Close
Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 12
    Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,380
    Postimet në Bllog
    22

50,000 tifozë kuq e zi në stadium të shtunën në ndeshjen e Kampionatit Evropian kundër Italisë

Shqipëria me rekord, 50 mijë tifozë kuqezi lënë pa bileta italianët në sfidën e parë

Emri:  1703959023_kombetarjashqiptare.jpg

Shikime: 1304

Madhësia:  48.9 KB

Shqipëria do të sfidojë Italinë të shtunën në orën 21:00 në ndeshjen e parë të vlefshme për Europianin. Në stadium do të jenë mbi 50,000 tifozë shqiptarë, kontigjenti më i madh udhëtues i çdo skuadre tjetër përveç vendit pritës. Edhe pse Signal Iduna Park, stadiumi vendas i Borusia Dortmundit, mban rregullisht mbi 81,000 spektatorë për ndeshjet e klubit, vendi do të ketë një kapacitet të reduktuar prej 62,000 gjatë Euro 2024 dhe burimet e UEFA-s kanë thënë se një numër i madh biletash të seksionit neutral për ndeshjen hapëse të Grupit B janë blerë nga tifozët shqiptarë.

Koha Jone

Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,380
    Postimet në Bllog
    22

Për: 50,000 tifozë kuq e zi në stadium në ndeshjen e Kampionatit Evropian kundër Italisë

Gazzetta dello Sport portret të kryqëzuar të dy interistëve, Asllani dhe Frattesi

Emri:  fratesi-asllani-1.jpg

Shikime: 1276

Madhësia:  34.9 KB

Në prag të ndeshjes Shqipëri-Itali (E shtunë 21 00, në Dortmund ku pritet te kete 50 mije tifoze sqiptare) gazeta më e madhe sportive italiane i ka kushtuar një portret të kryqëzuar dy shokëve të skuadrës tek Interi, Davide Frattesi dhe Kristjan Asllani, por që këtë herë do të përballen si kundërshtarë.

Emri:  956bebe19ea918094e523eee730cbf96-scaled.jpg

Shikime: 1273

Madhësia:  32.7 KB

Emri:  3eb35f3f18e326fcd1297abc30551c04.jpg

Shikime: 1252

Madhësia:  37.1 KB

Shqiptari dhe italiani janë protagonistë në kombëtaret e tyre respektive pas një sezoni jo si titullarë në ekipin e Inzaghit, por ata presin të ngjiten më lart pas kampionatit të Gjermanisë” shkruan gazetari Adriano Seu, në rubrikën Fokus të Gazzetta dello Sport.

Sipas të përditshmes sportive “të dy do të kenë mundësinë të shfaqin më tej veten, në fund të një viti i cili ka konfirmuar rrugën e së tyre të rritjes. Ky europian konsiderohet si një lloj provimi përfundimtar pjekurie për ta. Për të demonstruar se mund të synojnë të luajnë një rol më të madh dhe Interi dhe për ti dërguar trajnerit Inzaghi një sinjal për sezonin e ardhshëm”.

Mundësia është gjithashtu joshëse sepse me kombëtaret e Italisë dhe Shqipërisë të dy do të kenë mundësi të luajnë me një vazhdimësi më të madhe se sa sezonin e kaluar tek Interi. “Kur shikon statistikat vëren se, si Asllani ashtu edhe Frattesi janë elementë themelorë në mekanizmat aktualë të ekipeve të tyre kombëtare dhe se ata nuk kanë lënë asnjë mundësi pa shfrytëzuar sezonin e kaluar, jo vetëm duke qenë pjesë e formacionit, por duke zhvilluar edhe ndeshje të mira”, shkruan e përditshmja ngjyrë rozë.

Kjo mundësi do t’i shërbejë Asllanit për t’i treguar Inzaghit se ka bërë hapa të mëtejshëm përpara. “Në planet dhe dëshirat e Asllanit, i cili sapo ka fikur 22 qirinjtë, është një vend titullari edhe me fanellën zi e kaltër. Por për ta fituar duhet të djersisë ende. Sigurisht që vlerësimi i Inzaghit nuk i mungon, pasi trajneri më shumë se një herë ka folur publikisht fjalë lavdërimi për ish-lojtarin e Empolit. Vitin e ardhshëm, me një kalendar të mbushur me angazhime, sigurisht që ai do të ketë mundësi për të luajtur më shumë”.

E njëjta gjë edhe për Frattesin, i cili vjet pati një fat më të keq se shoku i tij. “Duke marrë parasysh moshën e shtyrë të Mkhitaryan, nuk është e vështirë të parashikosh më shumë hapësirë ​​për Frattesin sezonin e ardhshëm, por Kampionati Evropian është një nga ato teste provuese që duhet shfrytëzuar. Besimi dhe respekti i lartë që ka treguar tekniku i kombëtares italiane Spallettit, i cili e futi Frattesin nëntë herë nga gjithsej dhjetë ndeshje në krye të pankinën blu, të krijojnë bindjen se ai është i gatshëm për një kampionat të madh evropian. Natyrisht duke mbajtur sytë nga Interi i së nesërmes”.

©Lapsi.al/ Gazzetta dello Sport

Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,380
    Postimet në Bllog
    22

Për: 50,000 tifozë kuq e zi në stadium në ndeshjen e Kampionatit Evropian kundër Italisë

Video/ Kombëtarja ul ritmin para Italisë: Sylvinho “urdhëron” vetëm një seancë stërvitore

Emri:  Kombetarja-stervitja-3-1536x1024-1-e1718209068360.jpg

Shikime: 1282

Madhësia:  47.9 KB

Nga dy seancat stërvitore me intensitet të plotë, në vetëm një, kur mbeten edhe tre ditë deri në debutimin në Euro 2024. Kombëtarja shqiptare ka vijuar me përgatitjet në kuadër të ndeshjes së parë në Kampionatin Europian ndaj Italisë. Kuqezinjtë sot kanë zhvilluar vetëm një seancën stërvitore në kampin bazë në Kaiserau. Sylvinho kërkon të lehtësojë këmbët e lojtarëve të tij, duke ulur ngarkesën.

Një zgjedhje për të patur skuadrën të freskët ditën e ndeshjes. Të gjithë lojtarët kanë punuar për më shumë se një orë e 30 minuta nën urdhrat e stafit teknik dhe trajnerit Sylvinho. Departamenti i Komunikimit në FSHF ka bërë me dije se i gjithë grupi është në gjendje shumë të mirë dhe nuk ka probleme fizike për asnjë lojtar. Ky është edhe lajmi më i mirë për teknikun brazilian, duke qenë se në kampin tjetër Spalletti ka rikuperuar lojtarë të rëndësishëm si Barella e Frattesi.

Nesër skuadra do të kryejë seancën e radhës stërvitore, përsëri vetëm një, ndërsa të premten kuqezinjtë do të mbyllin përgatitjet për ndeshje me Italinë. Debutimi i kuqezinjve do të jetë të shtunën në ora 21:00, në stadiumin e Dortmundit. Një ndeshje kruciale për të dy ekipet, duke patur parasysh dy kundërshtarët e tjerë të Grupit B, Spanjën e Kroacinë.

LAPSI

Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,380
    Postimet në Bllog
    22

Euro 2024, Shqipëria kombëtarja me më shumë “italianë” në fushë: Milan e Inter klubet më të përfaqësuar

Emri:  Shqiperia-2.jpg

Shikime: 1250

Madhësia:  41.5 KB

Kampionati Evropian është një vitrinë themelore si për futbollistët e Kontinentit të Vjetër, ashtu edhe për skuadrat ku ata luajnë. Një hapësirë për t’u evidentuar edhe në funksion të sezonit të ardhshëm dhe çdo lëvizje transferimi që do të planifikohet në verë. Një diskutim që përfshin edhe trajnerë që rrezikojnë të mos kenë në dispozicion anëtarë të shumtë të ekipit të tyre, veçanërisht nëse ka një kërkesë të madhe nga kombëtaret e tjera që kanë bërë thirrjen rekord me shtatëdhjetë e shtatë lojtarë të thirrur. Shqipëria, skuadra e drejtuar nga Sylvinho do të përballet me Italinë në grupin B, e ka numrin më të madh të “italianëve” me dhjetë përfaqësues nga kampionati. Dy skuadrat e Milanos do të jenë më të përfaqësuarat në garën kontinentale.

SHQIPËRIA E KOLONIA NË SERIE A

Nëse përjashtohet Italia, kombëtarja që ka vendosur të mbështetet më shumë te Bel Paese është Shqipëria, kundërshtari i parë i të kaltërve në Grupin B. Braziliani Sylvinho në fakt ka vendosur të thërrasë 10 lojtarë nga gadishulli, shtatë prej të cilëve nga Serie A dhe tre nga B, me Empoli e Sassuolo ndër më të përfaqësuarit me nga dy sportistë.

INTER E MILAN MBAJNË KRYESIMIN

Nga pikëpamja e klubeve, skuadrat italiane që u është dashur të japin një kontribut më të madh për kombëtaret e huaja janë padyshim Inter dhe Milan që garojnë për kreun me nga tetë lojtarë. Nëse në shtëpinë e zikaltërve Holanda dhe Franca kanë avantazhin me nga dy lojtarë, te kuqezinjtë spikasin francezët me tre.

CILA SKUADËR ITALIANE NUK KA TË GRUMBULLUAR

Nëse është e vërtetë që Seria A do të jetë e përfaqësuar mirë në nivel kontinental, nuk mund të thuhet e njëjta gjë për skuadrat e sapo promovuara. Prej tyre vetëm Parma që do të jetë në start me tre anëtarë. Asgjë për të bërë për Como dhe Venecia, të cilët do të mungojnë në eventin e planifikuar në Gjermani, ashtu si Monza.

SA JANË TË THIRRURIT NË SERIE B?

Për të sjellë flamurin italian te kombëtaret e tjera do të ndihmojnë edhe dymbëdhjetë përfaqësues nga Serie B me Sassuolo në krye. Ekipi jeshilzi, i rënë së fundmi pas më shumë se një dekade në Serie B, do të përfaqësohet nga Martin Erlic, Marash Kumbulla dhe Nedim Bajrami, dy të fundit me fanellën e Shqipërisë.

SURPRIZA SERIE C: DAVID DURIS VJEN NGA ASCOLI

Surpriza e madhe e këtij kampionati europian vjen nga Ascoli me skuadrën bardhezi të zbritur së fundi në Serie C. Një rezultat që nuk do ta pengojë ekipin markexhan të jetë prezent në Kampionatin Europian falë Dávid Ďuriš, i cili do të veshë fanellën e Sllovakisë, me të cilën mburret me dymbëdhjetë paraqitje dhe një gol.

LAPSI

Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,380
    Postimet në Bllog
    22

Sylvinho rrëfehet në “The Guardian”: Pse vërtet pranova Shqipërinë

Emri:  ddededede.jpg

Shikime: 1264

Madhësia:  29.9 KB

Unë kurrë nuk jam i qetë” – thotë Sylvinho në një pasdite që, në mënyrën më të mirë të mundshme, vërteton fjalët e tij. “Lojtarët e dinë, federata e di, presidenti e di. Kur është festa e Krishtlindjes apo fundi i vitit, normalisht ju e rifilloni punën në janar… ndërsa për mua nuk ka festa dhe pushime. Unë gjatë gjithë kohës mendoj vetëm se si mund të kualifikohemi. Si mund të luajmë kundër Italisë? Si mund të luajmë kundër Kroacisë? Çfarë do të bëjmë kundër spanjollëve?”

Është një preokupim i kuptueshëm duke pasur parasysh se Shqipëria, të cilën Sylvinho e çoi në një kualifikim të jashtëzakonshëm për Euro 2024 vitin e kaluar, duhet të përballet me të treja gjatë dy javëve të ardhshme në grupin më të vështirë të turneut. Ndaj tyre nuk mund të kishte një short më djallëzor dhe do të shkaktonin një valë tronditëse nëse do të shkojnë më tej. “Duhet të gjesh një mënyrë për të reduktuar distancën mes tyre dhe nesh” – thotë ai. “Si? Duhet të punosh.”

Kjo për të nuk ka qenë kurrë e vështirë. Sylvinho i ka “hyrë me kokë” detyrës që kur, në fillim të vitit të kaluar, ra dakord të merrte nën kontroll një ekip kombëtar që po ngecte. Ai ishte në shtëpi me familjen e tij në Porto kur Armand Duka, presidenti i Federatës Shqiptare të Futbollit, e telefonoi dhe e ftoi në Milano për darkë.

“Mendova: “Pse jo?” dhe jam këtu”. Vendimi duhej të ishte i rëndësishëm sepse Sylvinho, i njohur për kohën e tij tek Arsenali, Barcelona dhe Manchester City nuk kishte zgjatur shumë në dy pozicionet e tij të mëparshme si trajner. Magjia tek Lyon dhe Corinthians përfundoi papritur. Një hap i gabuar tani, në një mjedis që vështirë se njihet për stabilitet, mund të ishte përfundimtar për çdo ambicie të mëtejshme.

“I thashë ndihmësit tim, Doriva: “Duhet të tregohem i zgjuar. Nuk mund të gaboj, sepse nëse bëj një zgjedhje të keqe, do të jem në telashe”. Rreziku ishte i llogaritur dhe nuk ishte koha për gjysmë masa. Sylvinho nuk shihte kilometrazhin në të qenit një lloj menaxheri ndërkombëtar që hidhet me parashutë vetëm për ndeshjet dhe kampet stërvitore. Ai kuptoi se, me kaq shumë punë, do të bënte mirë vetëm qëndrimi në Tiranë gjatë gjithë vitit.

Kjo do të thotë se ai ka një zotërim të fortë të pikave më të mira të Tiranës, duke të ofruar udhëzime edhe për një restorant të preferuar italian gjatë rrugës për në zyrën e tij në selinë e federatës. Shkëmben përqafime me vargun e punonjësve që has gjatë rrugës. Ngrohtësia është e prekshme. “Duhet të njohësh njerëzit” – thotë ai. “Nuk mund të paraqitem vetëm 10 ditë para ndeshjes. Lloji i atmosferës që shihni këtu, jam absolutisht i sigurt që e transmetoj edhe në fushë.”

Rezultatet e Shqipërisë nën drejtimin e Sylvinhos sugjerojnë që po. Ai mori shumë inkurajim në ndeshjen e tij të parë, një humbje të ngushtë në Poloni, duke besuar se një kalim i sigurt në Grupin E mund të ishte më realist nga sa e kishte imagjinuar. Tre muajt e mëparshëm ishin shpenzuar kryesisht duke fluturuar për të takuar sa më shumë lojtarë nga një listë prej rreth 50 prej tyre, me pjesën tjetër të kohës së tij të kaluar në një “laborator”, një dhomë në fund të korridorit e pajisur me tabela, letra të bardha, ekrane dhe raporte që ndjekin formën e çdo lojtari të mundshëm të skuadrës.

“Në Varshavë ne humbëm 1-0, por të gjithë lojtarët thanë më pas: “Trajner, kjo është rruga”, – thotë ai. Shqipëria nuk humbi më asnjë ndeshje. Kundër të gjitha pritshmërive, ata përfunduan në krye të grupit, bashkë Republikën Çeke, me një mori golash spektakolarë dhe një futboll të shkëlqyeshëm me kundërsulme. Në Euro 2016, debutimi i saj në një kampionat të madh, Shqipëria kishte qenë solide, por jospektakolare. Sylvinho i rreshtoi ata në një formacion 4-3-3 fluid që ai e ndjeu se tregonte pikat e tyre të forta.

“Teknikisht ata janë të mrekullueshëm. Kanë diçka ndryshe dhe mund ta tregojnë këtë në fushë”, – thotë ai për ekipin e tij. “Ata nuk janë bërë për të dalë atje dhe thjesht: 4-4-2. Ne nuk e kemi topin, nuk kemi nevojë të bëjmë ndonjë gjë të veçantë. Ata e duan anën taktike, ata e kuptojnë punën e vështirë, por atyre u pëlqen të kenë hapësira për të krijuar dhe ju duhet t’i lini ta bëjnë atë”.

Ai bën një gjysmë shaka se flet shumë dhe se Doriva, ish-lojtari i Middlesbrough dhe një mik shumë i besueshëm, është zëri më i qetë i arsyes. Ishte Doriva ai që e bindi atë se përvoja e tij duke ndihmuar Tite me kombëtaren e Brazilit nga 2016 në 2019 ishte një arsye kryesore për t’u ndjerë i sigurt për të marrë punën në Shqipëri. “Ai kishte të drejtë” – thotë Sylvinho, duke buzëqeshur. Gjatë kësaj bisede Doriva po punon disa metra më tutje. Pablo Zabaleta, me famë tek Mançester Siti dhe Argjentina, kompleton një treshe të dekoruar.

Guardiola, Arsène Wenger dhe Tite janë ndër trajnerët që kanë qenë formues për Sylvinhon. Ai mban kontakte sporadike me të tre, ndërsa beson se “pjesë e të pasurit respekt është të mos dërgosh shumë mesazhe për këta djem”. Në vitin 2008 ishte Guardiola ai që i tregoi përfitimet e edukimit të lojtarëve duke përdorur videoklipe, një temë të cilën ai tani bekon. “Lojtarët janë inteligjentë” – thotë ai. “Nëse u bëni budallallëqe dhe nuk keni të drejtë, ata do ta dinë. Ju duhet të jeni të saktë dhe t’i bindni ata.”

Një tjetër ndikim i madh ishte Roberto Mancini, trashëgimia e të cilit do të jetë e dukshme në skuadrën italiane përballë Shqipërisë në Dortmund të shtunën. Sylvinho ishte asistent i Mancinit tek Interi në mesin e viteve 2010. “Vërtet inteligjent” – thotë ai për ish-shefin e tij. “Dhe me të vërtetë i guximshëm në promovimin e lojtarëve të rinj”. Ai përmend shembullin e Federico Dimarco, mbrojtësi i krahut, i cili debutoi tek Inter sapo kishte mbushur 17 vjeç.

9 lojtarë nga skuadra e Sylvinhos luajnë në Serinë A. Lidhjet kulturore me Italinë janë të rëndësishme dhe italishtja është, së bashku me pak anglisht, gjuha e përdorur midis stafit dhe lojtarëve në dhomën e zhveshjes së Shqipërisë. “Një ndeshje e mrekullueshme për të filluar dhe …pffff… do të jetë e vështirë” – thotë ai. “Një sfidë e madhe dhe ne do të përpiqemi të bëjmë më të mirën. Nuk duhet ta fillosh turneun duke u shqetësuar për 3, 4, 5 ose 6 pikë… Oh la la, ku duhet të nënshkruaj? – sepse ka të bëjë me çdo lojë. Ndeshja e parë do të jetë shumë e rëndësishme, por edhe të tjerat”.

Shqipëria do të përgatitet me përpikëri. Sylvinho e tregon etikën e tij të punës tek ndikimi i babait të tij, një prani konstruktivisht kritike edhe pasi u bë profesionist tek Corinthians. Ai shpjegon se si, një lojtar i Premier League me Arsenalin, ai do të përshtatej me kundërshtarë të veçantë që javë përpara. “Stephen Carr, Tottenham: djalë i fortë, i mirë, gjithmonë i vështirë të luash kundër tij. Kështu që filloja të mendoja: “Në një muaj kemi këtë derbi dhe duhet të përgatitem shumë mirë, sepse në krahun tim ata kanë një lojtar vërtet të fortë.”

Në prill ai mbushi 50-vjeç, por mendon se nuk ka kuptim të hartohet një plan karriere nga këtu. Pritshmëria është që ai të drejtojë Shqipërinë edhe në Botërorin 2026. Ai mund të ndihet si në shtëpinë e tij tani, pasi iu dha shtetësia e vendit në dhjetor si shpërblim për realizimin e ëndrrave të tyre. Tani sfida është të krijohen kujtime edhe më të mëdha.

“Janë 3 ndeshje, 90 minuta secila dhe gjithçka mund të ndodhë në atë kohë”, – thotë ai. “Ti mund ta ndryshosh jetën në ato ndeshje. Njerëzit thonë: “Zotëri, qetësohu, qetësohu. Por unë nuk mundem. Është detyra ime të sigurohem që të bëjmë më të mirën për të bërë diçka të veçantë.”

©Marrë nga The Guardian, përshtati në shqip LAPSI.al
    "Babai i shtetit është Ismail "Qemali", e zbuloi Edvin shkencëtari!"

Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,380
    Postimet në Bllog
    22

Për: 50,000 tifozë kuq e zi në stadium të shtunën në ndeshjen e Kampionatit Evropian kundër Italisë

Emocionuese/ Babai i Armando Brojës: Dikur e shihje Kombëtarën në TV, sot je pjesë e saj

Emri:  xhevahir-broja.jpg

Shikime: 1251

Madhësia:  55.9 KB

Xhevahir Broja, babai i futbollistit të Kombëtares, Armando Broja, me anë të një postimi në rrjete sociale, ka shkruar për djalin e tij, teksa tregon se dikur e ndiqte në TV, por sot është pjesë e Kombëtares tonë.

Xhevahiri është krenar që djali i tij ka veshur fanellën kuqezi, teksa të gjithë sytë janë drejt tij në këtë Europian.

“Dikur e shifshe nga televizori sot je pjesë e Kombëtares Shqiptare, krenar për ty, forca Shqipëri”, shkruan Xhevahiri.

Emri:  af.jpg

Shikime: 1292

Madhësia:  59.6 KB

Koha Jone

Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,380
    Postimet në Bllog
    22

Për: 50,000 tifozë kuq e zi në stadium të shtunën në ndeshjen e Kampionatit Evropian kundër Italisë

VIDEO/ Rama: Superfestë në aeroportin “Nënë Tereza” nga tifozë të Kombëtares e turistë të huaj

Emri:  kryesore-feste.jpg

Shikime: 1232

Madhësia:  50.7 KB

Tifozët kuqezi ndezin’ atmosferën në Rinas, përpara se të mbërrijnë në Gjermani, për të ndjekur në stadium sfidën e madhe Itali-Shqipëri për ”EURO 2024”. Festës së tifozëve kuqezi iu bashkuan edhe turistë të shumtë, që kanë vizituar Shqipërinë dhe që u ndodhën në aeroport.

Momentet e bukura janë postuar edhe nga kryeministri Edi Rama. ”Superfestë në aeroportin “Nënë Tereza” nga tifozë të Kombëtares e turistë të huaj”,-shkruan Rama.

Në Mynih të Gjermanisë nis sonte në mbrëmje kampionati i 17-të Evropian i futbollit. Për Shqipërinë është hera e dytë që kualifikohet në Kampionatin Evropian, pas atij të 2016. Ekipi kuqezi do të ndeshet nesër me Italinë në orën 21:00 në stadiumin “Signal Iduna Park”, në Dortmund.

VIDEO

Koha Jone

Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,380
    Postimet në Bllog
    22

Mbërrijnë tifozët e parë, me flamuj kuqezi në rrugët e Dortmundit (FOTO)

Emri:  WhatsApp-Image-2024-06-14-at-13.53.51-1536x864.jpg

Shikime: 1282

Madhësia:  46.3 KB

Shqipëria do të zbresë në fushën e “Signal Iduna Park” në orën 21:00 të mbrëmjes së të shtunës për të luajtur ndeshjen e parë të fazës finale në Euro2024, përballë kampionëve në fuqi, Italisë.

Sipas ESPN-së, e cila i referohet burimeve, UEFA dhe autoritetet gjermane po përgatiten për mbi 50,000 tifozë shqiptarë në impiantin prej 80,000 vendësh të Dortmundit.

Gazetari i Koha Jonë, Rozalb Lika sjell foto nga Dortmundi të tifozëve të parë që kanë mbërritur në rrugët e qytetit gjerman.

Emri:  WhatsApp-Image-2024-06-14-at-13.52.02-1.jpg

Shikime: 1293

Madhësia:  53.4 KB

Emri:  WhatsApp-Image-2024-06-14-at-13.53.51.jpg

Shikime: 1297

Madhësia:  47.5 KB

Emri:  WhatsApp-Image-2024-06-14-at-13.51.48.jpg

Shikime: 1262

Madhësia:  41.0 KB

Emri:  WhatsApp-Image-2024-06-14-at-14.27.20.jpg

Shikime: 1262

Madhësia:  66.2 KB

Koha Jone

Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,380
    Postimet në Bllog
    22

Euro 2024: Shqipëri - Itali : 1 - 2

Video/ Shqipëria vendos rekord, por fiton Italia

Emri:  Screenshot_20240616_004253_Samsung-Internet.jpg

Shikime: 2029

Madhësia:  35.5 KB

Debutim fitues për Italinë e Luciano Spalletti. Shqipëria dorëzohet 2-1 në Dortmund, në ndeshjen e parë të Grupit B të Euro 2024. Ndeshja nisi në mënyrë katastrofike për kampionët në fuqi të Europës, me një gabim nga një rivënie e Dimarco që befasoi Bastonin dhe i dhuroi Bajramit golin e pare, pas vetëm 23 sekondash lojë. Rekord absolut në historinë e kampionateve Europianë. Megjithatë, reagimi i të kaltërve ishte i ashpër dhe në minutën e 16’ rezultati ishte përmbysur. Fillimisht Bastoni pas një goditje nga këndi (11′) më pas Barella nga jashtë zonës (16′) i dhanë tre pikët teknikut Spalletti. Për tu përmendur edhe një shtyllë e Frattesi në pjesën e parë dhe një ndërhyrje e shkëlqyer e Donnarumma në minutën e nëntëdhjetë.

REKORD NË EUROPIANE

Italia e nisi mirë Europianin dhe mundi Shqipërinë me përmbysje, falë golave të lojtarëve të Inter: Bastoni dhe Barella. Italia arrin Spanjën në krye të grupit me tre pikë, diskutim që do të ndryshojë kur të dy kombëtaret të jenë përballë në ndeshjen e dytë të enjten në Gelsenkirchen. Pjesa e parë ishte e shkëlqyer, pas traumës fillestare për shkak të golit blitz të Bajramit. Të kaltrit luajtën një futboll proaktiv, zhvilluan kombinime të mira dhe krijuan shumë mundësi. 2-1 në pjesën e parë është madje i ngushtë, shumë i ngushtë për të besuarit e teknikut Spalletti.

Shqipëria nuk dukej se kishte shumë mundësi. Pjesa e dytë ishte më shumë e kontrolluar sesa e dominuar, në të cilën lodhja bëri të vetën. Megjithatë nëse Spalletti buzëqeshi deri në fund ishte vetëm falë ndërhyrjes së portierit Donnarumma. Në fund të kohës së rregullt i vetëm me portierin e PSG Manaj nuk arriti të shënonte. Tani kuqezinjtë duhet të luajnë gjithcka për gjithcka me Kroacinë humbëse në ndeshjen e parë me Spanjën.

LAPSI

Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,380
    Postimet në Bllog
    22

Për: Euro 2024: Shqipëri - Itali : 1 - 2

Gazetari i BILD: S’kam përjetuar kurrë një brohorimë si ajo e shqiptarëve

Emri:  auto_BILD1718612269.jpg

Shikime: 1248

Madhësia:  50.0 KB

Nga Andre Albers, BILD

A ishte kjo brohoritja më e fortë e vitit?

Në ndeshjen hapëse të Kampionatit Evropian kundër Italisë, kombëtarja shqiptare arriti diçka shumë të veçantë. Edhe pse në fund shqiptarët humbën 2-1, rekordi i golit më të shpejtë të shënuar ndonjëherë në një kampionat europian, nuk do të harrohet lehtë.

Pas një gabimi në rivënie të italianit Dimarco, shqiptari Nedim Bajrami kaloi në avantazh pas vetëm 22 sekondash.

Gjithashtu rekord ishin edhe brohoritjet nga tifozët shqiptarë.

Në edicionin e së dielës të Stammplatz, podkasti i përditshëm i futbollit i BILD, reporteri Phillip Arens përshkruan përshtypjet e tij nga skenat që u zhvilluan pas golit të parë të shqiptarëve.

“Një festë e tillë goli? Nuk mbaj mend të kem përjetuar ndonjëherë diçka të tillë. Gjithçka u shemb këtu! 50 mijë shqiptarë në stadium, këtë duhet ta imagjinoni. Thuhet se në qytet kishte rreth 100 mijë shqiptarë. Mbeta pa fjalë.”

Kështu festohet një gol rekordi.

Syri

Faqja 0 prej 2 FillimFillim 12 FunditFundit

Tema të Ngjashme

1. Zyrtare, FSHF konfirmon miqësoren historike kundër Italisë
    Nga Xhuxhumaku në forumin Sporti nëpër botë
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 29-09-2014, 20:54
  2. Femrat e kampionatit Evropian 2012
    Nga no name në forumin Sporti nëpër botë
    Përgjigje: 44
    Postimi i Fundit: 02-07-2012, 14:05
  3. Shkodra shpërthen kundër Topit në ndeshjen Vllaznia-Tirana
    Nga Mike Oldfield në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 265
    Postimi i Fundit: 24-10-2011, 01:23
  4. Lega Nord ben tifozllek kunder Italise ne Boterore.
    Nga the admiral në forumin Problemet ndërkombëtare
    Përgjigje: 46
    Postimi i Fundit: 17-06-2010, 11:06
  5. Kosova organizatore e Kampionatit Evropian të Futbollit me Robotë
    Nga YlliRiaN në forumin Lajme nga informatika
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 23-04-2009, 17:23

Fjalët Kyçe për Temën

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •