Close
Faqja 9 prej 11 FillimFillim ... 7891011 FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin 81 deri 90 prej 109
    i/e regjistruar Maska e isabel
    Anėtarėsuar
    08-01-2003
    Vendndodhja
    nuk e di
    Postime
    9
    Me shume me terheq fjala " filozofi" sesa vete kuptimi i saj. per mendimin tim te filozofosh do te thote te zgjedhesh rrugen me te veshtire per te kuptuar jeten dhe pse rrugen e thjeshte e ke para syve. qellimi jone eshte ta bejme jeten pak me interesante sec eshte nderkohe qe me kete qe bejme ia humbasim vlerat. njerezit mundohen te filozofojne per gjera qe nuk i kane jetuar dhe pastaj kur i jetojne e kuptojne se sa gabim e kane pasur. te filozofosh per mendimin tim eshte te jetosh nje jete te genjeshtert dhe te futesh ne disa labirinte daljen e te cileve e gjen vetem pasi je lodhur kot duke u kthyer me mijera here neper te njejtat rruge. megjithate me pelqen shume kjo fjale.

ALBSECURITY
    Anėtarėsuar
    14-01-2003
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    958
    E di qe me te vertete ky qenka nje diskutim i lezecem...Me gjithe qejf do te jepja dhe une ndonje copez mendimi mbi erresire dhe ate objektin por c'e do qe une studioj nje dege krejt te kundert me ate te filozofise...per Shkenca.
    Prandaji ju uroje nje diskutim sa me te mbare...

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    09-02-2003
    Vendndodhja
    Diku
    Postime
    112
    ec o burr se ktu s'merr njeri vesh...
    thuj ca te dush

Parlamenti Rinor Maska e Failed Rapper
    Anėtarėsuar
    11-01-2003
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    253
    nuk mund te bazohem ne empirizmin tim ne kete pergjigje, por di te them vetem nje gje dhe dua te bej nje analogji me ate qe ka thene Ajnshtajni : Matematika eshte shkenca qe bazohet te absurdja dhe nxjerr rezultate konkrete. a nuk mund ta quajme filozozfine si nje inveresion? ju kujtoj se filozofia eshte shkenca nobile qe perpiqet te zgjidhe (qofte ne menyre Deux Ex Machina, qofte duke i dhene karakterin e universalitetit zgjidhjes) problemet e jetes. kuptohet qe une nuk mund te quaj filozof nje idiot qe ka bere nje esse me nja dy metafora dhe qe pretendon se ka gjetur ligjin e jetes. Aristoteli, nje gjigand i te kaluares dhe i se tashmes, vlerat e te cilit nuk kane humbur kurre, pse? sepse ai ka bere ate qe une quaj filozofi ne stadin e kulluar. filozofia nuk eshte per qen e per mace, eshte per ata persona qe kane nje fare bagazhi konceptiv, formativ, dhe intelektual. nuk mund te pretendosh qe ai qe shet fara te te thoje ty se cdo te thote Ex nihilo nihil fit. duke qene se antaret ose ndjekesit e rubrikes filozofi - sociologji - psikologji kane nje nivel pak me te perparuar sesa te tjeret, pa asnje ofendim per rubrikat e tjera, por me duket si e pavlere kjo teme pasi nuk mund te diskutosh ka vlere apo jo filozofia. ti qe e ke hapur kete teme, nese nuk te pelqen filozofia a ku ta din une, fillo muziken ose merru me sport se mos te del me mire. pastaj nese nuk te pelqente pse do i lexoje ato librat ti(vete thoshe ne fillim) apo e ke ahpur kete teme sa per te hapur debate te kota???
    Cdo gje qe nuk na vret na ben me te forte

ALBSECURITY
    Anėtarėsuar
    14-01-2003
    Vendndodhja
    Tirane
    Postime
    958
    Postuar mė parė nga SH_H
    ec o burr se ktu s'merr njeri vesh...
    thuj ca te dush
    Hahahaha

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    09-02-2003
    Vendndodhja
    Diku
    Postime
    112
    ti po deshe qesh por me te vertete qe ketu askush nuk merr vesh... po qe se ndonjeri do ta dinte te verteten atehere nuk do te kishte diskutime...
    megjithate jam i kenaqur qe e kam hapur kete teme...ia vlejti

Zog-Zotnijet....
    Anėtarėsuar
    22-04-2003
    Vendndodhja
    bristol/angli/npun teme..
    Postime
    125
    ooo SH_H mfal po per qar temet bahet fjal ktu ma niri imir se spo marrim vesht......????/////{{{hahahahaaha}}}}
    Mos E Maj Mendjen nKobure Per Mi Kndu Gjithmon Trimnis
    Se Me Qa Shohim Neper Filma->Iky Shekull Asht i Dashnis
    ------------------------------------------------------------------------
    ----Me--Shum--Rrespekt--Per--JU-->Degjoni--Kte-Kang --Nga--SCORPIONS----

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    09-02-2003
    Vendndodhja
    Diku
    Postime
    112
    e ti se di se per ca temet bahet fjal varja...

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    10-09-2002
    Vendndodhja
    londer
    Postime
    8

Re: Fiozofia dhe absurditeti...

Hey SH H!!
    ckemi mire? hmmm...per temen qe ke hapur nuk e di ne e ke menduar pergjgjen ne vetvete perpara se ta hepje kete teme dhe perpara se te merrje pergjigjet nga forumistat...
    Une e studioj perdite filozofine....dhe ke te drejte mendoj kur thua qe 'it sucks and it suck real well'
    Megjithate nuk mendoj se filozofia eshte nje shkence-nese pranon ta quash te atille-pa nje ideal qe kerkon te arrije. Filozofia eshte ne nje plot kuptim shkence mbi shkenca -e them kete pasi cdo shkence e sotme ka prejardhjen nga filozofia-qe kerkon te mesoje, apo te kerkoje te verteten mbi ato qe dime, dmth mbi ekzistencen tone. Eshte ndryshe ne kuptim kur thuhet 'filozofia ime e jetes eshte....' e ndryshe nje filozof qe merret me diskutimin e moraleve, etikes apo the shkencave sociale.
    Nejse nuk dua te futem teper se eshte nje komplikim i hatashem qe eshte shume interesante ta diskutosh por duhet dhe shume studim...nuk mund te japesh nje mendim me baza te forta mbi filozofine nese nuk lexon me faqe e faqe te tera.
    Ok, si thua per kete: te te jap une nje pyetje filozofike?

Ok i dashur kalofsh mire dhe nese nuk e ndien qe eshte racionale vetem te mendosh ne te marresh nje me te vogel mundim per pergjigjen e pyetjes me siper....nuk te ve faj....

Megs
    "Never be bullied into silence. Never allow yourself to be made a victim. Accept no one's definition of your life; define yourself."

R[love]ution Maska e Hyllien
    Anėtarėsuar
    28-11-2003
    Vendndodhja
    Mobil Ave.
    Postime
    7,708
    Pershendetje te gjitheve....
    jam shume dakort me curlywirly ne shume gjera qe thote.

tani persa i perket asaj kuote ne fillim dhe pergjigjes se dhene nga SH H ajo nuk esht nje pergjigje e mbrojtur por nje pergjigje qe ka formen e nje opinioni shume te njeaneshem dhe per rrjedhoje shume i dobet dhe pa relevance.

Per sa i perket filozofize dhe pse duhet apo suck apo nuk suck...
    shif historine... le te marrin 3 filozofet e medhenj grek... Sokrati qe nuk kemi gje nga ai por e kemi neperjmet Platos, Plato pervec se transmetoi shume nga idete mbi njohurine te Sokratit, hodhi dhe bazat per shtetin me anen e "The Republic". Megjithmend ai nuk arrin ti japi nje definicion te vertete "Justice" por mos harrojm qe piknisja e nje filozofi nuk esht qe te njohi te verteten por qe te njohi sa me shume "love of learning". Marredhenia e filozofit me te verteten apo me absoluten eshte asimptotike. Ky fakt ben te mendur qe arrihen te gjithe keto nivele kompleksiteti ne mendim qe kulmojn ne periudhen e idealizmit gjerman me kantin shillerin dhe heidegger. Mjafton te lexosh Heidegger dhe shkrimet qe ai ka mbi ate qe quhet "dasein" qe te kuptosh se pse filozofia duhet dhe pse eshte e domosdoshme te arrihet ky lloj mendimi kaq i sofistikuar. Le te marrim me tej Aristotelin... vepra e tij llogjika dhe nicomachean ethics jane nga me te medhejat ne historine e njerezimt. Llogjika hodhi bazat mbi zhvillimin rigoroz te cdo lloj shkence qe njihet sot. Filozofia gjith ashtu eshte dhe pergjigja qe i jepet joqendrushmerise ose me mire jo konsistences se feve(sidomos atyre perendimore)... nuk po e zgjas me teper sepse kam nje shkrim tjeter ne kete forum per kete pune tek tema mbi vullenetin e lire... shume filozof kane qene dhe fetar te medhenj.
    Me te vertete disa filozof mund te kene rene ne kontradikte mund te mos kene arritur te pergjigjen pyetjes perfundimtare, ose dhe te kene shkuar drejt regresionit infinit apo skepticizmit total, por ama ne veprat e tyre dhe ne interpretimin qe ne bejme jane hedhur bazat e shkencave moderne si dhe atyre socialeve...
    shif shumicen e shkenctareve apo shumicen e matematicienve...
    te gjithe jane filozofa dhe edhe ata qe sjane kane nje kulture filozofike ne familje. Psh: Matematicine francez Galoi qe esht themelusi i teorive te grupeve dhe qe mbahet mbase nr 2 mbas Gausit ka pasur te jatin profesor teologjie dhe filozofie. Nuk mund ti arrij nje njeri shpikje te vecanta gjeniale pa patur filozofine si baze dhe rigorozitetin e asaj lende qe eshte dhe gjeja me e rendesishme... edhe me e rendesishme se te gjesh te verteten.
    Esht e vertete qe Gausi shpiki ekuacionet e elipsit kur ishte 6 apo 7 vjec dhe dikush mund te thote fare mire qe ai nuk dinte filozofi por thjesht ishte gjeni.. kjo esht e vertete por deri diku. Ne matematike te mirfillte... si ne teorine e grupeve apo te kaosit apo dhe ne shume vertetime etj perdoret shume semantika dhe logjika prepozicionale etj. Keto jane komplet rregulla te krijuara nga filozofia.

po jap edhe nje shembull tjeter
    matematicieni dhe filozofi Bertrand Russell ka nje "proof" rreth 4 faqe pse 1+1 = 2 e shkruajtur komplet ne filozofi analitike logjike(nuk e mbaj termin tamam se si e ka).. por eshte rreth 4 faqe dhe esht komplet ne simbolike(quantiferes universal quantifires fields etj etj). Pra po ta shofesh duket si gjuhe aliene.
    Juve mund te thoni fare mire ore cme duhet mu gjith ky lloj proof qe ska ndonje significance ne matematike (ta pakten deri tani).. mirepo ky proof eshte baza qe sot po punohet me artificial intelligence. Se fundi kam filluar te lexoj nje liber qe flet per Bach, Godel dhe Escher dhe se si ata jane te nderlidhur me njeri tjeterin nen kendveshtrimin filozofik dhe me pas shkencor. Esht nje nga bazat per inteligjence artificiale dhe gjithashtu per lidhjen e muzikes me matematiken dhe me pikturen dhe se si nje teoreme e vertete ka nje tingull te kendshem etj etj .. esht nje liber me te vertete i veshtire pasi kerkon njoftjen e prepositional calculus dhe te muzikes(gje qe un sja kam idene) bachke me pikturen, por ama paraqet nje kendveshtrim unik te subjekteve qe ne mesojm dit per dite.

Naten te gjitheve
    "The true history of mankind will be written only when Albanians participate in it's writing." -ML

Faqja 9 prej 11 FillimFillim ... 7891011 FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Filozofia e numrave : pse shtata dhe dymbedhjeta?
    Nga Kryeplaku nė forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 03-10-2006, 02:17
  2. Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 01-05-2005, 10:22
  3. Burimet E Meditimit Filozofik Ne Islam
    Nga Hendrix nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 10-05-2004, 07:51
  4. Filozofia me e madhe
    Nga Sokoli nė forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Pėrgjigje: 27
    Postimi i Fundit: 16-02-2003, 15:38

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •