Postuar mė parė nga Julie
+ Maqedonia.. Mali i Zi
Per pjesen tjeter te shkrimit jam dakort, nese e merr ne pergjithesi USA nuk diskriminon ne pune apo studime personat me dok. te rregullta, por neper ambasada eshte tjeter bisede.
Itali
Greqi
Usa
Turqi
Angli
Kanada
Belgjike
France
Australi
Rumani
Bullgari
Arabi
Egjipt
Kine
Rusi
Japoni
Gjermani
Zvicer
Spanje
Hollande
Poloni
Ēeki
Hungari
Bosnie
Slloveni
Kroaci
Kube
Vendet Nordike
Maqedoni
Diku tjeter
Postuar mė parė nga Julie
+ Maqedonia.. Mali i Zi
Per pjesen tjeter te shkrimit jam dakort, nese e merr ne pergjithesi USA nuk diskriminon ne pune apo studime personat me dok. te rregullta, por neper ambasada eshte tjeter bisede.
Jo lal, ne Evrope ke kohe te lire dhe pare me shume se ne Amerike. S'ka pune pas ores 7 te darkes (vetem po qe kamarier) dhe s'ka fatura makine, carta crediti, apo etj etj. Ne Evrope (te pakten atje ku kam qene une e disa vende fqinj) ke dhe shume jete sociale nderkohe qe ne Amerike kjo eshte 0.Postuar mė parė nga Evelyn
Ne Evrope s'ke nevoje te marresh viza sa here hyn e del nga Shqiperia, mjafton qe je studente e rregullt dhe te japin leje qendrimi qe rinovohet 1 here ne vit, dhe per aq kohe sa je ne shkolle, s'te bejne gam gam per dokumentat.
Qe mos te flasim per rrepjen qe i behet studenteve te huaj ne Amerike se kjo i perket teme tjeter. Por sa per kuriozitet pak shifra:
Nqs une per momentin paguaj 3140 $ per simester ne Zvicer paguaja(ne te shkruaren) vetem 1000 SFR apo 800$ ne vit. E s'kishte dallime zviceran, nenshtetesi tjeter, dhe merrje dhe ndihme nga shteti,(si student me pak te ardhura) qe ta conte shkollen vetem ne 100$ ne vit
Nje nga arsyet pse Amerika s'ka goje te flasi per te huajt, eshte sepse Amerika eshte bere nga te huajit dhe te gjithe ne bashke jemi "dora e padukshme" qe ndihmon ekonomine e Amerikes.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Julie : 22-01-2006 mė 07:29
Pasi te kesh lexuar firmen time, do te mendosh qe harxhove 10 sek te kohes tende ne forum, qe eshte gjithashtu kohe e humbur kot.
Julie me perforcove me shume mendimin qe ne Evrope behet jete me pak stresuese dhe pse jo me e mire ..
flm
Jam dakort me ty Julie per jeten sidomos te studenteve ne usa mgjth nese je me nje vize te rregullt studentore Psh F1 e cila ne te shumten e rasteve eshte njevjecare ke te drejten te hysh dhe te dalesh sa here te duash pa kaluar nga ambasada. Fatkeqesisht kush thyen vizen duke mos u kthyer ne vendin e vete kur u mbaron viza ka prob kur kalon nga ambasada sic jane ata ne J-1 status. MGJTH nese jane te pajisur me nje I-20 nga shkolla e marrin vizen pa prob.
Qe ne europe jeta ka shije me ndryshe se luan topi po spo flasim per jeten por per diskriminimin. E fundit eshte qe vete si komb ja kemi nxjerr bojen vetes, ne cdo vend qe kemi qene si kemi reziztuar tundimit e te dalurit neper TV apo tituj gazetash me ato qe kemi bere.
Per punen e vizave, shqiptareve nuk ju kerkohet viza per ne Turqi, Bullgari, Rumani, Maqedoni, Mal i Zi, Serbi, Kroaci e vende tjera si keto per shkak se standardi i jetes ne Shqiperi e Kosove eshte perafersisht i njejte me keto vende. Vetem ato shtete qe kane standard me te larte jetese kerkojne viza nga qytetaret e vendeve me standard me te ulet sepse keshtu pastaj do kemi zhvendosje masive te popullsise. Prandaj, vende si Amerika, Gjermania, Italia, Franca, Britania etj. kerkojne viza. E ne vendet me standarde perafersisht te njejta, normalisht qe nuk kemi zhvendosje te popullsise, prandaj edhe nuk kerkohen vizat.
Ata shqiptare ne Shqiperi, Kosove, e Maqedoni, qe kane standard te larte jetese atje (pra te ardhura dhe pasuri) e marrin vizen per cilindo vend ne bote pa asnje problem.
Shumica e njerezve preferojne vendin e tyre ne rastet kur vendi i tyre ka standarde te jetes perafersisht te njejta me vendet tjera. Kjo eshte arsyeja pse nuk kemi emigrim te madh te shqiptareve ne vendet si Kroaci, Bullgari, Rumani, Serbi, Mal i Zi, Turqi etj. si keto, e bile as ne Poloni, Ceki, Sllovaki, Slloveni etj.
Tung
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga dodoni : 22-01-2006 mė 07:36
Leje mos m'trano, pashe zotin!!!!
Rrofte Shqiperia Etnike
Une kam nje shok qe vazhdon studimet, por u be viti i 5 qe ai skthehet ne shqiperi sepse ka frike se ja refuzojne e smund te ktheht me mbrapsh.Postuar mė parė nga delisa
Nderkohe qe dikush tjeter shkoi ne nje vend ketu afer si vizitor per te marre vizen amerikane(mqs ne shqiperi e quajne si karte te djegur) dhe per tu futur prape ne Amerike, dhe viza ju refuzua, keshtu qe ngeli si peshku pa uje ne vendin fqinj, nderkohe qe eshte ne rregull me gjithcka me ligjet e F1.
Personalisht per here te pare doc e studentit i kam marre ne Amerike dhe me 99%po te kthehem ne Shqiperi me refuzohet viza sepse sjapin me. E po ky eshte absurditet, qe mos te flasim pastaj qe studentet skane me te drejte pune, por edhe me gjerat qe kane ndodh ne Amerike, si ve faj.
C'fare me duket pa llogjike eshte sistemi qe per te marre nje vize te re Amerikane, duhet te shkosh deri ne Shqiperi, nderkohe qe ti je ne Amerike???
Mgjth llogjiken e kane gjet keto te emigracionit perderisa e aplikojne
Mgjth ky eshte vendi qe po flitet per diskriminimet dhe une po flisja per arsyet...keshtu qe mos te dal jashte teme po e mbyll ketu. Delisa, Dodoni dhe Evelyn flm per dikutimin
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Julie : 22-01-2006 mė 07:50
Pasi te kesh lexuar firmen time, do te mendosh qe harxhove 10 sek te kohes tende ne forum, qe eshte gjithashtu kohe e humbur kot.
As mund ta krahasosh Usa me Europen .
Parja eshte ne usa . I rrofshin ndihmat sociale emigranteve te europes .
Si perfundim , ne usa ndjehem njelloj si ne shqiperi . Respekt , dashuri te gjitha me rradhe .
Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....
Pink pse vetem paraja te jepka kenaqsi meqe qenka ne Usa ...
Po nejse se si ndjehesh e si pershtatesh me vendin, kjo eshte ceshtje tjeter pastaj. Por jo te gjithe perjetojme te njejtat gjera.
Po dhe parja...lum ato student qe kane shpine me pare se po qe student e pa pare nga shpia, duhen nja 5 karta krediti, e nja 60 ore pune ne jave.
Mgjth jemi ne teme tjeter...e une vazhdoj te them qe eshte Turqia apo Mali i Zi qe s'kane racizem ndaj shqiptareve.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Julie : 22-01-2006 mė 07:54
Postuar mė parė nga Evelyn
Me parane nenkuptoj - Barazi ne pune , profesion , dhe respekt per ty si individ ... enderra behet realitet .
Se besoj qe ne europe te jepen te njetat mundesira si ne usa .
Music to my heart that's what you are, a song that goes on and on.....
Krijoni Kontakt