Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 7
    Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    32,963
    Postimet në Bllog
    22

Debati televiziv presidencial: Shokohen amerikanët, presidenti i tyre një plak i rrjedhur nga trutë

Emri:  GRIjGUBXQAAv_Qb.jpg

Shikime: 847

Madhësia:  70.4 KB

Ne sapo pamë fundin e presidencës së Joe Biden

Miliona njerëz sapo dëshmuan përfundimin e një presidence drejtpërdrejt në televizion.

Performanca e Joe Biden gjatë debatit ishte e turpshme.

Sa herë që CNN e shfaqte atë në ekranin e ndarë, ai kishte një shikim prej mijëra metrash.

Ai nuk dukej i vjetër.

Ai dukej i lashtë.

Ai dukej bosh .

Por të paktën ai nuk po fliste.

Sepse kur ishte koha e tij për t'u përgjigjur, Biden ishte jokoherent.

Ai tha se "mundi Medicaid".

Emri:  Screenshot 2024-06-28 at 12.25.30 PM.jpg

Shikime: 872

Madhësia:  37.3 KB
    Presidenti Biden del nga skena pas debatit presidencial të CNN në studiot e CNN më 27 qershor 2024, në Atlanta, Georgia.
    Getty Images

I pyetur për abortin, ai filloi të fliste rastësisht për krimin e migrantëve.

"Unë me të vërtetë nuk e di se çfarë tha ai në fund të asaj fjalie," vuri në dukje ish-presidenti Donald Trump në një moment, "dhe nuk mendoj se ai e di se çfarë tha."

Në një moment, Biden sapo ngriu .

Administrata nuk mund të thotë se është një "fake e lirë" - të gjithë e panë që të ndodhte.

Tingulli që dëgjuat mbrëmë ishte operativët demokratë kudo që bërtisnin në televizorët e tyre.

Biden nuk mund t'i mbijetojë kësaj.

Është keqpërdorim politik ta lëmë atë të vazhdojë të kandidojë për rizgjedhje.

Është keqpërdorim kombëtar ta lëmë të vazhdojë.

Biden kaloi një javë të tërë duke u përgatitur për këtë debat dhe kjo është më e mira që mund të bënte.

Kjo duhet të tmerrojë të gjithë.

Le të themi se, në mënyrë tronditëse, demokratët nuk ndërhyjnë për të zëvendësuar Presidentin Biden si kandidatin e tyre.

Burimi: NY POST

Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    32,963
    Postimet në Bllog
    22

Për: Debati televiziv presidencial: Shokohen amerikanët, presidenti i tyre një plak i rrjedhur nga t

Opinion: Jill Biden duhet të ngrihet tani për të ndihmuar në largimin e burrit të saj

Nga Jill Filipovic

Emri:  7562077d190c377b4983054498729105.jpg

Shikime: 802

Madhësia:  34.1 KB

Le të fillojmë me të dukshmen: Askush në fakt nuk e di rrugën më të mirë përpara për Partinë Demokratike në vitin 2024, dhe të gjitha opsionet para nesh janë të këqija. Një mandat i dytë i Bidenit duket gjithnjë e më pak i mundshëm dhe votuesit dhe ekspertët demokratë duken gjithnjë e më nervozë që po marshojmë për në funeralin tonë. Por perspektiva për të sfiduar një president në detyrë vetëm pak muaj para zgjedhjeve duket gjithashtu hubriste dhe e rrezikshme, veçanërisht kur Partia Demokratike është thellësisht e përçarë, zëvendëspresidenti është i papëlqyeshëm dhe ka qenë kryesisht i margjinalizuar, dhe nuk ka një plan të qartë B. Më e keqja nga të gjitha botët duket të jetë një skenar në të cilin Biden vazhdon fushatën e tij, por partia kryen kryengritje dhe një betejë e shëmtuar zëvendësuese dështon në gjithçka, përveçse duke plagosur për vdekje një kandidat tashmë të dobët.

Është e vështirë të mbivlerësosh aksionet e këtyre zgjedhjeve. Joe Biden me siguri i kupton gjithashtu ata. Kjo është arsyeja pse unë shpresoj që, pas këtij debati, ai është duke bërë një kërkim serioz të shpirtit me këshilltarët e tij, kolegët e tij dhe personin të cilit duket se i beson më shumë: gruas së tij Jill.

Debati katastrofik mes Presidentit Joe Biden dhe ish- presidentit Donald Trump të enjten ishte një thirrje zgjimi edhe për shumë partizanë të ashpër të Bidenit se ky president, me gjithë të mirat që ka bërë në detyrë, po përpiqet t'i paraqesë çështjen e tij popullit amerikan dhe me të vërtetë shfaqet si një burrë i moshuar në vështirësi, i cili mund të jetë i sjellshëm dhe i respektueshëm, por gjithnjë e më shumë i mungon mprehtësia njohëse për të mbajtur postin më të fuqishëm në botë. Në të njëjtën kohë, kërcënimi i një presidence të dytë të Trumpit është i madh, shumë më i madh nga sa duket se e kuptojnë shumica e amerikanëve – Trump po planifikon një rrëmbim radikal të pushtetit ekzekutiv, i cili mund të vendosë gjithçka nga Fed deri te kontrolli i medias në duart e tij. ndërkohë që ai premton gjithashtu abuzime të mëdha të të drejtave të njeriut, një fund të një rendi ndërkombëtar liberal që ndjek lirinë dhe demokracinë, dhe një sërë planesh ekonomike që do të rrisnin rrënjësisht çmimet dhe do ta zhysnin vendin në rënie të lirë financiare. Nuk është ekzagjerim të thuhet se një presidencë e dytë e Trump mund të nënkuptojë gjithçka, nga përfundimi i të drejtave të abortit në mbarë vendin, në kampet e dëbimit për emigrantët, në fundin e Amerikës si një fener i stabilitetit ekonomik dhe politik, te ngritja e fuqisë autokratike dhe imperialiste globale. nga Rusia, Kina dhe aktorë të tjerë të rrezikshëm.

Shumë votues demokratë pa dyshim dëshirojnë që Biden të mos kishte kandiduar përsëri dhe që një kandidat i ri të mund të ishte zgjedhur muaj më parë. Por ne nuk mund ta kthejmë orën pas. Dhe sinqerisht, kushdo që ju thotë se e di mënyrën më të mirë për të fituar demokratët, gënjen veten, ty, ose ndoshta të dyja. Votuesit mund të mos e blejnë argumentin se Trump është kaq i rrezikshëm sa duhet të mbështesin një njeri që ata besojnë se është i papërshtatshëm kognitivisht për këtë punë, edhe nëse shumë prej nesh besojnë se është e vërtetë (siç bëj unë) që Trump është jashtëzakonisht i rrezikshëm, dhe gjithashtu se Biden është më i ngadalshëm, por jo në fakt i paaftë për të kryer detyrat e presidencës. Rasti për Biden, në këtë pikë, varet ose nga t'u thotë votuesve se ajo që ata po shohin nuk është e vërtetë - se Biden është mirë dhe aq i mprehtë si kurrë më parë - ose se aksionet janë aq të larta sa thjesht duhet të injorojnë shumë të dukshme dhe shqetësuese mangësitë. Shpresoj që votuesit të jenë të gatshëm ta bëjnë këtë të fundit, por nuk është tamam një slogan imponues i fushatës.

Një kandidat zëvendësues i përzgjedhur në konventë nuk është gjithashtu një zgjidhje e lehtë, duke pasur parasysh se Partia Demokratike është tashmë thellësisht e përçarë, me shumë në krahun e saj të majtë që kërcënojnë të tërheqin votat e tyre nga Biden dhe të protestojnë kundër konventës për luftën e Izraelit në Gaza, ndërsa një Kandidati më i majtë do të ishte një jostartues për shumë të moderuar që partisë i duhen për të mundur Trumpin. Nuk ka Bright Young Thing të përgatitur për të hyrë, për të bashkuar të majtën me mesin dhe për të shpëtuar ditën. Një parti e dobët dhe e ballkanizuar që zgjedh një zëvendësues në fazën e vonë për një kandidat presidencial është një recetë për një gjakderdhje ku të gjithë dalin të plagosur rëndë dhe të ngatërruar politikisht.

Ky është thjesht një vend jo i mirë, shumë i keq për të qenë.

Megjithatë, në këtë det zgjedhjesh të papërsosura, ne kemi nevojë për një president që është i gatshëm të shikojë me kujdes atë që është në interesin më të mirë të partisë së tij dhe popullit amerikan. Dhe ne kemi nevojë që ata përreth tij të veprojnë jo nga besnikëria e verbër ndaj një njeriu që e duan dhe respektojnë, por nga besnikëria ndaj publikut amerikan – një zgjedhje që, fatmirësisht, i shërben edhe interesave të Bidenit. Zgjedhja e tij për të kandiduar sërish ishte e kuptueshme – ai më së shumti po bënte mirë dhe donte të bënte më shumë, dhe ai është një djalë që ka ëndërruar të jetë president gjatë gjithë jetës së tij të rritur – por edhe me vetëbesim të tepruar dhe të gabuar.

Është koha që rrethi i ngushtë i Biden të bëjë gjërat më të vështira që mund të bëjnë miqtë, kolegët dhe të dashurit: Ndërhyni, duke e ditur se do të jetë jashtëzakonisht e dëmshme për personin që ju intereson. Ndërhyrësit e nevojshëm përfshijnë miqtë dhe këshilltarët për një kohë të gjatë të Biden, duke përfshirë ata që janë më të afërt me të në Shtëpinë e Bardhë; ai përfshin paraardhësit e tij demokratë, Barack Obama dhe Bill Clinton, mendje të mprehta politike dhe strategjike. Dhe duhet të përfshijë gruan e tij.

Jill Biden pa dyshim dëshiron të shërojë plagët e të shoqit pas debatit dhe mund të mohojë se sa të këqija janë gjërat. Por ajo nuk duket si lloji i bashkëshortit të dashur që përfytyron realitetin dhe veten për të kënaqur burrin e saj. Ndryshe nga familja e fundit presidenciale, Bidenët duket se kanë një martesë të ndërtuar mbi respektin dhe admirimin reciprok; të dy duket se e marrin seriozisht këshillën e njëri-tjetrit. Zgjedhjet e Joe nuk janë të Jill-it dhe anasjelltas, dhe ajo sigurisht që është shumë më poshtë në listën e njerëzve që duhet të fajësohen për rrëmujën në të cilën jemi kolektivisht. Por ajo është në një pozitë unike me ndikim dhe duket se është një inteligjente, e zhytur në mendime. , person i dhembshur që burri i saj e dëgjon për një arsye. Tani për tani, ne të gjithë kemi nevojë që ajo të rritet - jo për t'i thënë burrit të saj se çfarë të bëjë, por për ta shtyrë atë të reflektojë me të vërtetë mbi atë që është më e mira për vendin dhe zgjedhjet e vështira që mund të jenë të nevojshme për ta shpëtuar atë.

Burimi: Daily Beast

Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    32,963
    Postimet në Bllog
    22

Për: Debati televiziv presidencial: Shokohen amerikanët, presidenti i tyre një plak i rrjedhur nga t

Gruaja e ndihmon presidentin të zbresi nga skena pas debatit duke e mbajtur prej dore

Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    32,963
    Postimet në Bllog
    22

Debati i parë i vitit 2024 Trump kundër Biden arriti në 47.9 milionë shikues

CNN priti ballafaqimin e së enjtes, por 22 rrjete dhe platforma të tjera e transmetojnë atë njëkohësisht.

NGA TONY MAGLIO

Emri:  GettyImages-2158937277.jpg

Shikime: 817

Madhësia:  38.9 KB
    Presidenti Joe Biden dhe ish-presidenti Donald Trump marrin pjesë në debatin presidencial të CNN Getty Images

Nuk ka asnjë debat për këtë: e enjtja ishte një natë e madhe për CNN , dhe për 22 rrjetet e tjera që mbajtën Debatin Presidencial të SHBA .

Sipas numrave paraprakë të Nielsen, transmetimi i njëkohshëm i Presidentit Joe Biden kundër ish-presidentit Donald Trump kishte mesatarisht 47.9 milionë shikues. Këto numra të hershëm nuk përfshijnë shikimin jashtë shtëpisë, shikimin celular dhe kompjuterin. Numrat e përditësuar do të zbulohen brenda pak orësh dhe do ta bëjnë totalin pak më të lartë. Pavarësisht se cili është ky rregullim, megjithatë, ai nuk do ta afrojë shifrën me debatet Biden- Trump të vitit 2020.

Debati i së enjtes, i organizuar dhe moderuar nga CNN , u transmetua njëkohësisht në 23 platforma gjithsej: ABC, Fox, CBS, NBC, PBS, Fox News Channel, MSNBC, News Nation, Newsmax, C-SPAN, Scripps News, Univision, Bloomberg, Telemundo , Fox Business, TheGrio, The First, OAN, BET, Newsmax 2, Spectrum News dhe Merit Street.

CNN kishte mesatarisht 8.7 milionë shikues në kanalin e tij kabllor të lajmeve. Fox News Channel arriti mesatarisht 8.8 milionë, më së shumti për çdo platformë individuale. Debati filloi në orën 21:00 ET dhe përfundoi në orën 22:39 ET, megjithëse transmetimi i drejtpërdrejtë vazhdoi në formë analize.

Ndërsa ky ishte debati i parë i ciklit zgjedhor presidencial 2024, Biden dhe Trump, natyrisht, kanë debatuar më parë. Dhe ka qenë edhe më i madh - shumë më i madh, në fakt. Debati i parë presidencial 2020, më 29 shtator 2020, tërhoqi 73.132 milionë shikues gjithsej, mjaft i mirë për vendin e tretë të të gjitha kohërave. Ai u transmetua njëkohësisht në 16 platforma të ndryshme: ABC, CBS, NBC, Fox, Telemundo, Univision, PBS, CNN, CNN në Español , Fox Business, Fox News Channel, MSNBC, Newsmax, Newsy, Vice dhe WGN America.

Debati i tyre i fundit (i dyti u anulua sepse Presidenti Trump nuk do të merrte pjesë në një debat virtual; ishte kohët e COVID) në 2020 mori 62.973 milionë shikues më 22 tetor 2020. Ai u transmetua në të njëjtat platforma si i pari, përveç Rrjeti i transmetimit të Fox, i cili kishte lojën 1 të Serisë Botërore Dodgers-Rays.

Debati presidencial më i shikuar i SHBA-së gjithashtu paraqiti Trump. Më 26 shtator 2016, Trump u përball me Hillary Clinton në atë që do të ishte i pari nga tre raundet e tyre. Debati tërhoqi 84.0 milionë shikues. Për pak kontekst, ky është një audiencë më e madhe televizive sesa gjysma e Super Bowls në vitet 1990. Duke folur për futbollin NFL, Clinton-Trump II (66.5 milionë shikues) doli kundër "Sunday Night Football" në NBC.

Trump-Clinton I mposhti debatin e vetëm Jimmy Carter kundër Ronald Reagan (80.6 milionë shikues) në 1980.

Dita e zgjedhjeve është e martë, 5 nëntor.

Burimi: Indiewire

Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    32,963
    Postimet në Bllog
    22

Për t'i shërbyer vendit të tij, Presidenti Biden duhet të largohet nga gara

Emri:  Screenshot 2024-06-29 at 1.41.47 AM.jpg

Shikime: 861

Madhësia:  16.2 KB

Nga Redaksia
    Redaksia është një grup gazetarësh opinionistë, pikëpamjet e të cilëve janë të informuara nga ekspertiza, hulumtimi, debati dhe disa vlera të vjetra. Është i ndarë nga redaksia.

Presidenti Biden e ka përshkruar vazhdimisht dhe me të drejtë aksionet në zgjedhjet presidenciale të këtij nëntori si asgjë më pak se e ardhmja e demokracisë amerikane.

Donald Trump e ka dëshmuar veten se është një rrezik i rëndësishëm për atë demokraci – një figurë e çrregullt dhe me interesa vetjake e padenjë për besimin e publikut. Ai u përpoq sistematikisht të minonte integritetin e zgjedhjeve. Mbështetësit e tij kanë përshkruar, publikisht, një axhendë të vitit 2025 që do t'i jepte atij fuqinë për të realizuar premtimet dhe kërcënimet më ekstreme. Nëse ai kthehet në detyrë, ai është zotuar të jetë një lloj tjetër presidenti, i pakufizuar nga kontrollet mbi pushtetin e vendosur në sistemin politik amerikan.

Zoti Biden ka thënë se ai është kandidati me shanset më të mira për të përballuar këtë kërcënim të tiranisë dhe për ta mposhtur atë. Argumenti i tij mbështetet kryesisht në faktin se ai mundi zotin Trump në vitin 2020. Ky nuk është më një arsyetim i mjaftueshëm përse zoti Biden duhet të jetë kandidati demokrat këtë vit.

Në debatin e së enjtes, presidenti duhej të bindte publikun amerikan se ai ishte i barabartë me kërkesat e frikshme të detyrës që ai kërkon të mbajë për një mandat tjetër. Megjithatë, nuk mund të pritet që votuesit të injorojnë atë që ishte e qartë: zoti Biden nuk është njeriu që ishte katër vjet më parë.

Presidenti u shfaq të enjten mbrëma si hija e një nëpunësi të madh publik. Ai u përpoq të shpjegonte se çfarë do të arrinte në një mandat të dytë. Ai luftoi për t'iu përgjigjur provokimeve të zotit Trump. Ai u përpoq ta mbante zotin Trump përgjegjës për gënjeshtrat e tij, dështimet dhe planet e tij rrëqethëse. Më shumë se një herë, ai u përpoq të arrinte deri në fund të një fjalie.

Zoti Biden ka qenë një president i admirueshëm. Nën udhëheqjen e tij, kombi ka përparuar dhe ka filluar të adresojë një sërë sfidash afatgjata dhe plagët e hapura nga zoti Trump kanë filluar të shërohen. Por shërbimi më i madh publik që zoti Biden mund të kryejë tani është të shpallë se nuk do të vazhdojë të kandidojë për rizgjedhje.

Siç qëndron, presidenti është përfshirë në një lojë të pamatur. Ka liderë demokratë të pajisur më mirë për të paraqitur alternativa të qarta, bindëse dhe energjike ndaj një presidence të dytë të Trump. Nuk ka asnjë arsye që partia të rrezikojë stabilitetin dhe sigurinë e vendit duke i detyruar votuesit të zgjedhin midis mangësive të zotit Trump dhe atyre të zotit Biden. Është një bast shumë i madh për të shpresuar thjesht se amerikanët do të anashkalojnë ose do të zvogëlojnë moshën dhe dobësinë e zotit Biden që ata e shohin me sytë e tyre.

Nëse gara zbret në një zgjedhje midis zotit Trump dhe zotit Biden, presidenti në detyrë do të ishte zgjedhja e qartë e këtij bordi. Kjo është sa rrezik paraqet zoti Trump. Por duke pasur parasysh pikërisht këtë rrezik, rrezikun për vendin dhe aftësitë e pabarabarta të zotit Biden, Shtetet e Bashkuara kanë nevojë për një kundërshtar më të fortë ndaj kandidatit të supozuar republikan. Të bësh një thirrje për një kandidaturë të re demokrate kaq vonë në një fushatë është një vendim që nuk merret lehtë, por reflekton shkallën dhe seriozitetin e sfidës së zotit Trump ndaj vlerave dhe institucioneve të këtij vendi dhe papërshtatshmërinë e zotit Biden për t'u përballur. atij.

Përfundimi i kandidaturës së tij do të ishte kundër të gjitha instinkteve personale dhe politike të zotit Biden. Ai e ka kapur veten nga tragjeditë dhe pengesat në të kaluarën dhe beson qartë se mund ta bëjë këtë përsëri. Mbështetësit e presidentit tashmë po e shpjegojnë debatin e së enjtes si një pikë të dhënash krahasuar me arritjet trevjeçare. Por performanca e presidentit nuk mund të shkruhet si një natë e keqe apo të fajësohet për një ftohje të supozuar, sepse ajo pohoi shqetësimet që janë shtuar për muaj apo edhe vite. Edhe kur zoti Biden u përpoq të parashtronte propozimet e tij politike, ai u pengua. Nuk mund të tejkalohet nga daljet e tjera publike sepse ai i ka kufizuar dhe kontrolluar me kujdes daljet e tij publike.

Duhet mbajtur mend se zoti Biden e sfidoi zotin Trump në këtë duel verbal. Ai vendosi rregullat dhe këmbënguli për një datë muaj më herët se çdo debat i mëparshëm zgjedhor i përgjithshëm. Ai e kuptoi se duhej të adresonte shqetësimet e kahershme të publikut në lidhje me mprehtësinë e tij mendore dhe se duhej ta bënte këtë sa më shpejt që të ishte e mundur.
    E vërteta që zoti Biden duhet të përballet tani është se ai dështoi në testin e tij.

Në sondazhe dhe intervista, votuesit thonë se po kërkojnë zëra të rinj për të përballur zotin Trump. Dhe ngushëllimi për zotin Biden dhe mbështetësit e tij është se ka ende kohë për t'u mbledhur pas një kandidati tjetër. Ndërsa amerikanët janë të kushtëzuar nga zvarritja e gjatë e zgjedhjeve presidenciale shumëvjeçare, në shumë demokraci, fushatat organizohen në hapësirën e disa muajve.

Është një tragjedi që vetë republikanët nuk janë të angazhuar në kërkime më të thella të shpirtit pas debatit të së enjtes. Vetë performanca e zotit Trump duhet të konsiderohet si skualifikuese. Ai gënjeu paturpësisht dhe në mënyrë të përsëritur për veprimet e tij, historinë e tij si president dhe kundërshtar. Ai përshkroi plane që do të dëmtonin ekonominë amerikane, do të minonin liritë civile dhe do të prishnin marrëdhëniet e Amerikës me kombet e tjera. Ai refuzoi të premtonte se do të pranonte humbjen, duke iu rikthyer në vend të kësaj lloji të retorikës që nxiti sulmin e 6 janarit ndaj Kongresit.

Partia Republikane, megjithatë, është kooptuar nga ambiciet e zotit Trump. Barra i takon Partisë Demokratike të vendosë interesat e kombit mbi ambiciet e një njeriu të vetëm.

Demokratët që i janë besuar zotit Biden tani duhet të gjejnë guximin t'i thonë të vërteta të qarta liderit të partisë. Të besuarit dhe ndihmësit që kanë inkurajuar kandidaturën e presidentit dhe që e strehuan atë nga paraqitjet pa shkrim në publik, duhet të njohin dëmin në pozitën e zotit Biden dhe gjasat që ai ta riparojë atë.

Zoti Biden iu përgjigj një pyetjeje urgjente të enjten mbrëma. Nuk ishte përgjigjja që ai dhe mbështetësit e tij prisnin. Por nëse rreziku i një mandati të dytë të Trumpit është aq i madh sa thotë ai - dhe ne pajtohemi me të se rreziku është i madh - atëherë përkushtimi i tij ndaj këtij vendi i lë atij dhe partisë së tij vetëm një zgjedhje.

Rruga më e qartë për demokratët për të mposhtur një kandidat të përcaktuar nga gënjeshtrat e tij është të merren me të vërtetën me publikun amerikan: të pranojnë se zoti Biden nuk mund të vazhdojë garën e tij dhe të krijojë një proces për të zgjedhur dikë më të aftë për të qëndruar në vendin e tij për të mundur. Zoti Trump në nëntor.

Është shansi më i mirë për të mbrojtur shpirtin e kombit – kauza që tërhoqi zotin Biden të kandidojë për presidencën në vitin 2019 – nga shtrembërimi keqdashës i zotit Trump. Dhe është shërbimi më i mirë që zoti Biden mund t'i ofrojë një vendi të cilit ai i ka shërbyer fisnikërisht për kaq gjatë.

Burimi: NYT

Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    32,963
    Postimet në Bllog
    22

Monolog i mrekullueshëm nga David Sacks:

"Partia Demokratike është një koleksion interesash që duan të qëndrojnë në pushtet. Partia Demokratike është partia e qeverisë. Qëllimi i saj është të ndajë para dhe pushtet nga qeveria për mbledhjen e interesave që mbështesin Partinë Demokratike. Me fjalë të tjera , në thelb është një koleksion interesash që duan të grabisin Republikën.

Sigurisht, askush nuk do të votojë për këtë. Pra, ata duhet të bëjnë atë për diçka tjetër. Ata zgjedhin një figurë, flasin se si kjo ka të bëjë me shpëtimin e demokracisë. Ata në thelb shpikin, mashtrim pas mashtrimi, gënjeshtra pas gënjeshtre për të ruajtur në thelb pushtetin e tyre.

Dhe unë mendoj se ajo që ka ndodhur është se maska ​​është hequr, e gjithë loja e guaskës është zbuluar. Është e qartë se Biden ishte gjithmonë një kukull për këto interesa që fshiheshin pas tij. Dhe tani, gjithçka është duke u ekspozuar”.

Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    32,963
    Postimet në Bllog
    22

Nga një burim jashtëzakonisht i mirë: postimi i Obamës në Twitter që mbështet Joe Biden ishte i pasinqertë. Në mënyrë private, Obama u thotë njerëzve që Biden nuk mund të fitojë, dhe për këtë arsye ai është në favor të një konvente të hapur. Obama nuk do të thotë se kë mbështet, as që nga pasditen e djeshme ai nuk ishte takuar personalisht me Biden për të dhënë mesazhin. Marrëdhëniet midis Obamas dhe Bidens nuk kanë qenë kurrë të ngrohta. Ndonjëherë ata kanë qenë armiqësor. Por kohët e fundit ato janë përkeqësuar më tej, kryesisht për shkak të Jill Biden. Në orët dhe ditët pas debatit, ajo e mbajti të shoqin larg kujtdo që mund ta bindte të largohej. Jill Biden është forca shtytëse e fushatës së rizgjedhjes së burrit të saj, ashtu siç ishte në vitin 2020, kur anëtarët e tjerë të familjes (përfshirë motrën e Biden, Val) e konsideruan atë shumë të dëmtuar për të kandiduar. Gjenerata e ardhshme e kandidatëve të mundshëm demokratë e kupton të gjithë këtë si një mundësi dhe ata po qarkullojnë, veçanërisht Gretchen Whitmer, e cila po promovon veten në mënyrë agresive.

Tucker Carlson

Tema të Ngjashme

1. Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 12-02-2024, 01:18
  2. Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 02-09-2022, 11:00
  3. Presidenti Obama zgjat urdhërin presidencial ndaj Ballkanit Perëndimor
    Nga DYDRINAS në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 3
    Postimi i Fundit: 25-06-2011, 12:22
  4. Rikthehet Enveri, ne Gjirokaster shokohen turiste e vendas
    Nga brooklyn2007 në forumin Aktualitete shoqërore
    Përgjigje: 31
    Postimi i Fundit: 15-09-2008, 13:34
  5. Ke rrjedhur forumi
    Nga Militik në forumin Vërejtje dhe këshilla
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 11-09-2007, 09:42

Fjalët Kyçe për Temën

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •