Close
Faqja 9 prej 25 FillimFillim ... 789101119 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 246

Musliman-Shqiptarė-krenar Maska e gimche
    Anėtarėsuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    3,642
    Citim Postuar mė parė nga drifilon Lexo Postimin
    gimche: Ja ke fute kote kesaj rradhe une nuk kam shum njohuri se si ka rrjedhur e si ka shkuar lufta ne kosove por nje gje e di se FARKU dhe ushtaret e farkut jan ata te cilet e kan thyer kufirin shqiptaro-shqiptar ne kosharen legjendar ku edhe per her te pare ne menyre FRONTALE perballet ushtria serbe me ushtrin qlirimitare te kosoves ne nje betej te pergjakshme te cilen e FITON UCK.ja e udh?hequr nga FARKU dhe profesinalist te luftes ku ushtria serbe perher te pare peson disfaten te cilen disfate edhe sote e ter diten e gjajne serbet madje e kan shpallur si humbja me e madhe e serbise pas betejes se fush kosoves

Per fund dua ta them vetem edhe nje gje djali i dajes tim ka qen USHTARE I UCK.SE dhe me ka treguar se citoj (kur jemi takuare ne KOSHARE me ushtaret e FARKUT kemi menduar se jane ushtare AMERIKANE qka do te thote se aqe superiore kan qen kundrajt ushtarve te UCK.se

Ja si e vajtojn serbet Kosharen,,, KOSHARJA SIPAS VERSIONIT SERB (RAMJA E KOSHARES) "Pakao Kosara"
    http://www.youtube.com/watch?v=ve_yMYAH9BE

Kosharja beteja e pare frontale e zhvillur nga UCK.se dhe e fituar kunder ushtris serbe

http://www.youtube.com/watch?v=oNz1UUZlC7M

http://www.youtube.com/watch?v=tiraxp1z8sA

Ne ket betej kan marre pjes mbi 2500 ushtare te UCK.se te udh?hequr nga ushtrak profesionist te farkut (Ndersa nga ana serbe thuhet te ket pasur mbi 10.000 ushtare
    Shumė mirė ku po e sheh ti qitu Tahir Zemajn?! Masi ky si komandant e udhėheqte ushtrinė?!
    A nuk e din se keta ushtar "Amerikan" (Farku) pjesa dėrrmuese e tyre e kishin braktisė ushtrinė farkiste edhe me armėt qė i kishin dolen nė front ju bashkangjitėn UĒK-sė, pėr ndryshe pėr lider tė UĒK-sė edhe sot i ki gjall, ku jon farkistat, ku osht Bujar Bukoshi?
    A ishte UĒK-ja ajo ushtri tė cilėn e pėrkrahi NATO apo ishte Farku?! Sa pėr fark kishim mbet ner Serbi, por thuaj ti lavdi ju qoftė dėshmorėve tanė si Adem Jashari me familje, Ilaz Kodra, Ilir Lushtaku, Zahir Pajaziti, Edmond Hoxha, Hakif Zejnullahu, Luan dhe Shkelzen Haradinaj etj.
    Mos harro edhe ni detaj shumė tė vogėl por tepėr tė rėndėsishėm, asnjė nga kėta emra qė permenda nuk kanė qenė Farkista, tė gjithė ishin UĒK.

Ēdo tė mirė!
    Ti je hija e Kastriotit
    Ti je gjoksi i tė madhit Hamzes
    Ti je kullė fuqi baroti...

i/e regjistruar Maska e derjansi
    Anėtarėsuar
    14-04-2005
    Postime
    6,730
    Citim Postuar mė parė nga gimche Lexo Postimin
    Shumė mirė ku po e sheh ti qitu Tahir Zemajn?! Masi ky si komandant e udhėheqte ushtrinė?!
    A nuk e din se keta ushtar "Amerikan" (Farku) pjesa dėrrmuese e tyre e kishin braktisė ushtrinė farkiste edhe me armėt qė i kishin dolen nė front ju bashkangjitėn UĒK-sė, pėr ndryshe pėr lider tė UĒK-sė edhe sot i ki gjall, ku jon farkistat, ku osht Bujar Bukoshi?
    A ishte UĒK-ja ajo ushtri tė cilėn e pėrkrahi NATO apo ishte Farku?! Sa pėr fark kishim mbet ner Serbi, por thuaj ti lavdi ju qoftė dėshmorėve tanė si Adem Jashari me familje, Ilaz Kodra, Ilir Lushtaku, Zahir Pajaziti, Edmond Hoxha, Hakif Zejnullahu, Luan dhe Shkelzen Haradinaj etj.
    Mos harro edhe ni detaj shumė tė vogėl por tepėr tė rėndėsishėm, asnjė nga kėta emra qė permenda nuk kanė qenė Farkista, tė gjithė ishin UĒK.

Ēdo tė mirė!
    gimche mos harro me shtu se ato ushtaret qe i jan duk si amerikan kushrinit te kti jan kon me verte shqiptaro amerikan te batalionit "Atlantiku" qe ishin 100% nan komanden e UCK.

FARKU pervec dreqnis sen tjeter ska ba na kosov.

Lavdi UCK, vdekje tradhtarve
    JO NEGOCIATA VETĖVENDOSJE

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    26-10-2009
    Postime
    2,629
    Kjo eshte bere ma shume kunder njerit krahe te piramides kriminale "pacifiste". Dihen konfliktet qi pati Tahir zeza me Rame Maren dhe te cilit i kushtoj me jete... Dihet kuvendi i karrikave te LDK ku u ndan perfunimishte si bagla kur e shkel rrota ne LDK dhe LDD.

i/e regjistruar Maska e toni karlosi
    Anėtarėsuar
    24-10-2005
    Postime
    295
    Citim Postuar mė parė nga Mexhi Lexo Postimin
    Tahir Meha eshte vrare pikerisht nga njesiti special i udhehequr nga Tahir Zemaj, e jo nga policet e thjeshte. Thjesht edhe vrare nga "heroi i Kosoves".
    Ky "hero i Kosoves" ka qene edhe themelues dhe udheheqes i organizates kriminale “Sigurimi i Atdheut” qe eshte pergjegjese per shume krime te bera ne Kosove.
    Gjasat qe "heroi i Kosoves" te pergjigjet para drejtesise per krimet dhe tradhetin qe ka bere ndaj shqiptareve kane qene zerro, andaj ju lumte dora atyre "tradhetareve" qe i kane dhene denimin e merituar "heroit te Kosoves".

Lavdi vepres se madherishme te deshmorit te kombit Tahir Meha.
    Mexhi,

A jane perkujdes institucionet e Kosoves pas vitit 1999 per familjen e Tahir Mehes apo e kane lene ne harrese sikurse qe i kane lene shume familjar te herojve tone .
    Moto e qeveritareve tane : merr gjithēka qė tė ofron jeta! Tash dhe kėtu. Tash ose kurrė!”,

i/e regjistruar Maska e beni33
    Anėtarėsuar
    27-04-2008
    Postime
    4,230
    sa me kujtohet ky far tahir zemaj ne kohen e luftes i kapas dorzu do arme serbis dhe kishte dezertuar ku kishin mbetur veq disa ushtar qe ju bashkuan ramushit

i/e regjistruar Maska e Mexhi
    Anėtarėsuar
    10-03-2009
    Vendndodhja
    Aty ku bukės i thonė bukė, e ujit - ujė
    Postime
    838
    Citim Postuar mė parė nga toni karlosi Lexo Postimin
    Mexhi,

A jane perkujdes institucionet e Kosoves pas vitit 1999 per familjen e Tahir Mehes apo e kane lene ne harrese sikurse qe i kane lene shume familjar te herojve tone .

Perderisa institucionet e Kosoves te udhehiqen nga njerez te korruptuar si Hashim Thaqi dhe Fatmir Sejdiu, mirenjohje dhe perkujdesje institucionale do te marrin vetem ata "heronje te vertet" te llojit Tahir Zemaj. Vetem ata qe u angazhuan qe nga viti 1981 e kendej, qe Kosova te mbetet e roberuar, qe te vriten te gjithe ata qe do te kundershtonin politikat sllave per shfarosjen e shqiptareve nga trojet e tyre shekullore, meritojne cdo lavdate dhe perkujdesje.
    Ndersa burrat si Tahir Meha dhe familjet e tyre, as qe kane nevoj per ndihmen (lemoshen) dhe perkujdesjen e njerezve te llojit Thaci apo Sejdiu, ngase ata nuk u flijuan per te marr dekorata apo shperblime. Burrat si Tahir Meha, me vetedeshire flijuan veten qe te tjereve t'u mundesojne te jetojne ne liri, dhe te vetmen gje qe kerkuan ne kthim ishte qe ta duam dhe ta mbrojme Kosoven si syte e ballit. Dekorata dhe shperblimi per burra si Tahir Meha eshte ndertimi dhe forcimi i shtetit te Kosoves, e jo lemosha per familjet e tyre.

Kshtu foli Tahir Zemaj - hero i Kosoves

Unė kam pėr nder tė jem shėrbėtor i Kosovės, siē e kam pėr turp t’i rri asaj mbi qafė

- dy fjalė si hyrje –

Kisha dėgjuar prej vitesh se shumė ushtarakė kanė qenė bėrė tė famshėm nga ditarėt qė kishin mbajtur gjatė luftės. Nė fakt edhe unė kam dashur tė mbaj ditar, por angazhimet e shumta mė kanė penguar. Nga ana tjetė, ne kemi hyrė nė luftė si njėsi tė organizuara dhe kemi mbajtur dokumentacion tė rregullt pėr ēdo veprim, ngjarje, aksion apo ndryshim plani. Pėr ēdo takim kemi mbajtur protokolle, ku janė tė shėnuara fjalė pėr fjalė ato qė janė thėnė, vendimet qė janė marrė.

Nga ana tjetėr kam pasur pėrshtypjen qė shumė prej ushtarėve dhe oficerėve tė mi do tė mbanin ditarė personalė, tė cilėt do ta hijeshonin rrėfimin pėr luftėn, do ta mbushnin me detaje tė imta e tė papėrceptueshme nga tė gjithė, do ta paraqisnin luftėn nga njė kėnd njerėzor, intim, gjė qė sė bashku me dokumentacionin e ruajtur, do ta plotsonin historinė e luftės dhe tė rezistencės sė njėsive tona. Shumė gjėra nuk janė realizuar, shumė tė tjera presin tė realizohen nė tė ardhmen, veē gjėja mė e rėndėsishme, ajo pėr tė cilėn kishim hyrė nė luftė, Liria e Kosovės, u realizua. Para kėsaj ngjarje tė gjitha tė tjerat zhvlerėsohen, zhyten nė hije dhe humbin kuptimin e tyre tė mėparshėm.

Rrjedhimisht unė kurrė nuk do tė kisha marrė mundimin tė dilja para lexuesve me kujtimet, me dėshmitė e mia. Veē ka disa kohė qė kam vėrejtur me shqetėsim se si ndryshohen faktet, se si manipulohen ngjarjet, se si pėrdoren disa njėrėz, ose si denigrohen disa tė tjerė, se si e si pėr tė kėnaqur ambicjet e veta politike. Unė nuk kamkurrfarė xhelozie pėr politikanėt. Kurrė s’kam pasur. Unė jam ushtarak dhe i tillė do tė jem deri deri sa tė mos mė kėrkohet ndryshe nga populli im. Unė e ndjej se si ushtarak mund tė jap maksimumin tim nė tė mirė tė qytetarėve tė mi, nė tė mirė tė Republikės sė Kosovės. Megjithatė nuk mund tė hesht, kur shoh se si janė lėshuar epshet e pėrvetėsimit tė fitoreve tė tė tjerėve, se si nuk kontrollohen pasionet e egra pėr tė sulmuar gjithēka e gjithkėnd qė mund t’i bėjė hije nė rrugėn e pushtetit, dikujt. Edhe njėherė po e them, mė shkurt me mė saktė:

Ky libėr nuk synon tė bėjė elektorat as pėr Tahir Zemėn, as pėr ndonjė parti.

Ky libėr synon tė qartėsoj tė vėrtetėn pėr pėrpjekjet e luftėtarėve tė atyre brigadave, eprorėve tė tyre, pėr pėrpjekjet e Shtabit Suprem

tė Ministrisė sė Mbrojtjes sė Republikės sė Kosovės pėr tė organizuar rezistencėn e armatosur ndaj okupatorit. Ato qė dėshmohen nė kėtė libėr janė pjesė e asaj tė vėrtete, nė tė cilėn unė kam qenė pjesmarrės, krijues dhe dėshmitar okular. Misioni i kėtij libri ėshtė ky pra: Ta ndriēojė, ta mbrojė dhe ta bėjė publike tė vėrtetėn qė merr pėrsipėr tė pasqyrojė.

Nė cilėsinė e komandantit tė Zonės sė Tretė Operative tė Rrafshit tė Dukagjinit, kam nderin tė shpalos me krenari heroizmin e tė rėnėve tė saj, tė premtoj dhe ta mbaj premtimin se, sa tė jem gjallė, do tė luftoj pėr idealet pėr tė cilat dhanė jetėn. Si bashkėluftėtar i tyre, ndaj dhimbjen dhe krenarinė me familjet qė i lindėn dhe i rritėn. Si epror i lartė ushtarak shpreh mirėnjohjen time tė thellė dhe vlerėsimin tim mė tė lartė pėr kolegėt e mi oficerė, tė cilėt me ndjenjė tė lartė pėrgjegjėsie, me zotėsi dhe kurajo burrnore iu pėregjigjėn urdhėrit tė atdheut.

I falenderoj ata pėr bashkėpunimin e shkėlqyeshėm, pėr mirėkuptimin dhe respektin qė kanė treguar, nė radhė tė parė ndaj luftėtarėve tė thjeshtė, por edhe ndaj meje si epror i tyre. Unė e ēmoj lart punėn e institucionit nėn urdhėrat e tė cilit kam luftuar. Kolonel Ahmet Krasniqi, Ministėr i Mbrojtjes sė Republikės sė Kosovės do tė mbetet pėr mua njė shembull dinjitoz i ushtarakut atdhetar, njė model i shkėlqyer i ushtarakut madhor. Unė i kam njohur dhe respektuar Institucionet e Republikės sė Kosovės.

Presidentin e Republikės e kam konsideruar si Komandant Suprem tė Ushtrisė Ēlirimatre tė Kosovės. Kjo, jo se unė kam demonstruar afinicione politike, por se pėr tė kishin votuar 90 pėrqind e qytetarėve me tė drejtė vote. Unė kam hyrė nė Kosovė pikėrisht nė mbrojtje tė atyre qytetarėve, qė nėn bajonetat dhe zinxhirėt e tankeve serbe kishin votuar pėr udhėheqėsin e tyre, ne kemi hyrė nė Kosovė jo pėr tė ndryshuar sistemin dhe strukturėn politike ndėrshqiptare tė saj, por pėr t’ia hequr qafe zgjedhėn shekullore serbe. Ja sepse e kam respektuar Presidentin Rugova, Parlamentin, Qeverinė dhe Ministrinė e Mbrojtjes sė republikės sė Kosovės., dhe ja sepse do t’i repektoj gjithė jetėn ata qė zgjidhen me vota nga qytetarėt e mi.

Do tė jem gjithė jetėn kundėr atyre qė vijnė nė pushtet nė Kosovė, siē kanė ardhur serbėt me luftė dhe me vrasje, pa pėlqimin e shumicės sė popullsisė sė saj. Unė e kam pėr nder tė jem shėrbėtor i Kosovės siē e kam pėr turp t’i rri asaj mbi qafė. Mirėnjohja ime shkon edhe pėr ata burra e gra trimnesha, pėr ata djem e vajza tė Rrafshit tė Dukagjinit e tė gjithė Kosovės, qė na mbajtėn me bukė, na strehuan nė shtėpitė e tyre, na i zbutėn plagėt dhe dhimbjet, na e lehtėsuan jetėn e ashpėr tė ushtarit, duke na u gjetur pranė me ēka u gjendej.

Mirėnjohja ime e thellė shkon edhe pėr ata qytetarė tė Republikės sė Shqipėrisė, veēanėrisht tė atyre rretheve buzė kufirit shqiptaro-shqiptar, qė u shėndrruan nė mbėshtetje tė sigurtė dhe na ndihmuan duke rrezikuar, e jo rrallė duke dhėnė edhe jetėn pėr lirinė e Kosovės. Mirėnjohje pėr mjekėt e spitalit ushtarak nė Irzniq dhe Krushevc, pėr ata tė spitalit civil tė qytetit Bajram Curri dhe spitalit Ushtarak nė Tiranė qė bėnė tė mundur shėrimin dhe riaftėsimin e sa e sa luftėtarėve tė plagosur.

Mirėnjohje pėr shtetet demokratike, Amerikėn dhe mekanizmin e tyre tė fuqishėm ushtarak NATO-n, qė shkurtoi ditėt e vuajtjes sė popullit tonė, dhe qė bashkė me gjakun e derdhur nga tė rėnėt tanė, sollėn lirinė e Kosovės.

U jam mirėnjohės gjithashtu gjithė miqve tė mi, lista e tė cilėve do tė ishte shumė e gjatė. Ata mė kanė inkurajuar, nxitur dhe ndihmuar pėr t’i kryer sa mė mirė detyrimet e mia, si qytetar i Kosovės dhe ushtarak nė shėrbim tė saj.

Sė fundi, por jo pėrnga rėndėsia, falenderoj autorėt, Arbėr Ahmetaj dhe Sefedin Krasniqi, redaktorin e kėtij libri, zotin Shefqet Jashari-Strofci qė punuan aq shumė dhe bėnė tė mundur realizimin e tij.

Ēdo dobėsi e mundshme e kėtij libri mė pėrket mua dhe jo autorėve apo redaktorit tė tij.

Dua t’u kėrkoj falje tė gjithė atyre bashkėluftėtarėve, emėrat e tė cilėve pėr arsye tė ndryshme nuk figurojnė nė kėtė libėr. Ata nuk janė harruar, por ka qenė e pamundur tė pėrmenden tė gjithė. Faleminderit edhe lexuesve, pėr mirėkuptimin e tė cilėve jam i sigurtė.(Fq.9-12)

Tahir Zemaj

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    30-04-2010
    Postime
    31
    Nese, komandant Zemaj ishte luftetar, i denje ,i Kosoves,ata qe kane
    likuiduar jane tradhetoret nese jane shqiptar.Presidenti Sejdiu ka zbatuar "Kushtetuten" i lumte.

Musliman-Shqiptarė-krenar Maska e gimche
    Anėtarėsuar
    24-02-2009
    Vendndodhja
    Prishtinė
    Postime
    3,642
    Se Tahir Zemaj ėshtė tradhėtar aty ska dyshim, por ai ishte (koha e kaluar) nė fakt tradhėtar dhe u likuidua, mirėpo tradhėtar aktual janė ata tė cilėt e mbrojnė atė.
    Ti je hija e Kastriotit
    Ti je gjoksi i tė madhit Hamzes
    Ti je kullė fuqi baroti...

Faqja 9 prej 25 FillimFillim ... 789101119 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Tahiraj: Rrefime mbi luften ne Kosove
    Nga Kuksjan_forever nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 22
    Postimi i Fundit: 09-11-2010, 14:42
  2. Masakra e regjistrimit komunist nė ushtrinė shqiptare
    Nga Eni nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 10
    Postimi i Fundit: 17-02-2010, 14:31
  3. Kėshtu foli Tahir Zema - I -
    Nga DriniM nė forumin Historia shqiptare
    Pėrgjigje: 46
    Postimi i Fundit: 19-07-2006, 06:42
  4. Kush jane vrasesit?
    Nga Brari nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 17
    Postimi i Fundit: 10-03-2004, 21:54
  5. Interviste e Fadil Tolaj-t
    Nga Brari nė forumin Ēėshtja kombėtare
    Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 04-01-2004, 06:56

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •