Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 3
    Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    32,965
    Postimet në Bllog
    22

Erdogani i Turqisë u bën thirrje vendeve islamike të bashkohen në një front kundër Izraelit

Erdogan i Turqisë: Vendet islamike duhet të krijojnë aleancë kundër 'ekspansionizmit në rritje të Izraelit'

Erdogan tha në korrik se Turqia do t'i bëjë një ftesë presidentit sirian Bashar al-Assad "në çdo kohë" për bisedime të mundshme për të rivendosur marrëdhëniet midis dy fqinjëve.

Nga REUTERS , STAFI I JERUSALEMIT

7 SHTATOR 2024 17:40
    Përditësuar: 7 SHTATOR 2024 22:56

Emri:  613403.jpg

Shikime: 769

Madhësia:  21.9 KB
    PRESIDENTI I TURQISË Rexhep Tajip Erdogan tingëllon dhe vepron si një armik i Izraelit. Është e vonuar që ai të njihet siç duhet si i tillë.
    (foto: MARKO DJURICA/REUTERS)

Presidenti turk Tajip Erdogan tha të shtunën se vendet islamike duhet të krijojnë një aleancë kundër asaj që ai e quajti "kërcënimi në rritje i ekspansionizmit" nga Izraeli.

Ai e bëri komentin pasi përshkroi atë që zyrtarët palestinezë dhe turq thanë se ishte vrasja nga trupat izraelite të një gruaje turko-amerikane që merrte pjesë në një protestë të premten kundër zgjerimit të vendbanimeve në Bregun Perëndimor.

"Hapi i vetëm që do të ndalojë arrogancën izraelite, banditizmin izraelit dhe terrorizmin shtetëror izraelit është aleanca e vendeve islamike," tha Erdogan në një ngjarje të shoqatës së shkollave islamike pranë Stambollit.

Turqia po përmirëson lidhjet me vendet e tjera të Lindjes së Mesme

Ai tha se hapat e fundit që Turqia ka ndërmarrë për të përmirësuar lidhjet me Egjiptin dhe Sirinë kanë për qëllim "formimin e një linje solidariteti kundër kërcënimit në rritje të ekspansionizmit", që ai tha se kërcënon gjithashtu Libanin dhe Sirinë.

Erdogan priti presidentin egjiptian Abdel Fattah al-Sisi në Ankara këtë javë dhe ata diskutuan luftën e Gazës dhe mënyrat për të riparuar më tej lidhjet e tyre të ngrira prej kohësh gjatë asaj që ishte vizita e parë e tillë presidenciale në 12 vjet.

Emri:  620024.jpg

Shikime: 783

Madhësia:  31.5 KB
    Presidenti egjiptian Abdel Fattah al-Sisi shtrëngon duart me presidentin turk Tajip Erdogan pas një ceremonie nënshkrimi në Ankara, Turqi, 4 shtator 2024. (kredia: REUTERS/MURAD SEZER)

Lidhjet mes tyre filluan të shkrihen në vitin 2020 kur Turqia filloi përpjekjet diplomatike për të lehtësuar tensionet me rivalët e larguar rajonalë, duke përfshirë Emiratet e Bashkuara Arabe dhe Arabinë Saudite.

Erdogan tha në korrik se Turqia do t'i bënte një ftesë presidentit sirian Bashar al-Assad "në çdo kohë" për bisedime të mundshme për të rivendosur marrëdhëniet midis dy fqinjëve, të cilët ndërprenë marrëdhëniet në vitin 2011 pas shpërthimit të luftës civile siriane.

Si përgjigje, Ministri i Jashtëm izraelit, Israel Katz, postoi një foto të AI në X që përshkruan Erdoganin duke gjuajtur zjarrin mbi një qytet miniaturë me liderin e Hamasit, Yahya Sinwar.

“Erdogan vazhdon të hedhë popullin turk në zjarrin e urrejtjes dhe dhunës për miqtë e tij nga Hamasi. Sot ai u bën thirrje vendeve islamike të bëjnë aleancë kundër shtetit të Izraelit.

"Izraeli mbron kufijtë e tij dhe qytetarët e tij kundër vrasësve të Hamasit dhe boshtit shiit të së keqes të udhëhequr nga Irani. Erdogan dhe Vëllazëria Myslimane kanë punuar së bashku me Iranin për vite me radhë për të zhdukur regjimet e moderuara arabe në Lindjen e Mesme," ai tha ai. vazhdoi. Është më mirë që Erdogan të mbyllë gojën dhe të ketë turp”.

Burimi: Jerusalem Post

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    32,965
    Postimet në Bllog
    22

Për: Erdogani i Turqisë u bën thirrje vendeve islamike të bashkohen në një front kundër Izraelit

Këto janë ushtritë më të mëdha në Lindjen e Mesme

nga Tyler Durden

Lufta Izrael-Hamas ka ngritur frikën se konflikti mund të përhapet në pjesë të tjera të Lindjes së Mesme.

Ndërsa Izraeli ka mbështetjen e Shteteve të Bashkuara, të cilat kanë ushtrinë më të përparuar në botë, Hamasi mbështetet nga Irani, një nga 15 fuqitë më të mëdha ushtarake në botë.

Ky grafik tregon 10 vendet kryesore në Lindjen e Mesme sipas totalit të personelit ushtarak që nga gushti 2024. Të dhënat vijnë nga GlobalFirepower.com dhe përfshijnë personelin aktiv dhe atë rezervë.

Emri:  The-Biggest-Armies-in-the-Middle.jpg

Shikime: 733

Madhësia:  48.2 KB

Egjipti dhe Irani kanë ushtritë më të mëdha në rajon

Egjipti dhe Irani kanë ushtritë më të mëdha në Lindjen e Mesme, secili vend me mbi 1 milion personel.

Emri:  2024-09-03_19-28-43.jpg

Shikime: 696

Madhësia:  19.3 KB

Në vendin e tretë, Turqia ka mbi 800,000 personel. Në vendin e katërt, forcat e Izraelit përfshijnë 170,000 personel aktiv dhe mbi 465,000 në rezervë, pasi rekrutimi në shërbimin ushtarak është i detyrueshëm për të gjithë izraelitët që mbushin 18 vjeç.

Përveç forcës së tij të konsiderueshme, Irani posedon arsenalin më të madh të raketave në Lindjen e Mesme dhe artilerinë e pestë më të madhe të raketave në botë. Për më tepër, Irani ka ushtrinë më të madhe në Lindjen e Mesme, me mbi 500,000 forca në detyrë aktive.

Për të mësuar më shumë rreth kësaj teme, shikoni këtë grafik për ushtritë më të mëdha në botë.

Burimi: ZeroHedge

i/e regjistruar Maska e Vinjol
    Anëtarësuar
    28-04-2002
    Vendndodhja
    Fier
    Postime
    1,558

Armët sekrete/ Izraeli sulmon Turqinë, Lufta e Tretë Botërore në prag? Sfidat e Trump ABC News Alba

Mos u mundo te behesh njeri i suksesshem por me mire te behesh i vlefshem..

Tema të Ngjashme

1. Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 27-10-2023, 14:34
  2. Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 15-10-2023, 23:44
  3. Do ketë luftë mes Turqisë dhe Izraelit?
    Nga EuroStar1 në forumin Votime dhe sondazhe
    Përgjigje: 181
    Postimi i Fundit: 03-06-2010, 10:21
  4. “Kosova”, Berisha kërkon mbështetjen e vendeve islamike
    Nga Lioness në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 55
    Postimi i Fundit: 05-11-2007, 01:23
  5. Irani e Siria në një front kundër SHBA.
    Nga BlueBaron në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 93
    Postimi i Fundit: 28-02-2005, 00:43

Fjalët Kyçe për Temën

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •