Pagat e personelit ushtarak shqiptar në socializëm
1984
ushtar 10 lekë
oficeri ~ 1000 lekë
Kush e di ndonje gje tjeter?
Pagat e personelit ushtarak shqiptar në socializëm
1984
ushtar 10 lekë
oficeri ~ 1000 lekë
Kush e di ndonje gje tjeter?
~ 1952 , 1954
Ushtar 12 muajt e parë 110 lek, > 12 - 120 lek, ... 150 lek
Tetar 120
Rreshter 170 lek (artileri), 160 lek
artileri (profesioneve)
Rreshter i parë 2800 lek
Kapter 3100 lek
Ndryshuar për herë të fundit nga ilia spiro : 05-03-2025 më 04:21
Duaje te afermin tend si veten
Verto (05-03-2025)
Faleminderit,
Ju lutem mund të shkruani diçka më specifike, shembuj.
Rreshter i parë, Kapter , Nëntoger, Toger
Verto (08-03-2025)
Pagat ne kohen e komunizmit ne te gjitha fushat ne pergjithesi bazoheshin mbi postin dhe vjetersine,kishte nje page baze nga ku fillohej puna a karriera deri ne daljen ne pension,pra paga ne pergjithesi ngrihej me kalimin e viteve ku ne shume profesione matej me ane te shkalles qe quhej "kategori",ne disa profesione paga ishte fikse dhe ne disa fusha te tjera kishte "norma" (norma ishte puna qe duhej te kryej ) dhe ne disa te tjera kishte edhe shtese page per te ashtequajturen "veshtiresi pune" etj etj
Sa i perket ushtrise edhe ketu paga bazohej simbas postit sepse gradat ishin hequr,pra fillohej si oficer i thjeshte i sa po dalur nga shkolla dhe karriera vazhdonte me komandant skuadre,komandant reparti,kamandant brigade dhe ne fund posti me i larte komandant divizioni pa llogaritur postet e ministrise apo detyra te ndryshme brenda ushtrise si kunderzbulimi etj etjNe ushtine shqiptare treshja me e larte e ushtrise ishte komanant,komisar dhe shef shtabi (komisari ishte perfaqsuesi i partise apo i ashtequajturi sekretar i partise ne fushat e tjera). Me sa di rroga e komandanti dhe komisarit ishte e njejte ndersa e shefit te shtabit duhet te ishte pak me e ulet.. Mendoj se fillohej me nje page per oficerat reth 6 000 mije lek dhe maksimumi duhet te ishte 12,13 mij leke por baza duhet te ishte diku tek 7-8-9 mij lekshi
Ndryshuar për herë të fundit nga SERAFIM DILO : 08-03-2025 më 14:35
Verto (08-03-2025)
Faleminderit.
Pagat vjetersine - page ushtaraku + 5, 10, 15 %?
dhe shtesa mbi pagën (shtesa të tjera për kushte) + ~ 100, 200, 300 lek?
Si ishte kjo?
Krijoni Kontakt