PAVARESIA E GRUAS NE BOTE DHE VECANARISHT E ASAJ SHQIPTARE.
CILI ESHE MENDIMI I SHQIPTAREVE SOT ,DERI NE CFARE NIVELI BURRAT SHIPTARE E KONSIDEROJNE VETEN BASHKEKOHES?
PAVARESIA E GRUAS NE BOTE DHE VECANARISHT E ASAJ SHQIPTARE.
CILI ESHE MENDIMI I SHQIPTAREVE SOT ,DERI NE CFARE NIVELI BURRAT SHIPTARE E KONSIDEROJNE VETEN BASHKEKOHES?
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga angeldust : 24-06-2003 mė 22:13
Kjo varet nga kultura dhe edukata qe kane marre ne familje si edhe eksperiencat e jetes. Menodj se edhe ata e kane kuptuar se duhet ti pershtaten kohes.
Pavaresia e gruas i jep familjes me shume siguri. Fatkeqesisht kete nuk e kuptojne burrat. Gruaja dhunohet nga nje burre me mungesa.
Populli ka shume filozofi per kete fakt. Dhe jane te gjitha te vertetuara.
Kenga me e larte qe mund te degjoje njeriu eshte belbezimi i shpirtit njere
Shume per te qeshur. Dihet pavaresia e gruas tek burrat Shqiptare. E vetmja gje duhet te besh eshte vetem te lexosh temat e tjera... dhe e sheh "pavaresine".
trendafila manushaqe
ne dyshek te zoterise tate
me dhe besen e me ke
dhe shega me s'me nxe
Njatjeta goca. Ju thoni pamvaresia. Ok! Atehere pse permendi burrat. Mendoj qe pamvaresia e vertete do te vije kur fėmėrat te krijojne mbreterine e tyre PA BURRA. Tek legjendat greke kjo ka pas egzistu tek AMAZONAT.
Per sa te behet fjale per nje ĒIFT = BURRE + GRUA nuk mund te behet fjale per PAMVARESI, kjo eshte gjendje pa kuptim ne nje lidhje. Por mund te behet fjale per EMANCIPIM, MIREKUPTIM, MIRENJOHJE, NDERSJELLJE, etj, etj.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga angeldust : 24-06-2003 mė 22:14
jam plotesisht dakort me ty e dashur MINAPostuar mė parė nga Mina
Pavaresia e gruas i jep familjes me shume siguri. Fatkeqesisht kete nuk e kuptojne burrat. Gruaja dhunohet nga nje burre me mungesa.
Populli ka shume filozofi per kete fakt. Dhe jane te gjitha te v
ertetuara.
gruaja sot nuk shikohet me si nje lule ne vazo
te mohosh rolin e saj e te mos i japesh pavarsine e duhur eshte si te mohosh vete jeten sepse pa dashur ke mohuar ate qe na jep jete
"Meqe brenga eshte burimi i gezimit,mos vajto............"
GETE
S'jemi injorante sepse kerkojme burrat ne kete bote. Une nuk jam feministe qe hajde te djeg sytjenat dhe te bej c'do gje qe bejne burrat! Dhe sa per Amazonat, ato i vrisnin burrat. Ne s'jemi kafshe!Postuar mė parė nga ornament
Njatjeta goca. Ju thoni pamvaresia. Ok! Atehere pse permendi burrat. Mendoj qe pamvaresia e vertete do te vije kur fėmėrat te krijojne mbreterine e tyre PA BURRA. Tek legjendat greke kjo ka pas egzistu tek AMAZONAT.
Per sa te behet fjale per nje ĒIFT = BURRE + GRUA nuk mund te behet fjale per PAMVARESI, kjo eshte gjendje pa kuptim ne nje lidhje. Por mund te behet fjale per EMANCIPIM, MIREKUPTIM, MIRENJOHJE, NDERSJELLJE, etj, etj.
ps; jeni dhe injorante dhe kerkoni pamvaresi, hehe, t'ju ēukise gjeli qyret pastaj, haha!
trendafila manushaqe
ne dyshek te zoterise tate
me dhe besen e me ke
dhe shega me s'me nxe
Shume dakort me Ornamentin per pavarsine.
Po kam pershtypjen se jeni ngaterru aty ne fillim te temes e ne vend te pavarsise duhej te diskutonit per barazi.
Ne nocionin " pavaresia e gruas"kam permendur burrat sepse ato kane penguar e pengojne edhe sot femren shqiptare te perparoje siē duhet.Pavaresi do te thote te refuzosh ēdo mendim, situate apo akt me te cilin nuk je dokort.
Dhe experienca e jetes ka treguar qe gruaja shqiptare ka qene dhe eshte e deturuar t'i nenshtrohet asaj situate que burri i ka diktuar.Ja perse burrat i kam permendur ne temen time.
jo pavaresi, por emancipim. per sa te flisni per pavaresi, kurrnjehere nuk do emancipoheni ju femrat. kemi respekt, jeni pjesa me e bukur e botes, por ama edhe shume ankoheni..
kudo qe te shkoni, keni te beni me meshkuj. doni te hyni ne pune, dhe drejtori eshte mashkull. VARENI nga Ai se a do ju marre ne pune apo jo. shkoni ne shkolle, ndonje nga mesuesit eshte mashkull. VARET nga Ai se cfare edukimi do merrni, cfare note do merrni etj.
e ketej flisni per pavaresi. ne burrat varemi nga ju, ama kemi edhe boten tone te vogel ku ndihemi te pavarur. nga kush? nga ana jone e paemancipuar, qe edhe perkunder kaq progresi, ka mbetur aty diku. ne nuk kerkojme te jemi te pavarur, ne e kemi bere ate qemoti. dhe na keni degjuar ndonjehere te ankohemi per pavaresi, barazi, etj? JO. se ne ato i BEME nuk i KERKUAM.
ASD
Krijoni Kontakt