Besoj se eshte mjaft e dukshme qe i vetmi qellim i imi eshte te mbush vec nje mendje, timen. Nese mbushet ajo, vec at'here do kem te drejten morale para vetes qe te filloj e te mbush te tjera. Librit me vetvrasjen e akrepit nuk ia mbaj mend titullin se kam qene rreth 10 vjec kur e kam lexuar, por mbaj mend qe kishte edhe dukuri te tjera si ajo e mangustes qe mundte kobren vec ne habitatin e tyre natyral ose ndodhia e Amales dhe Kamales, dy binjakeve te rritura prej ujkonjes
Meqenese debatit mbi kafshet ti i ke kushtuar vec dy radhe te vetme ne postin tend te fundit e pastaj je shperndare per te mos mberritur askund (mbase me qellim) po e quaj se je terhequr nga debatimi. Nuk eshte e thene te pranohet a mohoet totalisht dhe eshte me mire te mbesesh me nje paradoks si ky ne ndergjegje se me nje akoma me te madh, besimin.
Meqe permende Diogjenin, mu kujtua dhe mua nje histori (ka shume ai) . Kur Diogjeni se bashku me dike tjeter po hynin ne nje shtepi, ai qe ishte me te i tregoi se ajo shtepi i perkiste nje njeriu te respektuar e me influence prandaj ishte mire te mos pershtynte perdhe. Pas kesaj, Diogjeni peshtyu ne fytyren e atij qe i tha keto fjale.
Po le te mbesim te dija. Po e nis nga fundi, me fjaline tende te fundit. Per mendimin tim ne nje ambjent a shoqeri perfekte koncepti ngadhenjimtar dhe i mundur as qe duhet te egzistojne. Ne ate synojme, perfekten, pavarsisht se sa i afrohemi. Aq me teper kur behet fjale per nje debat nga i cili perfitojne te gjithe.
Pyetja qe me ke bere ne radhet e fundit eshte me me shume interes per rrjedhen e debatit se sa koken apo thelbin e tij ne fakt dhe tendencat duken qarte. Une bej sikur s'i pashe tamam:
Nje joskeptik duhet te thote se te verteta ka, bile ja dhe nje prej tyre: NJERIU KA NEVOJE PER DIJE. Nevoja per dije qendron ne themel te natyres njerzore (seshte e vetmja po eshte dhe ajo ama). Duke iu larguar me dashje idealisteve dhe empiristeve per te mos e shnderruar debatin ne nje debat alkimik, por dicka me solide, duhet thene se dija seshte asgje me teper se informacion. Informacion i transmetuar nga shqisat.
Nga e di une pershembull qe pavarsisht se nje steke bilardoje eshte prej druri ajo nuk vazhdon te rritet. Kete e di pasi kam eksperimentuar me te. E kam marre, e kam ngulur ne toke, e kam ujitur e ajo nuk eshte rritur. Pra eshte nje trup pa jete. Ky eshte qendrimi qe duhet te mbaje joskeptiku. Dhe kjo qe pesha pupel.
Per te bere nje raund te peshes gjel mund te them se hipoteza ben parashikime dhe jetgjatesia e hipotezes varet ne baze te parashikimeve te saj. Ajo testohet ne baze te ketij parashikimi dhe nese parashikimi del i sakte ajo i ka siguruar vertetesi vetes deri ne parashikimin e ardhshem te gabuar. Nese nje hipoteze jeton gjate dhe shoqerohet me hipoteza te te njejtes natyre duke mbeshtetur njera-tjetren ato marrin formen e teorise.
Kjo teori konsiderohet si e vertete dhe eshte e vertete perderisa nuk eshte rrezuar ende.
Ketu ka mbet bota.
Mendoj se problemi qendron ne faktin se Joskeptiket nuk hipin dot ne ring ne peshat e renda e siper. Edhe ne hipshin nuk mund te rezistojne me shume se nje raund.Se psh. une si skeptik te jap nje date ty. Psh ne vitin 2010 stekat e bilardos mund te fillojne te rriten... e c'do besh ti si joskeptik.
Nejse kjo eshte vertet dicka per peshat e renda e do humbim rruges fare
Te gjitha keto i thashe per hir te temes qe trajtojme pasi ti nuk je pozicionuar fare ne postin tend te fundit, dhe mospozicionimi yt i tanishem mund te perkthehet dhe si lekundje nga pozicionimi i meparshem, ose taktike per pozicionim me te mire ne te ardhmen.
Tani une spo marr vesh ne do te zhvillojme ndonje raund bashke apo do te rrafim ndonjerin(si puna e ksaj teme).
Sidoqofte, keto qe themi, s'me duken me shume se sofizma.
Krijoni Kontakt