Close
Faqja 7 prej 11 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 107
    klejda79 Maska e klejda79
    Anëtarësuar
    20-04-2009
    Vendndodhja
    shqiperi/tirane
    Postime
    11
    Citim Postuar më parë nga chino Lexo Postimin
    Nese perdor te njejtat definicione per shtetin e se drejtes dhe per te drejtat e njeriut si ne shtetet tjera me pervoje demokratike dydekadeshe dhe nje te kaluar si Shqiperia, atehere kemi shtet te se drejtes dhe te drejta te njeriut.

Perndryshe nuk ka shtet ne bote i cili ofron shtetin e se drejtes dhe te drejtat e njeriut ne nje shkalle te 100%-te. Nuk ka shtet ne bote, ne te cilin nuk thyhen keto parime. Here me pak, here me shume. Deshmi per keso thyerje jane thjesht qindra proceset gjyqesore brenda dites ne keto shtete. Nese definicionet per shtetin e se drejtes dhe te drejtat e njeriut i merr nga perrallat e enderrat iluzore, nuk eshte Preambula e Kushtetutes pergjegjese per kete.

*
    nuk e kam idene ku jeton !!!!!!!!!!mesa duket ne qiell......po po me siguri atje nuk shpjegohet ndryshe.perrallat dhe endrrat iluzore!?. te lutem mos me bej te qesh. ok ti me jep shembuj per ate qe mendon se eshte e vertete dhe une do bej te njejten gje.

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga Adavid Lexo Postimin
    Te them te drejten une jetoj ne itali ,dhe ne universitet ne Shqiperi ,por edhe ketu ne Itali kam studiar kimi dhe biologji.
    Per kushtetuten Gjermane dhe Amerikane nuk eshte se kam shume njohuri.
    Po shoh keto dite ketu ne Itali,se Lega po mundohet te beje ndryshime te kushtetutes .E pati bere te njejten qe me qeverine e berluskonit ne 2005.Ndryshimet qe propozoi arriti ti kalonte ne parlament dhe senat.Por kur u be referendumi popullor ,populli i holli poshte.Nuk e di se si do ti shkoje puna kesaj rralle.Ata qe bene kushtetuten italiane (De gasperi & co)ne vitet e paas luftes,e vendosen kete lloj parimi sepse italia sapo kishte dale nga nje diktature fashiste.Gjithashtu ne kushtetuten italiane eshte e ndaluar me ligj krijimi i nje partie fashiste.
    Tani gjykoni ju se ceshte kushtetuta e shqiperise dhe sidomos kohen ne te cilen qoja e ka votur populli.Ne kemi akoma parti komuniste ne shqiperi .Ne qofte se del ndonje Mauzedun neper bote qe te mbeshtese nje diktature si ajo e rrugaqit te Gjirokastre apo si ajo e aventurierit te Burrelit Shqiperia rreshket perseri ,dhe behet si ne komunizem.
    Jua thashe edhe me pare.Kryetar komisioni zgjjedhor ne ato zgjedhjet kur u miratua kjo kushtetute Ishte Zani Qaushi.
    Une nuk mendoi se kjo kushtetute duhet te hillet poshte .Por mendoj se duhet te kete nje debat dhe te niset seriozisht te mendohet per nje kushtetute qe te jete vertete e popullit .
    Presidentet Amerikan mund te qeverisin vetem per dymandate.Presidentin Truman kur e pyeten se a do ishe i gatshem te kandidoje per her te trete,tha .Pushteti i tepert i ben keq njeriut .E pra imagjinoni se cfare i ben shqiptarit pushteti i tepert.
    Nga keto qe thashe me siper ,une mendoj se kjo kushtetute eshte bere per te sunduar popullin dhe jo per ta qeverisur.Megjithese me hallet qe ka kaluar ku shtet eshte gjithesesi dicka pozitive qe kemi nje kushtetute.Por eshte thjesh per te mashtruar veten asgje me teper.
    Qe te mos keqkuptohem, une nuk thash se kushtetutat perendimore nuk njohin mundesi per referendum. Njohin, po. Por per raste te jashtzakonshme. Per ndryshim te rendomte te kushtetutes nuk parashihet referendumi. Ndersa ti ne fillim pohove se per cdo ndryshim te kushtetutes duhet referendumi. Kunder ketij pohimi shkrova une.

Ti mendon se kjo kushtetute duhet te hidhet poshte (cka une e kuptoj vetem si nje shprehje te moskenaqesise tende), por nese pyetem une nuk e ke arsyetuar kete mendim tendin. Vetem ke bere disa levizje zig-zage ne mendime, nga Mao tse Tun del tek Z. Qaushi, e pastaj tek Truman. Nese e ke Italine apo Europen kaq "ne zemer", atehere perse kerkon te hidhet poshte kushtetuta? Kur e din se kjo gje ne Europe eshte sjellje penale.

*
    Ndryshuar për herë të fundit nga chino : 28-04-2009 më 05:00

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-04-2009
    Postime
    131
    Ketu ne Itali ka nje debat qe po behet prej vitesh,per ndryshimin e kushtetutes.
    Por perhere do te pyetet populli.Une me Trumanin, dhe me faktin se ne Itali eshte e sanksionuar ne kushtetute ndalimi i fashismit, desha te te jepje disa fakte se pse kjo kushtetute nuk ju shkon pershtat shqiptareve. .Ne amerike qe nuk ka patur ndonje here parti fashse nuk thuhet asgje per fashismin.Por me qe ne kemi kaluar te njejten diktatur (mendoj bile qe fashismi qe kaluan Italianet ne krahasim me skandalin tone ishte nje demokraci),duhej qe edhe ne shqiperi kjo te shkruahej ne kushtetute.
    Jovetem kaq,por neni i fundit i kushtetutes italiane thote qe antaret e partise fashiste per nje periudhe kohore 15 vjecare nuk kane te drejte vote ,dhe gjithashtu nuk kane te drejte qe te zgjidhen.Nga kjo duket qe eshte nje kushtetutete e punuar tamam qe ti shkoje pershtat nje populli qe ka dale nga nje diktature .
    I them keto jo sepse jam ndonje filo Europian ose filo Amerikan.Por tjjeshte se nga keto probleme shoh se ne shqiperi komunistet kane arritur te rikuperohen dhe te ruajne pushtetin qe kane patur .Pra te sundojne akome, sic kane bere baballaret e tyre.

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    17-04-2009
    Postime
    131
    Per mos te folur pastaj per problermet qe ka kodi penal dhe kodi civil.
    Ku vrasesit denohen me 12 vjet burg,dhe pas 23 vitesh i ke te lire

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga klejda79 Lexo Postimin
    nuk e kam idene ku jeton !!!!!!!!!!mesa duket ne qiell......po po me siguri atje nuk shpjegohet ndryshe.perrallat dhe endrrat iluzore!?. te lutem mos me bej te qesh. ok ti me jep shembuj per ate qe mendon se eshte e vertete dhe une do bej te njejten gje.
    Ti pohove e para, ti duhesh te deshmosh e para, por s'ka lidhje.

Pohimi im iishte se kemi shtet te se drejtes dhe te drejta te njeriut. Por e ngushtova kete pohim, duke thene se (si ne tere boten tjeter) as ne Shqiperi nuk ka shtet te se drejtes ne nje nivel te 100%-te. Pra e pranoj qe ka "vrima". Ashtu sic e pranon cdo shtet tjeter ne bote per veten e tij. Per kete arsye pajise qytetaret me nje mori te drejtash per ankesa dhe i ven gjyqet ne mbikqyrje te te drejtave te njeriut dhe te shtetit te se drejtes.

Deshmite e mia per keto pohime jane proceset e panumerta te perditshme ne Perendim. Pra perdite mirren gjyqet me pyetjen "A ishte ky politikan, ky zyrtar i larte, kjo orgnanizate e involvuar ne korrupcion?", "A shiti interesat e shtetit per ato te vetat personale?", "A ishte thyerje e te drejtes se njeriut te quajtur XY kur shteti veproi keshtu e ashtu?" Plote keso procesesh ke ne Perendim. Vendimet gjyqesore mbarojne here me pohim e here me negim te ketyre pyetjeve. Nenkupton: ka thyere te te drejtave te njeriut dhe ka thyerje te principit te shtetit te se drejtes. Te cilat pastaj nga gjyqet korigjohen.

Pohimin tim qe Shqiperia eshte shtet i se drejtes e deshmoj se pari me vet Kushtetuten. Ajo e deklaron Shqiperine eksplicit si te tille. Pastaj ajo edhe i krijon dhe garanton elementet perberese te nje shteti te tille. P.sh. nderhyrje ne te drejta te qytetarit, vetem nese nje ligj parlamentar-kushtetutor e parasheh kete te drejte. Krijimi i mundesise per te vene cdo sjelljes te organeve shteterore pran nje trupi gjykues, profesional dhe neutral, i cili gjykon rastin vetem nepermjet te parimeve kushtetutore dhe ligjeve te dalura nga keto. Te drejtat e qytetarit pergjate procesit penal. Transparenca e procesit penal. Mundesia e apelacionit. Ndarja e shtyllave pushtetare. Te gjitha keto instrumente jane ne sherbim te shtetit te se drejtes.

Ndryshe nuk mund te deshmoj une se Shqiperia eshte shtet i se drejtes. E deklaron veten te tille, i ka instrumentet dhe institucionet qenesore per te arritur kete gje. Se cka ndodhe ane e kend Shqiperise nuk mund te dij une. Ofro ti shembuj qe nuk eshte Shqiperia shtet i tille.

*

Astrit Kosturi Maska e Astrit Kosturi
    Anëtarësuar
    03-03-2009
    Vendndodhja
    Gramsh, Qarku Elbasan
    Postime
    514
    Per mos te folur pastaj per problermet qe ka kodi penal dhe kodi civil.
    Ku vrasesit denohen me 12 vjet burg,dhe pas 23 vitesh i ke te lire

Vertete, ne kodin penal ka adikape te medha. P.sh. Kallezimin e ben çdo qytetar, pastaj akuza eshte publike(e paraqet dhe e mbron shteti), prokurori. Ne nje kohe, qe i njohim problemet dhe seriozitetin e shtetit. Qytetari mbetet si "sherrxhi", behet i keq dhe eshte ne dore te papergjegjshmerise se shtetit.

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Ketu ne Itali ka nje debat qe po behet prej vitesh,per ndryshimin e kushtetutes.
    Por perhere do te pyetet populli.Une me Trumanin, dhe me faktin se ne Itali eshte e sanksionuar ne kushtetute ndalimi i fashismit, desha te te jepje disa fakte se pse kjo kushtetute nuk ju shkon pershtat shqiptareve. .Ne amerike qe nuk ka patur ndonje here parti fashse nuk thuhet asgje per fashismin.Por me qe ne kemi kaluar te njejten diktatur (mendoj bile qe fashismi qe kaluan Italianet ne krahasim me skandalin tone ishte nje demokraci),duhej qe edhe ne shqiperi kjo te shkruahej ne kushtetute.Jovetem kaq,por neni i fundit i kushtetutes italiane thote qe antaret e partise fashiste per nje periudhe kohore 15 vjecare nuk kane te drejte vote ,dhe gjithashtu nuk kane te drejte qe te zgjidhen.Nga kjo duket qe eshte nje kushtetutete e punuar tamam qe ti shkoje pershtat nje populli qe ka dale nga nje diktature .
    I them keto jo sepse jam ndonje filo Europian ose filo Amerikan.Por tjjeshte se nga keto probleme shoh se ne shqiperi komunistet kane arritur te rikuperohen dhe te ruajne pushtetin qe kane patur .Pra te sundojne akome, sic kane bere baballaret e tyre.
    Cka konkretisht deshiron te kishim shkruar ne Kushtetute? Shkruaje fjaline qe te sillet ne koke. Apo perkthe ate italiane, e cila e sqarteson kete gje (ne lidhje me fashizmin).

Nuk eshte e vertete qe kane ardhur komunistet. Qeveria e sotshme shqiptare ka ardhur nga vota e qytetarit. Tjerat gjera perderisa nuk deshmohen, jane paranoja. Edhe nese At Zefi e Ati i Atit te Zefit e pohon kete gje. Perndryshe une do te mund te pohoja se At Zefi eshte nje perzierje biologjike ne mes te oran utanit dhe njeriut. A deshmova gje me kete pohim vleresues? Jo pra. E njejta gje vlen per keto psheretimat se qeveria jane komunistet e vjeter. Deshmi ose hic mos fol. Se ndryshe edhe Zotin mund ta njollosesh pa deshmi.

*

el kafirun Maska e chino
    Anëtarësuar
    04-02-2008
    Postime
    4,952
    Citim Postuar më parë nga Astrit Kosturi Lexo Postimin
    Vertete, ne kodin penal ka adikape te medha. P.sh. Kallezimin e ben çdo qytetar, pastaj akuza eshte publike(e paraqet dhe e mbron shteti), prokurori. Ne nje kohe, qe i njohim problemet dhe seriozitetin e shtetit. Qytetari mbetet si "sherrxhi", behet i keq dhe eshte ne dore te papergjegjshmerise se shtetit.
    Po ku eshte e keqja nese qytetari e ben kallezimin?
    Dhe si eshte ne shtetet tjera perendimore? Te them une, ne 3 rruge mund te behen kallezimet: Nga i demtuari (qytetari), nga ndonje zyre publike (poashtu e demtuar), dhe nga prokuroria (ne raste pak me te renda kriminale). E mira e ketij principi eshte se keshtu "frenohet" policia/prokuroria. Ajo nuk mund te nisi hetime pa patur qytetarin e demtuar si kerkues te kesaj gjeje.

Qe akuza eshte publike dtth se nuk ka akuzim inkognito. Pra cdo gje eshte transparente, per te akuzuarin, per te afermit e tij, per shtypin, per publikun. Jo si ne te kaluaren "gjykim prapa dyereve te mbyllura". Qe akuzen e paraqet dhe mbron shteti, pra prokuroria, eshte princip tradicional ne te drejten penale perendimore, i cili parasheh se eshte shteti ai i cili duhet te deshmoj akuzen e ngritur; pra i akuzuari nuk ka nevoje te thote asje fjale mbrojtese, por eshte prokuroria ajo qe duhet te deshmoj se vepra e akuzuar eshte kryer ne te vertete.

*

klejda79 Maska e klejda79
    Anëtarësuar
    20-04-2009
    Vendndodhja
    shqiperi/tirane
    Postime
    11
    i dashur drejtesia i ka instrumentet ka dhe ligje por ja qe keto ligje nuk zbatohen dhe mbeten thjesht te shkruara.a mos po thua qe mjafton te kemi nje kushtetute????????jo zoteri nese ligje te saj nuk funsionojne ,nese ajo nuk respektohet ,nese dalin te cmendur qe per arsye paniku politik mund ta thyejne dhe nuk mbajne pergjegjesi per mua cdo gje mbetet demagogji.po te jap shembuj meqe jei paqarte.zoti astrit permendi kodin penal dhe kjo ben pjese ne kushtetute apo jo?ketu politika mbron "njerezit e pa afte te ligjeve" dhe keta te pa afte mbulojne cdo beme te tyre.si ka mundesi zoteri nje person si i nderuari zoti basha qe ka abuzar kaq shume dhe kete nuk e them une por kontrolli i larte i shtetit qe drejtohet nga z. robert ceku( i djathte)nuk i hyn asnje gjemb ne kembe !!!!!!!!!!!!!me lind dhe mua deshira per ato miliona euro.ty jo? pune e madhe per tre vjet burg apo jo? nga gjobe deri ne tre vjet e ka ligji kete shkelje penale ...sa bukur apo jo???kurse nene ferideja e cila u fal nga z.bamir topi u denua 7 vjet per mbjellje te kanabis sativa me vlere 5000 leke te reja.neni i saj ishte 7-15vjet.normal shtetit tone sipas prokuroreve dhe gjykatesve i vjen e keqja nga ajo plake e shkrete dhe jo nga basha apo shoket e tij!!!!!!!!!!!!!!!doni me shembuj ?

I love god
    Anëtarësuar
    23-02-2007
    Postime
    8,043
    Hajt se po nxjerrim gjyshet me shperda kokainen,.nai i bine paret ke shpia dhe dalim pa u lagur.

hajde llogjike hajde.

ligji kudo ne bote nuk ka dallim moshe apo feje.

Faqja 7 prej 11 FillimFillim ... 56789 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Video e ushtarëve grekë në Internet indinjon shqiptarët
    Nga Ingenuous në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 207
    Postimi i Fundit: 22-09-2011, 14:58
  2. Historia politike e Shqipërisë në tre vjet
    Nga no name në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 22-03-2007, 19:49
  3. Kryengritja Popullore Shqiptare E 1912 – 1915
    Nga ORIONI në forumin Historia shqiptare
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 12-07-2005, 14:44
  4. Janullatos: Nuk ka përparim me djegien e kishave dhe xhamive
    Nga Jesushaus në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 157
    Postimi i Fundit: 08-04-2004, 07:40
  5. Cili është synimi i AKSH-së?
    Nga Faik në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 65
    Postimi i Fundit: 04-12-2003, 04:22

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •