EKSKLUZIVE Policia në të gjithë SHBA-në i dha manualin e ri të UFO-ve pasi paralajmëron se mjetet fluturuese "paraqesin rreziqe të rëndësishme sigurie"
Nga Rob Waugh Për Dailymail.Com
Publikuar: 08:20 EDT, 7 shtator 2024 | Përditësuar: 13:57 EDT, 7 shtator 2024
Shefat e policisë së qyteteve më të mëdha të Amerikës kanë publikuar udhëzuesin e parë rreth UAP-ve, i cili detajon takimet rrëqethëse dhe se si oficerët mund të raportojnë incidente të tilla.
Dokumenti prej 11 faqesh paralajmëroi se objektet fluturuese të paidentifikuara "paraqesin rreziqe të konsiderueshme sigurie për njësitë e mbështetjes ajrore të zbatimit të ligjit", duke u kërkuar ekipeve të jenë vigjilente kur janë në helikopterë.
Raporti thekson gjithashtu histori nga oficerët që pretenduan se u përballën me UFO-t, veçanërisht një në vitin 2023, ku një punonjës ligjor pa një "artienë trekëndëshi me drita jeshile që rrëshqiste nëpër qiell" përpara se një banor vendas të thoshte diçka "vrapoi" aty pranë.
Drejtuesit e policisë krijuan referencën sepse 'është në interesin e zbatimit të ligjit që të jenë të vetëdijshëm për tendencat dhe raportimin mbi UAP për shkak të kërcënimit të panjohur që mund të paraqesin'.
Raporti i përshkruan UAP-të si një rrezik potencial për pilotët e policisë (Shoqata e Shefave të Qyteteve të Mëdha)
Organizata, e quajtur Shoqata e Shefave të Qyteteve të Mëdha (MCCA), përfshin rreth 80 drejtues nga qytetet kryesore të SHBA-së, të cilët punojnë së bashku për të avancuar sigurinë publike përmes një sërë iniciativash, duke përfshirë shtrirjen e komunitetit, kërkimin dhe zhvillimin e politikave dhe tani, hetimet e UFO-ve.
Udhëzuesi, i lëshuar në qershor, përfshin gjithashtu detaje nga hetimet e Amerikës në takimet me UFO-t , si dhe dëshmitë e 'bilbilfryrësve' si ish-oficeri i Forcave Ajrore të Shteteve të Bashkuara dhe zyrtari i inteligjencës David Grusch.
Një artikull ndau seancën dëgjimore të UAP të Kongresit Amerikan të mbajtur në vitin 2023, ku Grusch dëshmoi për njohuritë e tij rreth avionëve me origjinë "jo njerëzore".
Raporti ofronte artikuj të tjerë në lidhje me qeverinë amerikane dhe lidhjen e saj të mundshme me jetën aliene.
Një seksion përfshin lidhje me faqet e internetit të ndryshme të raportimit të UAP, duke u kërkuar oficerëve të raportojnë çdo pamje të çuditshme.
Më interesante, faqet detajojnë histori në vetën e parë nga oficerët e policisë që ndeshën me anije të panjohura kozmike ndërsa ishin në fushë.
Një oficer që patrullonte Blairsville, Gjeorgji në nëntor 2023 pretendoi se kishte parë dritat jeshile në qiell.
“Unë jam oficer policie dhe zëvendës sherif. Ndërsa isha në detyrë pas errësirës, afër pjesës së sipërme të xhamit të përparmë (korniza e pamjes) pashë lëvizje në qiell (drejtimi i pamjes nga jugu), thuhej në raportin e oficerit.
"Me përqendrimin e fokusit tim, duke parë përmes dritës së ulët, unë arrita të dalloja një model trekëndëshi, me 3 drita të zbehta jeshile në çdo anë (vetëm aq të ndritshme për të vlerësuar madhësinë, formën dhe lëvizjen).
Oficeri tha se ai e humbi nga shikimi mjetin shpejt për shkak të pemëve dhe nuk ishte në gjendje të dëgjonte asgjë për shkak se ishte brenda automjetit të tij.
Një oficer policie në Las Vegas u shfaq duke kapur një UFO në kamerën e tij të trupit
Raporti citon dëshminë e 'bilbilfryrësve' si ish oficeri i Forcave Ajrore të Shteteve të Bashkuara (USAF) dhe zyrtari i inteligjencës David Grusch
“Unë e di se si duken helikopterët dhe aeroplanët në qiell, duke punuar shpesh së bashku me ekuipazhet e fluturimit mjekësor në zonë, dhe ku janë aeroportet e afërta, duke më bërë disi të njohur me zonat e zakonshme të qiellit në të cilat udhëtimet e ulëta ajrore janë të zakonshme. Kjo ishte ndryshe nga çdo gjë që kisha parë ndonjëherë”, tha ai.
Brenda një ore nga shikimi, oficeri iu përgjigj një thirrjeje nga një pronar shtëpie në të njëjtin drejtim ku objekti po udhëtonte, duke raportuar "diçka që vraponte jashtë shtëpisë së tij... që nuk dukej si kafshë".
Një takim tjetër ndodhi në Harper Woods, Michigan në vitin 2020, ku përfshiheshin dy oficerë që dëshmuan tre objekte misterioze në qiell - përpara se ato 'të fshiheshin' nga ekzistenca.
Oficeri shkroi: 'Përafërsisht në orën 6:00 të mëngjesit, unë dhe një koleg oficer po qëndronim në një parking të një kishe duke folur para përfundimit të turnit tonë.
“Po shikoja hënën drejt jugperëndimit kur hodha një vështrim drejt juglindjes. Pashë 3 objekte në qiellin juglindor dhe drejtova drejt tyre.
“Objektet dukej se lëviznin drejt lindjes, duke ruajtur distancën e barabartë. Teksa i shikonim objektet, ato dukej sikur 'diqeshin' nga shikimi ynë.'
Raporte të tjera në udhëzues tregojnë pamjet civile të helikopterëve të policisë që supozohet se ndjekin UFO-t.
Në një takim në Austin, Teksas, një civil shkroi: "Kur dola nga dera e përparme, pashë Triangle Craft - me drita të bardha të ndriçuara në çdo cep - duke u ndjekur nga afër nga helikopteri i policisë - duke udhëtuar në jug - afër autostradës 620.
"Mendova se po shihja gjëra - por kontrollova përsëri - dhe nuk isha. Duke shpresuar se të tjerët mund ta vërtetojnë.'
Një tjetër incident ndodhi në Winnipeg, Kanada, ku një civil raportoi se kishte parë një helikopter policie duke u ndjekur nga mjete të panjohura.
“Ndërsa isha ulur në vaskën time të nxehtë në oborrin e pasmë, dëgjova zhurmën e njohur të helikopterit të policisë që kalonte mbi qytet. pasi kaloi mbi shtëpinë tonë, bëri disa rrathë në jug të vendndodhjes sonë dhe pas disa rregullimeve të kursit, u drejtua drejt veriut me një shpejtësi më të madhe”, thuhet në deklaratë.
'Rreth 10 sekonda më vonë, 2 drita me të njëjtin shkëlqim relativ të yjeve të sfondit udhëtuan paralelisht dhe me një shpejtësi konstante.'
Nigel Watson, autor i 'Captured by Aliens? Një Histori dhe Analizë e Kërkesave për Rrëmbime Amerikane' tha për DailyMail.com se udhëzuesi është 'shumë i dobishëm' për oficerët e zbatimit të ligjit.
"Historia e shkurtër e studimit të UAP-ve dhe lidhjet me organizatat ku mund të raportohen pamjet është shumë e dobishme," tha ai.
Për mua, referencat për "bilbilfryrësit" e ish-qeverisë David Grusch dhe Luis Elizondo janë të tepërta pasi ata kanë përsëritur vetëm thashethemet që kanë qarkulluar prej vitesh pa asnjë provë thelbësore.
“Edhe pse vë në dukje studime të shumta zyrtare, nuk përmend faktin që Projekti amerikan Bluebook u mbyll për shkak të gjetjes së tyre, një hulumtim i tillë nuk ka vlerë shkencore. Projekte të tjera e kanë pasur gjithashtu shumë të vështirë të zbulojnë ndonjë dëshmi reale të mjeteve artizanale jotokësore.
“Udhëzuesit i mungojnë gjithashtu ndonjë referencë për faqet e internetit dhe blogjet skeptike që do të jepnin një pamje më të ekuilibruar të temës dhe do të kundërshtonin historitë më të egra, si përplasja e supozuar e Roswell në 1947.
"Sigurisht që tani mund të bëhet një rast që UAP-të tokësorë përbëjnë një kërcënim për sigurinë ajrore dhe sigurinë kombëtare, por si me këtë udhëzues, ai përzihet me thashethemet fantashkencë për automjete të jashtëzakonshme jotokësore që kanë pak besueshmëri."
Burimi: Daily Mail
Krijoni Kontakt