Close
Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 21 deri 30 prej 39
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    30-04-2003
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    45
    faleminderit Indrit.

TE DESHMUARIT QE NUK KA TE ADHURUAR TJETER PERVEC ALLAHUT DHE MUHAMEDI ESHTE I DERGUAR I TIJ.

Me pelqeu shume (ndonese e kisha lexuar).
    Por edhe feja krishtere, te jesh i sigurt se per te njejten gje flet, vetem me ndryshimin qe ajo nuk e pranon Muhamedin si te derguar te zotit (por ka Krishtin si qender, madje per fene krishtere Krishti paraqitet si bir i zotit). Ndersa feja mysylamane veē profeteve te meparshem pranon edhe Krishtin (por vetem si profet).

Vetvendosje Maska e INDRITI
    Anėtarėsuar
    14-11-2002
    Vendndodhja
    I ulur ne zemren e njeres.
    Postime
    2,170

Ju falenderoj qeflije.

Fillimisht te falenderoj qe ke mare mundimin per te lexuar shkrimim tim perpara se une ta keshilloja per dicka te tille.
    Ky eshte shembulli i njeriut qe perpiqet te verteten duke lexuar dhe pyetur.
    Degjo i dashur! Ti duhet te lexosh filimisht dhe te mundohesh te kuptosh me sa ke mundesi por gjihesesi do te hasesh ne paqartesi dhe do te gaboje nese ndjen paqartesi ne ndonje shkrim dhe nuk pyet.
    Ti i dashur duhet te arrish tek e drejta pasi te analizosh te gjitha fete dhe menyra me e mire per e arritur tek kjo eshte te pysesh.
    te pyesesh kristjanet psh per bazen e fese se tyre trinitetin dhe te pyesesh muslimanet per pese bazat e besimit islam.
    Kjo eshte me kryesorja fillimisht pastaj nese ke kuptuar bazat besoj se cdo gje do te behet me e qarte.
    Une per vete jam gati te te shpjegoj bazat e fese sime dh e cdo paqartesi qe ti ndjen per ta kuptuar islamin .
    Kjo eshte detyra ime ndersa detyra juaj eshte ta panoni ose ta refuzoni si tju duket e drejte.
    Tani po mjaftohem me kaq duke pritur reagimin tuaj per cdo paqartesi.
    Me shume resekt Indriti.
    Injoranca nuk zhduket me top

Njohuria te ben te lire Maska e SuNRiSeR
    Anėtarėsuar
    29-05-2002
    Vendndodhja
    ...where everything fades...
    Postime
    368
    Qeflije!

Bej qejf sa ke mundesi pa vari torbat feve se vec deme ke per te pasur po u ngaterrove me ndonjeren. Besoji vetes dhe asnje gjeje tjeter dhe do jesh ne rregull.

SS HT TT

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    30-08-2002
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    14
    per "Qeflija"
    Ne radhe ter pare, nuk i je pergjigjur pyetjeve te mia,megjithate po te tregoj diēka rreth vetes,neqofte se ke durim te lexosh.
    Une vij nga nje familje myslymane, e qe e vogel kam pasur etje per Zotin, dija vetem qe ekzistonte nje Zot permbi njerezit e pothuajse ēdo nate i flisja Atij.Gjyshja me mesoi nje lutje ne arabisht, e u gezova shume, mendova se do beja diēka te pelqyeshme per Zotin tim.Per disa kohe lutesha ne kete menyre, por me pas ndieja nevojen t'i flisja Zotit ne gjuhen time, e keshtu beja.Ne vitin e pare ne shkolle te mesme me folen per Jezusin, duke ma shpallur si rruge te vertete per te arritur te Perendia.Me turbulloi kjo gje, por prape thashe:"une jam myslymane, ē'pune kam une me Krishtin?"
    Por nuk ndihesha ne paqe, doja shume te njihja Zotin, e ta njihja ashtu si i pelqente Atij, e se kuptoja pse s'ndihesha rehat ne keshillat e njerezve e nuk u besoja atyre.Thashe me veten time, por ky Zot qe dua te njoh eshte me i madh se te gjithe e patjeter Ai e di ē'eshte me e mira per mua, Ai e di cila eshte rruga e drejte per ta njohur Ate, per t'u bere mike me Ate.Keshtu qe u gjunjezova nje dite, e i kerkova Atij me gjithe shpirt te me tregonte te verteten.Pas disa muaj lutjesh, fillova te lexoj biblen, e Fryma e Shenjte i foli frymes time duke me treguar se Jezusi siē thote ne bibel eshte rruga, e verteta dhe jeta, askush nuk vete te Ati perveēse nepemjet Tij.
    Une jam e krishtere se besoj te Jezusi, si shpetimtarin tim dhe si ure lidhese midis meje e Perendise.
    me respekt Bruna.
    Derdh mallin ne buzet e tua
    e serisht te them:"Te dua"

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    29-03-2003
    Vendndodhja
    london
    Postime
    47
    PERSHENDETJE TE GJITHVE

o qeflije une te pershendes ne radhe te pare te uroj qe te gjesh ete verteten .
    Une po te jape nje keshill;;E VERTETA ESHTE NJE ZOTI ESHTE I MIR DHE NUK PRANON VETEM SE TE MIREN EDHE PSE AI I KA KRIJUARE TE MIREN DHE TE KEQEN .

UNE po kshilloj edhe ket brunin qe po te thot se jezuesi eshte shpetimtari im .SHPETIMTARI I JEZUESIT ESHTE DIKUSH TJETER DHE SHPETIMTARI IM ESHTE DIKUSH TJETER ,QE ESHTE AI QE KA KRIJUARE JEZUESIN DHE MUA KY ESHTE SHPETIMTARI .
    jezuesi nuk eshte gje tjeter vetem se krijes dhe nje profet,PSE NESE AI DO TE ISHTE PERENDIA ,PO PERPARA TIJ KUSHE E KA MBIKQYR KUSHE ESHTE KUJDESUR PER KET GJITHSI .
    A DO TE ISHTE LLOGJIKE QE ZOTI TE DILTE NGA NJE VRIM SHURRE NJE QE ESHTE ABSOLUT?
    NESE JEZUESI ESHTE BIR I ZOTIT ATEHER I BIE QE ZOTI TE KET GRUA .LARGE TE METAVE ESHTE AI, AI ESHTE ABSOLUT DHE NUK KA NEVOJ PER GRUA .

PO I BEJ NJE PURTJE KETIJ APO KESAJ BRUNI;;; PO TE PARIN E ENJRZIMIT KUSHE E BERI MARIA APO E KRIJOJ ZOTI ? KETU DO TA GJESHE SHEMBULLIN QE JESUESI ESHTE I KRIJUAR DHE ESHTE KRIJES DHE ROB I ZOTIT DHE PROVET .
    NESE NDONJERI NGA NE DO TE BENTE MARDHENJE ME NJE KAFSHE QE ESHTE KRIJES DO TE DILTE GJE ?PO ATEHER KRIJUESI ME KRIJESEN ESHTE ANORMALE KJO CFARE THON NJERZIT SE JEZUESI ESHTE BIR APO ZOT..........E VERTETA ESHTE 1 VETEM NJE DRITA ESHTE 1 KUSHE KA LLOGJIK TE SHENDOSH LE TE MENDOJ PER KET SE CIOLA ESHTE E VERTETA
    [size=0.5]Kure te marresh veshe se une kame vdekur ti mos qaj ,kur te vizitosh varrin tim mos u trishto kur te them se ti ke faj....

Sot ti s'je me ketu
    DHe qielli nuk eshte me blu ,
    Dielli eshte zhdukur bashke me ty ,
    Une ndiej lotet qe me mlidhen ne sy ,
    Kuptoj se vetmia te shkaterron me Shume se dashuria,

Fundos koken nen jestekun tend dhe me dukesh ne c'do kend ,
    Shoh mekatet qe me bien c'do dit ,
    Kaluam bashke puthuajse nje vit ,
    Duke menduar se nuk do na ndante asgje ,derisa erdhi e sotmja ti nuk je me.
    E tani qe me nuk te shoh ,
    DHe trupi yt me nuk me ngroh,
    Pres ringjalljen e ndienjave te mia ,
    pres te me vi serisht dashuria.[/size]

SPHINX
    Anėtarėsuar
    17-04-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    835
    Une te keshilloj te zgjedhesh fene e krishtere:
    1) Predikon dashuri per te gjithe dhe ne mes mesimeve thuhet duaje armikun tend, te tere jemi ne gjendje te duam miqte po te duash armikun eshte dicka shume e madhe, kjo keshille jepet nga feja e krishtere.
    2) Zoti e tregoi dashurine e tij per njerezit duke derguar birin e tij te vetem Jisu Krishtin ne toke. Ai vdiq ne kryq per te lare mekatin e botes, perfshi ketu dhe mekatin tend dhe tim. Kenga e pashkes thote:" Krishti u ngjall se vdekuresh, me vdekje vdekjen shkeli dhe te varrosurve iu fali jeten"
    3) Sa here vete ne kishe ne mes lutjeve te ndryshme thuhet "Ati yne ... " dhe ne nje pjese te saj thuhet dhe falnai fajet tona sikunder dhe ne ua falim fajtoreve tane". Dhe si thote nje shprehje" Te gabosh eshte njerezore, te falesh eshte hyjnore".
    4) Kujt duhet t'i lutesh Zotit apo Krishit, ata jane nje bashke me shpirtin e shenjte dhe bejne ate qe quhet TRINI (Ati, Biri dhe Shpirti i shenjte) iu lutesh te treve. Po ka lutje te vecanta per Zotin, Jisu Krishtin, per Shen Marian (nenen e Jisuit) dhe per profetet e apostujt.
    5) Nuk e di, ne i di 10 porosite po ashtu me shkruaj dhe do t'i shkruaj neser. Ne to ka vetem dashuri dhe udhezime per te bere gjera te drejta.
    Megjithate zgjedhja eshte gjithmone tendja nje keshille nga une eshte te shkosh ne kishe dhe xhami dhe te shikosh ceremonine dhe te degjosh dhe lutjet qe i behen Perendise.
    TE PAKTEN PER KRISHTERIMIN, PRIFTERINJTE, PESHKOPET DHE DHESPOTET NUK JANE ENGJEJ, ATA MUND TE JENE NJEREZ JO TE MIRE DHE SIC E KA THENNE NJE DHESPOT RRUGA PER NE FERR ESHTE E SHTRUAR ME KOCKAT E PRIFTERINJVE,DHJAKEVE, ETJ. PRIFTIN NUK E BEN VESHJA. Zgjidh zotin duke u influencuar me shume nga ato qe meson per zotin nepermjet lutjeve, librave dhe dhjatave.
    P.S. Per besimtaret myslimane, mos ma merrni per keq kam nje pyetje: "A nuk thuhet ne Kuran qe te gjithe ata qe nuk besojne ne Islami duhen kthyer, qofte kjo dhe me force (me gjak) ne fene myslimane?" Me falni po qe se ofendova a merzita njeri me kete koment. Po qe se iu shqeteson do ta heq vete nga ky mesazh, po iu lutem dergomene nje pergjigje.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Isomer937 : 12-05-2003 mė 17:11
    Liberty, if it means anything, is the right to tell people what they don't want to hear.
    WCC 2006 ITALY

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    29-03-2003
    Vendndodhja
    london
    Postime
    47
    o djalosh degjo me vemendje dhe mos thuaj perralla.............. zoti, jezuesi ,maria ..zoti eshte i pastert nga ato qe thua ti pse ai nuk ka nevoj per bashkeshorte dhe ase per ndimes sikur thua ti maria jesuesi ...dhe tjeter eshte se ti thua se ne myslimanet i kthjem me zor njerzit ne fe kjo eshte genjeshter ,,,,pse vet zotri thot ne kur'an ...NUK KA THUN NE FE .....OK DHE NJE KESHILL KUR TE LEZOSH KURANIN LEXOJE ME VEMENDJE DHE MOS MERR VETEM RRJESHTIN E PARE APO TE DYTIN POR SHIKOJE ME VEMENDJE ....TE GJITHEN OK

EVERTETA ESHTE NJE C'DO NJERI KA ARSYJE DHE LE TI MENDOJ GJERAT ME LLOGJIK TE SHENDOSH DHE JO ME LLOGJIK TE SEMUR..

DHE SA PER JESUESIN QE THUA TI SE AI KA VDEKUR PER MEKATET E NJERZEVE. PO FEMIJET KU I BEN MEKATET ,NE BARKUN E NENES ......JO DJALSOH ....JESUESI ESHTE PROFET SIKUR KA QEN ADEMI SIKUR KA QEN MUSAI ASHTU SIKUR KA QEN DAUDI PAQJA QOFTE MBI TA ASHTU ESHTE DHE JESUESI..KRIJES DHE ROB I ZOTI

NJE PYTJE KISHA PER 'ISOMER' PO TI CILEN BIBEL NDJEK SE JU KENI SHUME BIBLA DHE NUK U MERRET VESH CILEN UNE DI SE KENI AQE SHUME SA NUK DINI CILEN TE MERRNI PER BAZE???

DHE NE NJE LIBER QE KA KONTRADITA, LIND PYETJA A ESHTE LIBER QIELLOR APO ESHTE SPEKULLUAR NGA NJERZIT???????????
    [size=0.5]Kure te marresh veshe se une kame vdekur ti mos qaj ,kur te vizitosh varrin tim mos u trishto kur te them se ti ke faj....

Sot ti s'je me ketu
    DHe qielli nuk eshte me blu ,
    Dielli eshte zhdukur bashke me ty ,
    Une ndiej lotet qe me mlidhen ne sy ,
    Kuptoj se vetmia te shkaterron me Shume se dashuria,

Fundos koken nen jestekun tend dhe me dukesh ne c'do kend ,
    Shoh mekatet qe me bien c'do dit ,
    Kaluam bashke puthuajse nje vit ,
    Duke menduar se nuk do na ndante asgje ,derisa erdhi e sotmja ti nuk je me.
    E tani qe me nuk te shoh ,
    DHe trupi yt me nuk me ngroh,
    Pres ringjalljen e ndienjave te mia ,
    pres te me vi serisht dashuria.[/size]

Perjashtuar nga Mod. Maska e Klevis2000
    Anėtarėsuar
    21-02-2003
    Vendndodhja
    Ne jeten reale
    Postime
    1,120
    hej nuk po te them behu muslimane megjithese jam musliman por nuk te them behu e krishtere pse ti je krishtere
    epara feja nuk eshte trashegimi por ajo vjen prej Zotit imgjino pse kane ardhur te gjithe profetetper ti larguar njerzit nga adhurimi i "KRIJESAVE" e ato te adhurojne KRIJUESIN E TYRE pra si do te thonin idhujtaret qe kete fe me ka lene baba ose gjyshi po ne asnje mynyre sduhet te jete keshtu pse sepse feja eshte hyjnore ajo eshte prej Zotit dhe je e formume prej njerzve si partite ose sistemet ajo e drejton njeriun ne monoteizem e jo ne politeizem e idhujtari .por keshlla ime do te ishte ka dy mundesi qe te gjesh te verteten
    1)te mesosh direkt te verteten
    2/)ti shikosh te gjitha mynyrat se si besohet a bien ne kundershtim me llogjiken njerzore koncepti i Zotit ne secilen fe besimi tek profetet shiko nje shembull:nje mbret ka disa ushtare ai con nje ushtar tek nje fshat e i jep urdher fshatereve per dicka heres tjeter ai con nje ushtar tjeter mirepo fshataret thojne ne nuk te besojme ty se ne fillim nuk ishe ti po nje tjeter por ai i thote se edhe une ushtari mbretit jam ato nuk e degjojnedhe e sulmojne ateher mbreti dergon ushtrine per ti ndeshkuar keto fshatare ta konkretizoj pak tani ne fillim para jezusit Zoti coi profet moisiun tek populli pastaj coi jezusin pastaj muhamedin a.s.mirepo populliu i moisut nuk e besuan jezusin si profet po besonin vetem moisiun tani populli i jezusit besuan tek jezusi dhe tek moisiu po nuk besojne tek muhamedi a, s kurse muslimanet besojne tek jezusi dhe moisiu si profete dhe besojne tani tek muhamedi a.s si profeti i fundit i Zotit me shpalljen e Zotit kuranin .pra ne muslimanet nuk e mohojme jezusin as moisiun e as muhamedin a.s kurse ato te tjeret disa i besojne disa jo.e pikerisht prandaj Zoti i denonte popujt me perpara se ato nuk i besonin profetit te tyre ne ate kohe.nese ke kohe per te kerkuar zgjidh rrugen dyte por une te keshilloj qe ti kuptosh gjerat me syrin e gjetjes se vertetes.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    30-04-2003
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    45
    Me fal Bruna, se ne mendje e pata po harrova
    ''nuk te kuptoj,1-) ti do te njohesh me mire Zotin, ti afrohesh Atij, ta besh ate Zot te jetes tende,2-) apo thjesht do te verifikosh se cili besim eshte i drejti''

1-)une Zotin <>, dhe e kam bere Zot te jetes time.
    2-)tingellon pak keq kjo pyetja e dyte pasi nuk po them qe njeri nga keto besime eshte i drejte dhe doemos tjetri duhet te jete i gabuar. Qe te dyja keto besime kane gjera me vlera (ndonese nga kendveshtrime te ndryshme).
    Une nuk dua te bej verifikime, por te kuptoj se si keto besime te ndryshme e paraqesin rrugen per ti sherbyer te njejtit Zot.
    E di qe duhet te lexoj me teper, megjithate mendova te shfrytezoja edhe kete mundesi.

o Mujo.., une se di ēfare ka qene Jezusi (bir zoti apo profet), por se si Zoti mund ti shfaqet njerezimit nuk mendoj se jemi ne gjendje qe ta dime.

Isomer.., nese i ke gati ''10 porositi'' shkruaji pasi ka qe nuk i dine ose qe duan ti njohin.
    Sa per ate qe shkruajte ne fund.., te tere ne kete bote po jetojme dhe nje gje e tille nuk ndodh (keshtu qe me mire te evitohen shprehje te tilla).

Me respekt Qefliu.

SPHINX
    Anėtarėsuar
    17-04-2003
    Vendndodhja
    USA
    Postime
    835
    Ketu me poshte jane 10 porosite:
    Porosia e I
    Eksodi 20:2-6

Une jam Zoti Perendia jote, qe te nxorri ty nga toka e Egjiptit, jashte shtepise se skllaverise. Ti nuk do te kesh perendi te tjera perpara meje. Ti nuk do te besh per vete dicka te skalitur, as ndonje gje qe te ngjasoje me gjerat qe jane lart ne qiell, ne toke ose poshte saj, as ndonje gje qe eshte ne uje ose poshte tij. Ti as nuk do ti adhurosh ato, as nuk do tiu sherbesh : Une jam Zoti Perendia jote, i fuqishem, xheloz, duke ndjekur imoralet nga prinderit ne femijet, ne brezin e trete dhe te katert te atyre qe me urrejne mua; dhe tregoj meshire per mijerat e atyre qe me duan mua, dhe ndjekin porosite e mia.

Porosia e II
    Eksodi 20:7

Ti nuk duhet ta zesh ne goje kot emrin e Zotit Perendise tende, sepse Zoti do te te quaje fajtor sepse e permende kot emrin e Zotit Perendise tende.

Porosia e III
    Eksodi 20:8-11

Mbaje te shenjte diten e Sabath (diten e shtate, pra mundohu te evitosh punet e panevojshme diten e diele ne menyre qe te ndjekesh meshen ne kishe dhe njekohesisht eshte dhe clodhje per veten).

Porosia e IV
    Eksodi 20:12

Respekto nenen dhe babane.

Porosia e V
    Eksodi 20:13

Mos vrit.

Porosia e VI
    Eksodi 20:14

Mos kurvero.

Porosia e VII
    Eksodi 20:15

Mos vidh.

Porosia e VIII
    Eksodi 20:16

Mos bej deshmi te rreme kunder komshiut.

Porosia e IX
    Eksodi 20:17

Mos deshiro gruan e komshiut.

Porosia e X
    Eksodi 20:17

Mos deshiro asgje te fqinjit tend.

Porosine e pare e zgjata pak me shume qe ta kuptoje Mujoja se si femijet lindin me mekat dhe jane mekatare. Sa per sqarim Mujo Shen Maria nuk eshte gruaja e Zotit dhe mos i ngaterro gjerat.
    Ajo PS ishte thjesht nje pyetje dhe me pelqen fakti qe nuk eshte i vertete. Une besoj ne Biblen qe eshte e perbere nga Dhjata e Re dhe Vjeter. Bibla eshte nje dhe eshte perkthyer ne gjuhe te ndryshme.
    Llafi bie Agimi ose Kocoja shkruajne 2 libra dhe thone kjo eshte bibla, fakti qe keta thone qe kjo eshte Bibla nuk e bejne ate liber Bibel. Me kupton cfare dua te them. Te mos e kalojme ne debat rreth fese kete po ashtu hap nje teme DEBAT dhe llafosemi aty per kete problem se ky miku do nje mendim dhe qe ne te debatojme me njeri-tjetrin nen kete teme mbase nuk eshte gjeja me e mire qe mund te bejme. Une kam respekt per ty dhe me c'lexova nga mesazhi tend dhe ti ke respekt per mua. Une kam hallin ne njerez qe mund te marrin zjarr dhe te nisin te shajne.
    Me falni dhe njehere per ate P.S.-ne besimtaret myslimane ne vecanti. Po te duash me shume shpegim rreth porosive me shkruaj QEFLIJA dhe do te bej nje shpegim te shkurter per secilen fundja.
    Me respekt Isomer
    Liberty, if it means anything, is the right to tell people what they don't want to hear.
    WCC 2006 ITALY

Faqja 3 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •