Putin mbështet Kamala Harris (VIDEO)
Presidenti rus tha në një konferencë në Vladivostok se ai respektoi zgjedhjen e Joe Biden për pasardhësin
Presidenti rus Vladimir Putin © Vyacheslav Prokofiev ; RIA Novost
Moska do të mbështesë zëvendëspresidenten e SHBA-së Kamala Harris në zgjedhjet e ardhshme presidenciale në nëntor, tha presidenti rus Vladimir Putin të enjten teksa fliste në Forumin Ekonomik Lindor në Vladivostok.
Putin i tha audiencës se ai e admironte "të qeshurën infektive" të kandidates së Partisë Demokratike dhe se ai respektonte zgjedhjen e presidentit aktual Joe Biden për ta miratuar atë si pasuese të tij.
Gjatë një seance plenare të forumit, Putin u pyet nëse ai kishte një kandidat të preferuar në zgjedhje tani që Joe Biden, të cilin ai më parë e mbështeste, është larguar. Ai u pyet gjithashtu nëse do të telefononte apo jo për të uruar fituesin eventual në nëntor.
Putin u përgjigj duke thënë se kishte një kohë të gjatë që ai kishte kontakte të drejtpërdrejta me liderët e Evropës Perëndimore ose të SHBA-së dhe vuri në dukje se nuk i takon Rusisë të zgjedhë një "favorit" në zgjedhjet presidenciale në SHBA, që është një detyrë për amerikanët. votuesit.
Megjithatë, ai kujtoi se më parë kishte shprehur mbështetje për presidentin amerikan Joe Biden, i cili që atëherë ishte "larguar" nga gara. Megjithatë, presidenti rus vuri në dukje se Biden u kishte thënë mbështetësve të tij që të mbështesin Kamala Harris në garë, dhe kështu Moska do të bënte të njëjtën gjë dhe do të rrënjosej për zëvendëspresidentin në nëntor, tha Putin.
Putin shtoi se Harris "ka një të qeshur aq infektuese" sa sugjeron se "çdo gjë po shkon mirë për të".
Ai sugjeroi gjithashtu se disponimi pozitiv i Harris mund të nënkuptojë se ajo do të përmbahej nga vendosja e po aq sanksioneve ndaj Rusisë sa ish-presidenti i SHBA-së, Donald Trump, për të cilin Putin tha se kishte vendosur më shumë kufizime ndaj Moskës se çdo president tjetër në historinë amerikane, në atë kohë.
“Në fund, zgjedhja i takon popullit amerikan dhe ne do ta trajtojmë vendimin e tyre eventual me respekt”, tha ai.
Burimi: RT
Krijoni Kontakt