Close
Faqja 5 prej 32 FillimFillim ... 3456715 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 41 deri 50 prej 315
    Moderator Maska e benseven11
    Anėtarėsuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,816
    Shiko per numrin e versionit te windows server 2003.Shkohet ne program files.Klik ne Windows server 2003.Kliko me te djathten te ikona EXE qe hap programin.Klik ne properties,pastaj ne butonin version.Shiko per versionin e programit,cfare numri eshte.Mbase ndonje krak,patch eshte me i mire te perdoret,per te rregulluar problemin e rifreskimit.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga benseven11 : 07-01-2005 mė 18:48
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

Dr
    Anėtarėsuar
    09-06-2003
    Vendndodhja
    ne perendim
    Postime
    338

Nga XP Home SP2 ne XP Pro pa SP

te nderuar eksperta

une kam nje lap-top me win xp home edition sp2 dhe desha ta upgrade ke windows xp professional. Tan kur i fus diskun me thote versioni i windows qe kam ne lap top eshte me i ri se i diskut dhe nese dua ta instaloj xp duhet ta boot nga disku.
    tani ky lap topi im ska cd per driverat e kartes grafiek apo te zerit dhe kam hall se po e riformatova hard dsikun kur te instaloj xp pofessionalin, sdo arrij ti instalo driverat dot dhe do na hapi pune.
    dini nai menyre ma ja shkit...
    spec e lap topit jane
    packard bell easy note
    proces Intel celeron M 1.5 ghz
    hard disk hitachi 40 gig
    ddram 512 MB
    grphic card ATI mobility radeon

flrmderit
    rachi

Anėtarėsuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,816
    Nuk mund te instalosh winxp pro ne kompjuter nga CD origjinale kur ke ne kompjuter winxp home me sp2 ose kur ke winxp me sp2.E vetmja gje qe mund te besh eshte te kopjosh me djegje windos xp pro dhe me pas ne te njejten CD te vazhdohet te kopjosh nga kompjuteri dhe djegesh pakon SP2(instalusin setup exe 270 mb).Kjo do te krijoje nje CD te re me windowsXP+SP2( "slipstrim").Me kete CD windows XP Pro+SP2 mund te besh boot dhe instalim te windowsit.Mire eshte qe pasi ke bere djegjen e xp pro dhe SP2 ne CD te re,futi nje formatim kompjuterit dhe ben nje instalim te paster.Instalimi i Xp pro+SP2 mbi XP homesp2 krijon shume probleme dhe mesazhe gabimi.Per sa i takon driverave,shiko cfare modeli laptopi ke si dhe modeli motherbordit.Zakonisht driverat ne laptopat per zerin dhe grafikat jane drivera te zakonshem(xhenerike) dhe keto drivera mund ti kete vete windowsi.
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

Programues Softueresh Maska e edspace
    Anėtarėsuar
    04-04-2002
    Vendndodhja
    Filadelfia, SHBA
    Postime
    2,565
    Ti ke XP Home me paketen 2 (SP2), keshtu qe per te kaluar ne XP Pro, te duhet te kesh CD te XP Pro SP2. Ate CD qe ke ti mund ta kthesh ne nje CD me SP2 por eshte pak i komplikuar procesi qe duhet te ndjekesh. Prandaj, eshte me mire qe XP Pro (pa SP2) te instlaohet me vete, dhe pastaj te marresh SP1 dhe SP2 nga Microsofti nepermjet internetit.

Per te instaluar XP Pro, fut CD brenda dhe rifilloje kompjuterin. Gjate instalimit Windows duhet te jape mundesine:
    1) per te fshire XP Home SP2 dhe per ta zevendesuar me XP Pro
    ose
    2) per te instaluar XP Pro ne nje pjese (partition) me vete, dmth te kesh edhe XP Home edhe XP Pro ne te njejtin kompjuter. Kur ndizet kompjuteri ti do kesh mundesine te punosh me njeren apo tjetren.

Ti ke hapesire te mjaftueshme (40GB) per te dyja, por te keshilloj te kesh vetem njeren se jane pothuajse identike.

Nese zgjedh menyren e pare (dmth formatim dhe instalim te XP Pro), nuk besoj te kesh probleme me drajverat, por edhe po te kesh, i gjen ne internet pa problem.

Perse kerkon te kalosh ne XP Pro? Cfare nuk ben dot me XP Home qe kerkon te kalosh ne XP Pro?
    Edi

Dr
    Anėtarėsuar
    09-06-2003
    Vendndodhja
    ne perendim
    Postime
    338
    Arsyet, mmmm
    1. shqiptar mistrec, meqe kam cd me xp-pro pse jo
    2. kam nje desktop me xp pro dhe lap top me xp home edition, te dy me wireless card dhe me ethernet connection. i kam provu te dyja menyrat qe te lidh lapin me desktopin dhe kam lloc. kr po e provoja me ethernet cable, erdhi nje pike qe mekerkonte ca driver ke lap-topi qe se dija ku ti gjeja, megjithese ifuta cd e xp-pro. prandaj them masi ti bej te dy pro do kem sukses.
    mgjate faleminderit per informacionin e mesiperm, do mundohem te gjej driverat ne internet dhe vuuuu xp-pro.
    flmnderit
    rachi

Anėtarėsuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,816
    Shiko edhe per programin nLite.Shume program i mire.http://www.nliteos.com/Te ndihmon te lidhesh bashke Wndows XP Home ose pro pa SP2(dmth cd origjinale) me SP2.Brenda Nlite programit mund te futesh edhe drivera qe nuk jane te windowsit por i ke instaluar nga interneti ose CD te vecanta.I gjen dhe i fut brenda programit nlite.Aty mund te futesh edhe skedaret update ose hotfix qe zakonisht ndodhen ne C:\
    Mund te futesh edhe ndonje setup file te antivirusit qe perdor dhe ndonje programi antispyware.Pasi i ben gati te gjitha keto,fut nje cd boshe dhe komplet
    skedaret materialet brenda nlite i djeg me nero.Pas djegjes do kesh nje CD Windows me sp2 +azhornimet me te reja+ driverat qe windowsi nuk i ka.Me boot do te instalohen te gjitha dhe te ngelet pak minuta te instalosh antivirusin programin antispyware.Me krijimin e nje CD slipstrim(XP+sp2),CD XP origjinale ske ce do me.
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

Dr
    Anėtarėsuar
    09-06-2003
    Vendndodhja
    ne perendim
    Postime
    338
    Cuna
    une ja bera gropen, e instalova xp pro nga disku dhe i bera riformatim hard disku. Tani me llogjike me iken driverat per fiq, te grafic card, te sound, modemit ect. njse une i downloada e gjithe driverat nga packard bell, por carta wireless nuk me del asgjekund, edhe pasi i instalova driverin.
    a dini si ka nai menyre me e gjet, kuptohet pa e hap lap-topin pasi une sakm hap nai her lap-tope e sdi ku ta gjej.
    faleminderit
    rachi

Anėtarėsuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,816
    Klik ne Start/run.Ketu futet devmgmt.msc Klikohet ok.Do hapet device manaxheri.
    Klikohet lart ne view.Ne menu zgjedh "trego mekanizmat e fshehte"(show hidden devices"Aty klikohet ne + perpara Network adapters.Shiko per emrin e kartes.Mund te kete emer njelloj si tek titulli i CD.Kliko me te djathte,zgjedh properties.Aty zgjedh afteso Enable this driver.Aty shiko per butonin Update.
    Klik atje.Windowsi te jep dy opsione,ta kerkoje windowsi driverin apo ta caktosh vete direktorine ku te kerkoje.Fut CD ne kompjuter dhe i jep direktorine D:\
    Windowsi e rriinstalon driverin dhe ta njeh wireless karten.Nje ikone do te shfaqet per wireles karten ne kontroll panel.
    Mund te provosh edhe funksionin,delete,uninstall driver.pasi klikon ne uninstall driver buton,fik kompjuterin e ndez dhe vete windowsi do te nxjerre nje lajmerim qe nje hardware e re u diktua.
    Ndjek instruksionet e wizardit te windowsit dhe e riinstalon driverin nga CD-ja.
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

Dr
    Anėtarėsuar
    09-06-2003
    Vendndodhja
    ne perendim
    Postime
    338
    e provova device manager benseven po sme del fare wireless card at all
    ja kam download dhe instalu driverin nga website i packard bell po prap shapet.
    a i ka fut nanjoni duret ne lap top me pare se ky problem me beri vaki edhe me desktopin kur i ndrrova windowsin, edhe masi fizikisht ja hoqa dhe e futa wireless card nga pci slot, me doli new hardware edhe pasaj i instalova driverin.
    ta
    rachi

Dr
    Anėtarėsuar
    09-06-2003
    Vendndodhja
    ne perendim
    Postime
    338
    edhe nje gje tjeter, kur e nez kompjuterin, pas biosit me del nje si faqe e windows xp me dy opsione per boot, te dyj jane xp professional, me thote zgjidh ke do te bootesh edhe press enter, gje qe une e bej, njeri eshte aktiv, sistemi normal, tjetri eshte i prish se se ngarkon dot, thote se gjen hrdwarin.
    tani u futa ke msconfig edhe eshte edhe aty, e kam bo 2 choice dhe kohen 3 sec po se delete dot, a dini nai menyre si me e heq qafe.
    falemnderit
    rachi

Faqja 5 prej 32 FillimFillim ... 3456715 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Pėrgjigje: 1013
    Postimi i Fundit: 30-06-2011, 13:05
  2. Dėshtimi i gjuhės standarde shqipe te gegėt!
    Nga Davius nė forumin Gjuha shqipe
    Pėrgjigje: 460
    Postimi i Fundit: 31-01-2010, 20:27
  3. A Mund Te Zgjerohet Baza Dialektore E Shqipes Standard?
    Nga [A-SHKODRANI] nė forumin Gjuha shqipe
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 14-11-2006, 17:04
  4. Baza dialektore e gjuhės standarde
    Nga Albo nė forumin Gjuha shqipe
    Pėrgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 31-07-2006, 05:20
  5. A ekzistojne tabu ne shoqerine tone sa i perket gjuhes shqipe?
    Nga AsgjėSikurDielli nė forumin Gjuha shqipe
    Pėrgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 28-11-2002, 11:14

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •