Postuar mė parė nga MI CORAZON
Keshtu qe lerini fyerjet, se nuk shkon.
(...dhe me poshte vazhdohet pa fyerje...)
" Mjere ti o Korēė ( ish lule) , qe t'lan pas shoqet e tua. "![]()
Postuar mė parė nga MI CORAZON
Keshtu qe lerini fyerjet, se nuk shkon.
(...dhe me poshte vazhdohet pa fyerje...)
" Mjere ti o Korēė ( ish lule) , qe t'lan pas shoqet e tua. "![]()
In the sweetness of friendship let there be laughter, for that's how heart finds its morning and is refreshed.
Me vjen cudi qe vetem pas kaq kohesh gazetat filluan te shkruajne dhe per banda ne Shqiperi (sikur ti lexoja lajmet cdo dite une)
Ata te cilet ishin vertet kryetare bandash ne Shqiperi (Korce kryesisht brari) jane tani ne SHBA apo neper bote. Kane hapur te gjithe bizneset e tyre dhe femijet i kane ne shkolla private. Femijet ne Shqiperi, moshataret e mi apo pak me te medhenj, mbeturina te bandave ne Korce, ata qe u vrane e u prene nga injoranca dhe nga zjarri i moshes behen heronj gazetash. Dhe u takon apo jo?! Te pakten nuk mbeten te vrare para gjimnazit, apo para deres se shtepise ku ti shikonte dhe nena e tyre si ju dilnin zorret nga barku, apo duke marre over doze, te vjedhur kete te fundit mga maunet qe leviznin per te medhenjte e qe paguheshin me nga nje zinxhir floriri.
Shqiperia ka mbetur e tille brari, pellgje me mbeturina ngado qe i hedh syte. Gezetat duhet te shkruajne per ata qe mundohen te mbijetojne permes pellgjesh te tilla, jo per ata qe futen e dalin nga burgu per tu shpetuar hakmarrjeve.
p.s. nje pershendetje korrrit (korrit me goje te mbyllur te Verdit)
plaget e korces jane si plaget e tere shqiperise, trafiqe, prostitucioni, krimi, etje etj....ashtu si kudo dhe korca po behet prone e disa familjeve te medha qe kane firma aktivitete fitojne tenderat emerojne de fakto kryetare bashkish apo deputete, kane lidhje te forta me forcat politike ....te gjithe ne si korcare i dime keto....dhe nqs presim qe gjendja te ndryshoje kjo do ndodhe ne kuadrin e gjithe vendit....une per momentin jam pesimist per nje ndryshim te shpejte te situates....ne si popull i ndershem i korces jemi te pafuqishem.....mendoj nje shoqate e krijuar nga njeres te ndershem dhe patriote me nje program te qarte te beje ndergjegjesimin e qyteteareve korcare dhe te gjithe te ngrihemi per te bere detyren tone ndaj korces dhe te mos lejojme hajdutet kriminelet dhe bandat te bejne ligjin ne korce...te gjithe duhet te japim kontributin tone si korcare per te miren e korces dhe jo te shkojme si shqerkat dhe te votojme per deputete apo kryetare bashkie qe deri me sot s'kane bere asgje te mire per korcen.......east or west korca is the best...per ne korcaret
dhe kur te dergjem nen' dhe te zi
dhe kur te behem prape balte e hi
sillmeni vere mbushmeni dolli
dhe shihni po s'u ngjalla perseri....
fytyren vajzes ja stolis me gaz
me lule yje diell dhe ma perqas
pastaj me porosit te mos e ngas
tamam permbys dolline dhe mos zbraz
Sapo e pashe kete temen qe titulli thote se eshte per Korcen , por ne fakt ne te jane pasqyruar shume qytete te tjera te Shqiperise. Korca eshte nje nga ato qytete qe e ka vendin ne fund te kesaj "liste te Zeze". Eshte e kote te vazhdoj me komente te kota me poshte sepse te gjithe ata qe kane jetuar ne korce i dine shume mire kulturen, vlerat dhe traditat e ketij qyteti.
MI Corazon meqenese ketu po flitet per bandat bie plotesisht dakort me mendimin tend. Korcen e kane lene pas shoqet e saj sepse shoqet e saj kane vertet shume banda ne qytetet e tyre. Megithate mua me pelqen me shume ai versioni origjinal i nje poeti te mirefillte.Postuar mė parė nga MI CORAZON
" Mjere ti o Korēė ( ish lule) , qe t'lan pas shoqet e tua. "
Keshtu qe: Lumja ti moj Korca lule, qe i le pas shoqet e tua...
Life is either a daring adventure or nothing.
Pse eshte fshire pergjigjia ime qe nga kjo teme???
You can waste a whole lifetime
trying to be
what you thing is expected of you
but you'll never be free.
Ndryshuar nga Fiori
Ndryshuar pėr herė tė fundit nga Isomer937 : 09-05-2003 mė 08:40
Isomer pergjigjet i hodha une ne kosh. Vete kam lindur dhe jam rritur pjeserisht ne Korēė.
Arsyet duhet ti kishit kuptuar vete, para se te fillonit te pergjigjeshit. Tema nuk titullohet "Te shajme Korcaret", as "Te shajme rrethet e Shqiperise". Vendlindja i dhemb cdo njeriu njesoj, problemet qe po i kanosen shoqerise shqiptare jane njesoj ne te gjitha qytetet e Shqiperise, keshtu vetem sepse ky artikull fliste per Korcen nuk i jep te drejte asnjeriu ta ktheje temen ne beteje luftimi midis gjelash qe pervec kenges se mengjesit nuk dine te bejne tjeter gje.
Pershendetje!
Krijoni Kontakt