Close
Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 27 prej 27
    SupremacY Maska e IL__SANTO
    Anëtarësuar
    23-08-2004
    Vendndodhja
    Larg
    Postime
    4,248
    Kurbeti?
    Mos e provofte asnjeri as per arsye ekonomike as per studime.
    Realiteti me i hidhur.

Juventini Maska e EkOnOmIsTi
    Anëtarësuar
    22-05-2005
    Vendndodhja
    Pse Do Vish Dhe Ti ?
    Postime
    2,406
    Eshte gjeja me e keqe qe ekziston.

Po cdo njeri qe emigron e ben nga halli per nje jet me te mire per te siguruar jeten e tij dhe te familjes se vet.
    S |< R /\ p /\ |_ |
    Skrapali.Babuc.Pianec.Do.Me.Se.Kam.Sa.Te.Duash

i/e larguar Maska e hubba_hubba
    Anëtarësuar
    14-01-2004
    Vendndodhja
    Sydney, Australia
    Postime
    15
    Citim Postuar më parë nga CuniRr.Bardhyl
    GJITHMON NE SHQIPTARET KEMI QEN 2MILION DHE DO MBESIM 2MILION VETA KUR 75% PERQIND E SHQIPTAREVE DHE TE SHQIPTARVE JAN JASHTETIT TE TYRE. CMENDONI PER EMIGRIMIN?...MALL PER ATDHEUN? NDJEHENI I PERFILLUR?NDJEHENI TE PERSHTATSHEM? JENI TE LUMTUR? ( MENDONI SE KURBETI I PLOTSO9N E NDRAT E NJE SHQIPTARI? MENDIMI IM ESHT : ME MIR I VARFER NE VENDIN TEND , SESA GJITHKOHES I MERZITUR DHE I HUMBUR NDONJE TJETER VEND.) JU LUTEM MOS HEZITONI TE SHPREHNI MENDIMET TUAJA NE KTE TEM , JU FALEMDERIT PER MIRKUPTIMIN
    sa here qe flitet per emmigracionin ne shqiperi, ata qe jetojne ne shqiperi kane nje si ndjenje te hidhur dhe i klasifikojne ata qe jetojne jashte si “te humbur”, “te palumtur” etj. Me irriton fakti qe shumica e ketyre personave pretendojne sikur e dine se cfare jete ben secili prej nesh kudo qe jemi. Njerez fallco pa njohuri dhe pa shpresa per te ardhmen e tyre.

Per mendimin tim, jeta ne shqiperi eshte shume depressive dhe njeresit kane nje mentalitet te cuditshem me parahjykime dhe vleresime boshe te gjithcka tjeter qe nuk eshte shqipetare. Une jam mirenjohes zotit qe nuk jetoj ne shqiperi. Me pelqen te vizitoj, por jo me shume se 2-3 jave. S’mundem per me shume.

Anëtarësuar
    14-01-2004
    Vendndodhja
    Sydney, Australia
    Postime
    15
    Citim Postuar më parë nga Benni
    Ateher doli shprehja dileme: “Me mire i pari i fshatit, apo i fundmi i qytetit?!”
    Une mendoj: Lum ata qe diten ti pershtaten evolucionit. Une po perpiqem....

p.s. Jam kurioz te di se si do tu pergjigjem ketyre pyetjeve pas 10 vjetesh!
    me vjen shume keq qe ti e konsideron vetveten "i fundmi i qytetit", very sad. per mendimin tim konfidenca e individit ka te beje me shume factore qe ndikojne ne lumturi, sukses, pasuri etj, pavaresisht se ku jeton!

lepurushe Maska e bebushja
    Anëtarësuar
    21-02-2006
    Vendndodhja
    N18-1HG
    Postime
    1,886
    HMMM s,eshte aq i hidhur sa e beni ju.
    Emigrimi ndoshta te ben me te fort per tu perballur me shumllojshmeri,kulturash,komunitete te ndryshme ,por smund ta quaj te hidhur aspak ,kam 13 vjet larg shqiperise e nuk mund ta mohoj dot faktin qe ketu ku jetoj jam shum mire,ndihem njesoj si cdokush tjeter ,jam e integruar plotesishte ne jeten e ketij vendi.Mbase eshte i veshtire per ata njerez qe vijn rishtaz ne nje shtet te huaj,qe perballen me veshtirsit e para ekonomike dhe mungesa e shoqerise, gjuhes,familjes,por keto kalojn dhe dalngadal i kthesh jetes normale.
    Cdo fillim eshte i veshtire,cdo ndryshim ka dhimbjen e vet,ashtu sikurse dhe ata persona nga fshati qe ikin drejt qyteteve te medha brenda shqiperise .
    Asgje nuk e tradheton me teper karakterin e nje njeriu se sa gjerat me te cilat ai tallet.

i/e regjistruar Maska e k e n o
    Anëtarësuar
    24-04-2007
    Postime
    45
    :O emigrimi eshte gjeja e fundit qe i them nje njeriu se po e provoje ka per te ndjere mungesen e gjithe vendit qe ka jetuar dhe po e them me gjithe zemer mos e provoni se keni per tu thare nga malli edhe pse atje te ofrohet nje jete me e mire prap se prap malli per dheun qe ke jetuar dhe lindur do te mbyse ate jete me te mira atje

Anëtarësuar
    14-01-2004
    Vendndodhja
    Sydney, Australia
    Postime
    15
    Citim Postuar më parë nga bebushja
    HMMM s,eshte aq i hidhur sa e beni ju.
    Emigrimi ndoshta te ben me te fort per tu perballur me shumllojshmeri,kulturash,komunitete te ndryshme ,por smund ta quaj te hidhur aspak ,kam 13 vjet larg shqiperise e nuk mund ta mohoj dot faktin qe ketu ku jetoj jam shum mire,ndihem njesoj si cdokush tjeter ,jam e integruar plotesishte ne jeten e ketij vendi.Mbase eshte i veshtire per ata njerez qe vijn rishtaz ne nje shtet te huaj,qe perballen me veshtirsit e para ekonomike dhe mungesa e shoqerise, gjuhes,familjes,por keto kalojn dhe dalngadal i kthesh jetes normale.
    Cdo fillim eshte i veshtire,cdo ndryshim ka dhimbjen e vet,ashtu sikurse dhe ata persona nga fshati qe ikin drejt qyteteve te medha brenda shqiperise .
    can i have ur ph # - u sound cool!

Faqja 3 prej 3 FillimFillim 123

Tema të Ngjashme

1. Ç'mendoni për të-përndriturit ?
    Nga King_Arthur në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 9
    Postimi i Fundit: 07-11-2007, 16:50
  2. Ç'mendoni për flamurin e ri të Kosovës?
    Nga ~Geri~ në forumin Çështja kombëtare
    Përgjigje: 346
    Postimi i Fundit: 03-06-2007, 12:31
  3. C'mendoni per finalistet e American Idol
    Nga susglob në forumin Bashkëpatriotët e mi në botë
    Përgjigje: 22
    Postimi i Fundit: 25-05-2006, 14:43
  4. Ligje per emigrimin ne USA (Amerike)
    Nga ChuChu në forumin Ndihmoni njëri-tjetrin
    Përgjigje: 20
    Postimi i Fundit: 10-05-2006, 17:52
  5. Cmendoni per ata qe kan marr nje partner me ngjyr
    Nga friendlyboy1 në forumin Në kërkim të romancës
    Përgjigje: 93
    Postimi i Fundit: 15-06-2005, 23:48

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •