tille nuk mund te jete akti themeltar i shtetit edhe pse shume nga dispozitat e tij jane shume origjinale ,funksionale dhe efikase.
    3.Ceshtja e Senatit,qe me sa po e kuptoj une,sipas teje do te ishte nje organ kushtetutedhenes dhe kujdestar i zbatueshmerise se saj.Kete faze te konstituimit te shtetit dhe kushtetutes se pare te tij,Shqiperia e ka kaluar para afer 90 vitesh,ne Kongresin e Lushnjes.Aty kane kene te gjitha ato struktura qe ju i permendni dhe aty eshte vendosur per strategjine kombetare,kushteuese dhe ligjore te shtetit te athershem shqiptar.
    Ceshtja e sistemit politik te nje vendi qe nenkupton edhe organizimin,strukturen,funksionet e pergjegjesite e organeve te pushtetit shteror te nje vendi, eshte lemi e kushtetutave te cdo vendi normal e demokrtatik te botes.Se a do nje vend te kete republike parlamentare,presidenciale ose te kombinuar,eshte ceshtje e raportit dhe forces politike te partive politike qe qeverisin ate vend.Per mendimin tim,Kushtetuta e Shqiperise eshte nje nga aktet kushtetuese me te mira,me te qarta dhe me precize te gjithe rajonit te Ballkanit.
    Pse do thuash ti ?
    -Sipas kesaj Kushtetute,populli shqiptar eshte sovran,i lire,i pavarur ne percaktimin e synimeve stratetegjike kombetare.
    -Percakton shume qarte strukturen e organeve te shtetit,pushtetet dhe ndervartesine e tyre te ndersjellt ne relacionet-Kuvend-Qeveri-President-Prokurori-gjyqesi dhe definon shume sakt kompetencat e cdo strukture te kesaj piramide te pushteteve.Krijon mekanizmat e pavarur shtetrore te kontrolles se pushtetve sic jane;-Kontrolli i Larte i Shtetit,Banka Kombetare,ShiK-u,Agjensi te shumta qeveritare e te tjera mekanizma te domosdoshme per funcionimin normal te shtetit.
    I nderuar,
    E kane thene shume te menqur para nesh, se edhe demokracia nuk eshte sistem i persosur,por e kane thene edhe kete; se deri me tash ajo(demokracia) eshte treguar su rruga e vetme e mundeshme e njerzore per zhvillimin e nje shoqerie ne menyre evolutive,pa trauma e revolucione qe nuk jane gja tjeter pervec akcidenteve qe mund t`ia thyejne cafen nje vendi.
    Demokracia eshte e vetmja menyre e mundeshme per te mbrojte shtetasin dhe shtetin nga pushtetaret e pa pergjegjeshem.

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    i dashur drejtesia i ka instrumentet ka dhe ligje por ja qe keto ligje nuk zbatohen dhe mbeten thjesht te shkruara.a mos po thua qe mjafton te kemi nje kushtetute????????jo zoteri nese ligje te saj nuk funsionojne ,nese ajo nuk respektohet ,nese dalin te cmendur qe per arsye paniku politik mund ta thyejne dhe nuk mbajne pergjegjesi per mua cdo gje mbetet demagogji.po te jap shembuj meqe jei paqarte.zoti astrit permendi kodin penal dhe kjo ben pjese ne kushtetute apo jo?ketu politika mbron "njerezit e pa afte te ligjeve" dhe keta te pa afte mbulojne cdo beme te tyre.si ka mundesi zoteri nje person si i nderuari zoti basha qe ka abuzar kaq shume dhe kete nuk e them une por kontrolli i larte i shtetit qe drejtohet nga z. robert ceku( i djathte)nuk i hyn asnje gjemb ne kembe !!!!!!!!!!!!!me lind dhe mua deshira per ato miliona euro.ty jo? pune e madhe per tre vjet burg apo jo? nga gjobe deri ne tre vjet e ka ligji kete shkelje penale ...sa bukur apo jo???kurse nene ferideja e cila u fal nga z.bamir topi u denua 7 vjet per mbjellje te kanabis sativa me vlere 5000 leke te reja.neni i saj ishte 7-15vjet.normal shtetit tone sipas prokuroreve dhe gjykatesve i vjen e keqja nga ajo plake e shkrete dhe jo nga basha apo shoket e tij!!!!!!!!!!!!!!!doni me shembuj ?
    Une nuk e di qe kete gje ka thene Kontrolli i Larte i Shtetit. Deshmo. Mund te jete se keso lajmesh nuk kane bazament te mjaftueshem faktesh, por jane thashetheme, loje politike e opozites per te hedhur ne syte e individeve si ti balte ne qeverine aktuale, ne pjese te saj. Perndryshe nese isntitucioni ne fjale paska fakte per kete gje, atehere perse nuk nderhyn ky institucion konkretisht ne kete ceshtje? Perse nuk ben kallezim pran prokurorise? Perse nuk ngrite ankese pran Gjykates Kushtetuese? Perse nuk nderhyn Kryeprokuroria? Perse jo Kuvendi p.sh. duke iniciuar nje proces te hulumtimit nepermjet te nje grupi parlamentar apo nepermjet te nisjes se procesit per heqje te indemnitetit dhe imunitetit te L. Bashes? Perse nuk ndodhin keto gjera pase qe Kontrolli i Larte i Shtetit paska fakte te gatshme? Sepse paska "sekuestruar" qeveria vullnetin, detyrat dhe te drejtat kushtetutore te te gjithe ketyre institucioneve dhe personave te inkuadruar ne to?? Mos don te thuash kete?? Sepsa ndryshe do "zhduke" keto institucione dhe zbarkoj gjithe keta funksionare apo punonjes shteti? Sepse paska korruptuar gjitha keto institucione e keta funksionare? Eshte kjo qe don te thuash? Kjo nuk mund te jete. Sipas informacioneve qe ofrove deri tani, keto mendime ne syte e mi jane vetem enderra tua. Perndryshe deshmo.

Rasti i plakes ne fjale mund te shpjegohet fare mire nepermjet te principeve kushtetutore,konkretisht dispozitave te kodit penal dhe atij te procesit penal. Pavaresisht se cilen kushtetute perendimore, pavaresisht cilin kod penal si dhe nenkode penale perdor, ato perendimore apo ate shqiptar. Behet fjale per nje delikt serial, perseritje te nje vepre kriminale (kultivimi i lendeve narkotike) ne ndoshta 50 raste. Kodi Penal Gjerman per nje rast te vetem te tille (mbjellje, kultivim te bimeve narkotike) parasheh nje denim prej 5 viteve heqje lirie ose me gjobe parash (ligji nuk e vareson denimin nga vlera e fitimit qe do te sillte krimi!!). Dtth nese rasti ne fjale shfaqet si rast i rende kriminal, pra nese tregohet nje energji e rritur kriminale, eshte i mundshem nje denim prej 5 vjeteve heqje lirie. Kjo vlen vetem per nje rast te vetem!! Kurse ne rastin qe paraqet ti (Nene Ferideja), ku vepra penale e kultivimit te bimeve narkotike eshte perseritur te pakten 50 here, atehere padyshim se denimi mund te jete me heqje lirie deri ne shkallen e cekur nga ti (15 vjet). Cfare mendon ti, duhet denuar nje njeri i cili vret vetem nje person poaq sa ai i cili vret 50 persona??? Nisur nga kjo, ky rast i paraqitur nga ti nuk paraqet nje thyerje apo anashkalim te Kushtetutes apo Kodit Penal. Jo vetem te atij shqiptar, por edhe te atij gjerman. Andaj nuk e pranoj kete shembull si te afte per te deshmuar/argumentuar pohimin tend, se (gjoja) Shqiperia nuk qenka shtet i se drejtes dhe te drejtave te njeriut. Perkundrazi, kur sjell kete shembull vetem tregon se nuk e ke haberin per funksionimin e ligjeve dhe kushtetutes.

+
    Ndryshuar për herë të fundit nga chino : 28-04-2009 më 17:16

i/e regjistruar Maska e dragon+++
    Anëtarësuar
    10-03-2009
    Vendndodhja
    UK
    Postime
    144
    ketu paske te drejt ke ber gabim qe je ber pjes e keti forumi ne qoft se ke hyr ketu te ofendosh te tjeret .ne kete menyr qe shkruan ne qoft se ti je mjeke un jam princ ......
    DRAGON+++

Faqja 8 prej 11 FillimFillim ... 678910 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Video e ushtarëve grekë në Internet indinjon shqiptarët
    Nga Ingenuous në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 207
    Postimi i Fundit: 22-09-2011, 14:58
  2. Historia politike e Shqipërisë në tre vjet
    Nga no name në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 22-03-2007, 19:49
  3. Kryengritja Popullore Shqiptare E 1912 – 1915
    Nga ORIONI në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 12-07-2005, 14:44
  4. Janullatos: Nuk ka përparim me djegien e kishave dhe xhamive
    Nga Jesushaus në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 157
    Postimi i Fundit: 08-04-2004, 07:40
  5. Cili është synimi i AKSH-së?
    Nga Faik në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 65
    Postimi i Fundit: 04-12-2003, 04:22

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •