Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 6
    i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    02-05-2003
    Postime
    3

Question Postnuke ne shqip

Miredita e bravo per punen e bere !

Pasi kerkova pa sukses gjithandej neper web per nje perthim te Postnuke ne shqip, une kisha filluar te perktheja vete. Per ata qe nuk e njohin ende, behet fjale per sistemin e perdorur nga kjo site qe lejon krijim e siteve shume te fuqishme e me funksione te avancuara ne menyre relativisht te thjeshte e krejt falas.

Falenderoj http://www.Alblinux.net qe me sinjalizoi kete site (Albasoul.com) si dhe faktin e perdorimit te Postnuke prej webmasterit.

Pra, pas kesaj hyrjeje te gjate, po vij te thelbi : ku mund te shkarkoj perkthimin shqip te Postnuke ? A ka nevoje per adaptim me versionin aktual - 0.723 (nese po, une mund ta bej vullnetarisht kete adaptim) ? Perse te mos e propozojme ne siten qendrore te Postnuke si dhe ne Sourceforge.net ? Perse te mos krijojme nje site te specializuar Postnuke Albania (ou Shqiperia) ku te gjithe webmasterat shqiptare qe deshirojne, te mundin te marrin falas edhe sistemin qendror, edhe moduket e blloqet e shumta qe egzistojne ? Pra te krijojme nje komunitet te webmasterave shqiptare perdorues te Postnuke ! Nese nje pjese apo te gjithe keta propozime jane te realizuara tashme prej tjeterkujt, faleminderit te me transmetoni kordinatat e tij !

Une e perdor rregullisht per nevojat e mia profesionale ne anglisht e frengjisht e do te deshiroja te ndaja njohurite e mia me te tjere bashkeatdhetare te pasionuar. Per ata qe duan te kene nje ide mbi funksionet e ketij CMS (Content Management System) mund te bejne nje vizite te http://www.Postnuke.com apo te http://www.hepatites.net

Faleminderit paraprakisht per pergjigjet tuaja

Perzemersisht
    Ndryshuar pėr herė tė fundit nga hepatologue : 02-05-2003 mė 13:54

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    02-05-2003
    Postime
    3
    Thjesht nje preēizim te vogel : kur perdor termin "kjo site" e kisha fjalen per Albasoul.com (si shume te tjere mendoja se Forumishqiptar ishte pjese e Albasoul). Pra eshte sita Albasoul qe eshte bazuar mbi sitemin Postnuke.
    @+

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,281
    Postimet nė Bllog
    22
    Perkthimin ne shqip te postnuke per versionin e fundit une nuk e disponoj por jam i bindur qe nuk do te haje me shume se 2 ore per ta perkthyer. Perkthimi i moduleve eshte dicka tjeter. Krijimi i nje postnuke ne shqip si faqe qendrore me pelqen si ide, por nuk me josh aq shume sa do te me joshte 1 vit me pare.

E kam ndjekur projektin postnuke nga afer dhe para 1 viti ishte teper premtues, sot e ka humbur ate zellin dhe vemendjen, pasi shume prej nismetareve jane larguar dhe numri i atyre qe e mirembajne ka rene ndjeshem.

Nuk e kam vendosur ende nese Albasoul do te vazhdoje te perdori postnuke apo ndonje sistem te ri, por aktualisht, jam teper i zhgenjyer nga ecuria e projektit. 4 muaj pa nje release, eshte fakti qe gjerat nuk po shkojne me ritmin e duhur.

Albo
    "Babai i shtetit ėshtė Ismail "Qemali", e zbuloi Edvin shkencėtari!"

i/e regjistruar
    Anėtarėsuar
    02-05-2003
    Postime
    3

Ke te drejte

Per fat te keq, ke te drejte, ekipi eshte shume i perēare dhe vdekja vitin e kaluar e njerit prej programuesve kryesore, i komplikoi me keq gjerat

Nese zgjedh ndonje CMS tjeter (une po vrojtoj nga afer Xaraya, qe me duket goxha premtues), do te pranoja me kenaqesi qe te bashkepunonim per perkthimin e pershtatjen ne shqip.

Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anėtarėsuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,281
    Postimet nė Bllog
    22
    Deshira ime eshte qe te krijojme nje grup cunash qe kane njohuri ne kete fushe qe do te donin te punonin ne nje projekt te tille. Shpenzimet dhe mjetet teknike qe duhen si hosting i mbuloj une, thjeshte duhet te behemi grup pasi secili nga ne nuk e ka kohen te tepert per te mbajtur nje projekt te tille vete.

Asnje projekt nuk ma ka mbushur syrin deri me sot, pervec sistemit te vbulletinit te ketij forumi qe edhe pse nuk eshte open source, kane bere nje pune vertet te shkelqyer. Per momentin, me pelqen te ndertoj dicka mbi user system te vbulletin pasi eshte i thjeshte per vizitoret dhe ofron shume funksionalitet.

Nese je i interesuar dhe njeh cuna te tjere mund te krijojme nje grup dhe mund te krijojme nje projekt tonin.
    "Babai i shtetit ėshtė Ismail "Qemali", e zbuloi Edvin shkencėtari!"

Jo jo , gabim e keni, se pari duhet krijohet fjalori terminologjik i shqipes mandej te perkthen sendet, psh ,fjalen download e per kthejne ne 3 - 4 fjale si zbrite, shkarkoje, merre , etj .. andaj fjalori teminologjik duhet patjeter te behet,
    e di nje here Sami Kqiku i www.revistaclick.com ka dashtur te bej dicka ne kete drejtim , mirepo asgje konkrete.

andaj te kriohet nje teme e re, me prioritet , edhe te diskutohen fjalet e reja.

pershendetje

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund tė hapni tema tė reja.
  • Ju nuk mund tė postoni nė tema.
  • Ju nuk mund tė bashkėngjitni skedarė.
  • Ju nuk mund tė ndryshoni postimet tuaja.
  •