Close
Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 29
    maniac AMORPHIS fan Maska e Jeans-boy
    Anëtarësuar
    18-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    239

Botë e lindur nga inçesti?

Kjo eshte shume e degjuar si pyetje,por, une nuk kam degjuar ndonjehere nje pergjigje qe te sqaroje dicka.Perderisa ka besimtare te mirefillte duhet te kete domosdoshmerisht edhe pergjigje,ndaj:
    Dihet qe Eva dhe Adami paten vetem femije cuna.Si ia bene per tu shumuar?Po pas permbytjes, nipat e Noes me cupat e xhaxhait i linden femijet?

(rikujtoj qe nuk bej pyetje te tilla edhe pse duken tendencioze me qellim te keq)
    ...niente che amassi di piu'...

Anëtarësuar
    18-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    239
    Asnje pergjigje?!
    cudi !!!

Revolucioni është afër Maska e Nuh Musa
    Anëtarësuar
    02-05-2002
    Vendndodhja
    vjenë, austri
    Postime
    4,463
    cka dihet?, se adami dhe eva kane patur vetem cuna?, nese kjo dihet, atehere dihet si jane shumuar.

Ja nje rast:

Nje here vendosen do shkenctare te bejn do eksperimente ne lemine e biollogjise, dhe keshtu morren nje shqiptare, nje amerikan, dhe nje serb per ti kryqezuar me majmunat.

Pas nje viti mbaroj afati i eksperimentit, e para nje publiku po filluan prezentimet e rrezulltateve.

Si i pari doli nga kafazi amerikani, i cili ne nje ane mbante per dore majmunin e madh, kurse ne doren tjeter 2 majmuna te vegjel.

Te befasuar nga ki suskses publiku nuk ndaleshi duke duartrokitur, dhe keshtu i erdhi rradha edhe serbit te dale, dhe po edhe ki ne nje dore mbante majmunin e madh, kurse ne doren tjeter kish 4 majmuna te vegjel.

Dhe si i fundit duhej te dilte shqiptari, dhe natyrisht shpresat e shkenctareve ishin tek shqiptari me te medhaja, sepse ne njihena per "prodhimtarine" e madhe qe kena. Dhe keshtu doli shqiptari ngadale prej kafazit duke mbajtur majmunin e madh ne nje dore, kurse ne tjetren vetem 1 majmun te vogel.

Gjith publikut e shkenctareve u kaloj gazmedni i madh qe paten, dhe pyeteshin ndermjet veti, si eshte kjo e mundur?, dhe duke ju drejtuar me kete pyetje edhe shqiptarit, e revoltuan te ngratin, dhe ai dukshem i nervikosur u pergjigj: "ç'ka po keni pritur?, SA menduat te nxjer une prej nje majmuni mashkull?"

Ki rast tregon dukshem dhe qarte si jane shumezuar femijet e adamit, duke patur seks te palodhshem, dhe pasiqe dihet edhe periudha e gjate qe ata kane jetuar (1000 e me teper vjet), eshte edhe e llogjikshme, qe keshtu brenda kesaj kohe te gjate te kete evoluar mashkulli ne nje femer.

Sa per pyetjen e dyt, edhe NOAH dhe femijet e tij kane patur praktik te madhe ne shumezimin e gjallesave ne pergjithesi. Une jam i mendimit, se ata kane marre shembuj tek kafshet qe i kane patur ne anije. Ne e dijm shume mire, se kryqezimi brenda nje familje kafshesh eshte i dobishem per te rritur "kualitetin" e prodhimeve. Prandaj, ai me siguri ka kryqezuar anetaret e familjes se vet, sepse, sic shihet te kafshet, edhe tek njerezit ka prodhuar "kualitet". Edhe pse boten aktualisht e ka mbytur kuantiteti, perseri tek "incestistet", si psh. shtepite mbreterore perendimore po mbizoterojn njerez "kualitativ".

Flm
    albanish by nature

Anëtarësuar
    18-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    239
    Nuh i dashur
    Ajo historia jote eshte e bukur ,por eshte barsolete.Por, per punen e Noes te kete qene e vertete valle?

i Krishtere Maska e i krishteri
    Anëtarësuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660

disa sqarime

1- ja se çfare thote ne Bibel per adamin dhe even(Zanafilla 5:3-4):
    Adami jetoi njëqind e tridhjetë vjet dhe i lindi një djalë që i përngjiste, një lloj në shëmbëlltyrë të tij dhe e quajti Seth.
    Mbas lindjes së Sethit, Adami jetoi tetëqind vjet dhe pati bij dhe bija.
    Seth-i i lindi pas abelit dhe kainit. bej llogarine i dashur mik nese nje person jeton 930 vjete sa femije mund te lind?me duket se jane gati 10 breza apo jo?

2- sa per noeun Perendia i tha keshtu(Zanafilla 9:1,7):
    Pastaj Perëndia bekoi Noeun dhe bijtë e tij dhe u tha atyre: "Qofshi frytdhënës, shumëzoheni dhe mbusheni tokën...Ju, pra, jini frytdhënës dhe shumëzohuni; rrituni me të madhe në tokë dhe shumohuni në të".
    sa per te te dhene disa qartesi Biblike

Zoti te bekofte!!!
    Tani pra keto tri gjera mbeten:
    Besimi, Shpresa dhe Dashuria;
    Por me e madhja nga keto eshte
    DASHURIA

Zoti ju bekofte te gjitheve

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    18-08-2002
    Vendndodhja
    NYC
    Postime
    80
    I nderuar Jeans-boy:

Fillimisht te me falesh pasi ky mesazh nuk ka lidhje me kete teme qe ke hapur, por desha vetem te kontaktoj me ju. Rastesisht sapo lexova nje teme te hapur ne kete forum qe titullohet "Me PERLQEN VIRTUALISHT 1ANETAR I FORUMIT"
    Linku i meposhtem te cond tek ajo.
    http://www.forumishqiptar.com/showth...5&pagenumber=1

Deshiroj qe te lexosh te gjitha postimet atje dhe pastaj do ta kuptosh se perse te shkruajta.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Thjeshtesia : 05-06-2003 më 16:16
    "Wisdom is the principal thing; therefore get wisdom and in all your getting, get understanding." (Proverbs 4:7)

"All behaviour is motivated." Sigmund Freud

Anëtarësuar
    18-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    239
    I krishter i dashur
    Edhe 9300 vjet te kete rrojtur Adami dhe jo 930 sa thua ti femijet e tij ishin vellezer e motra.Atehere ku qendron sqarimi yt?
    Po me thua qe Perendia me ate "shumohuni" e beri incestin domosdoshmeri per vazhdimin e jetes?

i/e regjistruar Maska e Iliri88
    Anëtarësuar
    07-12-2002
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    272
    "I krishter i dashur
    Edhe 9300 vjet te kete rrojtur Adami dhe jo 930 sa thua ti femijet e tij ishin vellezer e motra.Atehere ku qendron sqarimi yt?
    Po me thua qe Perendia me ate "shumohuni" e beri incestin domosdoshmeri per vazhdimin e jetes?"

Edhe une mbeta pa e kuptuar pergjigjen e te Krishterit. Perderisa keta vinin nga i njejti baba, ata ishin vellezer dhe motra sipas teologjise semitike. Numri i tyre nuk ndryshon gjakun apo jo?

Pergjigja ime per temen eshte se kjo eshte teoria e evolucionit per njeriun qe asnjehere nuk ka studiuar biologjine, kimine organike, e cila tregon qarte zhvillimin e jetes.

Pranohet nje teori e tille sepse sot ne bote cila eshte me e lehte? Hapja e librave, studimi, kerkimi shkencor? Apo pranimi i nje perralle cifute? Do qendrosh gjithe naten duke studiuar, duke shikuar qelizat ne mikroskop? Jo. Ne vend te saj do te thuash nje lutje dhe do shkosh te flesh gjume sepse pergjigja per jeten dhe vdekjen te eshte dhene nga hebrenjte.

Nuk dua te ofendoj ndokend, por mendoj qe kjo eshte pjese e arsyes se vazhdimit te feve te tilla.

Shendet

I

i/e regjistruar Maska e Shën Albani
    Anëtarësuar
    27-07-2002
    Postime
    899
    Varet se sa dite i ka pasur vitine kohen e Adamit. 800 vjet nuk mund te jetoje trupi i njeriut. Organizmi i tij nuk mund te perballoje nje jete kaq te gjate. Sa di une asnje gjallese nuk jeton aq shume, pos ndonje lisi ne xhungell.

Bibla flet per njeriun per keto 4000 vitet e fundit. Njeriu ekziston ne kete planete tash e mbi 6 milion vjet!

Dhe Perendise nuk mund t´i mvishet incesti. Ai nuk duhet te krijoje, keshtu thuhet, ai mjafton te urdheroje...Perendia ka krijuar kushtet per jete ketu, dhe pastaj ka vazhduar procesi bilogjik dhe kimik.

Dhajat e vjeter eshte perralla cifute, sic eshte Kurani rregullore arabe!
    Ndryshuar për herë të fundit nga Shën Albani : 06-06-2003 më 20:44

Shume gjera te ndaluara sot kane qene normale dje, e shume gjera qe i konsiderojme normale sot mund te jene krime monstruoze neser. Pare ne kete kendveshtrim as ia vlen te ferkosh duart se u ke bere nje pyetje me spec besimtareve, se ul veten para vetes (nese ke vete).
    Psh ne Greqi po ndalohet me ligj ngrenia e kukurecit. Ne vitin 2500 ngrenia e kukurecit mund te jete dicka per te cilen mund te denohesh jo vetem moralisht nga shoqeria por edhe te denohesh rende prej ligjit.
    E shekujve do ngrihen legjenda per kukurecin e kukureci do kthehet ne nje bishe me zorre mbeshtjelle rreth qafes qe i vret njerzit e trashe e obeze. E nga viti 3000 do dalin ca forumiste te tjere qe do debatojne sa persona hengri Kucedra Kukurec, ne c'vit ka egzistuar e kush trim e vrau...

Po une gjithmone kam besuar se fenomene e histori te tilla (si ajo e arkes se Noes) jane figurative e permbajne mesazhe te thella qe ne i humbasim duke u kapur pas figurave, ndaj lejomeni te qesh me ate qe besoj se qendron ne themel te ketij keqkuptimi gjigand.

Krishti tha "erdha t'u shpetoj" e ata prisnin qe ai te vriste gjithe djajte e tyre nderkohe qe ata te rrinin duarkryq.
    Ai dha shembullin e tij e pastaj tha "ndiqmeni" e njerzit e ndoqen me vrap nga pas vete ate (jo shembullin).
    E te krishteret i luten atij cdo dite t'i shpetoje nderkohe qe ai ndihmen ua ka dhene qysh 2000 vjet me pare.

C'tragjikomedi.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Sokoli : 13-06-2003 më 14:42

Faqja 0 prej 3 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 17-06-2009, 07:18
  2. Perfundoi gjykimi në Hagë i Limajt, Balajt dhe Musliut
    Nga Arb në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 470
    Postimi i Fundit: 05-08-2006, 18:56
  3. Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 24-07-2006, 12:10
  4. Padi për shpifje ndaj Hashim Thaçit
    Nga Arb në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 134
    Postimi i Fundit: 22-05-2005, 15:04
  5. DOKTRINA - Kapitulli II. Simboli i Besimit
    Nga Albo në forumin Komuniteti orthodhoks
    Përgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 21-09-2004, 21:47

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •