o henro po ti qeke "Canadin" mer daj, cer ngatrrohesh kot me shqipnine.
o henro po ti qeke "Canadin" mer daj, cer ngatrrohesh kot me shqipnine.
dee:-Z
erydee jam Canadian pa thonjeza por jam dhe Shqiptar gjithashtu.
Henri Anderson was here.
nga Henri
Dita!
Perse duhet qe te besojme ato qe thone deputetet e djathte dhe jo ato qe thone deputetet e majte?
Komisioni eshte ngritur nga parlamenti shqiptar dhe ne perberje ka deputete te majte dhe te djathte. Ato qe po nxirren jane fakte nga dokumenta te shkruara dhe jo shpikje te anetareve te komisionit.
nga Henri
Sa per balancen para zgjedhjeve, bast nese desheron paguaj 1 per 10.
Balanca para zgjedhjeve.....kam pershtypjen se e ke keqkuptuar. Nuk po them balancim ne vota te mundshme mes dy kraheve (i majte, i djathte), por balancim ne mendjet e njerezve, zgjedhesve. Jane ata qe do te vene ne balance anet pozitive dhe negative te veprimtarise se Edi Rames. Dhe kjo do te ndodhe para zgjedhjeve.
Komisioni eshte ngritur nga parlamenti dhje ka deputete te majte dhe te djathte por ato cfare thone te majtet kundershtohen nga te djathtet dhe anasjelltas ndaj dhe te pyeta se ciloes pale duhet ti besojme dhe perse.
POr nuk pres pergjigje pasi argumenti eshte po aq i fuqishem sa kunderargumenti. Per mendimin tim duhet ti besojme votes qe do japin qytetaret e Tiranes jo fjaleve te deputeteve te cilet as qe ka cfare i duhet me bashkine e Tiranes. Edi Rama nuk zgjidhet nga Parlamenti si rrjedhoje nuk ka se si te behet objekt hetimi i tij. Ka nje arsye qe ne Shqiperi ka zgjedhje lokale dhe zgjedhje parlamentare. Kjo arsye e ben te pa ligjshem komisionin Anti-Rama.
Shpresoj ta dish arsyen.
Henri Anderson was here.
Edhe dicka Dita. Pasi me duket se nuk e ke kuptuar akoma se perse te kam pyetur ne postin tim te pare nese njihemi apo jo.
Ka te beje pikerisht me veten e dyte njejez me te cilen i drejtohemi atyre qe njohim. Nuk e di se ku i gjen bazat per te thene se Ke kaluar serish ne veten e dyte njejes, ndaj po e kthej edhe une shkrimin ne kete vete. Serisht? Jo Dita, jo serisht. Une vec te jam pergjigjur ne veten e dyte njejez. Fatmirsisht postet jane ketu. Lexoji. Nuk po e kthen dhe TI ne ate vete por je TI ajo qe e fillove, pra te lutem mos i justifiko gabimet e TUA duke shpifur per te tjeret.
Jo sriozisht megjithese cfare shkrova jane te verteta![]()
Henri Anderson was here.
Orku, a e njeh ate shprehjen: hajde baba te te tregoj "Arrat". Keshtu dhe puna jote. Poshte pallatit ku ka pas jetu Rama kaloj pothuaj perdite me biēiklete. Ne ate lagje (me ne mode aktualisht ne Paris, ne krahun tjeter te rruges ka shitoren Jean Paul Gaultier) nuk jetohet me asistence. Qiraja sot i kalon 1000$.
Me sa di une ai e ndante apartamentin me nje artist tjeter shqiptar e me vone me nje gjermane qe ta kepuste shpirtin, aq e bukur ishte). Me kete s'dua te them se e ka pas jeten te shtruar me lule, as Balzaku se ka pas lehte e jo me Rama. Rama po ashtu si Kadareja, per sa kohe ka jetuar ne Paris, ka jetuar si ARTIST (piktor). Kjo do te thote qe ata s'lyenin muret me gelqere per te jetuar.
Pastaj ASISTENCA nuk eshte PROFESION.
Ndersa per PERSONALITETIN njerezor (ne kete rast, te Rames) kuptohet qe nuk flet Altini, FLAS UNE, ate si dhe ty keto gjera u tejkalojne.
Me kete refleksion i dhashe pergjigjen pyetjes qe shtronte Andersoni; pse s'ka shkrujt Altini me pare kur bashkine e drejtonin te tjere kryetare.
PS; s'do besh keq ti lexosh nga tre here shkrimet e mia, veēse te mira do te kesh prej tyre.
Per seriozitetin e vetes se dyte shumes.
Drejtimi eshte bere ne veten e dyte njejes, sepse keshtu eshte bere rendom neper temat e ndryshme ne forum. Pra ishte nje etikete qe e kam vene re se nuk eshte perdorur, ose me mire pak here eshte perdorur ne forum. Pa dashur te justifikohem, por vetem kur e pashe qe m'u drejtove (m'u drejtuat) ne shumes, e ktheva ne shume. Kur kalove (kaluat) ne njejes, bera te njejten gje. Nese fjala serisht ishte e e pavend, kerkoj ndjese.
Pertej kesaj, po e njejta forme pershendetje vjen dhe nga une![]()
Kurse sa per komisionin.....hale ne sy keni per ta pasur, per aq kohe sa ta nxjerre te verteten e puneve te Edit. Pisk e keni punen.
Po ti e di si u pergjigj dikush pyetjes A ke pare ndonjehere vapor ?? ... Kam pare dhe kam ngrene tha ...)))) keshtu edhe puna jote me arrat dhe kubullat (ate te kuqen qe i pelqen edit).
Rama ne Paris ka qene perfitues sociali dhe nese ishte apo jo vetem ky burim i jeteses nuk ta them dot ashtu sikunder ti nuk me thua dot se cili ka qene aktiviteti artistik i Rames ne Paris dhe a ka ndonje vleresim per te. Derisa sa ti te vertetosh te kunderten duke sjelle fakte per perfitimet e tij prej profesionit te ushtruar per mua ai ngel nje parazit sociali.
Personalisht njoh nje zonje qe e ka ndihmuar jashte mase ne Paris dhe qe me ka folur disa here per kushtet dhe menyren qe ai jetonte. Kete nuk e them si ofendim per te, sepse i kam provuar vete ne kurriz shume prej ketyre eksperiencave por dua te te them se ideja qe ai la profesionin per te ardhur ne Tirane per ti vene gjoksin punes sepse eshte udheheqes i lindur i ngjan ca tregimeve me minatore te lumtur qe ti si me kulture qe je duhet ti kesh lexuar.
Nese ka ndare apartamentin me dike tjeter, meshkuj apo femra, gjermane apo shqiptare nuk do te thote se ka ndare edhe qerane, mbase ka paguar ne natyre ....... hahahahah
Kaq sa i perket ceshtjes se socialit dhe profesionit qe perbente te vetmen pjese te replikes sime per ty.
Ceshtja e personalitetit eshte shume relative per t'u diskutuar. Sepse ajo qe per mua mund te jete e peshtire per ty mund te jete normale ose e anasjellta ajo qe per mua mund te jete e drejte per ty mund te jete boshe ...... dmth duke pasur parasysh se ne masim gjerat me metra te ndryshem me duket humbje kohe te diskutoj mbi personalitetin e rames me ty sepse jam i bindur qe do te perfundonim ne nje debat parimor.
Pra eshte me e frytshme te diskutosh per fakte (qe ty nuk te pelqejne) sesa ta shkepusesh debatin prej tyre per ta projektuar ne teori pa buke per reaksionet kimike qe ndodhin brenda rames dhe qe frankly speaking i dont give a sh....it for.
Nese Altini nuk ka shkruajtur me pare per te tjeret kjo nuk lidhet domosdoshmerisht me personalitetin e Rames, mund te jene nje thes me faktore te tjere rrethanore apo thelbesor qe kane ndikuar dhe qe sigurisht nuk i heqin asnje te drejte per te shkruar tani.
P.S shkrimet e tua i lexoj vertet disa here sepse nga te gjitha mendjet me e veshtira per t'u kuptuar eshte ajo e c'ekuilibruar.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Orku : 21-05-2003 mė 14:46
Orku, pikerisht Personaliteti nuk eshte RELATIV (as menyra si e perceptojme ate, ti e ngaterron me Moralin), ndersa inteligjenca eshte e tille.
Ēfare do te thote kjo?
Inteligjenca rritet me kalimin e viteve, me fitimin e eksperiences. Psh, ti pas disa kohesh do te behesh me i ditur duke akumuluar dije. Ndersa ne personalitet ti s'mund te fitosh nje grime po te mos jesh i pajis nga natyra (genet) me ate.
Psh, (me qe kerkon shembuj, per kete te lumte) Stalini megjithese nuk ishte filozof si Lenini ose Marksi, pra i pajisur me dije me te pakta intelektuale, ja u kalonte ketyre ne Personalitet.
Ne takimin ne Jalte ndermjet tija, Ēurēillit dhe presidentit amerikan, Ēurēilli tregon qe perpara se te hynte ne dhome Stalini, ky kishte vendos mos ti ngrihej ne kembe ne shenje respekti siē e kerkon edukata e mire. Megjithe kete deēizion te tij, disa sekonda me vone, ai nuk e permban dot veten dhe sapo hyn Stalini ēohet ne shenje respekti dhe nderimi.
Ky eshte ndikimi i personalitetit, nen veprimin e tij ndjeme shqetesim, mungese sigurie e trysni, pavaresisht nga pozicioni yne ne lidhje me personin qe e ka ket veti.
Prandaj po e theksoj Rama krijon efekt, vetem ne forum po te shohesh, ne temat me te, diskutimet e debatet jane te panumerta. Kjo pra eshte nje FAKT qe vetflet pse Altini gjithashtu nuk u permbajt per te MOS shkruar.
Pikerisht per kete po ashtu, e perseris: AI ESHTE I RREZIKSHEM.
Shendet.
Personaliteti ne vetvete nuk eshte gje tjeter vecse menyra me te cilen ne kuptojme dhe reagojme ndaj fenomeneve qe ndodhin rreth nesh.
Ai sigurisht qe eshte relativ ne te dyja aspektet si ne transforminin e tij ashtu dhe ne menyren qe njerez te ndryshem e perceptojne.
Ceshtja e perceptimit
Personaliteti ne vetvete eshte nje nderthurje cilesish (pozitive apo negative qofshin te perkoshme apo permanente) dhe keto cilesi formojne tek njerezit e tjere ne menyra te vetdijshme apo te pavetedijshme opinionin ndaj personalitetit ne fjale dhe sigurisht qe morali ne kompleksitetin e vet eshte teper i lidhur me te. Menyra se si njerezit reagojne ndaj ketij personaliteti varet nga nje sere faktoresh te tjere qe mund te jene subjektive por nga ato qe jane objektive une mund te te permend vleresimin apo gjykimin ndaj cilesive qe ky personalitet shfaq dhe pikerisht ketu opinionet ndahen, fillimisht mes atyre qe mund te mos kene performancen e atij personaliteti por qe urrejne cilesite e tij, dhe atyre qe e admirojne ate per nje cilesi te caktuar duke lene ne hije anet negative. Per te kaluar me pas tek ata qe kane nje personalitet me te fuqishem se personaliteti ne fjale dhe per aresye te ndryshme e perbuzin ate, ose tek ata qe kane nje personalitet te paperputhshem dhe si rrjedhim nuk e vleresojne ate ...... pra sic eshte evidente perceptimi i nje personaliteti dhe reagimi ndaj tij eshte tejet relativ ne sensin qe ne spektrin e ngjyrave te nje personaliteti per disa e bardha eshte e zeze dhe e anasjellta ose disa ngjyra jane me te theksuara se disa te tjera, disa ngjyra na pelqejne disa te tjera jo etj etj.
Transformimi
Nje personalitet mund te ndryshoje pikerisht sepse brenda tij qendron mundesia, aftesia, apo oportunizmi per te ndryshuar.
Dhe per kete pervec inteligjences ka te beje shume ambjenti, eksperienca dhe mbi te gjitha MUNDESITE.
Ti flet per personalitete te rrezikshme. Ai qe eshte i rrezikshem ..... rrezikon shoqerine ..... eshte shume e veshtire qe nje individ te perbeje rrezik per nje shoqeri nese ai nuk ka pushtet ...... eshte shume e veshtire qe nje personalitet i pushtetshem te perbeje rrezik per nje shoqeri nese drejtesia funksionon .... zakonisht keto personalitete behen te fuqishme atehere kur pushtetin tyre nuk e kufizon asgje.
Une nuk te kam kerkuar asnje shembull por meqenese e solle le te ngelim tek shembulli yt. Nese churchilli ne vend te jales do ta kishte takuar stalinin ne nje klub muzhikesh ne provincen ku stalini ishte i internuar a mendon ti se do ta impresiononte kaq shume personaliteti i stalinit ????? Nese ne jale stalini nuk do te shkonte si fitimtar por si i mundur a mendon ti serish se churchilli do te provonte te njejten ndjesi ?????
Hitleri ishte nje hic perpara se te ngjitej aty ku arriti, nje njeri thuajse autik dhe i perbuzur nga e njejta shoqeri qe e ndoqi me patologji neper krimet me monstruoze te kryera ndonjehere gjate gjithe historise.
Enver Hoxha udhehoqi si tiran per 50 vjet por ne kongresin e beratit qante gjate autokritikes qe bente i shtyre nga ata qe vite me vone pasi te kishte forcuar pozitat e veta do t'i dergonte para litarit, skudrave te pushkatimit apo burgjeve dhe kampeve.
E shikon pra qe personaliteti ndryshon ! Sa me i pushtetshem dhe i pakontrollueshem te jete ai, aq me i rrezikshem dhe imponues behet.
Le te marrim edi ramen. Kush ka shkruar qofte edhe nje rresht te vetem per te perpara se ai te behej minister kulture apo kryetar bashkie ??? Cfare arriti ai me personalitetin e tij perpara se roberti ti dhuronte postin si minster kulture dhe me vone permes manipulimit dhe financimit ate te bashkise se tiranes. Ai ka tentuar disa here te jete lider, te jete udheheqes por gjithmone ka deshtuar sepse nuk ka force, nuk ka integritet, nuk ka moral dhe ata qe i kane pasur keto cilesi me te forta se ai thjesht e kane INJORUAR . Ti e pe vete se si apo ata qe e kishin votuar iu kthyen kundra ne momentin kur ai sulmoi nanon .... cfare tregon kjo .... tregon qe personaliteti i tij eshte nje derivat. Hiqja pushtetin edi rames dhe do ta shohesh se sa i rrezikshem do te jete ...... :-)
Te gjithe sa me siper e shkruajta thjesht per te te treguar relativitetin e personalitetit.
Tani per te ardhur me kembe ne toke personaliteti i rames mua me zgjon vetem neveri por kjo eshte nje ndjenje qe tek te tjere reflektohet me eksitim (rasti yt) me admirim (rasti i ndonje tjetri) me urrejtje (dikush tjeter) me injorim (disa te tjere).
Por e gjithe kjo nuk ka asnje rendesi sepse mund te spekulojme gjithe diten dhe mos te biem ne nje mendje dhe as nuk kemi perse te biem.
Mua nuk me intereson fare personaliteti i rames por veprimet e tij sepse ato veprime kane pasoja si ne shoqeri ashtu edhe ne politike. Prandaj altini sikunder edhe shumica ketu nuk merremi me tipin e tij por me veprimet te cilat jane te denueshme ne baze te moralit dhe te ligjit. Per ne nuk eshte e pranueshme qe nje hajdut te mbaje pozicionin qe mban ai apo qe drejtesia te mos veproje mbi te.
Por kete nuk e kuptojne dot ata qe ua ka paralizuar koshiencen eksitimi qe u krijon personaliteti i edi rames ..... guess why ?? ....
deficence personaliteti !!!
Shendet paē.
Krijoni Kontakt