Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 1
    Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet në Bllog
    22

RFK Jr. pushon nga puna ekspertët e vaksinave në Amerikë, emërohen ekspertë të rinj

RFK Jr. Punëson Panel të Ri Ekspertësh për të Këshilluar mbi Vaksinat—Ja Kush Janë Ata

Sekretari i Shëndetësisë Robert F. Kennedy Jr. emëroi anëtarët e rinj pasi shkarkoi të gjithë panelin.

Emri:  id5872229-EpochImages-8634586898-updatedinside.jpg

Shikime: 26

Madhësia:  28.0 KB
    Selia e Qendrave për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (CDC) në Atlanta më 25 gusht 2023. Sekretari i Shëndetësisë Robert F. Kennedy Jr. njoftoi tetë anëtarë të rinj të Komitetit Këshillimor për Praktikat e Imunizimit më 11 qershor, disa ditë pasi shkarkoi të gjithë 17 anëtarët e tij. Madalina Vasiliu/The Epoch Times

Nga Zachary Stieber

12 qershor 2025

Anëtarët e rinj të komitetit që këshillon Qendrat për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve përfshijnë një shpikës, një infermiere katolike dhe një ish-anëtar të komitetit.

Sekretari i Shëndetësisë Robert F. Kennedy Jr. njoftoi tetë anëtarët e rinj të Komitetit Këshillimor për Praktikat e Imunizimit (ACIP) më 11 qershor, disa ditë pasi ai shkarkoi të gjithë 17 anëtarët e panelit. Kennedy tha se anëtarët "janë të përkushtuar ndaj mjekësisë së bazuar në prova, shkencës standarde të arta dhe logjikës së shëndoshë".
    Nuk është e qartë nëse Kennedy planifikon të emërojë individë të tjerë në komitet dhe çfarë lloj verifikimi kanë kaluar anëtarët e rinj. Njëri tha se ka përfunduar tre muaj verifikim të etikës. Disa organizata kanë shprehur shqetësim për situatën.

"Shpejtësia me të cilën u zgjodhën këta anëtarë dhe mungesa e transparencës në proces nuk ndihmon në rivendosjen e besimit dhe besimit të publikut dhe kontribuon në konfuzion dhe pasiguri", tha në një deklaratë Dr. Jason Goldman, president i Kolegjit Amerikan të Mjekëve.
    Një zëdhënës i Departamentit të Shëndetësisë dhe Shërbimeve Njerëzore i tha The Epoch Times në një email: “Para se të fillojë puna për ACIP, marrëveshjet e etikës së anëtarëve të rinj do të bëhen publike. Çdo anëtar i ACIP do të verifikohet në përputhje me marrëveshjen e tij të etikës përpara se t'i lejohet të marrë pjesë në çdo pikë të rendit të ditës të mbledhjes.”

Ja një vështrim mbi anëtarët e rinj.

Martin Kulldorff

Një epidemiolog i cili u pushua nga puna nga Shkolla Mjekësore e Harvardit për shkak të refuzimit të tij për t'u vaksinuar kundër COVID-19, Kulldorff ka shërbyer më parë në disa komitete federale, përfshirë nëngrupin e sigurisë së vaksinave të ACIP. Ai ishte i njohur para pandemisë COVID-19 për krijimin e softuerit të përdorur për monitorimin e sigurisë së vaksinave, përfshirë edhe nga Vaccine Safety Datalink i CDC-së.

Kulldorff, i cili nuk iu përgjigj pyetjeve, u hoq nga ACIP pasi tha se nuk ishte dakord me pauzën e qeverisë federale për vaksinën kundër COVID-19 të Johnson & Johnson. Pauza, e cila u zbatua për shkak të një rreziku të dukshëm të mpiksjes së gjakut, u hoq më vonë, megjithëse vaksina u tërhoq nga tregu në vitin 2023.

Kulldorff ka kundërshtuar vaksinimin e fëmijëve për COVID-19, duke theksuar se ata përballen me një rrezik shumë më të ulët nga sëmundja sesa të moshuarit. «Unë jam një mbështetës i madh i vaksinimit të fëmijëve kundër fruthit, shytave, poliomelitit, rotavirusit dhe shumë sëmundjeve të tjera, kjo është kritike. Por COVID nuk është një kërcënim i madh për fëmijët», tha ai për The Epoch Times në vitin 2021.

Kulldorff, së bashku me tani Drejtorin e Institutit Kombëtar të Shëndetit, Dr. Jay Bhattacharya, në vitin 2020 bashkëautoruan dhe nënshkruan një dokument të quajtur Deklarata e Madhe e Barringtonit, i cili thoshte se qeveria duhet të kalojë në politika që pranonin se COVID-19 paraqiste rreziqe të ndryshme për njerëz të ndryshëm.

"Qasja më e dhembshur që balancon rreziqet dhe përfitimet e arritjes së imunitetit të tufës, është t'u lejojë atyre që janë në rrezik minimal vdekjeje të jetojnë jetën e tyre normalisht për të ndërtuar imunitet ndaj virusit përmes infeksionit natyror, duke mbrojtur më mirë ata që janë në rrezik më të lartë", shkruan ata në atë kohë.

Kulldorff u takua me Presidentin Donald Trump në Shtëpinë e Bardhë afërsisht në të njëjtën kohë për të diskutuar COVID-19, së bashku me një anëtar tjetër të ri të panelit, Dr. Cody Meissner.

Emri:  id5872127-02112022-DSC04579.jpg

Shikime: 22

Madhësia:  24.4 KB
    Martin Kulldorff, epidemiolog dhe statistikan, në shtëpinë e tij në Ashford, Conn., më 11 shkurt 2022. Përpara pandemisë, ai zhvilloi softuer të përdorur për monitorimin e sigurisë së vaksinave, përfshirë edhe nga Vaccine Safety Datalink i CDC-së. Kulldorff, i cili më parë shërbeu në disa komitete federale, përfshirë ACIP, u pushua nga puna nga Shkolla Mjekësore e Harvardit për mosmarrjen e vaksinës kundër COVID-19. Samira Bouaou/The Epoch Times

Dr. Robert Malone

Malone, një studiues dhe ekspert i provave klinike, i cili më parë bashkë-prezantoi emisionin “Fallout” në EpochTV, ndihmoi në shpikjen e teknologjisë së administrimit të acidit ribonukleik (mRNA) që përdoret në vaksinat Pfizer-BioNTech dhe Moderna kundër COVID-19. Ai ka qenë kritik ndaj qëndrimit të qeverisë amerikane mbi vaksinat, duke përfshirë edhe mandatet e vaksinimit.

“Në bazë të të dhënave nga e gjithë bota, afërsisht tre vjet më parë, përshtypja ime ishte se raporti rrezik/përfitim i këtyre produkteve nuk meritonte përdorim të vazhdueshëm në asnjë grup,” shkroi Malone në blogun e tij në maj, pasi vaksinat u hoqën nga oraret e imunizimit për gratë shtatzëna dhe fëmijët e shëndetshëm.

Malone thotë në blog se është shqetësuar për "shumë rrugë të shkurtra, probleme me bazën e të dhënave, errësimin dhe sinqerisht, gënjeshtrat e thëna në zhvillimin e vaksinave gjenetike të bazuara në proteinat Spike" dhe se këto rrugë të shkurtra "kanë qenë të dëmshme dhe në kundërshtim me standardet e pranuara globalisht për zhvillimin dhe rregullimin e produkteve të licencuara të sigurta dhe efektive".

Malone ka thënë në muajt e fundit se është në kontakt të rregullt me ​​Kennedyn, me të cilin mori pjesë në festimin e Natës së Zgjedhjeve të Presidentit Donald Trump në Florida. Ai tha në një postim më 9 qershor se Kennedy dhe ekipi i tij po bëjnë mirë për të arritur objektivat e identifikuara si pjesë e axhendës "Make America Healthy Again", duke përfshirë ndërmarrjen e veprimeve për të përshtatur oraret e imunizimit.

Malone i tha The Epoch Times pas emërimit të tij se "do të bëjë çmos për të shërbyer me objektivitet dhe rigorozitet të paanshëm". Malone shtoi në platformën e mediave sociale X se do të mbante në mendje gjatë kohës që ishte në panel "çiftin e ri me një fëmijë të vogël që përballet me vendime të vështira në lidhje me vaksinimet" dhe "të lënduarit nga vaksina".

Emri:  id5872129-EpochImages-6260379918-xl.jpg

Shikime: 20

Madhësia:  24.9 KB
    Dr. Robert Malone, autor i *Gënjeshtra që më tha qeveria ime*, në Uashington më 19 dhjetor 2022. Një studiues dhe ekspert i provave klinike, Malone ndihmoi në shpikjen e teknologjisë së administrimit të mRNA-së të përdorur në vaksinat Pfizer-BioNTech dhe Moderna për COVID-19. Ai ka kritikuar mandatet e vaksinimit në SHBA dhe ka ngritur shqetësime në lidhje me rrugët e shkurtra, problemet me bazën e të dhënave dhe çështje të tjera gjatë zhvillimit të vaksinës. Jack Wang/The Epoch Times

Retsef Levi

Levi, një profesor i menaxhimit të operacioneve në Institutin e Teknologjisë në Masaçusets, ka shprehur kundërshtim ndaj vaksinave mRNA, duke iu bashkuar thirrjeve në fillim të vitit 2023 për t'i hequr ato nga tregu.

"Ato duhet të ndalen sepse nuk arritën plotësisht të përmbushin asnjë nga [premtimet] e tyre të reklamuara në lidhje me efikasitetin. Dhe më e rëndësishmja, ato duhet të ndalen për shkak të provave në rritje dhe të padiskutueshme se ato shkaktojnë një nivel të paparë dëmi, përfshirë vdekjen e të rinjve dhe fëmijëve", tha ai në atë kohë.
    Certifikatat e vdekjes për disa të rinj e rendisin vaksinimin COVID-19 si shkak të vdekjes, ndërsa zyrtarët federalë gjetën prova se vaksinat shkaktuan vdekje të tjera, sipas dosjeve të marra nga The Epoch Times. CDC thotë në faqen e saj të internetit se "të dhënat tregojnë se njerëzit që marrin vaksina COVID-19 kanë më pak të ngjarë të vdesin nga COVID-19 ose nga ndërlikimet e lidhura me COVID-19 sesa ata që nuk janë vaksinuar".

Levi punoi në disa punime gjatë ose në lidhje me pandeminë COVID-19. Në një punim të vitit 2021, Levi dhe bashkautorët zbuluan se njerëzit që pësuan arrest kardiak kishin rezultate më të këqija në fillim të pandemisë, të cilat ia atribuan ngurrimit për të kërkuar kujdes. Në një punim të vitit 2022, tre studiues, përfshirë Levin, zbuluan një rritje të thirrjeve emergjente në Izrael për arrest kardiak nga janari deri në maj 2021.

Dhe në një punim të botuar këtë vit, Levi dhe të tjerë përcaktuan se të rriturit në Florida kishin më shumë gjasa të vdisnin pas marrjes së vaksinës së Pfizer sesa ata që morën vaksinën e Moderna. Pfizer dhe Moderna nuk u janë përgjigjur kërkesave për koment.

Levi i tha The Epoch Times të mërkurën se ai beson se anëtarët e komitetit këshillimor të vaksinave duhet t'i japin këshilla qeverisë bazuar në gjykimin e tyre më të mirë. Levi tha se shpreson të sjellë përvojën e tij me kornizat e bazuara në të dhëna për balancimin e "llojeve të ndryshme të rreziqeve dhe llojeve të ndryshme të përfitimeve".

Emri:  id5872128-EpochImages-2799611552-xl.jpg

Shikime: 22

Madhësia:  31.8 KB
    Retsef Levi, një ekspert i menaxhimit të riskut dhe sistemeve shëndetësore dhe profesor në Shkollën e Menaxhimit Sloan të Institutit të Teknologjisë në Masaçusets, në New York City më 26 tetor 2022. Që nga fillimi i vitit 2023, ai ka kundërshtuar vaksinat me ARNi. The Epoch Times

Dr. Cody Meissner

Meissner, profesor i pediatrisë në Kolegjin Dartmouth, ka shërbyer më parë në komitetet këshillimore për vaksinat për CDC dhe Administratën e Ushqimit dhe Barnave.
    Kur komiteti i FDA-së në vitin 2020 votoi për të rekomanduar miratimin emergjent për vaksinën e Pfizer për personat e moshës 16 vjeç e lart, Meissner abstenoi, duke thënë se të dhënat në atë kohë nuk mbështesnin autorizimin e vaksinës për 16 dhe 17-vjeçarët. Ai votoi me anëtarë të tjerë për të këshilluar FDA-në që të miratojë vaksinën e Moderna-s për individët e moshës 18 vjeç e lart.

Meissner shprehu shqetësime në lidhje me miokarditin, ose inflamacionin e zemrës, kur filloi të shihej pas vaksinimit kundër COVID-19. "Para se të fillojmë vaksinimin e miliona adoleshentëve dhe fëmijëve, është shumë e rëndësishme të zbulojmë se cilat janë pasojat, sepse sëmundja COVID-19 po zhduket tek adoleshentët dhe fëmijët", tha ai në vitin 2021.

Meissner më vonë votoi me anëtarë të tjerë për të rekomanduar që FDA të heqë vaksinat për fëmijët, edhe pse tha se efektet anësore të vaksinimit nuk diheshin. Ai i tha The Epoch Times në vitin 2022 se studimet e reja treguan se përfitimet e vaksinave "janë afërsisht të barabarta me rrezikun e dëmit" për shumë fëmijë.
    Meissner nuk iu përgjigj një kërkese për koment të enjten.

Emri:  id5872130-No.jpg

Shikime: 21

Madhësia:  26.5 KB
    Dr. Cody Meissner, profesor i pediatrisë në Kolegjin Dartmouth, ka shërbyer më parë në panelet këshillimore për vaksinat për CDC dhe FDA. Ai dhe këshilltarë të tjerë të FDA-së janë përfshirë në procesin e miratimit të vaksinës COVID-19 që nga viti 2020. Mirësjellje e Dr. Cody Meissner

Dr. Joseph Hibbeln

Hibbeln ishte kapiten i Korpusit të Komisionuar të Shërbimit Shëndetësor Publik të SHBA-së dhe një punonjës qeveritar për një kohë të gjatë. Ai doli në pension në qershor 2020 nga Instituti Kombëtar për Abuzimin me Alkoolin dhe Alkoolizmin, pas një karriere që përfshinte një periudhë si shef i përkohshëm i Seksionit për Neuroshkencën Ushqyese.

Hibbeln ka shkruar më shumë se 175 punime të botuara në revista pas rishikimit nga kolegët, duke përfshirë një rishikim që përcaktoi se nuk kishte indikacione se gratë shtatzëna që konsumonin peshk do të çonin në autizëm tek fëmijët e tyre.

Punime të tjera trajtonin ushqyerjen, duke përfshirë ndikimin e marrjes së acideve yndyrore omega-3.

Hibbeln gjithashtu kontribuoi në "Këshilla rreth Ngrënies së Peshkut për Gratë që Janë ose Mund të Bëhen Shtatzëna, Nënat që Ushqejnë me Gjobë dhe Fëmijët e Vegjël", e cila është pjesë e Udhëzimeve Dietike të SHBA-së.

Dr. James Pagano

Pagano është një mjek i mjekësisë emergjente që ka punuar për më shumë se 40 vjet në fushën mjekësore.

“Ai ka punuar në ambiente të ndryshme urgjence, nga qendrat e traumës së Nivelit 1 deri te spitalet e vogla komunitare, duke u kujdesur për pacientë në të gjitha grupmoshat, duke përfshirë foshnjat, gratë shtatzëna dhe të moshuarit”, shkroi Kennedy.

Bordi Mjekësor i Kalifornisë e liston Paganon si person me licencë aktive. Ai gjithashtu deklaron se mjeku është në pension. Pagano gjithashtu ka një licencë në Florida. Kjo faqe nuk e liston atë si të pensionuar. Pagano nuk iu përgjigj një kërkese për koment.

Pagano është gjithashtu autor i shumë librave të trillimeve, përfshirë “The Drain”.

Emri:  id5872132-Make_America_Healthy_Again_25161788665468.jpg

Shikime: 24

Madhësia:  43.9 KB
    Secretary of Agriculture Brooke Rollins (L) and Health Secretary Robert F. Kennedy Jr. wave as they leave an event in Washington on June 10, 2025. Jacquelyn Martin/AP Photo

Vicky Pebsworth

Pebsworth, një infermiere e regjistruar, është drejtoreshë rajonale për Shoqatën Kombëtare të Infermierëve Katolikë dhe një ish-anëtare e komitetit këshillimor të vaksinave të FDA-së.

Pebsworth është nëna e një djali i cili "përjetoi probleme serioze dhe afatgjata shëndetësore pas marrjes së shtatë vaksinave me viruse të gjalla dhe baktere të vrara të administruara gjatë vizitës së tij 15-mujore për shëndetin e foshnjës, gjë që ngjalli interesin e saj në kërkimin dhe hartimin e politikave për sigurinë e vaksinave dhe sëmundjet kronike dhe paaftësinë tek fëmijët", sipas një biografie.

Gjatë një takimi të FDA-së në vitin 2020, Pebsworth rrëfeu përvojën e saj dhe foli kundër afatit të përshpejtuar për vaksinën COVID-19 të Pfizer, duke vënë në dukje se vaksinat zakonisht duhen vite për t'u zhvilluar.

Anëtare e bordit për Qendrën Kombëtare të Informacionit për Vaksinat, ajo i tha takimit se qendra është kundër "përdorimit të shtrëngimit dhe sanksioneve për të bindur të rriturit të marrin një vaksinë eksperimentale ose t'ua japin fëmijëve të tyre".

Barbara Loe Fisher, presidente dhe bashkëthemeluese e qendrës, në një email drejtuar The Epoch Times e quajti Pebsworth "një grua me besim dhe ndershmëri intelektuale" e cila "është pikërisht lloji i personit që ACIP ka nevojë për të ndihmuar në sigurimin e reformave kuptimplote në hartimin e politikave të shëndetit publik".

Dr. Michael Ross

Ross është profesor klinik i obstetrikës dhe gjinekologjisë në Universitetin George Washington dhe Universitetin Virginia Commonwealth, sipas Kennedy. Ross nuk ishte e listuar si profesoreshë në faqet e internetit të universiteteve.

Një zëdhënës i Universitetit George Washington i tha The Epoch Times në një email se Ross nuk ka mbajtur një emërim në fakultet në shkollë që nga viti 2017.

Një zëdhënës i Universitetit Virginia Commonwealth i tha The Epoch Times në një email se Ross nuk ka qenë pjesë e fakultetit të komonuelthit që nga viti 2021.

Ross më parë ka shërbyer në një panel këshillues të CDC-së për parandalimin e kancerit të gjirit dhe qafës së mitrës.

Burimi: The Epoch Times
    Ndryshuar për herë të fundit nga Albo : 14-06-2025 më 22:17

Tema të Ngjashme

1. Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 16-03-2024, 20:42
  2. Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 15-01-2023, 15:26
  3. Përgjigje: 1
    Postimi i Fundit: 28-05-2017, 15:56
  4. Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 02-05-2015, 10:37
  5. Përgjigje: 25
    Postimi i Fundit: 30-05-2014, 05:22

Fjalët Kyçe për Temën

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •