Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 6
    Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    32,963
    Postimet në Bllog
    22

Shenja nga Qielli: Seri shpërthimesh vullkanike në mbarë botën

Shpërthen vullkani Fuego i Guatemalës: autoritetet bëjnë thirrje për evakuimin e 30,000 njerëzve

Emri:  1920x1080_cmsv2_cd182955-9cfc-5659-86a6-01d984753a37-9106242.jpg

Shikime: 31

Madhësia:  16.2 KB

Nga Javier Iniguez De Onzono & AP

Publikuar më 10/03/2025 - 21:18 GMT+1

I vendosur vetëm 60 kilometra nga Guatemala City, ai është një nga vullkanet më aktivë në Tokë.

Vullkani Fuego i Guatemalës, i konsideruar nga sizmologët si një nga vullkanet më aktivë në botë, aktualisht po shpërthen. Autoritetet në shtetin e Amerikës Qendrore kanë evakuuar tashmë rreth 300 familje, por paralajmërojnë se 30,000 njerëz të tjerë në zonë, që ndodhet rreth 60 kilometra larg kryeqytetit, mund të jenë në rrezik.

Shpërthimi filloi të dielën mbrëma dhe deri më tani nuk është raportuar për viktima. Autoritetet kanë mbyllur të gjitha shkollat ​​në afërsi dhe një rrugë kyçe që lidh disa komunitete në zonë.

Emri:  1920x1280_cmsv2_6adcbf48-af36-5b87-8e6a-19b3bc361eb3-9106376.jpg

Shikime: 26

Madhësia:  27.3 KB
    Vullkani El Fuego, Guatemala, 14/04/2024. Lucy Davalou

Ekspertët thonë se rreziku më i madh nga vullkani nuk është vetë shpërthimi, por lahars, një 'tsunami' hiri, shkëmbi, balte dhe mbeturinash që mund të varrosin fshatra të tëra. Në 3763 metra lartësi, shpërthimi i fundit i 'Chi'gag' - që do të përkthehej nga vendlindja Cachiquel në spanjisht si "vendi ku është zjarri" - ishte në qershor 2023. Një shpërthim i mëparshëm në 2018 vrau 194 njerëz dhe la 234 të tjerë të zhdukur. Vullkani Fuego ka qenë joaktiv vetëm për 50 ditë, sipas Institutit Kombëtar të Sizmologjisë, Vullkanologjisë, Meteorologjisë dhe Hidrologjisë (Insivumeh).

Isaac García, 43 vjeç, një banor i qytetit të El Porvenir në shpatet e vullkanit, kishte në mendje atë tragjedi kur ai dhe familja e tij vendosën t'u bindeshin paralajmërimeve të autoriteteve dhe të largoheshin nga shtëpia e tyre. Familja García ka shkuar në strehën publike të hapur në San Juan Alotenango me nënën, gruan dhe tre fëmijët e tij, si dhe anëtarë të tjerë të familjes.

Emri:  1920x1280_cmsv2_c5decfca-7b9d-5df1-a10b-d55b6d109a90-9106376.jpg

Shikime: 26

Madhësia:  26.3 KB
    Lindja e diellit në vullkanin El Fuego, në mes të shpërthimit, Guatemala, 14/04/2024. Lucy Davalou

Rrjedha e materialit vullkanik është e moderuar, por pritet të rritet, tha agjencia e katastrofave të Guatemalës herët këtë mëngjes. Linjat ajrore po operojnë gjithashtu me kufizime sepse hiri që derdhet nga 'Chi'gag' mund të arrijë deri në 7,000 metra, sipas Insivumeh.

Burimi: Euronews

Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    32,963
    Postimet në Bllog
    22

Për: Shenja nga Qielli: Vullkanet shpërthejnë në vende të ndryshme të botës

Fluturimet që nisen nga Bali anulohen pasi një shpërthim vullkanik lëshon shtëllungën e hirit 8 km në qiell

Mali 1700 metra i Indonezisë Lewotobi Laki-Laki shpërtheu për 11 minuta të enjten, duke shkaktuar re hiri, por pa dëme në fshatrat e afërt në ishullin Flores.

Emri:  3663.jpg

Shikime: 16

Madhësia:  25.9 KB
    Mali Lewotobi Laki Laki gjatë një shpërthimi vullkanik në vitin 2024. Vullkani shpërtheu për 11 minuta të enjten, duke dërguar një re hiri 8 km në atmosferë dhe duke shkaktuar anulimin e fluturimeve. Fotografia: Agjencia Kombëtare e Zbutjes së Fatkeqësive/AFP/Getty Images

Të paktën shtatë fluturime ndërkombëtare nga ishulli turistik Bali i Indonezisë janë anuluar, tha një zyrtar aeroporti të premten, pasi një vullkan në lindje të vendit të arkipelagut shpërtheu, duke lëshuar hi të errët 8 km në qiell.

Mali Lewotobi Laki-Laki, një vullkan me dy maja 1,703 m (5,587 ft) në ishullin turistik të Flores, shpërtheu për 11 minuta e nëntë sekonda vonë të enjten, thanë autoritetet, duke e ngritur gjendjen e alarmit të vullkanit në nivelin më të lartë.

Që nga ora 9:45 e së premtes, "shtatë fluturime ndërkombëtare ishin anuluar, gjashtë prej tyre janë fluturime të Jetstar me destinacion Australi dhe një fluturim i Air Asia për në Kuala Lumpur", tha në një deklaratë zëdhënësja e Aeroportit Ndërkombëtar Ngurah Rai të Balit, Andadina Dyah.

Disa fluturime të tjera - vendase dhe ndërkombëtare, duke përfshirë në Tajlandë, Singapor dhe Australi - ishin vonuar, tha ai.

Aeroporti lokal në Maumere, në Flores, më i afërti me vullkanin, nuk është prekur nga hiri, sipas ministrisë së transportit.

"Kollona e hirit u vu re gri në të zezë me intensitet të trashë," tha agjencia e vullkanologjisë e Indonezisë në një deklaratë në lidhje me shpërthimin, i cili filloi rreth orës 23:00 të së enjtes.

Nuk pati raportime për dëme në fshatrat e afërta, por agjencia paralajmëroi banorët për mundësinë e rrjedhjes së baltës vullkanike për shkak të reshjeve të mëdha.

Shpërthimi i gjatë e shtyu agjencinë gjeologjike të vendit të rrisë nivelin e alarmit të vullkanit në nivelin më të lartë të sistemit me katër nivele.

Autoritetet vendosën një zonë përjashtimi midis 7 dhe 8 km (4 deri në 5 milje) rreth vullkanit, shtoi agjencia.

Në nëntor, mali Lewotobi Laki-Laki shpërtheu disa herë, duke vrarë nëntë njerëz, duke anuluar shumë fluturime ndërkombëtare për në Bali dhe duke detyruar mijëra të evakuohen.

Laki-Laki, që do të thotë burrë në indonezisht, është binjakëzuar me një vullkan më të qetë të quajtur sipas fjalës indoneziane për grua.

Indonezia, një komb i madh arkipelag, përjeton aktivitet të shpeshtë sizmik dhe vullkanik për shkak të pozicionit të saj në Unazën e Zjarrit të Paqësorit.

Burimi: The Guardian

Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    32,963
    Postimet në Bllog
    22

Për: Shenja nga Qielli: Vullkanet shpërthejnë në vende të ndryshme të botës

Shatërvani i lavës së vullkanit Kilauea në Hawaii arrin 1000 metra në një shpërthim të mrekullueshëm

Kapil Kajal
    E premte, 28 mars 2025 në orën 17:21 UTC3 min lexim

Emri:  064e0e4fd81be340742c7d261dd90cea.jpg

Madhësia:  19.7 KB

Vullkani Kilauea i Hawaiit edhe një herë magjepsi shikuesit me një shfaqje mahnitëse të fuqisë së natyrës teksa shpërndau burime llave që arrinin deri në 1000 këmbë gjatë ciklit të fundit të shpërthimit.

Ky fenomen i jashtëzakonshëm tërhoqi vendasit dhe turistët në Parkun Kombëtar të Vullkaneve të Hawait, ku pamja e shkëmbinjve të shkrirë të shkrirë kundër qiellit të natës u bë një tërheqje e rëndësishme.

Gjeologët thonë se shpërthimi filloi më 23 dhjetor dhe ka parë pauza dhe ringjallje të ndërprera, të ndodhura mbi një duzinë herë që nga fillimi i tij.

Vullkani Kilauea i Havait

Faza më e fundit aktive vazhdoi nga mesdita e së martës deri në mbrëmjen e së mërkurës, siç konfirmoi Shërbimi Gjeologjik i SHBA (USGS).

Fatmirësisht, llava ka mbetur e kufizuar brenda kalderës së majës së vullkanit dhe nuk ka kërcënuar zonat e banuara aty pranë, duke lehtësuar shqetësimet për sigurinë në komunitetet përreth.

Kilauea, i vendosur në anën juglindore të ishullit të madh, klasifikohet si një nga vullkanet më aktivë në botë dhe mban titullin e vullkanit më të ngarkuar në Hawaii.

Me një histori shpërthimesh që daton që nga viti 1952, Kilauea është bërë një pikë qendrore për kërkimin shkencor dhe një vend magjepsjeje për vizitorët.

Që nga shpërthimi i saj i rëndësishëm i çarjeve në 2018, i cili ndryshoi në mënyrë dramatike peizazhin dhe shkatërroi qindra shtëpi, Kilauea ka vazhduar të jetë subjekt i vëzhgimit intensiv gjeologjik.

Gjeologët studiojnë Kilauea jo vetëm për shpërthimet e saj, por edhe për rolin e saj në formimin e ishujve Havai.

Si një vullkan mburojë, shpërthimet e Kilaueas zakonisht prodhojnë rrjedha lavash me viskozitet të ulët, të cilat mund të udhëtojnë shpejt dhe të mbulojnë zona të mëdha.

Ndër karakteristikat e shumta të Kilauea është kaldera e saj e gjerë e majës , e cila është e mbushur me liqene llave gjatë episodeve shpërthyese, duke ofruar një vështrim në proceset vullkanike që ndodhin nën sipërfaqe.

Observatori i Vullkanit Havai i USGS monitoron nga afër vullkanin dhe ofron përditësime mbi aktivitetin e tij dhe rreziqet e mundshme.

Observatori përdor një rrjet sizmografësh, stacionesh monitorimi të gazit dhe kamera termike për të gjurmuar ndryshimet dhe për të informuar publikun për masat e sigurisë.

Vizitorëve në park u kujtohet që t'u përmbahen udhëzimeve të dhëna nga zyrtarët e parkut dhe të respektojnë mjedisin dinamik.

Shpërthim llave prej 1000 këmbësh

Pavarësisht shpërthimeve të shpeshta, Kilauea mbetet një tërheqje e rëndësishme për ekoturistët dhe studiuesit.

Njerëzit udhëtojnë në mbarë botën për të parë shpërthimet e tij, për të marrë pjesë në turne me udhëzues dhe për të mësuar rreth aktivitetit vullkanik.

Parku ka objekte për vizitorët, duke përfshirë rrugë të asfaltuara, shtigje dhe këndvështrime që lejojnë vëzhgimin e sigurt të rrjedhave të lavës dhe formacioneve të tjera gjeologjike.

Për ata që janë të interesuar në rëndësinë kulturore të Kilauea, ajo ka rrënjë të thella në traditat vendase të Havait.

Vullkani besohet të jetë shtëpia e Pele, perëndeshës së zjarrit dhe vullkaneve, dhe legjenda e saj është një pjesë integrale e identitetit Havai.

Kjo lidhje kulturore shton një shtresë nderimi dhe magjepsjeje në aktivitetin e vazhdueshëm vullkanik, duke e bërë Kilauea një tipar gjeologjik dhe një simbol të fuqishëm brenda komunitetit lokal.

Ndërsa Kilauea vazhdon fazat e saj të shpërthimit, studiuesit dhe banorët mbeten vigjilentë, duke vëzhguar sjelljen e vullkanit duke vlerësuar bukurinë e tij.

Spektakli natyror shërben si një kujtesë e forcave dinamike të Tokës dhe peizazhit gjithnjë në ndryshim të formuar nga aktiviteti vullkanik.

Ndërsa shpërthimet mund të jenë shkatërruese, ato gjithashtu luajnë një rol thelbësor në formimin e tokës së re dhe evolucionin e vazhdueshëm të Ishujve Havai.

Burimi: Yahoo! News

Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    32,963
    Postimet në Bllog
    22

Për: Shenja nga Qielli: Seri shpërthimesh vullkanike në mbarë botën

Vullkani Poás i Kosta Rikës dërgon shtëllungën e hirit drejt qiellit në shpërthimin e fundit

Nga Tico Times

30 mars 2025

Emri:  poas-volcano-gas-1.jpg

Shikime: 17

Madhësia:  18.0 KB

Mbrëmë vullkani Poás në Kosta Rika shpërtheu sërish, duke dërguar një shtëllungë hiri dhe gazi afërsisht 1000 metra mbi kraterin e tij. Ngjarja u raportua nga Observatori Vullkanologjik dhe Sizmologjik i Kosta Rikës (OVSICORI-UNA), i cili ka ndjekur nga afër aktivitetin e vullkanit. Ky shpërthim është i fundit në një seri ngjarjesh të fundit, duke çuar në rritjen e monitorimit dhe masave të sigurisë nga autoritetet lokale.

OVSICORI vuri në dukje se shtëllunga u zhvendos në jugperëndim për shkak të modeleve të erës. Postimet në X nga burime të tjera lokale si @notiscartago dhe @DiarioExtraCR përmendën dukshmërinë e shpërthimit, me disa përdorues që vunë re një shkëlqim nga krateri më herët atë ditë. Vullkani kishte shfaqur shenja trazirash në ditët e mëparshme, me shpërthime më të vogla më 27 dhe 28 mars duke arritur lartësitë përkatësisht 300 dhe 500 metra.

Vullkanologu Geoffroy Avard, i referuar në një raport nga ne në fillim të këtij muaji, kishte vënë në dukje rritjen e aktivitetit sizmik dhe emetimet e gazit si tregues të përshkallëzimit të mundshëm, gjë që kjo ngjarje duket se konfirmon.

I ndodhur 35 kilometra në veriperëndim të San José, Poás ka qenë nën vëzhgim që nga fundi i vitit 2024 për shkak të aktivitetit të tij në rritje. Parku Kombëtar i Vullkanit Poás u mbyll për vizitorët më 28 mars, pas aktivitetit sizmik dhe emetimeve të hirit që përbënin rreziqe për sigurinë. Ambasada e SHBA në Kosta Rika theksoi alarmin portokalli të OVSICORI, i treti nga katër nivelet e alarmit, duke i këshilluar njerëzit të shmangin zonën. Banorët në qytetet e afërta, duke përfshirë Sarchí dhe Grecia, raportuan se kishin dëgjuar tinguj të ulët gjëmimi gjatë shpërthimit.

Ndërsa nuk u raportuan dëme ose lëndime të menjëhershme, reshjet e hirit kanë ngritur shqetësime për cilësinë e ajrit dhe efektet e tij të mundshme në bujqësinë lokale, si prodhimi i kafesë dhe qumështit në Luginën Qendrore. Komisioni Kombëtar i Emergjencave (CNE) po monitoron situatën dhe është përgatitur të ndihmojë komunitetet nëse është e nevojshme, duke përfshirë dhënien e përditësimeve përmes kanaleve zyrtare.

Shkencëtarët e OVSICORI tregojnë se Poás mbetet aktiv, me matje të vazhdueshme sizmike dhe gazi që sugjerojnë mundësinë e shpërthimeve të mëtejshme. Vullkani ka një histori të aktivitetit të rëndësishëm, duke përfshirë një shpërthim të dukshëm në 2017 që preku zonat e afërta. Një zonë përjashtimi prej 3.5 kilometrash rreth kraterit mbetet në vend dhe zyrtarët janë të përgatitur të rregullojnë masat e sigurisë bazuar në zhvillimet e reja.

Monitorimi vazhdon, me Poás nën vëzhgim të ngushtë për të vlerësuar lëvizjet e tij të ardhshme. Autoritetet lokale janë të fokusuara në informimin e publikut dhe sigurimin e sigurisë në rajon.

Burimi: Tico times

Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    32,963
    Postimet në Bllog
    22

Rajoni Kyushu i Japonisë është në avantazh ndërsa paralajmërimi i vullkanit të nivelit të mesëm është lëshuar për Shinmoedake, autoritetet kërkojnë vigjilencë publike

E diel, 30 mars 2025

Emri:  freepik__the-style-is-candid-ima-2025-03-30T143111238.jpg

Shikime: 17

Madhësia:  28.1 KB

Rajoni Kyushu i Japonisë është në gatishmëri të shtuar pas lëshimit të një paralajmërimi për vullkanin e nivelit të mesëm për Shinmoedake, duke bërë që autoritetet të nxisin publikun të tregojë kujdes dhe të qëndrojë vigjilent. Rritja e fundit e aktivitetit vullkanik ka ngritur shqetësime për shpërthime të mundshme, duke i bërë zyrtarët të monitorojnë nga afër situatën dhe të këshillojnë banorët dhe vizitorët të qëndrojnë të informuar për zhvillimet dhe t'u përmbahen këshillave të sigurisë të lëshuara nga autoritetet lokale.

Të dielën, autoritetet japoneze lëshuan një paralajmërim të nivelit të mesëm për një vullkan të vendosur në rajonin jugperëndimor Kyushu, duke u kërkuar banorëve dhe vizitorëve që të shmangin zonën pasi ekziston një rrezik i mundshëm i një shpërthimi në të ardhmen e afërt. Paralajmërimi i referohej në mënyrë specifike vullkanit Shinmoedake, i cili është pjesë e grupit vullkanik Kirishimayama, i vendosur brenda zonës më të gjerë vullkanike të rajonit. Pavarësisht alarmit të shtuar, asnjë urdhër evakuimi nuk është dhënë për popullatën lokale në zonat përreth, pasi zyrtarët vazhdojnë të monitorojnë nga afër situatën.

Shinmoedake, një vullkan i shquar në rajon, ka një histori aktiviteti dhe autoritetet po marrin masat e nevojshme për të garantuar sigurinë publike. Megjithatë, në këtë pikë, nuk ka pasur shenja të menjëhershme të një shpërthimi të madh dhe autoritetet lokale po këshillojnë njerëzit që të qëndrojnë larg zonës deri në njoftimin e mëtejshëm.

Japonia, e cila shtrihet përgjatë "Unazës së Zjarrit" të Paqësorit, është një vend me një numër të konsiderueshëm vullkanesh aktive. Kjo vendndodhje gjeografike e bën atë të prirur për shpërthime vullkanike dhe aktivitet të shpeshtë sizmik. "Unaza e zjarrit" është një brez sizmik që rrethon Oqeanin Paqësor dhe është i njohur për nivelin e lartë të aktivitetit tektonik, duke përfshirë disa nga tërmetet më të fuqishme në botë dhe shpërthimet vullkanike. Si rezultat, autoritetet japoneze janë gjithmonë në gatishmëri të lartë, duke monitoruar nga afër pikat e ndryshme të nxehta vullkanike në të gjithë vendin për të zbutur rreziqet e mundshme për banorët dhe vizitorët e saj.

Burimi: Travel Around the World

Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    32,963
    Postimet në Bllog
    22

Qyteti islandez dhe banja e Lagunës Blu u evakuuan pas një shpërthimi vullkanik

Ata që nuk janë larguar tashmë nga Grindavík paralajmëruan se shpërthimi i afërt mund të jetë shumë më i madh se 10 të mëparshmet që nga viti 2021

Qyteti islandez i Grindavík dhe atraksioni turistik Blue Laguna aty pranë janë evakuuar pasi zona u godit nga një tjetër shpërthim vullkanik.

Shpërthimi është i 11-ti që nga viti 2021, kur gadishulli Reykjanes, një rajon në jug-perëndim të Reykjavík, filloi periudhën e re të shpërthimit.

Zyra Meteorologjike Islandeze (IMO) tha se një "tufe e tërmeteve" filloi rreth orës 6:30 të mëngjesit në rreshtin e kraterit Sundhnúkur në një vend të ngjashëm me shpërthimet e mëparshme, përpara se të shpërthente në orën 9:45 të mëngjesit me orën lokale, në veri të barrierës mbrojtëse pranë Grindavík.

Çarja portokalli-kuqe, që nxirrte llavën dhe tymin, u përhap shpejt drejt jugut dhe në orën 10 të mëngjesit me orën lokale ajo kishte arritur tashmë përmes mureve mbrojtëse në veri të Grindavik. Sirenat paralajmëruese ranë nëpër qytet. Deri në orën 10:30 të mëngjesit me orën lokale u vlerësua të ishte 700 metra e gjatë.

Emri:  4082.jpg

Madhësia:  59.3 KB
    Një 'tufe tërmetesh' u vu re pranë Grindavík para një shpërthimi të martën në mëngjes. Kjo foto tregon një shpërthim të mëparshëm në nëntor. Fotografia: Marco di Marco/AP

Pamjet dramatike video treguan magmën që derdhej në anën Grindavík të pengesës mbrojtëse. “Fisura vazhdon të rritet dhe nuk mund të përjashtohet që mund të vazhdojë të hapet më në jug,” tha IMO.

Qyteti i peshkimit, rreth një orë me makinë nga kryeqyteti, ka qenë kryesisht i pabanuar që nga 10 nëntori 2023, kur një shpërthim rezultoi në hapjen e qytetit me çarje që arrinin një thellësi prej 20 metrash. Megjithëse disa nga 3,800 banorët e qytetit dhe disa nga bizneset e tij u kthyen, shumica u shpërndanë në pjesë të tjera të vendit pasi shteti bleu shumicën e ndërtesave të tij, sepse ato ishin të pabanueshme.

Policia rajonale tha se kishte përfunduar evakuimin e Grindavik, me përjashtim të një numri të vogël banorësh që refuzuan të largoheshin. Laguna Blu, një nga atraksionet turistike më të njohura të Islandës, tha se kishte evakuuar me sukses banjën termale.

Emri:  3992.jpg

Madhësia:  31.6 KB
    E çara portokalli-kuqe është parë duke nxjerrë llavë dhe tym. Fotografia: Marco di Marco/AP

Ch Supt Runólfur Þórhallsson, drejtori i mbrojtjes civile të Islandës, u bëri thirrje atyre që kishin zgjedhur të mos largoheshin nga qyteti të evakuoheshin, duke thënë se shpërthimi mund të jetë shumë më i madh se ato të fundit, sepse tuneli i magmës është më i gjatë dhe shumë magmë është grumbulluar.

Laguna Blu tha se ishte mbyllur përkohësisht për shkak të shpërthimit vullkanik dhe se do të jepte më shumë informacion pasi të vihej në dispozicion.

Më herët gjatë ditës, IMO tha se sinjalet që po merrte ishin më të forta se ato të fundit në rreshtin e kraterit Sundhnúkur, duke treguar se "një sasi e konsiderueshme magmë është aktualisht në lëvizje".

Ai shtoi: "Përgjigjësit e urgjencës në Grindavík kanë raportuar se tërmetet mund të ndjehen në qytet dhe shenjat e deformimit janë gjithashtu të dukshme atje, duke sugjeruar se lëvizjet e gabimeve mund të ndodhin brenda vetë qytetit."

Emri:  3992 (1).jpg

Madhësia:  49.8 KB
    Shumica e banorëve tashmë janë larguar nga Grindavík. Fotografia: Marco di Marco/AP

Bordi turistik i Islandës tha se nuk kishte "asnjë kërcënim për popullatën" dhe se fluturimet po funksiononin si zakonisht në aeroportin Keflavík.

Snorri Valsson, një zëdhënës i bordit turistik, tha: "Zona është mbyllur dhe është plotësisht e mbyllur deri në njoftimin e mëtejshëm. Ndotja e gazit mund të formohet në zonat e izoluara rreth shpërthimit në varësi të drejtimit të erës dhe monitorohet nga afër."

Valsson shtoi: "Shpërthimi është ende në zhvillim dhe ne do të publikojmë informacione të mëtejshme, kur të mblidhen."

Megjithëse pati një efekt fillestar në numrin e turistëve pas shpërthimit të nëntorit 2023 – për të cilin bordi i turizmit fajëson pjesërisht raportimin ndërkombëtar – që atëherë, numrat janë rritur pak.

Numri i shtetasve të huaj që vijnë përmes aeroportit Keflavík u rrit me 2% në 2,261,391 në 2023-24, krahasuar me të njëjtën periudhë të një viti më parë, sipas Statistikave të Islandës. 383,963 qëndrimet e hoteleve gjatë natës të regjistruara në nëntor 2024 u rritën gjithashtu krahasuar me numrin në nëntor 2023.

Burimi: The Guardian

Tema të Ngjashme

1. Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 24-05-2023, 23:14
  2. Zuckerberg krijon internet.org për të përhapur Internetin në mbare botën
    Nga sCHiZoiD-AL në forumin Lajme nga informatika
    Përgjigje: 5
    Postimi i Fundit: 15-10-2013, 19:34
  3. Përgjigje: 14
    Postimi i Fundit: 16-08-2011, 17:31
  4. Në mbarë botën përkujtohen viktimat e Cunamit
    Nga Davius në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 30-12-2005, 00:50
  5. Nje pyetje per gjithe komunitetin ortodoks ne mbare boten...
    Nga Tironc_per_jete në forumin Toleranca fetare
    Përgjigje: 73
    Postimi i Fundit: 20-09-2005, 20:38

Fjalët Kyçe për Temën

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •