Kurbeti?
Mos e provofte asnjeri as per arsye ekonomike as per studime.
Realiteti me i hidhur.
Kurbeti?
Mos e provofte asnjeri as per arsye ekonomike as per studime.
Realiteti me i hidhur.
Eshte gjeja me e keqe qe ekziston.
Po cdo njeri qe emigron e ben nga halli per nje jet me te mire per te siguruar jeten e tij dhe te familjes se vet.
S |< R /\ p /\ |_ |
Skrapali.Babuc.Pianec.Do.Me.Se.Kam.Sa.Te.Duash
sa here qe flitet per emmigracionin ne shqiperi, ata qe jetojne ne shqiperi kane nje si ndjenje te hidhur dhe i klasifikojne ata qe jetojne jashte si “te humbur”, “te palumtur” etj. Me irriton fakti qe shumica e ketyre personave pretendojne sikur e dine se cfare jete ben secili prej nesh kudo qe jemi. Njerez fallco pa njohuri dhe pa shpresa per te ardhmen e tyre.Postuar më parë nga CuniRr.Bardhyl
Per mendimin tim, jeta ne shqiperi eshte shume depressive dhe njeresit kane nje mentalitet te cuditshem me parahjykime dhe vleresime boshe te gjithcka tjeter qe nuk eshte shqipetare. Une jam mirenjohes zotit qe nuk jetoj ne shqiperi. Me pelqen te vizitoj, por jo me shume se 2-3 jave. S’mundem per me shume.
me vjen shume keq qe ti e konsideron vetveten "i fundmi i qytetit", very sad. per mendimin tim konfidenca e individit ka te beje me shume factore qe ndikojne ne lumturi, sukses, pasuri etj, pavaresisht se ku jeton!Postuar më parë nga Benni
HMMM s,eshte aq i hidhur sa e beni ju.
Emigrimi ndoshta te ben me te fort per tu perballur me shumllojshmeri,kulturash,komunitete te ndryshme ,por smund ta quaj te hidhur aspak ,kam 13 vjet larg shqiperise e nuk mund ta mohoj dot faktin qe ketu ku jetoj jam shum mire,ndihem njesoj si cdokush tjeter ,jam e integruar plotesishte ne jeten e ketij vendi.Mbase eshte i veshtire per ata njerez qe vijn rishtaz ne nje shtet te huaj,qe perballen me veshtirsit e para ekonomike dhe mungesa e shoqerise, gjuhes,familjes,por keto kalojn dhe dalngadal i kthesh jetes normale.
Cdo fillim eshte i veshtire,cdo ndryshim ka dhimbjen e vet,ashtu sikurse dhe ata persona nga fshati qe ikin drejt qyteteve te medha brenda shqiperise .
Asgje nuk e tradheton me teper karakterin e nje njeriu se sa gjerat me te cilat ai tallet.
:O emigrimi eshte gjeja e fundit qe i them nje njeriu se po e provoje ka per te ndjere mungesen e gjithe vendit qe ka jetuar dhe po e them me gjithe zemer mos e provoni se keni per tu thare nga malli edhe pse atje te ofrohet nje jete me e mire prap se prap malli per dheun qe ke jetuar dhe lindur do te mbyse ate jete me te mira atje![]()
can i have ur ph # - u sound cool!Postuar më parë nga bebushja
Krijoni Kontakt