Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 20

Jam punsu por jam pakz i turpshem?

Me ne fund kam arriuter te gjej nje pune si kamarier por sa per fillim po punoj ne shang,por ende nuk dihet se a do te me maj a po do jo.Jam nje djal pakz i turpshem pak si balosh,por kolegu im me tha se po punoj shume mir.Une deshiroj te marre nje pergjigje prej jush se po te ishit ju pronari im a do te me kishit majt a po do te mkishit lshu prej punes,jepni shprehini mendimet tuaja dhe lirisht mu thuani jo nese ka nevoje nuk do te zemerohem?

i/e regjistruar Maska e Endless
    Anėtarėsuar
    17-08-2007
    Vendndodhja
    Shqiperi
    Postime
    5,119
    na trego nje here si e mbane tabakan; qe mos te na brej dhe ne ndergjegjja neser qe te hoqem kot nga puna lol
    Without deviation from the norm, progress is not possible

i/e regjistruar Maska e ILMGAP
    Anėtarėsuar
    10-04-2009
    Vendndodhja
    In
    Postime
    2,791
    une para ca vitesh kam pasur nje kafiteri. Dhe mbaj mend nje cun qe u fut aty dhe qe si zgjati me shume se 2 jave.

kjo per arsye se cuni ishte shume i turpshem, nuk dinte madje as te komunikonte me antaret e stafit, ata puntoret te tjere. Ndersa sa here kishte tshkonte ne ndonje tavoline me goca, ai se pari duhej tmirrte fryme dhe tthoshte "aiii, kam turp". I mirrej goja gjate kohes sa fliste dhe pas ca ditesh filluan dhe stafi i punes qe te talleshin me te dhe keshtu vendosa qe ta largoj nga puna.

Pra, ti ben mire qe te mos jesh i turpshem, por dhe te mos behesh budalla fare dhe te mos dish se cfare flet. Te kesh nje buzeqeshje ne fytyre gjate gjithe kohes, si para klienteve si para stafit, te tregohesh i sjellshem me te dy palet. Por gjithsesi ne banak eshte shume me lehte por nese futesh kamarier, ti kesh parasysh keto qe ti thash.
    Nje pjese njerezish vepron pa menduar,pjesa tjeter mendon,por pa vepruar.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    22-01-2011
    Postime
    2,425
    po te jesh kamarier ku e gjen kohen ti te futesh ne forum?

***VIP***
    Anėtarėsuar
    26-08-2008
    Postime
    800
    1. Kur vine klentet pershendeti me fjali te plota jo neper dhembe "mire, ca ke ba, mire ca ke ba".
    2. Tabakan ta kane thene keta me siper mos e rrezo, mbaje me tre gishta; si flutur te jesh lol
    3. Kur merr porosine degjoje me kujdes dhe mos i mbaj duart ne xhepa.
    Moderator, e di vet ti...

Moderator Maska e benseven11
    Anėtarėsuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    new jersey-usa
    Postime
    13,816
    Duhet te jem klient te restaranti ku punon qe te jap nje pergjigje se si dukesh si punon dhe cfare pershtypje len te klientet..Ketu ne forum vetem te shti fall.Duhet te jesh i shpejte,por jo agresiv.Kur pyet/pergjigjesh shikoji klientet ne sy.
    Thonj te prera,i rruar,buzeqeshje,qendrim miqesor.Degjo me shume klientin dhe fol pak dhe atehere kur te kerkohet(pyetje nga klienti).Hiqi pjatat menjehere kur shef qe kane mbaruar dhe i pyt nese duan ndonje gje tjeter dhe leshiji faturen.
    Aty ne restorant mos flisni me njeri tjetrin(kamarier/guzhinjer.kamarier/manaxher,kamarier/ banakier me ze te larte,mos hyni ne argumenta,shamata,zhurma eksesive pjatash/tenxheresh guzhine dhe lufte me njeri tjetrin me klienta rrotull.Kjo do largoje klientet dhe leje pershtypje te keqe shume.Me nje fjale mos e tregoni veten aty si njerez pa klas fare, mos e ktheni restorantin ne nje ambjent pa klas dhe zoo.
    Beji klientet te lumtur dhe bakshishi i mire eshte i garantuar.
    Trego vemendje se sa bakshish te jepet.Bakshishi i vogel ne shume raste tregon qe sherbimi i kamarierit eshte shume i dobet,ose tregon ngadalsi,ose tregon qe gatimi eshte cilesi shume i dobet,ose tregon qe ne lokal ka probleme serioze me higjenen dhe pastertine e lokalit,ose tregon qe klienti eshte kurrnac SOB,lol.
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga benseven11 : 27-06-2011 mė 21:52
    ≈♥♠♣♦≈ovguide.com/movies

i/e regjistruar Maska e Besoja
    Anėtarėsuar
    24-07-2008
    Vendndodhja
    Prrenjas, Shqiperi
    Postime
    3,260
    Duhet tė shkosh nė punė kur fillon puna dhe tė ikėsh nga puna kur mbaron puna!
    Duhet tė shėrbesh nėpėr tavolina!
    Duhet tu ēosh atė qė porositin!
    Duhet tu kėrkosh paratė para se tė ikin!
    Duhet tu mbash bakshish edhe kur e kupton se nuk duan tė tė lėnė!

ORe ēun apo goce!
    Po nė fillim kėshtu janė gjėrat.Pak tė vėshtira por duhet pasioni qė tė bėsh njė punė.

Hajde suksese!

i/e regjistruar Maska e alem_de
    Anėtarėsuar
    02-10-2009
    Vendndodhja
    Gjermani
    Postime
    6,745
    Varet cfar arsimi ke.Ne se je akademik dhe punon kamarjer si shume akademik shqipetare neper Europe nuk i ke punet mire.
    Da steh' ich nun, ich armer Tor,
    Und bin so klug als wie zuvor!

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-06-2011
    Postime
    6
    Keshillat qe une kisha meti dhene jane:
    1. Punen qe e ben mundohu ta ben me se miri qe mundesh
    2. Gjate punes mundohu te kendosh, kengen qe ndegjon ne retorant ( kjo do te ndihmoj te hyn me shum kontakt me shoqerin )
    3. Kolege ndihmoj meshume dhe kerko keshilla nga ata

Citim Postuar mė parė nga Ziti Lexo Postimin
    po te jesh kamarier ku e gjen kohen ti te futesh ne forum?
    Sa kot.
    We never really grow up, we only learn how to act in public.

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •