Close
Faqja 6 prej 6 FillimFillim ... 456
Duke shfaqur rezultatin 51 deri 55 prej 55
    Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet në Bllog
    22

Për: RAI3 në Itali: Vëllai i kryeministrit Rama, Olsi Rama, ka bashkëpunuar me kartelet e drogës

Mottola: Dy politikanë italianë kanë ardhur për biznes në Shqipëri! Pjetro Urso, lidhje shumë të fortë me Artan Gaçin

Emri:  auto_12rwefsgvdx1717441653.jpg

Shikime: 335

Madhësia:  31.1 KB

Gazetari i emisionit Report në RAI3, Giorgio Mottola ka folur ekskluzivisht për SYRI TV me Armela Ferkon, ku ka treguar se ka prova që ‘D’Alema dhe Urso kanë lidhur marrëdhënie të ngushta dhe këta dy politikanë kanë ardhur në Shqipëri për të bërë biznes’.

‘Në rastin e Ursol ka një lidhje shumë të fortë me Artan Gaçin. Pjetro Urso, i biri i Adolfo Urso ka pranuar se ka marrëdhënie tregtare me Artan Gaçin’, u shpreh Mottola.

Mottola: Kemi prova që D’Alema dhe Urso kanë lidhur marrëdhënie të ngushta dhe këta dy politikanë kanë ardhur në Shqipëri për të bërë biznes. Në çështjen D’Alema ka një lidhje sepse kanë marrë pjesë që të dy në atë mbledhjen e kompanisë që u dha dhe një vendim shumë i favorshëm. Në rastin e Ursol ka një lidhje shumë të fortë me Artan Gaçin. Pjetro Urso, i biri i Adolfo Urso ka pranuar se ka marrëdhënie tregtare me Artan Gaçin.

Që Urso dhe D’Alema angazhohen për të pastruar imazhin e Ramës nuk kam elemntët për ta thënë.

Syri

Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet në Bllog
    22

Për: Intervista: Gazetari i Rai3 e detyron Edi Ramën të flasi për lidhjet e tij me kartelet e drogës

Mattola: Njerëzit që donin të flisnin ishin në arrati! Ahmetaj të qëndrojë në Zvicër për të mos patur pasoja për jetën

Emri:  auto_2rwqfsgdxb1717440859.jpg

Shikime: 321

Madhësia:  31.8 KB

I ftuar në një intervistë ekskluzive në SYRI TV me Armela Ferkon, gazetari i emisionit Report në RAI3, Giorgio Mottola ka folur edhe për deklaratat e ish-zëvendëskryeministrit Arben Ahmetaj që ndodhet në arrati.

Sipas gazetarit italian, ‘të vetmit njerëz që ishin të gatshëm dhe kishin shumë dëshirë të flisnin ishin në arratisur jashtë Shqipërisë’ dhe duke parë peshën e politikës në drejtësinë shqiptare, Arben Ahmetaj duhet të qëndronte aty ku është për të mos pasur pasoja për jetën.

Pjesë nga intervista në studio:

Ferko: Në rastë se Ahmetaj do të dorëzohej në burgjet e Ramës, a e keni të qartë se këto deklarata të Ahmetaj nuk do të arrinin të bëheshin as për SYRI TV dhe as për RAI3?

Mottola: Në këto muaj që unë jam marrë me çështjet e Shqipërisë ka qënë shumë e ndërlikuar të gjeja njerëz të gatshëm për të folur. Të vetmit njerëz që ishin të gatshëm dhe kishin shumë dëshirë të flisnin ishin në arratisur jashtë Shqipërisë, të themi në emigrim. Besoj se për funksionimin e drejtësisë shqiptare që e vumë në dukje edhe në emisionin e kaluar, pesha e politikës në drejtësinë shqiptare do ti bënte Ahmetajt të mundur që të qëndronte aty ku ishte për të mos pasur pasoja. Edhe në Shqipëri ai ka pasur kërcënime me vdekje për familjen e tij për veten dhe këto janë shkaqet që ai u arratis në Zvicër.

Ferko: Si e konsideroni përfshirjen e ish-kryeministrit Masimo D’Alema ministrit aktual, përmes djalit të tij Ursu me biznese në Shqipëri, lobimi dhe kriptomonedha. Çështje biznesi apo marrëdhënie interesash për të pastruar imazhin e Edi Ramës në Itali apo në Perëndim?

Mottola: Besoj se të dyja gjërat janë. U tregua shumë i zoti këto vite që të ndërtojë rripin e sigurimit përreth vetes. Ka arritur të ndërtojnë marrëdhënie me shumë palë. Historia e D’Alema që është një lider i partisë më të rëndësishme post-komuniste në Itali...Kjo tregon se si Rama ka arritur që të tërheqë jo vetëm për arsye politike por edhe më shumë se Rama po e korrigjoj, Shqipëria ka arritur të jetë tërheqëse jo vetëm nga pikëpamja politike por edhe për shumë biznesmenë italianë.

Ferko: Rasti më flagrant që besoj se ti duhet të jesh në dijeni është çështja McGonigal që përfshinë një ish-zyrtar të lartë të FBI-së.

Mottola: Kemi prova që D’Alema dhe Urso kanë lidhur marrëdhënie të ngushta dhe këta dy politikanë kanë ardhur në Shqipëri për të bërë biznes. Në çështjen D’Alema ka një lidhje sepse kanë marrë pjesë që të dy në atë mbledhjen e kompanisë që u dha dhe një vendim shumë i favorshëm. Në rastin e Ursol ka një lidhje shumë të fortë me Artan Gaçin. Pjetro Urso, i biri i Adolfo Urso ka pranuar se ka marrëdhënie tregtare me Artan Gaçin.

Që Urso dhe D’Alema angazhohen për të pastruar imazhin e Ramës nuk kam elemntët për ta thënë.

Ferko: I more përgjigjet që kërkove nga Rama?

Mottola: Në përgjithësi po. Ndoshta Edi Rama në fillim mendonte se intervista ime të ishte riparuese të ndizja mikrofonin dhe kaq por unë më pas fillova të bëjë gjithë ato pyetje. Të gjithave pyetjeve i është përgjigjur. Munda t’i bëja të gjitha pyetjet që doja t’i bëja.

Ferko: A u përgjigj Rama për të dy? Edhe për Melonin?

Mottola: Edi Rama luan një lojë krejt të veten dhe interesohet për Georgina Meloni deri në një farë pike. Meloni për Ramën është një instrument legjitimimi në nivel europian dhe ndërkombëtarë. Në këtë fazë secili ka nevojë për tjetrin. Rama në këto javë ka dërguar disa mesazhe që nuk përputhen. I ka rrëfyer një gazetari italian se projekti për qëndrat ishte ende shumë larg dhe ishte faji i Italisë dhe më pas i hëngri këto fjalë bëri intervista të tjera dhe pasnesër do shkojë nëpër qëndra krahë për krahë me Melonin. Politikanët italianë janë instrumenta për interesat e Ramës në Shqipëri siç është Rama një instrument për politikanët italianë.

Syri

Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet në Bllog
    22

Për: Intervista: Gazetari i Rai3 e detyron Edi Ramën të flasi për lidhjet e tij me kartelet e drogës

Gazetari i Rai/ Mottola: Shqetësuese që Rama vlerëson kompaninë e Luftar Hysës, e cila ka përfituar shumë tendera në Shqipëri

Gazetari i emisionit Report në RAI3, Giorgio Mottola ka folur ekskluzivisht për SYRI TV me Armela Ferkon, ku ka treguar impresionet e tij në lidhje me investigimin dhe intervistën me kryeministrin Edi Rama për penetrimin e krimit të organizuar në qeveri dhe ekonomi.

Sipas gazetarit italian, ka një problem shumë të fortë që ka të bëjë me depërtimet e krimit të organizuar në qeveri dhe ekonominë shqiptare.

Gjithashtu Mottola thekson se gjëja më shqetësuese është se Rama vazhdon të konfirmojë se ka një vlerësim të madh ndaj familjes nga Vlora që ka kompaninë e ndërtimit dhe që ka mundësuar takimin me anëtarin e kartelit të Sinalos, por që sipas dokumetave të gjyqtarëve kanadezë, kjo kompani rezulton se disponohet nga Luftar Hysa.

Mottola: Ajo që unë mund të tregoj mbas këtyre muajve të kaluara në Shqipëri, duke treguar për politikanë, ish-gjyqtarët, subjekte mjaft të afërt me Edi Ramës, sigurisht ka një problem shumë të fortë që ka të bëjë me depërtimet e krimit të organizuar në qeveri dhe ekonominë shqiptare. Kjo është e pamohueshme, nga ana e shifrave financiare dhe kjo është e dukshme në dritën e diellit. Për aq kohë sa qeveria shqiptare nuk do ta pranojë se ekziston ky problem do të jetë shumë e ndërlikuar të zgjidhet problemi.

Ferko: Si e cilësoni faktin që kryeministri Rama e konfirmoi se priti në zyrë një përfaqësues të kartelit të Sinalos?

Mottola: Kryeministri Rama e pranoi që e ka takuar këtë Luftar (Hysa) duke dhënë një version ndryshe nga ajo që tha Luftari në një emision tjetër. Ai tha se kishte shkuar për të folur me Ramën për një libër për mjedisin. Rama e përgënjeshtroi versionin e Luftarit (Hysa). Rama nga ana e vetë thotë se nuk e dinte që Luftari të ishte një përfaqësues i kartelit të Sinalos, por gjëja më shqetësuese është se ai vazhdon të konfirmojë se ka një vlerësim të madh ndaj familjes nga Vlora që ka kompaninë e ndërtimit dhe që ka mundësuar takimin. Sipas dokumetave kanadeze VloraConstrucsion, të paktën që prej 2020 sipas magjistratë kanadezë është bërë një shoqëri që disponohet nga Luftari (Hysa) dhe gjyqtarët kanadezë kanë evidentuar një sërë transfertash që janë bërë me VloraConstrucsion ku bën pjesë Luftari (Hysa) dhe fakti që VloraConstrucsion ka fituar shumë tendera në Shqipëri duhet të ndezi një dritë alarmi.

Syri

Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet në Bllog
    22

Për: RAI3 në Itali: Vëllai i kryeministrit Rama, Olsi Rama, ka bashkëpunuar me kartelet e drogës

'Tregoi vetëm majën e ajsbergut'/ Mottola: Drejtësia të verifikojë deklaratat e Ahmetajt

VIDEO

I ftuar në edicionin e orës 19.00 në SYRI TV me moderatoren Armela Ferko në për të zbërthyer në detaje të gjithë reportazhin e bërë në lidhje me përfshirjen e qeverisë shqiptare me krimin e organizuar ishte gazetari italian dhe autori i reportazhit në RAI3, Giorgo Mottola.

Mottola është shprehur se mafie në Itali është luftuar vetëm duke verifikuar të dhënat e të penduarve dhe shpresoj që drejtësia në Shqipëri të punojë që Ahmetaj të kthehet në një të penduar dhe të verifikohen të gjitha dëshmitë e tij.

"Unë shpresoj që Ahmetaj të mos kërcënohet, por di që ai ndodhet në një vend të lirë si Zvicra dhe ka aplikuar për azil. Besoj se ai plotëson kushtet për të përfituar azilin por ai na ka treguar vetëm sipërfaqen e asaj që ai din pasi është vetëm maja e ajsbergut.

Unë besoj se një gazetar i mirë i jep të gjitha lajmet që ka pasi nëse i mban ë sirtar do ti përdorë për gjera të tjera që skano lidhje me gazetarinë por në atë bisedë që kisha me të ishin të gjitha aty që u transmetuan.

Në rrëfimin e Ahmetaj në lidhje me raportet e tij me Ramën dhe qeverinë ai mendon se është zgjuar dhe është bërë i vetëdijshëm për atë që ndodhte përpara syve të tij. Një njeri kur fillon të flasë si në rastin e Ahmetaj kur ka një kërkese arresti për të kjo pendesë është e sforcuar pasi ka qenë prej vitesh krahu i djathtë i tij. Rama nuk e ka legjitimuar deklaratën e Ahmetajt.

Në Itali i gjithë sistemi i luftës kundër mafies ishte i fortë dhe roli i të penduarve kanë bërë të mundur që shteti të luftonte me të vërtetë mafian dhe deklarata e Ahmetajt duhet të verifikohen nis ejani të vërteta dhe nuk duhet të legjitimohen menjëherë, kjo është në interes të demokracisë."

Syri

Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,379
    Postimet në Bllog
    22

Gazetari italian: Rama tregoi se nuk e ka zakon të flasë me gazetarë të lirë dhe të pavarur

Emri:  auto_12refgvdc1717439673.jpg

Shikime: 317

Madhësia:  26.9 KB

Gazetari i emisionit Report në RAI3, Giorgio Mottola ka folur ekskluzivisht për SYRI TV me Armela Ferkon, ku është ndalur edhe te impresionet e tij nga intervista me kryeministrin Edi Rama.

Sipas Mottola, kryeministri tregoi se nuk e ka zakon të flasi me gazetarë të lirë dhe të pavarur dhe nuk e ka zakon t’i përgjigjet pyetjeve jo të përshtatshme për të

Ferko: Si ishte sjella e Ramës. Ai vetë ka përdorur një term në fillim si autokrat, i ngjante?

Mottola: Rama me mua u tregua shumë mikëpritës. Autokrati që helmonte...ishte një batutë por ka pasur momente kur kryeministri tregoi se nuk e ka zakon të flasi me gazetarë të lirë dhe të pavarur dhe nuk e ka zakon t’i përgjigjet pyetjeve jo të përshtatshme për të. Në fillim u përgjigj me disa fyerje, më tha që pyetjet e mia ishin baltë, që nuk isha në gjendja të bëja zanatin tim profesionin tim etj. Më ka akuzuar se prodhoi...këto batuta deligjitimime janë si të një autokrati, por po themi për ta shfajësuar që edhe Meloni përdor të njëjtin sjellje qëndrim vulgar arrogante kundrejt gazetarëve që nuk janë në të njëjtën linjë me të.

Syri

Faqja 6 prej 6 FillimFillim ... 456

Tema të Ngjashme

1. Përgjigje: 4
    Postimi i Fundit: 16-04-2024, 17:07
  2. Vëllai i Erdoganit, Edi Rama, vizitë zyrtare në Izrael
    Nga Albo në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 22-12-2015, 11:26
  3. Përgjigje: 27
    Postimi i Fundit: 07-10-2015, 11:50
  4. Përgjigje: 12
    Postimi i Fundit: 19-05-2014, 17:27
  5. Në pritje të Kryeministrit Edvin Rama
    Nga Xhuxhumaku në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 19
    Postimi i Fundit: 12-09-2013, 08:21

Fjalët Kyçe për Temën

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •