EKSKLUZIVE
Votuesit e përshkruajnë zgjedhjen e tyre të vitit 2024 midis një mandati të dytë të Trump dhe një mandati të dytë të Bidenit si një zgjedhje midis HAKMARJES ose ASGJËSISË në sondazhin e Daily Mail.
- JL Partners u kërkoi 1000 votuesve një fjalë për të përmbledhur planet e Biden dhe Trump
- Rezultatet sugjerojnë se kombi ka një pikëpamje të zymtë për kandidatët e vitit 2024
Nga ROB CRILLY, REPORTER I LARTË POLITIK AMERIKAN PËR DAILYMAIL.COM
PUBLIKUAR: 07:07 EST, 26 dhjetor 2023 | PËRDITËSUAR: 08:46 EST, 26 dhjetor 2023
Votuesit që peshojnë opsionet e tyre përpara zgjedhjeve të vitit 2024 e shohin zgjedhjen e tyre të mundshme në terma të zymtë: Një kandidat që kërkon 'hakmarrje' ose një kandidat pa plane reale për mandatin e tij të dytë.
Ky është rezultati i zymtë i një sondazhi ekskluziv për DailyMail.com, i cili u kërkoi 1000 votuesve të mundshëm për një fjalë për të përshkruar atë që Joe Biden dhe Donald Trump duan secili nga një mandat i dytë.
Rezultatet sugjerojnë se përse kaq shumë votues thonë se janë të pakënaqur me zgjedhjen me të cilën përballen.
Për Biden, ata tregojnë se ai nuk po arrin të komunikojë një manifest të qartë për votuesit.
"Asgjë", ishte fjala më e njohur për të përshkruar atë që ai donte të arrinte, me "ekonominë" dhe "paqe" në radhë.
JL Partners pyeti 1000 votues të mundshëm për një fjalë që ata lidhën me planet e Joe Biden për një mandat të dytë. Rezultatet do të bëjnë lexim të matur për fushatën e presidentit
Zgjedhjet e 2024-ës po shkojnë drejt një përsëritjeje të ndeshjes së 2020-ës mes Joe Biden dhe Donald Trump. Votuesit nuk duken të entuziazmuar nga perspektiva
Reja e fjalëve është shumë e ndryshme për Trump, i cili ndoshta ka qenë shumë i suksesshëm në sinjalizimin e synimeve të tij.
Ish-presidenti, i cili shpenzon një pjesë të madhe të kohës së tij duke kundërshtuar kundërshtarët dhe kritikët, lidhet me: 'Hakmarrjen', 'pushtetin' dhe 'Diktaturën'.
"Ajo e distilon thelbin e kësaj fushate mjaft saktë," tha autori dhe komentatori konservator Matt Lewis.
“Në rastin e Donald Trump, marka që është shfaqur është ajo që ai e ka kultivuar qëllimisht dhe ai ka kërkuar të bëhet kandidati i hakmarrjes.
“Në rastin e Bidenit, mendoj se ky nuk është ndoshta një lajm i mirë. Por përsëri nuk është e tmerrshme: mund të ishte e vjetër, mund të kishte qenë e çmendur.
'Përkundrazi, nuk është asgjë. Është një fletë bosh. Dhe ata thonë se vanilja është aroma më e njohur e akullores.'
Të dy kandidatët kanë pasur probleme për të nxjerrë mesazhin e tyre në muajt e fundit.
Paraqitjet e fushatës së Trumpit janë përfshirë mes datave të gjyqit dhe përgatitjes ligjore. Ndonjëherë atij i është dashur të përdorë hapat e sallës së gjyqit për të dhënë tiradat e tij politike, duke kundërshtuar prokurorët dhe gjyqtarët që ai tha se synonin ta mbanin atë nga Shtëpia e Bardhë.
Trump ka përdorur fjalime në tubime dhe paraqitje të tjera për të kundërshtuar kundërshtarët. Madje, ai është prirur në idenë e të qenit diktator ndonjëherë, si një mënyrë për t'i bërë gjërat
Në vitin e ri ai është planifikuar të rikthehet në rrugën e fushatës në Iowa, përpara grupeve parlamentare në mesin e janarit, dhe shansin e tij të parë të madh për të fituar fitore kundër kundërshtarëve të tij republikanë për nominimin e partisë.
Ndërkohë, Biden është përpjekur të menaxhojë një sërë krizash. Nga Ukraina në Lindjen e Mesme e deri në kufirin me Meksikën, ai ka luftuar me kërkesat e aleatëve ndërkombëtarë, si dhe miqve dhe armiqve të Kongresit, nga Shtëpia e Bardhë.
Sondazh pas sondazhi ka treguar se mesazhi i tij pozitiv, se ai është personi më i mirë për të menaxhuar rimëkëmbjen ekonomike nga pandemia, po bie në vesh të shurdhër.
Ndihmësit privatisht thonë se ai do të rrisë aktivitetet e fushatës së tij në vitin e ri.
Nuk mund të vijë shpejt për mbështetësit e tij. Ai e ka parë avullimin e avantazhit të tij ndaj Trump në gjashtë muajt e fundit.
Në një ndeshje kokë më kokë, sondazhi ynë i DailyMail.com kishte Biden një pikë përpara në qershor; një pikë prapa në shtator dhe tetor, dhe tani tre pikë prapa.
James Johnson, bashkëthemelues i firmës së sondazheve JL Partners, tha se retë e fjalëve u bënë për lexim të zymtë.
“Biden mund të mos e ketë ndezur botën tre vjet më parë, por ai ishte kandidati i qetësisë dhe rimëkëmbjes nga pandemia. Tani ai është njeriu asgjë”, tha ai.
Dhe për Trump, në vend që njerëzit të mendojnë se ai ka një plan për të rivendosur Amerikën, shumica mendojnë se ai është vetëm për hakmarrje personale.
Ky mund të mos jetë mesazh fitues në vetvete, shtoi ai.
Reja e fjalëve për mendimet e të pavarurve për një mandat të dytë të Bidenit tregon se sa punë duhet të bëjë ai për të fituar mbi votuesit lundrues. Disa e shohin atë si të interesuar vetëm për të mbajtur pushtetin
Ndërsa Biden u ofron votuesve të pavarur diçka si një fletë boshe, ata kanë një imazh të qartë se kush është Trump dhe çfarë mund të kërkojë ai në një mandat të dytë
“Por pa një alternativë të mundshme nga Biden, ata mund të zgjedhin gjithsesi Trump; të paktën "hakmarrje" do të thotë të bësh diçka.
“Fushata e Bidenit do të shpresojë të përcaktojë vizionin e tyre për mandatin e tij të dytë në muajt e ardhshëm për të ndryshuar pikëpamjet. Por pyetja e madhe është, a po dëgjon publiku amerikan?'
Trump ka qenë i qartë në atë që planifikon për një mandat të dytë. Ai ka folur për kërkimin e 'armatizimit' të Departamentit të Drejtësisë dhe për 'hakmarrjen' përsëri të armiqve që ai i ka quajtur 'parazitë'.
Pas dhunës së 6 janarit, ekipi i tij kryesor përbëhet nga besnikë, të cilët mund të kenë më pak gjasa të frenohen sesa zyrtarët e tij të mandatit të parë.
Dhe kur atij iu kërkua drejtpërdrejt nga prezantuesi i Fox News, Sean Hannity, të premtonte 'nuk do të abuzoni kurrë me pushtetin si hakmarrje ndaj askujt?' përgjigja e tij ishte krijuar për të shkaktuar zemërim: " Përveç ditës së parë".
Në retë e fjalëve të tyre, demokratët tregojnë se po dëgjonin: Pushteti, diktatura, korrupsioni, të gjitha veçori, së bashku me shkatërrimin, anarkinë dhe korrupsionin.
JL Partners anketoi 1000 votues të mundshëm për qëllimet e tyre për zgjedhjet e 2024. Ata treguan se Trump ka zgjatur epërsinë e tij ndaj Biden në gjashtë muajt e fundit
Republikanët përdorin terma që janë më miratues: Amerikë, sukses dhe paqe, si dhe të tjerë që shohin një lider që do të trajtojë probleme të ngutshme si kufiri dhe ekonomia.
Demokratët kanë një ide më të qartë se çfarë mendojnë se Biden dëshiron të arrijë në një mandat të dytë. Fjalët kryesore që ata zgjodhën ishin: Ekonomi, demokraci dhe paqe.
Strategu demokrat Hank Sheinkopf tha se rezultatet treguan se njerëzit kishin ndjenja të forta për Trump, por ishin më pak të sigurt për Biden.
Kjo mund të jetë një dobësi për presidentin, tha ai.
“Strategjia e Biden-it tani është të sigurohemi që njerëzit e dinë që Trump nuk është kundër sistemit tonë demokratik. Se retorika e tij është e rrezikshme, prandaj ai është i rrezikshëm”, tha ai.
"Por ajo që thotë ky sondazh është se mund të mos jetë kështu, sepse ne vërtet nuk e dimë nëse njerëzit mendojnë se ai është i rrezikshëm apo jo."
Burimi: Daily Mail
Krijoni Kontakt