Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 10
    Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,306
    Postimet në Bllog
    22

SHBA: Presidenti Joe Biden tërhiqet nga gara presidenciale, mbështet kandidaturën e Kamala Harris

Biden tërhiqet nga zgjedhjet presidenciale të 2024, mbështet Kamala Harris si kandidate demokrate

Nga Kevin Breuninger dhe Dan Mangan

PIKAT KRYESORE
    - Presidenti Joe Biden tha se do të tërhiqet nga gara presidenciale e vitit 2024 kundër ish-presidentit Donald Trump.
    - Biden miratoi nënpresidenten Kamala Harris si kandidate të Partisë Demokratike.
    - Lëvizja mahnitëse e 81-vjeçarit Biden erdhi pas javësh presioni që ai të braktiste ofertën e tij për rizgjedhje në Shtëpinë e Bardhë pas një debati të dobët kundër Trump.

Presidenti Joe Biden të dielën u tërhoq nga gara presidenciale 2024 dhe miratoi zëvendëspresidenten Kamala Harris si kandidaturën e Partisë Demokratike, duke iu përkulur presionit në rritje prej javësh nga anëtarët e partisë së tij për të hequr dorë nga oferta e tij për rizgjedhje kundër ish-presidentit Donald Trump .

“Ka qenë nderi më i madh i jetës sime të shërbej si presidenti juaj”, shkroi Biden në një postim në faqen e rrjeteve sociale X.

“Dhe ndërsa ka qenë qëllimi im të kërkoja rizgjedhjen, besoj se është në interesin më të mirë të partisë sime dhe të vendit që unë të tërhiqem dhe të fokusohem vetëm në përmbushjen e detyrave të mia si President për pjesën e mbetur të mandatit tim”, tha Biden. ka shkruar.

“Unë do të flas me Kombin më vonë këtë javë në më shumë detaje rreth vendimit tim,” shkroi Biden, vendimi i të cilit erdhi pas një rritjeje të mprehtë në ditët e fundit në numrin e demokratëve të Kongresit që publikisht bënin thirrje që ai të tërhiqej për një tjetër kandidat.

Biden në një postim të mëvonshëm në Twitter shkroi se “vendimi i tij i parë si kandidat i partisë në vitin 2020 ishte të zgjidhte Kamala Harris si zëvendëspresidentin tim”.

“Dhe ka qenë vendimi më i mirë që kam marrë. Sot dua të ofroj mbështetjen dhe mbështetjen time të plotë që Kamala të jetë kandidatja e partisë sonë këtë vit. Demokratët - është koha të mblidhemi dhe të mundim Trump,” shkroi Biden.

“Le ta bejme kete.”

Harris në një deklaratë tha: “Jam i nderuar që kam miratimin e Presidentit dhe synimi im është të fitoj dhe të fitoj këtë nominim”.

Ish-presidenti Bill Clinton dhe ish-Sekretarja e Shtetit Hillary Clinton, në një deklaratë të përbashkët nga çifti i pushtetit demokrat, thanë: “Ne jemi të nderuar që bashkohemi me Presidentin në mbështetjen e Zëvendës Presidentit Harris dhe do të bëjmë gjithçka që mundemi për ta mbështetur atë”.

Biden, i cili është izoluar në shtëpinë e tij në plazh në Rehoboth, Delaware, pasi u diagnostikua me Covid-19, dhe Harris folën të dielën përpara se të njoftonte se do të largohej nga gara zgjedhore.

NBC News raportoi se Biden në orën 1:45 pasdite ET të dielën i tha ekipit të tij të lartë të fushatës se ai kishte ndryshuar mendje për të mbetur në garë.

Trump në një intervistë telefonike me NBC News tha për vendimin e Biden, “Ai nuk duhet të kishte qenë kurrë atje në radhë të parë”.

“Ai duhet të kishte qëndruar në bodrumin e tij,” tha Trump, i cili u emërua zyrtarisht si kandidat i Partisë Republikane javën e kaluar, disa ditë pasi mezi shmangu vrasjen në një atentat në një tubim të fushatës në Pensilvani më 13 korrik.

Komiteti Kombëtar Demokratik Jamie Harrison në një deklaratë tha: “Në ditët në vijim, Partia do të ndërmarrë një proces transparent dhe të rregullt për të ecur përpara si një Parti Demokratike e bashkuar me një kandidat që mund të mposhtë Donald Trump në nëntor”.

“Ky proces do të udhëhiqet nga rregullat dhe procedurat e përcaktuara të Partisë. Delegatët tanë janë të përgatitur të marrin seriozisht përgjegjësinë e tyre në dorëzimin e shpejtë të një kandidati te populli amerikan”, tha Harrison.

Emri:  108008532-17213300212024-07-18t190756z_1986166025_rc2ux8agpxyv_rtrmadp_0_usa-election-harris.jpg

Shikime: 1969

Madhësia:  33.1 KB
    Zëvendëspresidentja e SHBA Kamala Harris bën fushatë në shkollën e mesme Westover në Fayetteville, Karolina e Veriut, SHBA, 18 korrik 2024.
    Kevin Mohatt | Reuters

Lëvizja e Biden i bën jehonë vendimit të një presidenti tjetër demokrat, Presidentit Lyndon Johnson, për t’u larguar nga zgjedhjet e vitit 1968, ndërsa u përball me trazirat për luftën e Vietnamit, vlerësimet e ulëta të miratimit dhe një performancë çuditërisht të fortë nga senatori Eugene McCarthy në zgjedhjet paraprake në New Hampshire.

Fushata e Biden-it për javë të tëra kishte këmbëngulur se ai do të mbetej në garë, pavarësisht shqetësimit në rritje që nga debati i tij katastrofik me Trump në fund të qershorit se ai ishte shumë i vjetër dhe i dobët për të konkurruar kundër ish-presidentit dhe për të shërbyer një mandat të dytë të plotë nëse rizgjedhej.

Që nga e diela, gati 40 anëtarë demokratë të Kongresit i kishin kërkuar Bidenit të braktiste. Senatori Joe Manchin i Virxhinias Perëndimore, i cili kohët e fundit e ndryshoi përkatësinë e tij politike nga demokrat në i pavarur, më herët të dielën tha publikisht se Biden duhet të largohej nga gara.

Emri:  108003509-17205610582024-07-09t213509z_1281865629_rc2xr8a8e6s2_rtrmadp_0_nato-summit-biden.jpg

Shikime: 1964

Madhësia:  24.0 KB
    Presidenti i SHBA Joe Biden merr pjesë në një ngjarje të NATO-s për të përkujtuar 75 vjetorin e aleancës, në Uashington, SHBA, 9 korrik 2024.
    Yves Herman | Reuters

Përfaqësuesja Nancy Pelosi, demokratja e Kalifornisë, e cila ka shërbyer më parë si kryetare e Dhomës së Përfaqësuesve, në një postim në Twitter të dielën shkroi: “Presidenti Joe Biden është një amerikan patriotik që gjithmonë e ka vënë vendin tonë në radhë të parë”.

“Trashëgimia e tij e vizionit, vlerave dhe lidershipit e bëjnë atë një nga presidentët më të rëndësishëm në historinë amerikane,” shkroi Pelosi. “Me dashuri dhe mirënjohje për Presidentin Biden që gjithmonë besoi në premtimin e Amerikës dhe u dha njerëzve mundësinë për të arritur përmbushjen e tyre. Zoti e bekoi Amerikën me madhështinë dhe mirësinë e Joe Biden.

Vendimi i Biden për të hequr dorë nga goditjet hap garën presidenciale më pak se katër muaj para ditës së zgjedhjeve.

Ajo shtron gjithashtu pyetje dhe sfida të jashtëzakonshme për partinë Demokratike, e cila tani duhet të përpiqet të mbledhë një biletë të re presidenciale.

Kandidati i ardhshëm do të duhet të konkurrojë kundër biletës republikane të Trump dhe senatorit JD Vance, të fitojë mbi donatorët, delegatët dhe aleatët e tjerë që ishin besnikë ndaj presidentit aktual – të gjitha duke i bindur votuesit për denjësinë e tyre për postin më të lartë të vendit.

Fushata e Biden nuk iu përgjigj menjëherë një kërkese për koment.

Biden filloi të hemorragjitë nga partia e tij dhe aleatët pas debatit të tij të 27 qershorit kundër Trump.

Ndërsa ai është vetëm tre vjet më i madh se Trump, Biden dukej dhe dukej dukshëm më keq në skenën e debatit. Ai shfaqi një qëndrim të ngurtë dhe ndonjëherë një vështrim të zbrazët, dhe shpesh jepte përgjigje që ishin të vrazhda, të paqarta dhe joefektive.

Si në thelb ashtu edhe në pamje, Biden bëri kontrast të fortë me Trumpin, i cili dukej dhe tingëllonte njësoj si vitet e fundit.

Debati nxiti menjëherë një krizë mes demokratëve. Edhe para se të përfundonte, operativët e partisë po ngrinin dyshime nëse Biden mund të bënte fushatë efektive kundër Trump.

Donatorët dhe mbështetësit e profilit të lartë demokratë i kërkuan haptazi Bidenit të largohej, me disa që u zotuan se do të ndalonin kontributet e fushatës ndërkohë.

Biden dhe ndihmësit e tij kaluan javë të tëra duke u përpjekur të ndalonin gjakderdhjen.

Në intervistën e tij të parë pas debatit, Biden tha se ishte i bindur se ai është personi më i mirë për t’u përballur me Trump, duke shtuar se ai mund të bindet të japë dorëheqjen “nëse Zoti i Plotfuqishëm del dhe ma thotë këtë”.

Por pasi qëndrimi i tij i vendosur nuk arriti të shuante trazirat në partinë e tij , Biden sugjeroi se ai mund të shtyhej të tërhiqej në mënyra të tjera.

Në një intervistë për BET që u transmetua të mërkurën gjatë Konventës Kombëtare Republikane, Biden tha se ai mund të rishqyrtojë vendimin e tij për të qëndruar në garë “nëse do të kisha ndonjë gjendje mjekësore që do të shfaqej ”.

Në të njëjtën ditë që intervista ishte caktuar për transmetim, Biden rezultoi pozitiv me Covid . Ai anuloi një paraqitje të planifikuar në Las Vegas dhe ktheu shtëpinë e tij në plazh në Delaware.

Biden është tashmë personi më i vjetër që ka shërbyer ndonjëherë në Shtëpinë e Bardhë.

Ai do të ishte 86 vjeç në fund të mandatit të dytë. Ai kishte përballuar pyetjet në lidhje me aftësinë e tij fizike dhe mendore edhe gjatë garës së tij 2020.

Këto shqetësime u rritën në ciklin e vitit 2024, por ato u goditën në mënyrë agresive nga fushata e Biden dhe ndihmësit e Shtëpisë së Bardhë, dhe mungesa relative e konferencave për shtyp dhe intervistave të presidentit mund të ketë mbrojtur shqyrtimin e mprehtë të tij.

Burimi: CNBC

Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,306
    Postimet në Bllog
    22

Për: SHBA: Presidenti Joe Biden tërhiqet nga gara presidenciale, mbështet kandidaturën e Kamala Harr

Reagimi i ish-presidentit Donald Trump

Krimineli Joe Biden nuk ishte i përshtatshëm për të kandiduar për President, dhe sigurisht nuk është i përshtatshëm për të shërbyer - Dhe kurrë nuk ishte! Pozitën e Presidentit e arriti vetëm me gënjeshtra, Fake News dhe duke mos u larguar nga Bodrumi i tij. Të gjithë ata rreth tij, duke përfshirë doktorin e tij dhe mediat, e dinin se ai nuk ishte i aftë të bëhej President dhe nuk ishte - Dhe tani, shikoni se çfarë i ka bërë vendit tonë, me miliona njerëz që vijnë përtej kufirit tonë, plotësisht të pakontrolluar dhe të pa verifikuar, shumë nga burgjet, institucionet mendore dhe një numër rekord terroristësh. Ne do të vuajmë shumë për shkak të presidencës së tij, por do ta korrigjojmë shumë shpejt dëmin që ai ka bërë. BËJE AMERIKËN MADHËSHTORE PËRSËRI!

Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,306
    Postimet në Bllog
    22

Për: SHBA: Presidenti Joe Biden tërhiqet nga gara presidenciale, mbështet kandidaturën e Kamala Harr

Deklarata ime mbi Njoftimin e Presidentit Biden

Nga Barack Obama

Emri:  1_zxgMI3BO4c8lYsZhGo-CkQ.jpg

Shikime: 1948

Madhësia:  36.9 KB
    Fotoja zyrtare e Bardhë nga Adam Schultz

Joe Biden ka qenë një nga presidentët më të rëndësishëm të Amerikës, si dhe një mik dhe partner i dashur për mua. Sot, na është kujtuar - përsëri - se ai është një patriot i rendit më të lartë.

Gjashtëmbëdhjetë vjet më parë, kur fillova kërkimin tim për një zëvendëspresident, dija për karrierën e jashtëzakonshme të Joe në shërbimin publik. Por ajo që arrita të admiroja edhe më shumë ishte karakteri i tij - ndjeshmëria e tij e thellë dhe elasticiteti i fituar me mund; mirësjellja dhe besimi i tij themelor që të gjithë kanë rëndësi.

Që nga marrja e detyrës, Presidenti Biden e ka shfaqur atë karakter vazhdimisht. Ai ndihmoi në përfundimin e pandemisë, krijoi miliona vende pune, uli koston e barnave me recetë, miratoi legjislacionin e parë të madh të sigurisë së armëve në 30 vjet, bëri investimin më të madh për të adresuar ndryshimet klimatike në histori dhe luftoi për të siguruar të drejtat e punës njerëzit të organizohen për paga dhe përfitime të drejta. Ndërkombëtarisht, ai rivendosi pozitën e Amerikës në botë, rivitalizoi NATO-n dhe mobilizoi botën që të ngrihej kundër agresionit rus në Ukrainë.

Më shumë se kaq, Presidenti Biden na tregoi larg katër viteve të kaosit, gënjeshtrës dhe ndarjes që kishte karakterizuar administratën e Donald Trump. Nëpërmjet politikave të tij dhe shembullit të tij, Joe na ka kujtuar se kush jemi në më të mirën tonë – një vend i përkushtuar ndaj vlerave të modës së vjetër si besimi dhe ndershmëria, mirësia dhe puna e palodhur; një vend që beson në demokraci, sundim të ligjit dhe llogaridhënie; një vend që këmbëngul që të gjithë, pavarësisht se kush janë, të kenë një zë dhe meritojnë një shans për një jetë më të mirë.

Ky rekord i jashtëzakonshëm i dha Presidentit Biden çdo të drejtë për të kandiduar për rizgjedhje dhe për të përfunduar punën që filloi. Joe e kupton më mirë se kushdo aksionet në këto zgjedhje – se si gjithçka për të cilën ai ka luftuar gjatë gjithë jetës së tij dhe gjithçka për të cilën përfaqëson Partia Demokratike, do të rrezikohet nëse e lejojmë Donald Trump të kthehet në Shtëpinë e Bardhë dhe u japim republikanëve kontrollin e Kongresit. .

Unë gjithashtu e di që Joe nuk është tërhequr kurrë nga një luftë. Që ai të shikojë peizazhin politik dhe të vendosë se duhet t'ia kalojë pishtarin një kandidati të ri është padyshim një nga më të vështirat në jetën e tij. Por e di që ai nuk do ta merrte këtë vendim nëse nuk besonte se ishte i duhuri për Amerikën. Është një testament i dashurisë së Joe Biden për vendin – dhe një shembull historik i një nëpunësi të vërtetë publik që vë edhe një herë interesat e popullit amerikan përpara interesave të tij, që gjeneratat e ardhshme të liderëve do të bëjnë mirë ta ndjekin.

Ne do të lundrojmë në ujërat e paeksploruara në ditët në vijim. Por kam besim të jashtëzakonshëm se liderët e partisë sonë do të jenë në gjendje të krijojnë një proces nga i cili do të dalë një kandidat i shquar. Unë besoj se vizioni i Joe Biden për një Amerikë bujare, të begatë dhe të bashkuar që ofron mundësi për të gjithë do të shfaqet plotësisht në Konventën Demokratike në gusht. Dhe unë pres që secili prej nesh të jetë i përgatitur për të përcjellë atë mesazh shprese dhe përparimi përpara në nëntor e më tej.

Tani për tani, Michelle dhe unë thjesht duam t'i shprehim dashurinë dhe mirënjohjen tonë Joe dhe Jill që na udhëhoqën me aq aftësi dhe guxim gjatë këtyre kohërave të rrezikshme - dhe për angazhimin e tyre ndaj idealeve të lirisë dhe barazisë mbi të cilat u themelua ky vend.

Burimi: Medium

Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,306
    Postimet në Bllog
    22

Kryetari Johnson i bën thirrje Biden të japë dorëheqjen pasi presidenti njoftoi se nuk do të kërkojë rizgjedhje

Emri:  112f2ee0-5d09-44a1-b759-2c87ceed9624.jpg

Shikime: 1894

Madhësia:  27.4 KB

Kryetari i Dhomës së Përfaqësuesve Mike Johnson i bëri thirrje Presidentit Joe Biden të japë dorëheqjen "menjëherë" pas njoftimit të Biden se ai nuk do të kërkojë rizgjedhjen .

“Nëse Joe Biden nuk është i përshtatshëm për të kandiduar për president, ai nuk është i aftë të shërbejë si President. Ai duhet të japë dorëheqjen menjëherë,” tha Johnson, një republikan nga Luiziana, në një deklaratë të dielën pasdite.

Biden i dha fund ofertës së tij për rizgjedhje dhe miratoi zëvendëspresidenten Kamala Harris për ta pasuar atë të dielën, në një lëvizje të madhe dhe historike që përmbys garën presidenciale.

“Pasi i pavlefshëm votat e më shumë se 14 milionë amerikanëve që zgjodhën Joe Biden si kandidatin demokrat për president, e vetëshpallura ‘partia e demokracisë’ ka vërtetuar pikërisht të kundërtën”, tha Johnson.

Si kryetar i Dhomës së Përfaqësuesve, Johnson është i dyti në linjën e trashëgimisë presidenciale pas Harris.

Udhëheqësi i republikanëve të Senatit, Mitch McConnell, në një deklaratë të ngjashme akuzoi Partinë Demokratike se "po përpiqet të ndryshojë vullnetin e shprehur të popullit amerikan në zgjedhjet paraprake në të gjithë vendin". Në të kundërt, megjithatë, McConnell nuk i bëri thirrje Biden të jepte dorëheqjen nga presidenca.

Ndërsa senatorët e tjerë republikanë dhe anëtarët e Kongresit bëjnë thirrje që Biden të japë dorëheqjen dhe të akuzojnë demokratët për shpërfilljen e rezultateve të tyre paraprake, senatori GOP Lisa Murkowski nga Alaska vlerësoi presidentin për vendimin e tij.

"Unë respektoj vendimin e Presidentit Biden për të vepruar në interesin më të mirë të vendit duke u larguar në zgjedhjet presidenciale të 2024," tha ajo.

Betsy Klein dhe Michael Williams i CNN kontribuan në këtë raport.

Burimi: CNN

Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,306
    Postimet në Bllog
    22

Harris do të kërkojë nominimin demokrat dhe mund të jetë gruaja e parë zezake dhe aziatiko-amerikane që do të udhëheqë një parti të madhe

Nga Arit John, CNN

Emri:  2021-06-03t000000z-158047851-rc24tn9ociof-rtrmadp-3-usa-biden-infrastructure.jpg

Shikime: 1944

Madhësia:  18.5 KB
    Zëvendëspresidentja Kamala Harris merr pjesë në një ngjarje infrastrukturore që adreson internetin me shpejtësi të lartë në Auditoriumin e Gjykatës Jugore të ndërtesës së Zyrës Ekzekutive Eisenhower në Shtëpinë e Bardhë në Uashington, më 3 qershor 2021. Evelyn Hockstein/Reuters

Zëvendëspresidentja Kamala Harris tha se ajo planifikon të kërkojë nominimin demokrat pasi presidenti Joe Biden u largua dhe e miratoi atë, duke krijuar një shtysë që mund ta bëjë atë gruan e parë me ngjyrë dhe të parën aziatike amerikane që do të udhëheqë biletën e një partie të madhe politike.

“Jam e nderuar që kam miratimin e Presidentit dhe synimi im është të fitoj dhe të fitoj këtë nominim,” tha ajo në një deklaratë.

Miratimi historik i Biden - dhe premtimi i Harris për të bashkuar partinë pas saj - erdhën të dielën pasi ai njoftoi se do të heqë dorë nga oferta e tij për rizgjedhje pas disa javësh rrëmujë brenda Partisë Demokratike. Debati katastrofik i presidentit vuri në pikëpyetje aftësinë e tij për të fituar një mandat të dytë dhe për të qeverisur për katër vjet të tjerë.

“Shokët e mi demokratë, kam vendosur të mos e pranoj nominimin dhe të fokusoj të gjitha energjitë e mia në detyrat e mia si Presidente për pjesën e mbetur të mandatit tim. Vendimi im i parë si kandidat i partisë në vitin 2020 ishte të zgjedh Kamala Harris si Zëvendës Presidente. Dhe ka qenë vendimi më i mirë që kam marrë. Sot dua të ofroj mbështetjen dhe miratimin tim të plotë që Kamala të jetë e nominuara”, tha Biden.

Megjithatë, megjithë mbështetjen e presidentit, mbetet e paqartë nëse Harris do të bëhet kandidati, ose çfarë procesi do të ndërmerrte Partia Demokratike për të zgjedhur një alternativë. Tani do t'u mbetet delegatëve në kuvendin kombëtar të partisë që të zgjedhin kandidatin e tyre. Ndërsa aleatët e Harris-it kanë kërkuar të sigurojnë rrugën e saj drejt nominimit, disa demokratë nuk e kanë mbështetur atë ose kanë bërë thirrje në mënyrë eksplicite për një proces të hapur emërimi.

Kryetari i Komitetit Kombëtar Demokratik, Jaime Harrison, tha në një deklaratë se në ditët në vijim partia do të "ndërmerr një proces transparent dhe të rregullt për të ecur përpara si një Parti Demokratike e bashkuar me një kandidat që mund të mposhtë Donald Trump në nëntor".

Logjistikisht, Harris është trashëgimtari natyror i biletës si kandidati i Bidenit.

Fushata Biden-Harris të dielën ndryshoi zyrtarisht dosjet me Komisionin Federal të Zgjedhjeve për të riemërtuar komitetin e tij kryesor "Harris për President", duke thënë se emri i komisionit është "ndryshe nga sa ishte raportuar më parë".

Komiteti gjithashtu dorëzoi një letër në komision ku thuhej se "Zëvendëspresidenti Harris është tani një kandidat për President të Shteteve të Bashkuara në zgjedhjet e 2024 dhe tani e tutje do të kryejë aktivitete fushate vetëm në ndjekje të asaj zyre".

Kontrolli i gjoksit të luftës së fushatës, megjithatë – që arrin në 95.9 milionë dollarë në fund të qershorit – varet nëse Harris do të mbetet në biletën e demokratëve për vitin 2024.

Sondazhet e fundit kanë treguar gjithashtu se ajo ka performuar më mirë kundër ish-presidentit Donald Trump, kandidatit republikan, sesa Biden dhe pretendentët e tjerë të mundshëm demokratë.

Nëse do të ketë përpjekje për të kaluar Harris në favor të demokratëve që shihen si të mundshëm për të kandiduar në vitin 2028, mund të ketë reagime nga mbështetësit e zëvendëspresidentit dhe demokratët e shquar me ngjyrë. Por Harris ka përjetuar gjithashtu diçka si një rilindje brenda partisë së saj, pasi demokratët e lavdëruan atë në ditët pas debatit.

Gjatë gjithë nënpresidencës së saj, Harris ka luftuar të përcaktojë veten, ndërkohë që menaxhon një portofol çështjesh që ka përfshirë tema të vështira si të drejtat e votës dhe frenimin e valës së emigrantëve që vijnë nga Amerika Qendrore. Në të parën, një përpjekje për të forcuar Aktin e të Drejtave të Votimit dështoi në Kongres. Në lidhje me migracionin, Harris u kritikua nga e djathta për mungesën e kohës së mjaftueshme në kufi dhe nga e majta për faktin se u tha migrantëve në një fjalim: "Mos vini".

Deri në vitin e kaluar, disa demokratë ishin të shqetësuar se pikëpamjet negative të Harris mund të dëmtonin biletën, duke nxitur demokratët e shquar që t'i kërkonin partisë që të mos e minonte atë .

Por në javët që nga performanca e debatit të Biden në qershor, Harris është vendosur në një hulli, duke u bërë një zëvendësues kyç për fushatën e rizgjedhjes së Biden mbi shëndetin riprodhues, siç e tha fushata, kërcënimi që Trump paraqet për demokracinë.

Aleatët e Harris kanë argumentuar se shumica e kritikave janë rezultat i racizmit dhe seksizmit ndaj gruas së parë me ngjyrë të vendit në një pozicion të tillë. Tani, thonë ata, vendi po sheh në Harris atë që kanë parë aleatët e saj prej vitesh.

"Shpesh gratë zezake nuk shihen derisa të jenë të nevojshme," tha LaTosha Brown, një bashkëthemelues i Black Voters Matter, një grup progresiv që punon për të rritur pjesëmarrjen e votuesve me ngjyrë. “E kemi parë të qortuar, të margjinalizuar, të pyetur vazhdimisht. Mendoj se ndryshimi është sepse ka nevojë.”

"Territori i paeksploruar"

Një numër në rritje i zyrtarëve dhe donatorëve demokratë tashmë janë mbledhur pas Harris, duke përfshirë PAC të Grupit të Zi të Kongresit, Bill dhe Hillary Clinton, dhe kandidatë për Senatin Demokratik, duke përfshirë Andy Kim nga Nju Xhersi, Angela Alsobrooks nga Maryland dhe Senatorja aktuale Tammy Baldwin nga Wisconsin.

Edhe pse demokratët prisnin që Biden të merrte vendimin e tij, mbështetësit e Harris po punonin në prapaskenë javën e fundit për të siguruar mbështetjen e delegatëve -- jo për ta shtyrë Bidenin jashtë, por për t'u përgatitur në rast se ai largohej nga gara.

"Ne kemi fshikulluar delegatët për javën e fundit," i tha CNN një strateg i lartë demokrat që punoi në fushatën e Harris 2020.

Rrjeti i saj i mbështetësve përfshin një numër aleatesh kryesore të zeza, femra demokrate, të cilat janë organizuar në heshtje për javë të tëra për të siguruar që ajo do të ishte e pozicionuar mirë për të udhëhequr biletën nëse Biden tërhiqej. Ato gra do të takohen në një telefonatë Zoom të dielën në mbrëmje.

"Përfundimi është se ne jemi gati të shkojmë," tha Brown nga Black Voters Matter. “Ne jemi mirënjohës për shërbimin e Presidentit Biden dhe kjo është arsyeja pse ne luftuam për të deri në fund. Jemi të entuziazmuar që ai ka vënë mbështetjen e tij pas Zëvendës Presidentes Kamala Harris. Ne presim që aparati i plotë demokrat të bëjë të njëjtën gjë dhe nëse nuk e bëjnë, do të humbasin këto zgjedhje.”

Aleatët e Harris po e përshkruajnë këtë moment si "territor të paeksploruar", por janë të bindur se partia do të jetë në gjendje të lundrojë në ditët në vazhdim, sepse Biden e ka mbështetur atë.

Për donatorët, vendimi i Biden për të dalë nga gara dhe për të mbështetur Harris përfaqëson një ndryshim sizmik për partinë Demokratike që shumë po e përqafojnë publikisht.

Dmitri Mehlhorn, një strateg politik demokrat që këshillon disa mbështetës të parave të mëdha, lëshoi ​​një deklaratë të dielën pas tërheqjes së Biden duke mbështetur Harris.

“Kamala Harris është ëndrra amerikane e personifikuar, vajza e emigrantëve që u takuan në Cal,” tha Mehlhorn. “Ajo është gjithashtu e personifikuar me ashpërsi, duke u ngritur nga qyteti im i lindjes, Oakland California, për t'u bërë prokurorja kryesore e shtetit. Me Scranton Joe që tërhiqet, mezi pres të ndihmoj në zgjedhjen e Presidentit Harris.”

Donatorët e tjerë ishin më pak entuziastë për zgjedhjen e Harris. Donatori kryesor i Bidenit, John Morgan, e quajti miratimin e presidentit për Harris një "f-ju" për njerëzit që "e dëbuan atë".

"Kini kujdes se çfarë dëshironi," shkroi ai në X.

Ngritja e Harris

Harris, vajza e aktivistëve politikë të Berkeley-t dhe emigrantëve nga India dhe Xhamajka, u rrit në Oakland dhe kaloi pjesën më të madhe të karrierës së saj politike në Zonën e Gjirit të Kalifornisë. Pasi fitoi diplomën e saj në drejtësi nga Universiteti i Kalifornisë, Kolegji Juridik i Hastings, ajo u bë zëvendësprokurore e qarkut për Alameda County. Më vonë ajo shërbeu në prokurorinë e qarkut të San Franciskos dhe në zyrat e avokatëve të qytetit.

Në vitin 2003, ajo u zgjodh prokurore e qarkut për San Francisko. Shtatë vjet më vonë, ajo u zgjodh prokurore e përgjithshme e Kalifornisë - gruaja e parë, personi i parë me ngjyrë dhe i pari aziatik amerikan që mbajti postin.

Rekordi i Harris në zbatimin e ligjit do të bëhej më vonë një ndihmë dhe një barrë për fushatat e saj politike për Senatin dhe Shtëpinë e Bardhë. Ndër politikat e saj më të diskutueshme ishte një program i mungesës së shkollës që ajo mbrojti, i cili lejonte që prindërit të akuzoheshin për kundërvajtje nëse fëmijët e tyre humbnin shumë ditë shkollore. Harris më vonë tha se i vinte keq për " pasojat e padëshiruara " të programit.

Në vitin 2016, Harris fitoi ofertën e saj për të pasuar senatoren në largim të Kalifornisë, Barbara Boxer, duke u bërë gruaja e dytë me ngjyrë që ka shërbyer ndonjëherë në Senatin e SHBA.

Si senator, Harris ishte e njohur për stilin e saj të marrjes në pyetje në prokurori gjatë seancave dëgjimore me zyrtarë dhe të emëruar të administratës Trump, duke përfshirë Prokurorin e Përgjithshëm Jeff Sessions dhe gjyqtarin e ardhshëm të Gjykatës së Lartë, Brett Kavanaugh.

Tre vjet më vonë, në janar 2019, ajo hyri në zgjedhjet presidenciale demokrate. Që në fillim, Harris e pranoi natyrën historike të fushatës së saj – ajo nisi ofertën e saj në festën federale që shënonte ditëlindjen e Martin Luther King Jr. dhe mbajti një konferencë shtypi në Universitetin Howard, kolegji historikisht i zi nga ajo u diplomua në 1986.

Harris ishte një nga më shumë se një duzinë demokratë, duke përfshirë Biden, i cili kërkoi nominimin e partisë 2020. Një nga momentet më të këqija të debatit të Biden-it të atij cikli erdhi kur Harris e sulmoi atë për kundërshtimin e tij në vitet 1970 ndaj urdhërimit të gjykatës për transportimin e studentëve me autobus për të çsegreguar shkollat. Gërmimi nga Harris, i cili ishte mik i ngushtë me djalin e Biden, Beau para vdekjes së tij në 2015, erdhi si befasi për Biden dhe zemëroi disa aleatë të tij.

Pasi ajo u largua, Harris u bë një zëvendësues i shquar për Biden përpara se të emërohej zgjedhja e tij zëvendëspresidente në gusht 2020.

“Kam vendosur që Kamala Harris është personi më i mirë për të më ndihmuar që ta çoj këtë luftë me Trump dhe Mike Pence dhe më pas për të udhëhequr këtë komb duke filluar nga janari 2021”, u tha Biden mbështetësve në një email.

Burimi: CNN

Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,306
    Postimet në Bllog
    22

DEKLARATA E PRESIDENTIT KLINTON DHE SEKRETARES KLINTON

21 KORRIK 2024

Presidenti Biden e ka mbyllur karrierën e tij të jashtëzakonshme të shërbimit me një Presidencë që ka ngritur Amerikën nga një pandemi e paprecedentë, krijoi miliona vende të reja pune, rindërtoi një ekonomi të shkatërruar, forcoi demokracinë tonë dhe rivendosi pozitën tonë në botë. Me çdo masë, ai ka avancuar

Ngarkesa e themeluesve tanë për të ndërtuar një bashkim më të përsosur dhe qëllimi i tij i deklaruar për të rivendosur në vend shpirtin e kombit tonë.

Ne bashkohemi me miliona amerikanë për të falënderuar Presidentin Biden për gjithçka që ai ka arritur, duke u mbështetur Amerika herë pas here, me Yllin e tij të Veriut që është gjithmonë më i miri për vendin.

Ne jemi të nderuar të bashkohemi me Presidentin në miratimin e Zëvendës Presidentes Harris dhe do të bëjmë gjithçka që mundemi të mbështesim atë.

Ne kemi jetuar shumë ulje-ngritje, por asgjë nuk na ka bërë më të shqetësuar për vendin tonë sesa kërcënim që vjen nga një mandat i dytë i Trump. Ai ka premtuar të jetë diktator në ditën e parë dhe vendimi i fundit nga Gjykata e Lartë e tij servile vetëm se do ta inkurajojë atë për të copëtuar më tej Kushtetutën. Tani është koha për të mbështesin Kamala Harris dhe luftoni me gjithçka që kemi për ta zgjedhur atë. E ardhmja e Amerikës varet nga kjo.

Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,306
    Postimet në Bllog
    22

Soros në mbështetje të Kamala Harris, Elon Musk tallet me Alex: Kukulla e rradhës, faleminderit që nuk na befason

Emri:  640-0-screenshot-20240722-010753-chrome-1721624932.jpg

Shikime: 2150

Madhësia:  26.0 KB

Alex Soros, djali i George Soros, një nga donatorë më të mëdhenj të demokratëve në SHBA, ka shprehur mbështetjen e plotë ndaj zv.presidentes Kamala Harris, e cila pritet të jetë kandidatja e demokratëve në zgjedhjet Presidenciale, përballë Donald Trump, nëse do të marrë mbështetjen e delegatëve në Konventën e 19 gushtit.

“Është koha që ne të gjithë të bashkohemi rreth Kamala Harris dhe të mundim Donald Trump. Ajo është kandidatja më e mirë dhe më e kualifikuar që kemi. Rroftë Ëndrra Amerikane!”, shkroi Soros në një postim në X.

Ai gjithashtu lavdëroi Biden në një postim të veçantë duke thënë se presidenti “kishte bërë më shumë në katër vjet sesa shumica mund të ëndërronin të arrinin në tetë”.

“Joe Biden është një patriot, një njeri që ka punuar gjithmonë për të bashkuar Amerikën dhe për të mbrojtur dinjitetin dhe mirëqenien e të gjithë amerikanëve. Ai ka bërë më shumë në katër vjet sesa shumica mund të ëndërronin të arrinin në tetë. Ai do të mbahet mend si një hero amerikan sepse ai është. Faleminderit për shërbimin tuaj,” tha Soros.

Ndërsa Biden dhe demokratë të shquar, si ish-presidenti Bill Clinton dhe ish-Sekretarja e Shtetit Hillary Clinton – kanë mbështetur Harris, të tjerët, duke përfshirë ish-kryetaren e Dhomës Nancy Pelosi dhe ish-Presidentin Barack Obama, ende nuk e kanë miratuar zëvendëspresidentin për këtë post.

Emri:  Capture-494.jpg

Shikime: 2112

Madhësia:  45.0 KB

Reagimi nga Elon Musk

Elon Musk ka reaguar pas publikimit të lajmit se Aleks Soros do të mbështesë Kamala Harris, si kandidate për presidente në zgjedhjet presidenciale të nëntorit 2024, pas tërheqjes së Joe Biden.

Në një postim të tij në X, Musk tallet duke e falenderuar Soros se ‘që nuk e kapi në befasi se kush do jete marioneta e radhës’, pasi para pak ditësh Alex Soros bëri thirrje që të bashkohemi rreth Biden.

“E falënderoj drejtpërdrejtë Alex Sorosin që nuk na kap në befasi se kush do jetë kukulla e tyre e radhës”, shkruan Elon Musk.

Balkanweb

i/e regjistruar Maska e Jetmiraaa
    Anëtarësuar
    03-11-2023
    Vendndodhja
    Tokë
    Postime
    886

Ky ishte si nënë pa djalë.
    Fal ktij ndodhën luftrat .
    E fal ktij matufi u flliq Europa .
    Cop mishi.

Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,306
    Postimet në Bllog
    22

Revista evropiane: Plumbi goditi Trump por vrau Joe Biden!

Emri:  WhatsApp-Image-2024-07-15-at-12.10.31.jpg

Shikime: 1909

Madhësia:  50.3 KB

Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,306
    Postimet në Bllog
    22

E vërteta për Kamala Harris

Tema të Ngjashme

1. Gara mes SHBA dhe Kinës për të kolonizuar Hënën
    Nga Albo në forumin Shkenca dhe jeta
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 22-01-2023, 20:26
  2. Gara për kreun e PS: Harasani hedh kandidaturën për kreun e PS
    Nga Albo në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 30-11-2011, 13:53
  3. Besnik Mustafaj tërhiqet nga gara për kreun e PD-së dhe politika
    Nga [Perla] në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 52
    Postimi i Fundit: 22-05-2009, 16:13
  4. Zgjedhjet presidenciale ne US: McCain/Palin vs Obama/Biden
    Nga Lioness në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 408
    Postimi i Fundit: 08-11-2008, 20:37
  5. Presidenti Sejdiu: Selia e Shenjtë mbështet Kosovën
    Nga Korcar-L1 në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 75
    Postimi i Fundit: 24-02-2008, 11:28

Fjalët Kyçe për Temën

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •