Dita, me pelqen menyra si shkruan. Poezia e fundit eshte me e mira e jotja.
Je fantastike....
Dita, me pelqen menyra si shkruan. Poezia e fundit eshte me e mira e jotja.
Je fantastike....
nuk e duroj dot i-ne pa pike.
Eagle te falenderoj per fjalet e mira. E qe m'i ndjek krijimet akoma dhe me shume.
Dita!
E diellit qė me natyrėn qesh,
Njė rreze e bukur qė lind e vdes.
E shpirtit qė buron mirėsi,
marrėzia e luftės pėr drejtėsi.
E netėve heshtja natyrės veshur,
Me eklipse hėne nė qiell magjepsur.
E ditėve shpresa pėr mrekulli,
Ndriēuar brenda me pafundėsi.
(Eklipsi me i fundit i henes ndodhi ne naten mes 15 dhe 16 majit.)
Dita,
Bera nje kalim te shpejte ne gjithe kete faqe tenden. Kam filluar te krijoj idene e stilit tend, asaj cfare ti thua me vargjet e tua.
Qe ne krye bie dicka ne sy; ti ke shume filozofi ne gjitha krijimet e tua, ke shume mendim, ndoshta me shume nga "c'duhet" te kete. E them kete sepse une besoj se duhet te kete nje raport me te barazpeshuar mes mendimit dhe figurave artistike, perndryshe mendimi e "demton" poezine.
Por kjo nuk do te thote se ti nuk perdore figura artistike, perkundrazi; une thjeshte po flas per raportin mes mendimit filozofik dhe mesazhit qe percjell, me anen artistike te krijimtarise poetike.
Edh dicka tjeter. Asnjehere mos mendo qe te krijosh "cikle", meqense une besoj se ti i shkruan direkt e ne forum. Ato krijohen me kohe, pasi ti seleksionosh dhe ti peshosh me mendje te ftohte.
Ndoshta e zgjata shume me "kritika"...por ne te vertet poezia jote flet shume, ndoshta me shume se shume nga poezite e autoreve te tjere qe kam lexuar. Dije nje gje, askush nuk ka lindur poet as shkrimtar, te gjithe jane bere te tille, ndoshta se bashku me ata ka lindur shpirti poetik, te tjerat kane ardhur "rruges".
Edhe nje here urime,
Shtepia e vjeter
nga Deti Bajri
Dita,
Bera nje kalim te shpejte ne gjithe kete faqe tenden. Kam filluar te krijoj idene e stilit tend, asaj cfare ti thua me vargjet e tua.
Qe ne krye bie dicka ne sy; ti ke shume filozofi ne gjitha krijimet e tua, ke shume mendim, ndoshta me shume nga "c'duhet" te kete. E them kete sepse une besoj se duhet te kete nje raport me te barazpeshuar mes mendimit dhe figurave artistike, perndryshe mendimi e "demton" poezine.
Por kjo nuk do te thote se ti nuk perdore figura artistike, perkundrazi; une thjeshte po flas per raportin mes mendimit filozofik dhe mesazhit qe percjell, me anen artistike te krijimtarise poetike.
Edh dicka tjeter. Asnjehere mos mendo qe te krijosh "cikle", meqense une besoj se ti i shkruan direkt e ne forum. Ato krijohen me kohe, pasi ti seleksionosh dhe ti peshosh me mendje te ftohte.
Ndoshta e zgjata shume me "kritika"...por ne te vertet poezia jote flet shume, ndoshta me shume se shume nga poezite e autoreve te tjere qe kam lexuar. Dije nje gje, askush nuk ka lindur poet as shkrimtar, te gjithe jane bere te tille, ndoshta se bashku me ata ka lindur shpirti poetik, te tjerat kane ardhur "rruges".
Edhe nje here urime,
Deti,
te falenderoj me gjithe zemer per gjithe sa ke shkruar.
Lidhur me poezine e vleresoj si kritiken me me vlere qe me eshte bere deri me sot ne forum. Me ndihmon te kuptoj se cfare duhet te ndryshoj ne menyren time te te shkruarit.
Per mendimin si baze e poezise....ne rastin e kesaj teme eshte akoma dhe me shume i theksuar. Eksperimentimi me format e ndryshme te heshtjes e kerkon ate, por ajo cka me shkruan ka akoma me shume vlere (lidhur me raportin mendim - figura artistike), keshtu qe do ta kem parasysh per vazhdimesine.
Ne lidhje me krijimin e mbledhjen e poezive ne cikle. Ndoshta e kam praktikuar, sepse me eshte dukur dhe me e lehte per syrin orientimi im dhe i atyre qe kane lexuar brenda temave qe kam hapur. Por eshte e drejte cka thua, se rigrupimi dhe seleksionimi behet pas kohesh me mendje te ftohte.
Nese e ndjek vazhdimesine e kesaj teme, apo edhe ndonje tjetre te hapur prej meje me poezi, kritikat jane te mirepritura perseri.
Te falenderoj edhe njehere!
Shendet!
Dita
Akuzėn se
Akuzėn se gjėmat i mbulojnė me pėlhura tė ndritshme,
E hodhėn pas shpine si gjithė tė tjerat deri mė sot.
Xhevahiret nė doēkat e zonjave kanė gojė vetė
E flasin me gjuhėn qė akoma skam mundur ta mėsoj.
Deshifrojnė palodhur sy e shpirtra ngujuar tė mbetur
Nė atė parajsė, ku e pamundur Zoti tė mos ketė patur dorė,
Ku fushat shkrihen hijshėm me kodrat, thepisur me malet,
Ku pyjet tė dendur gjelbėr thyejnė kaltėrimin nė qiell.
Lumenj qė qajnė rrėmbyeshėm e dinė edhe tė qeshin,
Tek rrugėn gjejnė, palodhur tė derdhen nė detin,
Qė nė dy ngjyra ndahet, ku kripa ndryshe flet,
ėmbėl derdhet ajo mbi ranėn e gjurmė dhimbjesh sjell,
Thepisur mbi shkėmbinjtė, tė egėr si njerėzit vetė.
Deshifrojnė palodhur njerėzit e kėsaj parajse,
Nė vite, dekada, shekuj njė gjuhė pakuptueshme,
Qė prej nga lart nėn uniforma tė ndryshme i gjėmon.
Akuzėn se gjėmat i mbulojnė me pėlhura tė ndritshme,
E hodhėn pas shpine si gjithė tė tjerat deri mė sot.
Xhevahiret nė doēkat e zonjave kanė gojė vetė
E flasin me gjuhėn qė akoma skam mundur ta mėsoj.
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Dita : 06-06-2003 mė 23:39
Buzėqeshja
Do tė luhej me buzėqeshjen e falur,
Nga njė i zhgėnjyer humbjesh tė njėpasnjėshme,
A ndonjė i palodhur prej lėvizjeve nė gjumė.
E imja njė ditė, njė natė, njė muaj, njė vit,
a e pe zoēkėn si iu skuqėn faqet kur mė pa nė sy.
Sekreti, fjalėt mos mbėrrijnė deri nė veshėt e saj,
Qė me njė fjalė do ta rrėzonte kalanė e rėrės,
Ngritur mes mashtrimesh endacake.
Njė buzėqeshje qė njė jetė zgjat,
Pėrēudnuar njė shpirt prej njė keqdashje,
Mbi kokėn e qelbur duke mbajtur brirė.
Krijoni Kontakt