Close
Faqja 4 prej 8 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 31 deri 40 prej 77
    musliman krenar Maska e Shiu
    Anëtarësuar
    20-02-2003
    Postime
    1,040
    Artur, jemi krejt jashte temes.
    Mos u bazo ne kenge folklorike per te nxjerre perfundime qe kane te bejne me te sotmen. Ato ndodhi qe pershkruhen ne ato kenge kane te bejne me nje periudhe tjeter historike. Cka ka qene e drejte e cka nuk ka qene ato kohera, ne sot nuk mund te gjykojme. Po filluam ta analizojme historine, do te gjejme shume veprime qe nga kendveshtrimi i se sotmes duken absurde apo qesharake. Por, ne nuk mund ta korigjojme historine e veten po. Sot eshte nje realitet tjeter neper trojet shqiptare, perfshire ketu edhe Veriun. Jane shume me bashkekohore se c'po mendon.

Per vrasjen: nje 24 vjecar shqiptar nga Kosova ka therre me thike kunaten e vet dhe duke e mbajtur koken e saj me duar ka shetitur neper nje qytet gjerman. Veprim i tmerrshem. Eshte arrestuar. Do te gjykohet. Do te denohet.

Cka ka lidhje Veriu me kete?
    Veriu e paska egersuar?
    Veriu e paska bere kaq barbar?
    Pse eshte shqiptar eshte barbar?

Ti konstaton "cfare mentaliteti brutal paskan shqiptaret". Te njejten po e thone serbet te cilet tentojne t'i fshehin krimet e tyre qe maten me milionfishin e ketij akti duke e sterperseritur kete storje.

Perse nuk e shikon si nje rast te izoluar? Pse po pergjitheson me "cfare mentaliteti brutal paskan shqiptaret"? Shqiptaret nuk kane "mentalitet brutal". Shqiptaret edhe kur luftojne nuk e masakrojne armikun, por ia shkrepin ne lul' te ballit. Shqiptaret nuk jane te njohur per tmerre te ketilla sikur ai rast.

Pra, eshte NJE rast.
    Nje njeri.
    Nje i semure mental mbase.
    Nje njeri nen ndikimin e alkoolit ndoshta.
    Nje njeri nen ndikimin e droges ndoshta.
    Nje kriminel po deshe quaje.
    NJË.
    The greatest obstacle to discovery is not ignorance - it is the illusion of knowledge.

*KOSOVARE* Maska e Arjeta
    Anëtarësuar
    17-10-2002
    Vendndodhja
    Danimarke
    Postime
    184
    Edhe une jam me mendimin e Tahoxit ketu, nese nje rast ndodh ne x milione shqiptare ateher nuk do te thot qe qdo i dyti kosovar e kryn nje akt te till.....edhe eshte shum e mundur qe ai person ka qen nen ndikimin e droges apo alkoholit! Keshtu qe mos dilni me konkluzione pa u shpjeguar mire ngjarja....

Alba Maus

Jo "ndoshta" populli serb ka kriminel me kriminel se ky, por nese ke qen e vetdijshme serbet gjate viteve te fundit sa e sa mijera e mijera shqiptar i kan vrare e masakruar te vjeturit femijet dhe dhunuar vajzat e reja....ende edhe tash po i sjellin skeletet nga serbia, a nuk eshte krim ky..?? Une fare si kuptoj njerzt qe mundohen ta mohojne krimin me te madhe qe ka ndodhur ne ballkan gjate luftes ne Kosove.
    Mos ju ben armik tendit, sepse ende nuk eshte sqaruar asgje, dhe nuk eshte per tu qeshur siq bejne disa ketu ne forum!!!!
    Me vjen shum keq qe ndodhin kesi raste mes shqiptareve por siq thash me larte jam shum e bindur qe ai person ka qen ne depresion dhe nen ndikim te droges apo alkoholit.

Arjeta
    [size=0.5]Sometimes friends
    cause You pain & happiness
    they come & go
    but one thing 4 sure
    they Love & miss you,
    believe me I am 1
    of them......!!![/size]

Anëtarësuar
    20-02-2003
    Postime
    1,040
    Artur, edhe nje fjale:
    Eshte vertet tragjike dhe e pafalshme dembelia jone qe t'i publikojme ne Internet masakrat e serbeve te kryera ne Kosove. Ka disa sajte qe kane publikuar fotografi te ketilla qe ta njohtojne opinionin boteror, por ato fotografi nuk reflektojne as 1% te realitetit qe ka ndodhur ne Kosove.

37 skelete te shqiptareve te masakruar sapo jane sjelle nga Serbia. 37 nga mijera e mijera te vrare e masakruar. Dhe opinioni hesht, sikur u falenderohet serbeve qe se paku eshtrat i kane kthyer. Ndoshta kurre nuk do te zbulohet se kush i ka vrare e masakruar ata 37, e shume pak do te zbulohen nga ata qe kane vrare e masakruar mijera te tjere. Dhe kjo na duket shume normale. Imixhi i serbeve mbetet i panjollosur. Politikanet tane u bejne vizita dhe u shprehin ngushellime per qenin e ngordhur qe ka qene kryeminister i Serbise.

Ndersa, ne anen tjeter, ndodh nje rast i izoluar nder shqiptare e ne mezi presim ta etiketojme tere kombin tone. Ne postimin nismetar permendet koha e Hitlerit. Kujt po i bejme sherbim? Armikut.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Shiu : 09-05-2003 më 19:20
    The greatest obstacle to discovery is not ignorance - it is the illusion of knowledge.

Anëtarësuar
    20-02-2003
    Postime
    1,040
    I shpreh ngushëllime të sinqerta familjes së viktimës.

i/e regjistruar Maska e ALBA
    Anëtarësuar
    21-05-2002
    Vendndodhja
    Gjermani (Dortmund)
    Postime
    2,609
    TAHOX!Pse pikerisht nderhyre tek kjo teme,me kritika ,une kam shkruar dhe per raste te tjera,te cilat kan ndodhur ne Shqiperi,pse aty ne ato raste nuk ke nderhyre ,une jam realiste,dhe nuk jam raciste?Mos mendo se jam raciste dhe urrej Kosovaret,JO .Une i konsideroj se jemi Shqiptar ,na bashkon nje gjak e nje gjuhe ,por ky krim,ne nje vend demokratik sic eshte Gjermania ,nuk kisha degjuar,e sidomos te tille rasti ku beri buje ,ne te gjithe Gjermanin.Dhe nje rast tjeter me ka bere pershtypje,po kete radhe ne Holland,por jo duke ther njeriun por lopen.Personi ishte Shqipetar,dhe i preu lopes kofshen,kur lopa po kulloste,dhe e la lopen me 3 kembe,duke pellitur.U denua nga gjykata e hollandes 5 vjet burg.Pra cfar mund ti them une ketyre rasteve?.Une po kritikoj rastin KRIMIN dhe PERSONIN ,po nuk po pergjithsoj Shqiptaret me keto krime.
    "Jeten duhet ta paguash me cmimin e vuajtjes."
    .

Tahox, nuk e di pse sillesh e vertitesh gjithnje se serbet kane bere krime edhe me te renda. Nuk po diskutojme ketu ato krime, dhe nuk besoj se ky krim ka te beje me masakrat ne kosove. Ajo qe hapa une si diskutim ishte fakti qe krimineli ka deklaruar se kunata e tij e "meritonte" kete ndeshkim dhe sipas mentalitetit te tij duhej ndeshkuar. Dhe fjala sa "mentalitet brutal paskan shqiptaret" eshte vetem ne lidhje me idene e ndeshkimit te femres kur ato e "meritojne". Gazeta pa koment kishte shkrur se sipas mentalitetit te te pandehurit, e ndjera duhej te denohej sepse e kishte provokuar.
    Te bera nje pyetje persa i perket % se burrave shqiptare qe rrahin grate e tyre dhe nuk me ktheve pergjigje per kete por fillove perseri ta kthesh diskutimin ne diskutim politik ne lidhje me serbet. Ky diskutim nuk ka karakter politik sic po mundohesh ta kthesh ti, por karakter shoqeror. Motivet e krimeve jane komplet te ndryshme. Diskutohet mentaliteti i burrave shqiptare qe mendojne se kane te drejte te ndeshkojne femrat kur ato "e meritojne". Edhe nen ndikimin e alkoholit apo te droges nje krim i tille eshte i pashpjegueshem.
    Sa per historine, vertet mendon se s'mund te gjykojme megjithate dicka mund te bejme. Dhe ate gje po bej une, po ndeshkoj keto zakone te keqija te veriut. Jam rritur ne nje familje nga veriu dhe e di se ne familje te veriut femra jo vetem qe s'ka te drejta te barabarta me burrin por ne shume raste ndeshkohet per gjera banale, sic e permenda edhe me siper.
    Ju lutem mos i jepni diskutimit karakter politik.

me respekt
    Arturi

Artur, e te gjithe te tjeret!

Me te vertet ky rast eshte trondites, me te vertet cfaredo qe te kishte bere nuk masakrohet njeriu ne sy te nje foshnjeje, me te vertet atij njeriu sgjen fjale ti thuash.
    Ato dite duhet te kete kuptuar ndryshimin midis Decanit dhe Ahen-it ...i ndjeri!

Sa per Veri-Jugun djema.......mos u zini sepse nqse veriu i rreh ndonjehere nga natyra e eger qe mbizoteron dhe se ju ka ngelur e tille nga llafet e debatet qe kane vite e dekada qe behen, JUGU "nga natyra e bute" dhe MASHTRUESE dhe JOHUMANE i shet grate, motrat, nenat ne vende te tjera..........merreni me mend se c'krahasim.......

mos valle e beni nga DASHURIA e madhe qe keni per to?

Mua me vjen me te vertet keq per tragjedine e mesiperme dhe per karakterin e dobet te atij djali te ri.
    Cdo dite e me shume shpresojme te mos degjojme histori te tilla.

Tahox.........

ti nese vazhdon me kujdes ti lexosh kronikat e zeza do te veresh qe me shume ndodhin ne Jug se ne Veri keto lloj BEMASH.

Me respekt per te gjithe ju.........ME

HE PRA!

kot fare.........po operatore ka?

IGLI_mister_KRETA Maska e Kingu_Tirones
    Anëtarësuar
    04-01-2003
    Vendndodhja
    tirane
    Postime
    20
    kjo eshte per te vene duart ne koke mer amon.cfare dreq robi eshte ai qe i pret koken nje njeriu sikur te ishte pule?!papapapap sinqerisht per mendimin tim ai duhet vene ne karige elektrike mer vlla.sidomos qe ka qene nje femer. me respekt igli
    la festa di san valentino
    e la festa di ogni cretino
    che crede di essere amato
    ma invece lo hanno fregato

Anëtarësuar
    20-02-2003
    Postime
    1,040
    Mua me bie t'i lexoj edhe kronikat e zeza dhe di cfare tmerre ndodhin neper familjet shqiptare ne Shqiperi e Kosove, por gjithsesi nuk hap tema qe te hedh vrer ekskluzivisht kunder nje pjese te caktuar te trojeve shqiptare.

Cdo individ eshte pergjegjes per veprimet e veta, si para ligjit ashtu edhe para Zotit. Me pergjithesime dhe me ndarje krahinore vetem i shkaktojme dem kombit tone e shërbim armikut.
    Ndryshuar për herë të fundit nga Shiu : 10-05-2003 më 07:26

Faqja 4 prej 8 FillimFillim ... 23456 ... FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Kosovari merr shtetësi italiane, pasi shpëtoi të moshuarin
    Nga strange në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 8
    Postimi i Fundit: 20-03-2009, 14:26
  2. Disa krijime nga Kosovari
    Nga Kosovari_78_Ca në forumin Letërsia shqiptare
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 04-05-2006, 14:43
  3. Kush asht Kosovari?
    Nga EveryWare në forumin Gjuha shqipe
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 23-12-2005, 22:11
  4. Prej 4 vitesh kosovari kërkon babanë e humbur
    Nga Beqari002 në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 11-05-2003, 09:47
  5. nese.... nga Kosovari.
    Nga macia_blu në forumin Letërsia shqiptare
    Përgjigje: 6
    Postimi i Fundit: 08-02-2003, 22:17

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •