nga sa kam lexuar iliret shquheshin ne kohet e lashta si pirate anijesh sot nuk kane ndoshur shume ndryshime
ideja e te grabiturit na eshte kthyer natyrshem ne nje moto te jetes
nga sa kam lexuar iliret shquheshin ne kohet e lashta si pirate anijesh sot nuk kane ndoshur shume ndryshime
ideja e te grabiturit na eshte kthyer natyrshem ne nje moto te jetes
Pellasgian,Shqiptaret e Greqise nuk e quajne veten Shqiptare por Arvanitas.Shko pyet kudo ne rethiant e Athines ku jetojne mijera Arvaniats..Po keshtu edhe ne Itali,asnjehere nuk eshte dokumentuar etnomi Shqiptar,por vetem ai Arban-arber-arberesh.
Etnomi Shqip-Shqiptar eshte dokumentuar vetem para 200 vjetesh, pra eshte etnom i ri.
... E ku thuhene ne karte
Fjalet e Gjuhes se Zjarrte!
Kur e ndrruam emrin e vendit nga Arberi ne Shqiperi, dhe emrin tone nga Arbereshe ne Shqiptare? A kane ndonje kuptim keto emertime ne gjuhen albaneze, sot te quajtur gjuha shqipe, apo gjuha shqiptare?
Cili ishte shkaku qe e solli kete ndryshim?
Pushtimi turk,ikja e aristokracise ne itali,dyshimi i identitetit kombetar ngelja ne shqiperi e elementeve pa shkolle e mbi te gjitha presioni turk ndaj Arberit per te zhdukur epopene e Kastriotit te Madh...
P.S Emigranto beka ftohte andej nga kanadaja me duket....
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Hyj-Njeriu : 30-11-2007 mė 06:40
Shqiptari e ka care rrugen e historise me Palle ne dore!
Une nuk marr vesh nga albanologjia apo nga etimologjia e fjaleve,
po kjo tema me duket pa kuptim fare.
Pse na quajne te tjeret Alban?
Alba-nes=Nga lindja e diellit. kjo duket ajo me e llogjikshmja.
Ky emer "Albanez" nuk ia kemi vene ne vetes, por ka dale nga fqinji jone latin, italia.
Dhe fisi i Albaneve, ndoshta quheshin keshtu per te njejtin fakt, ne brigjet lindore (lindjes se diellit , Alba) te adriatikut.
Pse quhemi shqiptar, po sepse flasim Shqip, Shqipja eshte simboli jone kombetar, Shqipja e Skenderbeut.
ēa ka ketu per te mos u kuptuar?
Krijoni Kontakt