U vesh dhe dola te mbaroja porosine. Ula dorezen, mbyllur. Trokita; m'u pergjigj Cuc_ariu. Mbas pak doli ne dritare Llazari, i cili foli: Kush eshte?
-Une llazar.
-U gezua. Duke mbyllur dritaren, tha: Erdha, erdha!
-Sa celi dren. Cuci mu hodh ne qafe. E perkedhela, i dhashe edhe nje sheqerke, te cilen e perlau sapo i hoqa letren.
E ke mesuar keq me sheqerin dhe me llokume Zoti Llazar.
Duke ngjitur shkallet i ngazellyer, fliste:- Une te vi shpesh per vizite, kurse ti vjen rralle. Edhe une e kam nje gote raki o Basho!
-Verejtja ishte e drejte. U mendova dhe i thashe: Jo vetem vetemune por edhe femijet te presin me padurim. Sa erret, me pyesnin se a do te vinte sonte xhaxhi Llazari? te degjojne dhe kenaqen. Me futi ne dhomen e ndenjes. Si u ula, vendosa te mos ia hap letren. Nderkohe Llazari nxitoi dhe me pyeti per shendetin tim e te familjes sime. Po ti, O lasgush i dashur, si em je me shendet? - e pyeta une.
-Rrudhi buzet. _ U shqetesova dhe i thashe se mos te shqeteson shendeti qe te shkoj te therras Miston. Beri me dore te mos luaja nga vendi. Po c'fare te shqeteson, koka, tensioni apo??
-Sikur te nxilte nje gulc, qe i rendonte ne shpirt, shpertheu:
-Shyqyr zotit nga shendeti jam mire, jam top, por me shqeteson dhe mi ngre nervat dicka tjeter, dicka qe eshte me e keqe se semundja.
- E degjova me vemendje por nuk thitha dot ne cast nentekstin. Kersherira me shtyu qe te mesoj te verteten e hidhur.
-C'kini, Zoti llazar? Flisni, jam gati tju ndihmoj!
_basho kur trokite ne dre, e di se c'fare po beja, e di mo?
-Forma se si ma beri pyetjen me krijoi per pak momente bindjen se po fliste percart. I cuditut zura koken me te dyja dhe heshtja.
Krijoni Kontakt