Kuptohet ne shqiptarët jemi kuzhinierët më të mirë në botë, por kur je jashte Shqipërisë shpesh nuk ke kohe te hash e jo me te gatuash. Kjo eshte arsyeja qe shqiptare te zgjuar ose dhe te huaj te zgjuar me inflyenca shqiptare (punonjes ne kete rast), kane hapur pasticeri te cilat jo vetem te heqin mallin e ushqimit shqiptar por dhe gjuhes shqipe. Ndonjehere dhe mallin e pyetjeve te cuditeshme qe vetem ne dime ti bejme si "Kjo copa e djathit ketu vjen nga lope e zeze apo e bardhe?" Ndoshta jo aq e cuditeshme kjo e fundit per nje njohes te mire te bujqesise e blegtorise, por 100% shume, per njerez te thjeshte si puna ime.

Po e nis me Michigan (ose si shume per cudi e njohin me emrin Detroit) Duke qene se eshte nje nga shtetet me te populluara me shqiptare dhe me te huaj ne pergjithesi pasticeri te tilla gjen pothuaj ne cdo shesh me dyqane.

Disa prej tyre ndodhen :

- Max's Bakery
15 & Ryan

(Nq se je duke shkuar drejt perendimit ne 15m. ndodhet ne anen e majte. Ka punonjes shqiptare. )

- 23 & Shelby

(per fatkeqesi nuk e di si quhet, por e ka nje familje shqiptare)

- 18 & Van Dyke

(tek kjo e fundit nuk kam qene ndonjehere, por me kane thene se dhe kete e ka nje familje shqiptare.)

Ne MI ka plot te tilla por duke qene se dhe vizitoret nga MI jane te shumte ne forum, po ju le te gjitheve nga pak vend per te na njohur me pasticeri shqiptare.

Pershendetje!