Insajderi i Coca Cola flet për sekretet e kompanisë

Emri:  FOXNEWSW_20230317_230000_Jesse_Watters_Primetime_002038.jpg

Shikime: 1046

Madhësia:  38.7 KB

Jesse Waters “I ftuari ynë i radhës punonte për kompaninë Coca-Cola dhe ai thotë se e pa nga afër se si industritë ushqimore dhe farmaceutike e manipuluan sistemin në avantazhin e tyre”

Calley do të thotë “Çështja më e rëndësishme në botë, që është se ne po sëmuremi, po bëhemi më të trashë, më të depresionuar, më infertilë për shkak të ushqimit.

Tetë nga dhjetë shkaqet kryesore të amerikanëve sot janë të lidhura drejtpërdrejt me ushqimin, të kthyeshëm nga ushqimi. Por ne vërtet jemi të mërzitur nga ky fakt. Kjo është për shkak të një sistemi platformash.

Tre nivele të veçanta që pashë janë se kompanitë ushqimore paguajnë drejtpërdrejt grupet mjekësore.

Coca-Cola ka derdhur miliona dollarë, dhe Akademia Amerikane e Diabetit, Akademia Amerikane e Pediatrisë, e cila tha se Shoqata Amerikane e Ushqyerjes, ata kanë pranuar miliona dollarë koks.

Çfarë blen kjo?

Kur kemi ujë për diabetin, konsumimi i sheqerit tek fëmijët rritet 100 herë në 100 vjet, kemi heshtje nga Shoqata Amerikane e Diabetit për pijet me sheqer kur 25% e adoleshentëve tani janë paradiabetikë. Ka gjithashtu, siç e keni theksuar me vend, institucione kërkimore. Dhe çfarë merr kjo? Çfarë bën kjo 11 herë më shumë nga ushqimi sesa NIH? Çfarë merr kjo? Ajo merr mjekët në udhëzimet e ushqimit USDA.

Tani për tani, me turp, dhe unë besoj se kjo është politika më e turpshme, e dhunshme në Amerikë, USDA, vetë qeveria jonë, thotë se një fëmijë dy vjeçar, është në rregull që ata të kenë 10 për qind të dietës së tyre si sheqer të shtuar.

Është një manipulim sistematik i institucioneve të besimit.

Dua të them, kjo nuk është e komplikuar, dhe më herët në karrierën time e kam parë këtë. E dini, drejtuesit jo mbresëlënës të PR-së ulen nëpër sallat e konferencave dhe pyesin, si t'i manipulojmë, si t'i ndezim njerëzit me gaz, e dini, në një mënyrë rebelimi për të mos besuar atë që është përpara nesh.

- 80% e të rriturve amerikanë janë mbipeshë ose obezë
- 50% e të rriturve kanë paradiabet ose diabet

Ne jemi duke u gjunjëzuar nga mosfunksionimi metabolik i parandalueshëm. Unë mendoj se çështja e vërtetë këtu, Jesse, siç aluduat ju, është që farma po hesht dhe institucionet mjekësore po qëndrojnë në heshtje sepse përfitojnë nga sëmundjet e njerëzve dhe ata sëmuren për shkak të ushqimit.

Burimi: X