Postuar më parë nga
Albo
Mirë e ka Serafimi. Këta po na bëjnë gazi i botës. Se ne shqiptarët, nuk kemi plot 150 vjet që jemi bërë gazi i botës. Akademikët serbë na kanë nxjerrë "njerëz me bisht", kurse akademikët francezë e britanikë ishin më shumë të interesuar për projektin e tyre të madh të sllavëve të jugut, Jugosllavisë, në kurriz të popullit shqiptar që është popull autokton në ato troje. Na ndanë me kufij në 5 shtete, që të fshinin madhështinë e dikurshme të këtij populli. Kemi pastaj edhe akademikët turq që na thërrasin "Arnautë", (Arianitë), si për të na kujtuar që nuk ishin pasardhësit e Komnenëve që e çliruan Konstandinopojën nga latinët, por ishin mercenarët e Turkmenistanit të sotëm që Komnenët i punësuan si mercenarë në luftën e tyre kundër latinëve (frankëve + venedikasve) që në shekullin e XIII. Kemi edhe akademikët grekë që i ka zënë një hall i madh se nuk e zënë dot diellin me shoshë, dhe nuk e mbulojnë dot të vërtetën që e zbulon sot ADN-ja, që pjesa dërrmuese e grekërve të sotëm ndajnë ADN me shqiptarët. Platforma politike e "Voiro Epirit" ka për qëllim që të fshehi këtë të vërtetë të madhe. Na duhet t'u mbushim mendjen shqiptarëve që janë grekë si ne, para se ata të kuptojmë se e vërteta është se shqiptarët e bënë Greqinë shtet të pavarur. Njerëzit dinë të gënjëjnë, por a gënjen gjaku e antropologjia, o Serafim i Dilove?
Për këto gjëra flet Gjergji Nezha më lart. Ai nuk del në përfundime, ai i evidenton të gjitha këto fakte të antropoligjisë, arkeologjisë, historigrafisë dhe ua servir shqiptarëve sot. Dhe këto fakte e kthejnë gjithë versionin e historigrafisë shqiptare përmbys apo kokëposhtë: Që ishim popull i lashtë e autokton në Ballkan, të gjithë e dinim! Por që jemi një popull që ka ngritur qytetërime, perandori, e kultura me vlera botërore, këtë nuk e dinim. Kuptohet, Serafimi dhe brezi i tij gjithmonë i shikojnë gjërat ngushtë: "Si ka mundësi një shqiptar që deri dje mbahej i lidhur si qen me zinxhir, mund të ketë shkruar historinë për mijëravjeçarë?!" Serafimit i pëlqen të flasi për Longbardët e Italisë, por jo Justinianin e Madh që hodhi themelet e qytetërimit evropian!
Të parët tanë nuk ishin viktima të historisë siç ndihesh ti sot, o Serafim! Ata e shkruajtën historinë e gjithë kontinentit për mijëravjeçarë! Dhe një fjalë e urtë shqiptare thotë: "Atje ku më parë ka rrjedhur lumë, do të pikojë!"
Albo
Krijoni Kontakt