Elon Musk bën paraqitjen e tij të parë në një tubim elektoral të Trumpit dhe i përshkruan zgjedhjet në kushte të tmerrshme
Nga MEG KINNARD
Ekzekutivi i teknologjisë miliarderi, Elon Musk, i përshkruan zgjedhjet e ardhshme presidenciale në kushte të tmerrshme gjatë një paraqitjeje me Donald Trump , duke e quajtur kandidatin republikan presidencial të vetmin kandidat "për të ruajtur demokracinë në Amerikë".
CEO i SpaceX dhe Tesla që bleu gjithashtu X, Musk iu bashkua Trump në Butler, Pensilvani, të shtunën në vendin ku ish-presidenti i mbijetoi një atentati në korrik. Musk tha se "këto do të jenë zgjedhjet e fundit" nëse Trump nuk fiton. I veshur me një kapele me sloganin "Make America Great Again" të fushatës së Trump, Musk dukej se pranoi natyrën parandjenjëse të komenteve të tij.
"Siç mund ta shihni, unë nuk jam vetëm MAGA - unë jam Dark MAGA," tha ai.
Ishte hera e parë që Musk iu bashkua një prej mitingjeve të Trump dhe ishte dëshmi e aleancës së tyre në rritje në shtrirjen përfundimtare të zgjedhjeve presidenciale. Musk krijoi një komitet super veprimi politik që mbështet kandidatin republikan dhe ka shpenzuar shumë në përpjekjet për të dalë nga vota. Trump ka thënë se do ta caktonte Musk-un për të drejtuar një komision qeveritar të efikasitetit nëse ai rifitonte Shtëpinë e Bardhë.
Trump iu bashkua Musk në gusht për një bisedë të rrallë publike në X, një bisedë miqësore që zgjati më shumë se dy orë. Në të, ish-presidenti u fokusua kryesisht në atentatin e korrikut, imigracionin e paligjshëm dhe planet e tij për të shkurtuar rregulloret e qeverisë.
Para një turme të madhe të shtunën, Musk u përpoq të portretizonte Trumpin si një kampion të fjalës së lirë, duke argumentuar se demokratët duan “t’ju heqin lirinë e fjalës, duan t’ju heqin të drejtën për të mbajtur armë, duan t’ju heqin të drejtën për votoni, në mënyrë efektive.” Musk vazhdoi të kritikonte një përpjekje të Kalifornisë për të ndaluar kërkesat për ID të votuesve.
Ngjarja ndodhi në të njëjtën pronë ku plumbat e një personi të armatosur kullotën veshin e djathtë të Trump dhe vranë një mbështetës të Trump, Corey Comperatore . Të shtënat lanë të plagosur disa të tjerë.
Disa anëtarë të familjes së Comperatore, si dhe të pranishmit e tjerë dhe reaguesit e parë nga tubimi i korrikut, u kthyen në vend të shtunën. Gjithashtu me ish-presidentin u shfaqën edhe shoku i tij kandidat, senatori republikan nga Ohio, JD Vance , djali Eric Trump , nusja dhe bashkëkryetarja e RNC, Lara Trump , së bashku me ligjvënësit dhe sherifët e Pensilvanisë.
Burimi: AP
Krijoni Kontakt