Close
Faqja 7 prej 8 FillimFillim ... 5678 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 61 deri 70 prej 77
    musliman krenar Maska e Shiu
    Anëtarësuar
    20-02-2003
    Postime
    1,040
    Alban,

Ti nuk ke dashur apo nuk ke qene ne gjendje te me kuptosh, prandaj po cek ne pika te shkurtera ate qe kam shkruar me shprese se me ne fund do te arrish te kuptosh:

- une nuk them te mos gjykohet rasti, por them te mos behen pergjithesime.

- une them se kjo eshte veper e nje individi, e jo e nje familjeje, apo gjithe Kosoves.

- une them se nuk duhet te ekzagjerohet sepse do te krijohet imazh i rrejshem para botes nese ne i fryejme vete zjarrit

- psh. prostitucion ka gjithkund neper trojet shqiptare, por une nuk po them se te gjitha femrat jane prostituta e as qe familjet e tyre jane "ambient" per ta mesuar prostitucionin, ashtu sic permend ti "ambientin" qe po i mesoka njerezit te heqin koka.

Nese as keto nuk i kupton, atehere nuk deshiron te kuptosh.
    The greatest obstacle to discovery is not ignorance - it is the illusion of knowledge.

i/e regjistruar Maska e Shën Albani
    Anëtarësuar
    27-07-2002
    Postime
    899
    Une tere kohen fola per nje njeri dhe per nje veper. Po t´i kishe lexuar me vemendje, nuk do t´i kishim bere gjithe keto replika. Askund ne shkrimet e mia nuk kam thene se ishte kosovar, per mua Kosova eshte nocion gjeografik e jo kombetar!

Dhe po ta them per here te fundit: Me ambinetin e mendova familjen , jo Kosoven. Kosova nuk edukon femijet, por familja. Ne familje nuk mesohen njerzit te presin koka, por edukata e gabuar apo moskujdesi ndaj femijeve sjell vepra te tilla. Kur psikologet shkruajen per kriminelet, pa perjashtim deshmohet se kriminelet kane pasur nje femijeri te rende! Kjo ishte arsyeja pse permenda ambinetin!

Vepra eshte djallezor, mendon edhe ti keshtu, atehere kemi nje mendim! Gezohem qe me ne fund u morem vesh!

i/e regjistruar Maska e Calexico
    Anëtarësuar
    11-05-2003
    Postime
    61
    Postuar më parë nga Artur_1985

Calexico, duke akuzuar gjermanet se bejne njerezit sapuna nuk arrij te kuptoj cfare do te thuash. Ky eshte brez komplet tjeter ketu ne Gjermani dhe me kete fjali po mundohesh thjesht te shmangesh nga tema. Ashtu sic kane vepruar gjermanet, kane vepruar edhe ruset, madje edhe shqiptaret ne kohe te komunizmit. Tema eshte se nga e ka mesuar krimineli ne fjale kete menyre ndeshkimi dhe pse ka menduar qe nje femer e meriton te ndeshkohet. Nuk besoj se ai do te bente te njejten gje me burrin e motres se tij (ose me nje mashkull). Zanafilla e krimit ka te beje me marredhenie mashkull femer: femra duhet ndeshkuar kur e meriton. Tek personi ne fjale ndeshkimi ka tejkaluar masen dhe eshte shndrruar ne krim.

kur do te marrin fund zakonet per te ushtruar ndeshkime mbi femren??

dashamir, kur permenda gjermanine e bera me arsyen se alba-mausi po shqetesohet shume se cfare thone gjermanet, se mos na mendojne per kanibale se gjoja ne si komb te gjithe e beme kete gje e jo vetem ndonje i marre. i thashe t'mos ta ndiente veten inferiore ndaj atyre gjermaneve, duhej ta ndiente veten keq se ndodhet mes atyre mendjengushteve, qe edhe per cdo krim ordiner (apo si ky) fajin ia mveshin kombit dhe edukates familjare.

kur te mesoheni qe mos ta ndieni veten inferior, dhe per cdo gje mos ta kritikoni kombin tone dhe familjet tona e edukaten tone, ahere do te mberrijme si komb. me cfare di une, gjermanet gjithmone kane qene pushtues dhe kane vrare e prere pergjate historise se tyre. ata i morri amerika dhe vendet tjera me te civilizuara dhe i mesoi se si t'mos bejne sapune dhe lende djegese nga lekura e njerezve.

krahasimi mes nesh e tyre eshte shume i gabuar, pa asnje precedent apo kuptim. kete desha te shpreh, artur i nderuar.

shnet.

i/e regjistruar Maska e ALBA
    Anëtarësuar
    21-05-2002
    Vendndodhja
    Gjermani (Dortmund)
    Postime
    2,609
    Calexiko !Or ti mec ma cito pak ku i kam permen ato fjal??Hajt qashtu bre burre,mire ishte ti citoje dhe ti ktheje nje pergjigje me arsye dhe me llogjik.( Moto ime e jetes eshte kjo ,gjithkush dhe gjithmon ta ktheje thiken prej vedit,e ta provoje sa te dhem kur t'a besh prov tek tjetri).Ne qofte se kjo do ishte moto jone ne jete,askush nuk do ishte kriminel sot.Me respekt Alba
    "Jeten duhet ta paguash me cmimin e vuajtjes."
    .

Anëtarësuar
    20-02-2003
    Postime
    1,040
    Postuar më parë nga Shën Albani
    Une tere kohen fola per nje njeri dhe per nje veper. Po t´i kishe lexuar me vemendje, nuk do t´i kishim bere gjithe keto replika. Askund ne shkrimet e mia nuk kam thene se ishte kosovar, per mua Kosova eshte nocion gjeografik e jo kombetar!

Dhe po ta them per here te fundit: Me ambinetin e mendova familjen , jo Kosoven. Kosova nuk edukon femijet, por familja. Ne familje nuk mesohen njerzit te presin koka, por edukata e gabuar apo moskujdesi ndaj femijeve sjell vepra te tilla. Kur psikologet shkruajen per kriminelet, pa perjashtim deshmohet se kriminelet kane pasur nje femijeri te rende! Kjo ishte arsyeja pse permenda ambinetin!

Vepra eshte djallezor, mendon edhe ti keshtu, atehere kemi nje mendim! Gezohem qe me ne fund u morem vesh!
    Nuk deshiroj te behem Sigmund Frojd e te mirrem me femijerine e personit te permendur qe ka kryer krimin. Qellimi im ishte qe ky krim te konsiderohet si nje rast i izoluar qe aspak nuk ka te beje me natyren e shqiptarit te Kosoves, as te shqiptareve ne pergjithesi.

Nese vertet do te doje te mirremi vesh, duhet te thuhet: "Vepra eshte djallezore, por e kryer nga nje individ qe ne asnje menyre nuk e prezenton mentalitetin e kombit te vet". Nese pajtohesh me kete, atehere edhe une gezohem qe me ne fund po mirremi vesh per kete rast.

i/e regjistruar Maska e Shën Albani
    Anëtarësuar
    27-07-2002
    Postime
    899
    Tahox
    Nuk mirret vetem Feudi me femijerine e te rritureve, por me kete mirret edhe pedagogjia dhe psikologjia. Freudi ketu nuk ka humbur asgje dhe s´ka c´ka te kerkoje!

Me vjen keq , por ti ose nuk kupton, ose nuk i lexon shkrimet mire, ose nuk deshiron te kuptosh.

Sa kam lexuar une ketu askush nuk e ka konsideruar ate DERR si reprezentues te kombit.

Nese vazhdon ne kete menyre, atehere komunikimi me ty eshte i pavlere dhe i pamundur. Mos u merr as me demagogji, as mos trillo mendime te pathena, por flit dhe peqendrohu ne fakte...keshtu mund te bisedojme...

Kushti yt i pajtimit :

"Vepra eshte djallezore, por e kryer nga nje individ qe ne asnje menyre nuk e prezenton mentalitetin e kombit te vet".

Kush ka pohuar, ku ka pohuar, kur ka pohuar se ai reprezenton, mentalitetine kombit te vet??? A nuk te duket cmenduri t ´i jipet atij dimensioni dhe vlera qe as nuk i takon dhe qe as nuk e meriton ? A nuk te duket cmenduri te thuhet se ai : " nuk prezenton mentalitetine kombit te vet!" E thua kete per ofendim apo nga deshira e tepruar per tu marre me kritika??? Cilin te cemendur e takove ketu i cili paska thene se ai reprezenton kombin ???? Pse duhet te thuhet nje gje qe askush nuk e mendon???? Pse te pelqen ty te terheqit nej vije ne mes nje te cmenduri dhe nje kombi ? A nuk sheh se ti po deshmon komplekse dhe kerkon diferencim per nje gje qe askush nuk e ka pohuar?
    Duhet te flasim si deshiron ti, apo duhet te peqendrohemi ne nje fakt, kete here ne nje marrezi, gati te pashembullt !!!!
    NEse dikush ka thene se ai derr reprezenton kombin , atehere thuaje EMRIN E tij dhe pusho me krijimin e spekulimeve tjera!!!!

Behu serioz dhe flit per ate qe flasin dhe mos trillo motive te pathene dhe pastaj t´i perdoresh ato si kusht pajtimi!

Ti nxjerr konstatime qe askush nuk i ka thene dhe pastaj diskuton dhe polemizon me veten. Ti vazhdimisht po mirreshe me gjera te trilluara ose nuk po kupton si duhet; ose po lexon shpejt dhe i pakoncentruar.

Lexo pese shkrimet e fundit te miat dhe te tuat dhe do te shohish sjelljet tua....
    Ndryshuar për herë të fundit nga Shën Albani : 12-05-2003 më 11:51

Anëtarësuar
    20-02-2003
    Postime
    1,040
    O Alban, cka je nxeh bre burre? Me ngadale. Cfare ka te keqe ne formulimin: "Vepra eshte djallezore, por e kryer nga nje individ qe ne asnje menyre nuk e prezenton mentalitetin e kombit te vet"?

Nese nuk pajtohesh thuaj se nuk pajtohesh. Fare nuk shqetesohem ne thua po apo jo. E sa per sjelljet e mia ne krahasim me te tuat... ti e di!
    The greatest obstacle to discovery is not ignorance - it is the illusion of knowledge.

Buena Suerte Maska e MI CORAZON
    Anëtarësuar
    21-07-2002
    Postime
    7,485
    A ja ngjitet koken gruas se gjore me keto diskutime boshe pa fund...?
    Jeni kap pas kanibalizmit, kesaj shtazerie , që si e hengri si s'e hengri koken e prere, duart me gjak i ka deri ne rrenze.
    As luani e tigri si kafshet me te egra te xhungles, nuk shqyejne brenda llojit. E kjo ngjarje i kapercen kufijte e shtazerise.
    Se ku futet s'ka me rendesi...
    Koka e gruas u fut në dhe.
    Where does a thought go when it's forgotten?

i/e regjistruar
    Anëtarësuar
    21-09-2002
    Postime
    19
    hej, ju po merreni me probleme qe i takojn pavionit te 17.
    Sa per ate qe thote Shen Albani, qe e fut ambientin familjar ne kete mes, eshte vertet idiotizem.
    Se pari, masakrimi i gruas ne fjal nuk esht krim ordiner, por makabritet i bere nga nje njeri shum i semur psiqik
    kudo ndodhin krime makabre te ketij lloji, por personat qe i kryejne ato jane aq te semure psiqik saqe s'ka ligj ne bot qe te gjej llogjiken e krimit, porvecse izolimi njiher e mir nga shoqeira dhe trajtimi mjeksor. keto jan rastet e gabimit gjenetik qe askush nuk mund te bej gje.
    skizofrenia nuk shfaqet si pasoje e edukimit te keq nga prinderit, nuk eshte ndarje e personalitetit, dhe nuk vjen nga dobesit e individit.
    psikopatizmi esht semundje shum komplekse dhe enigme. As Froidi vet ne psikanalizen e tij nuk e formulon dot.

_____________ Maska e ornament
    Anëtarësuar
    27-04-2002
    Postime
    872
    o rhust, psikopate ka dhe ne kosove po pse nuk presin kokat e kunatave, si thu ti. Ai nuk morri thiken e te therrte ke ti kapte dora (ne ket rast mund te themi qe i mungonte llogjika), koka e kunates e stopoi egersine e tij. Policet me sa thuhet ne lajm e kapen fare leht, pa rezistence. Kjo tregon se ai me kunaten e kishte INATIN. Ateher çfare thote frojdi per ket problem.

Pastaj pergjigja e tij dhene policise ishte: e vrava se e MERITONTE (si ke filmi "Ne fillim te veres"). A eshte kjo nje pergjigje psikopati.
    Amerikanet pergjigjen njesoj kur vjen puna per Sadamin, ose Bin Ladenin - ne i vrame sepse ata e meritonin. A eshte kjo nje pergjigje psikopati. Ç'thote Frojdi?

Prandaj them se Shen Albani ka te drejt qe trembet, ai mendon se kjo eshte "çeshtje kulture", edukimi, morali shoqeror ose familjar.
    Po si Albani mendon dhe Arturi kur thote qe: ai s'do ta therrte te shoqin e motres (te kunatin).
    Bile dhe Tahoxi me Kurasonin ket mendojne gjithashtu, prandaj rekomandojne ta mbyllim ket mesele pa ja qit shum tymin.
    Pra me duket je i vetmi qe mendon qe ai ishte psikopat, PA SHPIRT (kuptimi fjales greke). Atehere pse s'vrau te vellane. He?

Faqja 7 prej 8 FillimFillim ... 5678 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Kosovari merr shtetësi italiane, pasi shpëtoi të moshuarin
    Nga strange në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 20-03-2009, 14:26
  2. Disa krijime nga Kosovari
    Nga Kosovari_78_Ca në forumin Letërsia shqiptare
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 04-05-2006, 14:43
  3. Kush asht Kosovari?
    Nga EveryWare në forumin Gjuha shqipe
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 23-12-2005, 22:11
  4. Prej 4 vitesh kosovari kërkon babanë e humbur
    Nga Beqari002 në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 11-05-2003, 09:47
  5. nese.... nga Kosovari.
    Nga macia_blu në forumin Letërsia shqiptare
    Përgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 08-02-2003, 22:17

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •