Close
Faqja 0 prej 11 FillimFillim 1210 ... FunditFundit
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 109
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    09-02-2003
    Vendndodhja
    Diku
    Postime
    112

Fiozofia dhe absurditeti...

Gjithmone me ka pelqyer te lexoj libra filozofike, por megjithate po e hap kete teme duke marre shkas nga nje thenie qe lexova para ca kohesh diku:
    "Fiolozofi eshte nje i verber qe ne nje dhome te erret kerkone te gjeje nje objekt te zi qe nuk egziston".

A mendoni se filozofia eshte diēka me vlere duke pasur parasysh ate qe ajo asnjehere nuk arrin ne konkluzione konkrete te vlefshme.

my opinion: it sucks, but it sucks well...

i/e regjistruar Maska e huggos
    Anėtarėsuar
    02-08-2002
    Vendndodhja
    Hell-As
    Postime
    869

Re: Fiozofia dhe absurditeti...

Postuar mė parė nga SH_H
    "Fiolozofi eshte nje i verber qe ne nje dhome te erret kerkone te gjeje nje objekt te zi qe nuk egziston".
    ..e bukur thenia. Megjithate do te doja te shtoja se gjate kerkimit te atij objekti (ndoshta joreal..) meson e perfiton kaq shume vlera e virtyte te reja, saqe ndonjehere ja vlen te mbetesh edhe deri atje...

..e megjithate pa perpjekje, nuk do te marresh asgje
    detyra ime ėshtė qė me gjithė fuqinė time t'i shėrbej kėtij brezi; duke bėrė kėshtu, njėkohėsisht, kam dhėnė kontributin tim mė tė mirė edhe pė brezin e ardhshėm... - george mueller

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-04-2002
    Vendndodhja
    Po bredh ne koken tende tani!
    Postime
    1,269

Re: Fiozofia dhe absurditeti...

Postuar mė parė nga SH_H

A mendoni se filozofia eshte diēka me vlere duke pasur parasysh ate qe ajo asnjehere nuk arrin ne konkluzione konkrete te vlefshme.
    Cdo gje si e keqja ashtu edhe e mira, si e bardha ashtu edhe e zeza jane te vlefshme per jeten e njeriut. Po to nuk besoj se do te ishim ku jemi sot.

Ne shprehjen e mesiperme e quan filozofin nje te verber qe kerkon nje objekt "te zi" qe nuk egziston. Si ka mundesi qe objekti te jete jo egzistues dhe te jete i zi ne te njejten kohe? Eshte njesoj sikur te thash se ti nuk egziston por te je "femer"!

Se sa te vlefshme apo te pavlefshme jane konkluzionet qe dalin nga filozofia ne nuk e dime ne te vertete.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    09-02-2003
    Vendndodhja
    Diku
    Postime
    112

Re: Re: Fiozofia dhe absurditeti...

Postuar mė parė nga Estella
    Cdo gje si e keqja ashtu edhe e mira, si e bardha ashtu edhe e zeza jane te vlefshme per jeten e njeriut. Po to nuk besoj se do te ishim ku jemi sot.

Ne shprehjen e mesiperme e quan filozofin nje te verber qe kerkon nje objekt "te zi" qe nuk egziston. Si ka mundesi qe objekti te jete jo egzistues dhe te jete i zi ne te njejten kohe? Eshte njesoj sikur te thash se ti nuk egziston por te je "femer"!

Se sa te vlefshme apo te pavlefshme jane konkluzionet qe dalin nga filozofia ne nuk e dime ne te vertete.
    1. E zeza ketu nuk simbolon negativen.
    2.Thellohu pak ne ate thenie...(po deshe kuptohet)

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-04-2002
    Vendndodhja
    Postime
    1,269
    Asgjehere se kam konsideruar "te zezen" si dicka negative te keqe, te ndyre. Perkundrazi le ti vejme nje ngjyre tjeter. Si mund te kerkoje i verbri nje objekt qe eshte i kuq dhe jo egzistuas. Nese dicka nuk egziston si mund te jete e kuqe, e zeze, e bardhe, jeshile.................
    Nuk eshte puna se nuk jam thelluar ne thenie....Si e nxorre kete konkluzion? Mosthellimin tim?

Ajo qe une dua te sjell ne pah eshte pikerisht kjo. Nese nje i verber kerkon dicka jo egzistuese a eshte nevoja ti veme kesaj gjeje jo egzistuese epitete si e bardhe e zeze, e kuqe, e madhe e vogel....?

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    09-02-2003
    Vendndodhja
    Diku
    Postime
    112

ooooooops

Shiko estella, mos u ofendo! une thashe qe nuk je thelluar, dhe nuk thase qe nuk e ke kuptuar dot sepse me te drejte mund te ofendoheshe, megjithate fakti qe ti kembngul akoma ne ate se nje objekt qe nuk egziston nuk ka pse te emerohet me ndonje mbiemer tregon qe akoma nuk e ke kuptuar...

zaten ajo eshte e gjithe filozofia e kesaj thenie-je... por muhabeti nuk eshte te thenia... ne po flasim per filozofine...

bye-bye...

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-04-2002
    Vendndodhja
    Postime
    1,269
    Nuk jam e ofenduar aspak, perkundrazi me pelqen debati.
    Mua me pelqen c'fare ka shkruar Huggos ne te vertete, dhe une do te pergjigjesha po ashtu por me beri pershtypje shprehja qe kishe sjelle, prandaj edhe e hapa pak diskutimin.
    Pergjigjen time per sa i perket temes konkrete e kam dhene.

ja edhe nje here:

Me Respekt
    Estella

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    09-02-2003
    Vendndodhja
    Diku
    Postime
    112
    Postuar mė parė nga Estella

ja edhe nje here:

Me Respekt
    Estella
    problemi eshte ky: a del ne te vertete filozofia ne konkluzione???
    une them: JO.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    27-04-2002
    Vendndodhja
    Postime
    1,269
    Jo, konkluzione mund te kete sa te duash po sa te sakta jane nuk e dijme.

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    09-02-2003
    Vendndodhja
    Diku
    Postime
    112
    konkluzionet subjektive dhe relative jan pa vlere...

Faqja 0 prej 11 FillimFillim 1210 ... FunditFundit

Tema tė Ngjashme

1. Filozofia e numrave : pse shtata dhe dymbedhjeta?
    Nga Kryeplaku nė forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Pėrgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 03-10-2006, 02:17
  2. Pėrgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 01-05-2005, 10:22
  3. Burimet E Meditimit Filozofik Ne Islam
    Nga Hendrix nė forumin Komuniteti musliman
    Pėrgjigje: 7
    Postimi i Fundit: 10-05-2004, 07:51
  4. Filozofia me e madhe
    Nga Sokoli nė forumin Filozofi-psikologji-sociologji
    Pėrgjigje: 27
    Postimi i Fundit: 16-02-2003, 15:38

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •