Close
Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 11 deri 20 prej 39
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    30-08-2002
    Vendndodhja
    Itali
    Postime
    14
    Pershendetje!
    "Qeflija", une e kam gjetur rrugen e vertete, e kam kuptuar kush eshte vullneti i Perendise per jeten time.
    Nuk te kuptoj, ti do te njohesh me mire Zotin, t'i afrohesh Atij, ta besh Ate Zot te jetes tende, apo thjesht do te verifikosh kush fe apo besim eshte i drejti?
    Megjithate, pergjigjen e gjen vetem nga Ai qe te ka krijuar, Perendia, kur ta kerkosh, Ai do te gjendet, e do te hap syte per te pare te verteten, Ai sheh sinqeritetin e zemres tende.
    Ne zemren e njeriut ka nje boshllek qe mund te mbushet vetem nga Zoti!
    Une jam gjunjezuar nje dite para Zotit e Ai me foli, nje here tjeter do te shkruaj ēka Ai me tha.
    Me respekt
    Bruna
    Derdh mallin ne buzet e tua
    e serisht te them:"Te dua"

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    30-04-2003
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    45
    faleminderit Tahox

1-feja e shqiptarit eshte shqiptaria
    2-me mire bej si di vete sa te pyesesh 100 vete

1-jam krenar qe jam shqiptar e besoj dhe tek zoti.
    por qe ta ushtroj sa me mire besimin tim ndaj Zotit kam nevoje qe te di me shume. Prandaj dhe hapa kete teme ( per te mare keshilla ), ku besimtaret mysylmane e kristiane te japin me te mirat e fese se tyre, por pa cenuar e ofenduar mendimin e besimin tjeter, ndryshe u bej thirrje moderatoreve qe ta mbyllin kete teme.

2-ke te drejte, pasi edhe Tahox fare mire me beri te qarte qe me mire eshte lexosh, por thjeshte po kerkoje qe te japin mendim e jo te marin vendim (sepse ne fund jam une ai qe vendos).
    Po edhe per te lexuar duhet te dish se ku te kerkosh,pasi shume shkrimtare jane te njeanshem.

i Krishtere Maska e i krishteri
    Anėtarėsuar
    01-05-2002
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    660

Qejfli

Hej, une po te trego pak nga deshmia ime personale dhe pastaj gjyko vete, ok?

Une vij nga nje familje myslymane(me tradite).Fillova te kerkoja Perendine. ngaqe isha myslyman, fillova te lexoja kurani dhe te mesoja disa Falje(lutje) myslymane(ne arabisht). Kisha deshire qe ta njihja Perendine. Rastesish ne 1993/4 gjej nje Dhjate te Re(Ne fakt ja kishin derguar motres time).Une nuk e duroja dot fene katolike dhe ate ortodokse(nuk duroja dot meshat dhe kur permendej emri Krisht une e tallja). Fillova te lexoja Dhjaten e Re dhe ndodh qe me pelqeu jashte mase dhe ngulmova ta lexoja sepse me bere te ndihesha shume mire perbrenda(kete gje me kuranin nuk me kishte ndodhur). Fillova te kuptoja se kush eshte Krishti ne te vertete dhe i kerkova falje per gjerat qe kisha bere (sepse fillova ta njihja personalisht). pas nje fare kohe duhet te beja nje zgjedhje(O Krishtin i muhametin..o Biblen o kuranin).Te te them te drejten zgjodha Biblen por jo sepse me fliste gjera te detyrueshme por sepse me mesoi se dikush me donte jashte mase dhe kishte nje plane per jeten time(donte ti jepte nje kuptim jetes time). Gjithashtu pashe se nuk ka qene asnje njeri apo profet apo gje tjeter qe te kete bere ate qe beri Jezusi(qe erdi per te na treguar rrugen te verteten dhe per te na dhene jeten).Ai vdiq ne kryq per mekatet e mia dhe qe te me pajtonte me Perendine, gjithashtu te bente bir dhe jo skllav te Perendise(kuptova se Perendia donte te me adoptonte nepermjet Jezusit dhe te me bente birin e Tij dhe mos te isha me skllan i tij apo krijese e tij pa kuptim..qe rron pa shprese).
    te garantoj se qe kur kam pranuar Jezusin ne jeten time dhe deri tani, jeta ima ka qene me bekime. kam patur probleme por Jezusi me ka dhene mendjen durimin dhe urtesine per problemet e mia. Une jam nje tip shume i qeshur dhe per kete lavdi Zotit sepse probleme kam por kam kuptuar se si ti zgjidhe(me buzeqeshje dhe jo me turi te varur).
    Hej mos harro se une nuk kam patur dike qe me fliste se cilen fe duhet te zgjidhja(as ortodok as katolik as myslyman, as ungjillor etj)por ka qene lutja(i krkova te me treegoj se kush eshte rruga e vertete sepse eshte e pa mundur qe Perendia te kishte folur 2 here, njehere me Bibel pastaj me kuran).
    Perendia ma dha pergjigjen dhe tani kam pranuar Krishtin ne jeten time si Zotin dhe Shpetimtarin tim personal.

Une do te keshilloja qe kur te lexosh Biblen..lexo ne fillim Dhjaten e Re dhe kerkoi Perendise qe te tregoje te verteten. Nuk dua te ndikoje une por dua qe te jete Perendia qe te te tregoje se kush eshte e verteta. Mos degjo as nje por nese ti ke dyshime atehere shko dhe lexoji large nga llafet larg nga fete dhe large nga teollogjite, por kerkoja personalisht Perendise dhe AI do te te hapi syte e zemres(qe te kuptosh rrugen e vertete).

Hej qejfli, do te te ndihmoj dhe une ne lutje(do te lutem qe Perendia te te tregoje te verteten).

me respekt dhe dashurine e Zotit Jezus une te pershendes

Zoti te bekofte!!!
    Tani pra keto tri gjera mbeten:
    Besimi, Shpresa dhe Dashuria;
    Por me e madhja nga keto eshte
    DASHURIA

Zoti ju bekofte te gjitheve

musliman krenar Maska e Shiu
    Anėtarėsuar
    20-02-2003
    Postime
    1,040
    Kėtė biografi e kemi lexuar disa herė nė forum. Sikur tė ėshtė bėrė obsesion tė flasėsh pėr veten. Shembulli yt nuk ėshtė domosdo shembull pėr tė tjerėt.

Ndaj, do tė ishte mė interesante sikur tė flisje mbi pėrparėsitė e fesė tė cilės i takon se pėr biografinė tėnde qė vazhdimisht e rishkruan nė forum duke pritur se tė gjithė do tė veprojnė sikur ti.
    The greatest obstacle to discovery is not ignorance - it is the illusion of knowledge.

i/e regjistruar Maska e The Hobbit
    Anėtarėsuar
    27-08-2002
    Postime
    211
    Beso ne Krishtin.
    "...se nuk ka asnje emer tjeter i dhene poshte ne toke me anen e e te cilit mund te shpetohemi..."
    "...te gjithe atyre qe e pranuan u dha te drejten te behen femijet e Perendise, atyre qe besojne ne emrine e Tij, te cilet nuk jane lindur nga gjaku, as nga vullneti i burrit, por jane lindur nga Perendia...." bless...
    Give light and the darkness will disappear of itself.
    Erasmus (d. 1536)

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    30-04-2003
    Vendndodhja
    itali
    Postime
    45
    Bruna pergjigjen e ke me poshte.
    Pres te me thuash se ēka te tha Ai. faleminderit

I KRISHTER, te falenderoj per deshmine tende.
    ''pas nje fare kohe duhet te beja nje zgjedhje (o Krishtin o Muhametin...o Biblen o Kuranin... zgjodha biblen...'' : Nuk eshte e rendesishme te qenurit e berjes se nje zgjedhje definitive e unike (mbase nuk jam shpjeguar mire), pasi nuk behet fjale per dy skuadra futbolli e me duhet qe te zgjedh se per cilen te behem tifoz.
    Jam dakord me ty qe e rendesishme eshte te kuptosh,te vleresosh e pastaj pranosh (pasi eshte kjo qe ti ke bere). Por s'do te thote qe nese degjon a lexon gjera intersante e domethenese (te cilat ti i vlereson si te drejta),te mos i pranosh vetem se i perkasin nje besimi tjeter.
    NE TE BERIT PYETJEN <> UNE PO KERKOJ TE DI NGA JU BESIMTARE SE ē'JU SHTYU QE TE BENIT NJE ZGJEDHJE, PRA TREGONI ME TE MIRAT E FESE TUAJ.
    I Krishter,ti sherbesh Zotit nuk do te thote qe te jesh skllav i tij apo krijese pa kuptim, asnje fe nuk shprehet ne kete kuptim.

Me respekt Qeflija

Vetvendosje Maska e INDRITI
    Anėtarėsuar
    14-11-2002
    Vendndodhja
    I ulur ne zemren e njeres.
    Postime
    2,170
    qefli me pelqen shume kjo pyetje pasi po na ven te gjitheve ne levizje si musimanet ashtu edhe te krishteret. Une per ty kisha nje pergjigjie ose me teper nje keshille doke u bazuar ne fjalen e zotit ne kuran: Keshillo sepse me te vertete keshilla ju ben dobi besimtareve.
    kete keshille po ta jap me poshte.
    Injoranca nuk zhduket me top

Anėtarėsuar
    14-11-2002
    Vendndodhja
    Postime
    2,170
    Se pari mundohu te lexosh e llogjiko vete se kush eshte e drejta.
    se dyti shiko gjerat ne te cilat urdheron Islami dhe krishterimi.
    Une nuk di shume te te flas per krishterimin por po te tregoj versetin kuranor i cili e ndryshoi 180 grade jeten time ai vijon si me poshte: me te vertete Allahu urdheron ne drejtesi bamiresi dhe ndihme te farefisit .....
    se treti shiko ne cfare te udhezojne fete dhe zgjedh me te miren alternative. me lejo ta vazhdoj ajetin e mesiperm ..... dhe ndalon nga e liga e keja dhe e urrejtura Allahu ju kujton me keto argumente qe te Zgjoheni.(kurani) pra ky ajet ka qene Zgjimi im dhe rikthimi im ne islam.
    por jo vetem kaq por ka edhe shume te tjere qe udhezojne ne pune te mirapsh verseti: Do te ishit populli me i mire i dale nga njerezit sikut te urdheroni ne te mire te ndaloni nga ekeqja e te beoni Allahun.
    me pas shiko bazat ku ngrihet secila nga keto fe.
    une po te jap bazen e pare te islamit e cila eshte deshmia se nuk ka zot tjeter pervec Allahut dhe se muhamedi eshte rob dhe i derguar i tij. ndersa bazat e Krishterimit nuk i por lexoji dhe i kupton vete.
    po te sjell ketu nje shkrim timin qe e kam botuar tek mesime nga kurani. Eshte pak i gjate por shpresoj se do te vleje.

Anėtarėsuar
    14-11-2002
    Vendndodhja
    Postime
    2,170
    atehere shkrimi eshte ky dhe per cdo paqartesi ne te mund te me pyesesh. dhe une do mundohem te te sqaroj.
    Bazat e besimit Islam(rendesia e deshmise....) Postimi #1

Falenderimet te takojne ty o Allah qe na meshirove duke shpallur per ne mesazhin tend te fundit hyjnor(islamin)dhe dergove per ne pejgamberin tend Muhamedin s.a.v.s. i cili thote ne nje hadith: Islami ngrihet mbi pese shtylla. Te deshmuarit qe nuk ka te adhuruar tjeter pervec Allahut dhe Muhamedi eshte i Derguar i Tij.
    Falja e namazit.
    Dhenia e zekatit.
    Agjerimi i ramazanit.
    Dhe vizita e shtepise se shenjte (qabes)per ate qe ka mundesi.
    Duke u nisur nga Me emrin e Allahut , Meshiruesit, Meshireplotit.
    ky hadith do te mundohem me mundesite e mija dhe me ndihmen e Allahut te sqaroj sado pak keto themele mbi te cilat ngrihet rruga jetesore e cdo muslimani.
    Po e hapim kete teme me nje hadith kudsi ku Musa a.s i lutet Allahut dhe i thote: O Zoti im me meso mua nje dua(lutje) qe te lutem ty me te dhe mos ta dije ate (lutjen) askush tjeter pervec meje.
    I thote Allahu I Madheruar : O Musa Thuaj:Nuk ka Zot tjeter pervecAllahut(la I lahe il-lall-ah).
    Atehere Musa i thote : O Zoti im po te gjithe e dine kete lutje, e shqiptojne ate dhe e perserisin une dua nje lutje qe te te lutem ty personalisht.
    Atehere Krijuesi i gjithesise Deshmon:O Musa betohem ne fuqine dhe madherine Time se nese do te vendosnim qiejt dhe token dhe cka midis tyre ne nje ane te peshores dhe fjalen LA I LAHE IL-ALL-AH ne anen tjeter te saj, fjala La I lahe il-lallah do rendonte me shume.
    Pra nese do te vendosnim ne nje ane te peshores qiejt token dhe cdo krijese te Allahut duke filluar qe nga qielli, toka, yjet, planetet, malet, kodrat, njerezit e duke perfunduar tek milingona e vogel e tokes nuk do ta kishin peshen e kesaj fjale te madhe. Ne kete hadith nuk deshmoi Indriti ,as Muslimanet e forumit shqipetar, as moderatoret, nuk deshmoi mbreti I Arabise Saudite ,as Presidenti I Sh.B.A por deshmon vete krijuesi i gjithesise Allahu i Madheruar i cili pervec kesaj ka sqaruar ne Kuranin e tij te Shenjte dhe ka theneije se nuk ka Zot tjeter pervec Allahut.
    Por valle perse te kete kaq peshe kjo deshmi?
    Po ta shikojme mire Fjalen LA I LAHE IL- LALL-LLAH nga ana gjuhesore e sidomos me gramatiken e gjuhes Arabe do te gjejme ne te nje pjesez mohuese dhe nje deshmi, kjo pjezes mohuese ne fillim te deshmise mohon cdo Zot tjeter pervec Allahut dhe me pas deshmia verteton se Allahu eshte Zot.
    Por nese nuk do te ishte ne fillim kjo pjezes mohore a do te kishte kjo deshmi te njenjten peshe? A do kish ajo te njenjtin kuptim?
    Asesi jo per shkak se shprehja (te pakten ne gjuhen Arabe) do te ishte: Allahu eshte Zot, por ama nuk do mohoej egzistenca e shume Zoterave te tjere per vec Tij.
    Pra sipas kesaj do te kuptohej se Allahu eshte njeri nga zoterat por ka edhe shume te tjere pervec Tij. Shikoni pra sa e paska vleren nje pjese e vogel mohuese.
    Tani lind pyetja po perse ne deshmine e dyte(muhamedu rresulull-ah) nuk ka pjese mohore? Per shkak se profeti Muhamed a.s nuk eshte i derguari i vetem i Allahut te Madheruar por se perpara tij ka pasur edhe mijera profete te tjere qe kane mbajtur mbi supet e tyre mesazhin hyjnor dhe e kane percjellur ate tek njerezit ashtu sic deshiroi Allahu xh.sh.
    Vete profeti Muhamed a.s na ka sqaruar me fjalet e tij dhe thote : kush e thote ne fjalen e tij te fundit La ilahe ilall-llah do te jete banor i xhenetit.
    Por valle perse? Kjo mund te sqarohet nga fjalet e nje dijetari islam i cili thote se njeriu perpara se te braktise kete bote permend personin qe ka dashur me shume, ose me mire te themi se permend gjene qe ka pasur me shume per zemer.
    Psh. Tregohet per nje shahist i cili gjithe jeten ja kish kushtuar shahut pra e kishte ate gjene me te shtrenjte ne kete bote. A e dini cfare fjale shqiptoi perpara se te largohet nga kjo bote? Disa sek perpara se te jape shpirt tha: SHAH MAT. Per shkak se ajo ishte gjeja me e vlefshme per te ne kete bote.
    Kurse nje komshiu im i cili gjithe diten e kalonte lulishteve duke luajtur domino a e dini si vdiq? I mbeti dopjo gjashta ne dore. Vallahi mos mendoni se po bej shaka .
    Por tani te kthehemi tek besimtari i cili perpara se te vdese deshmon dhe permend emrin e Zotit te tij.
    Pra ky besimtar po permend gjene me te shtrenjte te tijen, po permend ate qe ka dashur, po permend ate per te cilin ka punuar po permend ate per hire te te cilit ka sakrifikuar cdo gje ne kete bote te perkoheshme.
    Shikoni se cfare thote Allahu yne: Allahu I forcon ata te cilet besuan ne falen e qendrueshme, ne kete bote dhe ne boten tjeter dhe I humb Allahu mizoret ,Allahu ben cfare te doje.
    Gjithashtu ne nje ajet tjeter thote:Ata te cilet thane Zoti yne eshte Allahu dhe me pas u bene te qendrueshem ne kete besim,do ju zbresin atyre engjuj(ne momentin e vdekjes)dhe te mos keni frike dhe mos merziteni dhe i pergezojne me xhennetin te cilin ju pat premtuar.
    Te flasesh per kete fjale ,per miresite dhe peshen e saj te duhet shume kohe por une u mundova te sjell vetem disa keshilla per vete dhe per vellezerit e mij duke u nisur nga ajeti kuranor qe thote: Keshillo se me te vertete keshilla ju ben dobi besimtareve.
    Po mjaftohem me kaq kesaj here per te vazhduar me tutje me shtyllen e dyte te trete e deri ne fund te bazave te islamit.
    Se fundi e lus Allahun e Madheruar te na meshiroje , te na drejtoje dhe te na beje prej atyre qe ne fjalen e tyre te fundit permendin emrin e Allahut.
    Dhe perfundimisht ju keshilloj: Ringjalleni besimin tuaj me fjalen La i lahe il-lall-llah.(Muhamedi a.s.).

Niveli i Paralajmerimit: 0 [ Paralajmerimet ] | Ndrysho Firmen

Anėtarėsuar
    14-11-2002
    Vendndodhja
    Postime
    2,170
    kjo ishte ajo qe desha te te keshilloj per sot .
    prandaj po mjaftohem me kaq dhe e lus Zotin qe ta udhezoje ne rruge te drejte Zemren tuaj dhithashtu edhre ti bej te njenjten gje pasi Ai eshte meshirues i madh dhe degjues i mire i cdo lutje.
    uroj qe Zemra juaj te Zgjedhe me te miren.
    Indriti.

Faqja 2 prej 4 FillimFillim 1234 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •