I ka vajt huq per bese. Une as qe e kisha mendjen fare ne ate moment, po luaja me LolkenPostuar mė parė nga dikeafajtore
Atje ndodhej Sokoli dhe unė pėr inat tė tij e putha Lasgushin nė tė dyja faqet....
I ka vajt huq per bese. Une as qe e kisha mendjen fare ne ate moment, po luaja me LolkenPostuar mė parė nga dikeafajtore
Atje ndodhej Sokoli dhe unė pėr inat tė tij e putha Lasgushin nė tė dyja faqet....
Sa per motivet e marra Sokol,mund te them qe Lasgushin e ka terhequr Eminesku si shkrimtar.Per kete madje eshte zhvilluar nje seminar ne universitetin"Aleksander Xhuvani"para 2 vjeteve dhe jane krahasuar 2 poetet per sa i takon menyres se tyre te krijimit.
U vune re ngjashmeri,por ne fund Lasgushi serish mbeti brenda origjinalitetit te tij. Per me shume do tju shkruaj serish,kurse per sot po e le me kaq duke lene dhe dicka te fundit.
Ne zemren t“ende vetem une
Ne zemren t“ime vetem ti
dhe jashte bota fjaletare
dhe jashte syri plot zili
Dh“ashtu filluam perngahera
nje vetesi plot embelsi
te mos na shohe syr“i botes
mos na zemerosh,moj njerezi
Dhe ikn“e ikne gjith-me-large
duke kerkuar pak liri
qe me t“u ndezur flak“e dites
gjer me te mugetit te zi
Gjer ne mesnate-e pasmesnate
Oh!e pangopur arrati
Un“hijerend“e mvereresuar
Ti buzendritur ne stoli
Nder ato male shtat-medhaja
ner ata pyj me fshehtesi
n“ato mburime lozonjare
n“ata shkembenj plot llaftari
Ku fryn nje ere pastersije
e vetetin nje bukure
e ritet malli porsi deti
e ndizet zemera ne gji
Ku nuku duhet asnjeri
ku vemi shpesh vec un“e ti
ku djeg si zjarr, moj dashuri
Ku ndrin si yll, moj perendi
Te tjerat me vone
Njerezit gjithmone duan ate qe nuk kane dhe kur e fitojne ate, lodhen shume shpejt prej saj
Une kam pasur nderin a njoh lasgushin,sepse ka qene mik i ngushte shtemie me familjen time.Ka qene shume i cuditshem dhe enie me ndiqtegmatik.Vinte per dite ne shtepine e dajes tim(Qani Collaku) dhe bisedonin .Asnjeri nuk e dinte se per cfare.E kam pasur shume frike qenin e tij te vogel,se gjithnje e ngacmoja dhe me ndiqte.Per Lasgushin ai ishte gjeja me e shtrenjteej.E kujtoj me adhurim Lasgushin dhe per mua mbetet nje nga poetet me t te medhenj qe i ka kenduar ndonjehere dashurise,ne gjuhen shqip .Sa per kritika nuk besoj se ka njeri ketu qe te kete mundesi te vere ne dukje se ku dhe si krahesimet e tij jane te godituraose jo?
megjithate ju falenderoj per kete teme kaq te dashur.
Krijoni Kontakt