Me vjen keq. Ju keni DESHTUAR(fatekeqesishit) edhe jo ABORTUAR. Deshtimi eshte fatkeqesi.
Me vika keq me te vertete..
Nderimet e mia
Meshire
Vrasje
Asnjera
Me vjen keq. Ju keni DESHTUAR(fatekeqesishit) edhe jo ABORTUAR. Deshtimi eshte fatkeqesi.
Me vika keq me te vertete..
Nderimet e mia
MOS DEGJONI KISHA E XHAMIJA FEJA E SHQIPTARIT ESHTE SHQIPTARIA
Mendimi im personal o kundra abortit. Ne kuadrin e shoqerise civile jam pro tij.
Po ju jap I shembull. Nje kolegia ime eshte dashnore e ministrit X. Ministri o pa frena dhe ajo mbetet shtatzon. I kerkon ministrit me u martu me te. Je ne vete me cupe I thote ai, po une kam gruane , me tre kalamaqer, na parate dhe hiqe ASAP . Ministrat ne Albania dine nga tre fjale inglisht, sidomos ata qe kane qene kryetar kooperativash dhe operative zonash. Tani si me ja bo ajo e shkreta. Do thoni ju cdonte ajo merr daj me I burr te martum. Ashtu them ene une, por ja qe realiteti ......
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Mina : 04-02-2003 mė 12:58
Jom mo i bukri katunit
"forsajt" a pak realitet po tė duket fėmija i ngjizur a?! Nga shembulli qė solle kisha pėrshtypjen se realiteti i paska dy faqe qė unė nuk mund ta kap sa duhet. Realitet qenka nė njėrėn anė ministri nė anėn tjetėr gruaja shtatėzėnė, por krijesa e re e ngjizur disi si nuk po hyka nė realitet. Mos ėshtė ai jashtėtokėsor ndoshta! Mė fal, tė lutem, kemi tė bėjmė me jetė! Unė nuk njoh qė diku tė ketė jetė mė pak tė vlefshme apo mė shumė tė vlefshme se njė jetė tjetėr. Jeta ėshtė vlerė dhe ajo duhet mbrojtur te secili - pa pėrjashtim! Sepse jeta gjithmonė ėshtė e vlefshme.
Merre me mend: pėr hir tė "kushteve sociale" tė flijohet jeta e njė njeriu! Nė vend qė tė luftohen "kushtet sociale" luftohet njeriu i pambrojtur.
...
IHS
pse diskutoni per abortin kur 99 % e shqipetareve nuk dine se cfare eshte planifikimi familjar. pra sipas meje ketu nuk shtrohet ceshtja se kush e ke te drejten e jetes por pse duhet qe nje femer te bej seks me nje mashkull dhe mos te perdore masa parandaluese?!?!?!? ne te tere i dime problemet shqiptare dhe tani me shume se kurre te besh nje femije eshte me shume nje "hall" sesa nje gezim. perse nena vendos ta heqe femijen pasi e ka krijuar ate? pse nuk ndalon qe ne fillim rrjedhoja te padeshirueshme? perse nuk perdor mjete te cilat shume mire mund ta zhdukin problemin qe na shtrohet?????? kur femra te jete me te vertete e sigurte se eshte gati te prese nje femije atehere une jam shume dakort qe te krijohet nje krijese e re!per mua problemi ne thelb qendron te mos sensibilizimi i njerezve qe te perdorin mjete mbrojtese per te parandaluar efekte jo shume te kenaqshme!
Cdo gje qe nuk na vret na ben me te forte
pse duhet qe nje femer te bej seks me nje mashkull dhe mos te perdore masa parandaluese?!?!?!?
Failed: Femra i njeh shume mire pasojat e abortit! Keto femra, mendoj se nuk e arrijne dot konsensusin me partnerin ne kete pike! Meshkujt shqiptare nuk e kane edukaten e profilaktikeve! Ata nuk pranojne barriere edhe sikur te kene te bejne me prostituten me abuzive qe mund te egzistoje dhe jo me me gruan apo partneren e rregullt!
Kenga me e larte qe mund te degjoje njeriu eshte belbezimi i shpirtit njere
Ky mesazh oshte per Minen. Me paske dhene paralajmerim per banalitet!!!. A e din ti mi zonje se cfar o banaliteti???
Po se din hudhu i vrap andej ka letersia e do gjesh banalitet e perversitet bashke. Apo mos e njef gjo ate Ministrin ti???
Jom mo i bukri katunit
Fjalet qe ke perdorur nuk kane emer tjeter! Me ministrat nuk kam asnje lidhje! Ti duket se ke konsiderate perderisa e shkruan me te madhe kete fjale!
Planifikimi familjar behet nepermjet nje mashkulli dhe femre qe kane mardhenie seksuale te rregullta, dhe jo per mardheniet seksuale te rastit.
Planifikimin familjar e bejne nje cift ne martese apo fejese apo edhe te dashuruar.
Kur mardheniet seksuale dhe derdhja e spermes behet ne menyre te padeshirueshme nga femra, po atehere c'fare rrugezgjidhe dhe c'fare planifikimi familjar mund te beje nje femer?
C'fare te beje me pare nje femer apo edhe mashkull qofte, te bleje kontraceptiva, pilula apo edhe te paguaje per gjilperen e mosngeljesh shtatzane apo te shkoje dhe te bleje nje cope buke.
Imagjino nje cift sapo te martuar me nje rroge te vetme prej $100,000 mije lek ne muaj. Sa per te ngrene nuk i dalin dhe jo me te blejne kontraceptiva.
Shume e drejte Estella. Te gjitha keto gjera qe permende me siper bien mbi kurrizin tone si zoterues te spermes.Per mardheniet e rastit,besoj se te gjithe meshkujt jane pak a shume te informuar si te mbrohen nga termi "baba",dhe pa dyshim ne baze te eksperiences jane ne gjendje te kujdesen per veten.Mbi familjet me te ardhura te shumta ose pakta,eshte ceshtje tjeter puna e planifikimit.Por sidoqofte po punohet ne kete drejtim,dhe media vecanerisht po ben nje pune te mire.
I"M A PLAYA!
Kam pare nje endacake rrugesh, qe e percmojne te gjithe! Ajo eshte e semure psiqike! Nuk e di se kush mund te jete babai i femijes qe ajo ka ne bark, por kushdoqofte; ti vije turp dhe qofte i mallkuar! Ku mund te klasifikohet nje mashkull i tille?! Vetem kafshen e terheq instikti! Keta lloj meshkujsh jane totalisht te papergjegjshem! Dhe nuk jane pak!
Nje rast tjeter; nje mikja ime, mbetej shtatzane shpesh! I shoqi e detyronte te nderpriste barren dhe ka arritur deri aty sa e qellonte me grushta ose objekte te tjera qe ta realizonte vete aktin! A mund te kesh respekt per nje njeri te tille? Roli i viktimes i mbetet femres!
Krijoni Kontakt