Close
Duke shfaqur rezultatin -9 deri 0 prej 3
    Shpirt Shqiptari Maska e Albo
    Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,380
    Postimet në Bllog
    22

Spanjë: Arrestohet Lulzim Berisha, ish kreu i bandës kriminale të Durrësit

Arrestohet në Spanjë Lulzim Berisha

Ish kreu i bandës së Durrësit, Lulzim Berisha, është arrestuar këtë të enjte (14 dhjetor) në Spanjë. Lajmi është bërë publik nga Policia e Shtetit përmes një komunikate zyrtare për shtyp.

Policia njofton se si rezultat i bashkëpunimit të FAST Albania me homologët spanjollë u bë e mundur lokalizimi dhe arrestimi i Lulzim Berishës, një personi me rrezikshmëri të lartë shoqërore.

Organet ligjzbatuese po vijojnë me plotësimin e dokumentacionit për ekstradimin e Lulzim Berishës drejt Shqipërisë.

“Finalizohet operacioni policor i koduar “Sant Joan”.

Si rezultat i bashkëpunimit të FAST Albanias me FAST Spanjën, falë informacioneve të siguruara përmes inteligjencës policore nga Policia e Shtetit dhe shkëmbimiet të tyre në kohë, me strukturat e Policisë spanjolle, u bë e mundur kapja e shtetasit me rrezikshëmri të lartë shoqërore Lulzim Berisha.

Vijon bashkëpunimi me autoritetet spanjolle, për plotësimin e dokumentacionit, me qëllim ekstradimin e këtij shtetasi, në Shqipëri”, thuhet në njoftimin e Policisë së Shtetit.

Lulzim Berisha u arrestua në 6 prill 2006, ndaj tij Prokuroria e Krimeve të Rënda ngriti 10 akuza, përfshirë krijimin e një organizate kriminale dhe një seri vrasjesh e atentatesh të kryera pas trazirave të vitit 1997 dhe deri në vitin 1999.

Më 16 janar 2012, Lulzim Berisha u dënua me burgim të përjetshëm nga Gjykata e Shkallës së Parë të Krimeve të Rënda për pesë vrasje dhe disa atentate.

Organizata e drejtuar prej tij akuzohej për vrasjen e Dritan Sallakut, Viron Currit, Arjan Pajës, Marsel Sotirit, Dritan Dishës dhe Ervin Lames. Vendimi u la në fuqi edhe nga Apeli.

Por, Gjykata e Lartë, në vitin 2014, rrëzoi dënimin me burgim të përjetshëm Berishës dhe vendosi 25 vjet burg për ish-kreun e bandës së Durrësit.

Lulzim Berisha u lirua me kusht nga burgu në 5 dhjetor të vitit 2016, 5 vite para se t’i përfundonte afati.

Në vitin 2020 Berisha është shpallur në kërkim nga SPAK, për krime të tjera të rënda, të ndodhura 17 vite më parë, por të zbardhura pas dëshmiev të të penduarit të drejtësisë Luftar Reçi.

Më pas, më 7 dhjetor 2021, Gjykata e Lartë vendosi rikthimin në burg të Lulzim Berishës.

Edhe Gjykata Kushtetuese, më 27 maj 2022, ka vendosur të lërë në fuqi vendimin e Gjykatës së Lartë për rikthimin në burg të ish-kreut të bandës së Durrësit.

Euronews

Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,380
    Postimet në Bllog
    22

Për: Spanjë: Arrestohet Lulzim Berisha, ish kreu i bandës kriminale të Durrësit

Publikohet foto e Lulzim Berishës pas arrestimit në Spanjë

Emri:  Lul-Berisha2.jpg

Shikime: 210

Madhësia:  14.7 KB

I shumëkërkuari Lulzim Berisha është arrestuar këtë të enjte (14 dhjetor) në Spanjë. Lajmi është bërë publik nga Policia e Shtetit përmes një komunikate zyrtare për shtyp.

Euronews Albania ka sigurar dhe foton e parë të ish-kreut të bandës së Durrësit pas arrestimit nga autoritetet spanjolle.

Policia e Shtetit po vijon punën për ekstradimin e të shumëkërkuarit drejt Shqipërisë, me qëllim zbatimin e vendimit të Gjykatës Kushtetuese për rikthimin në burg.

Lulzim Berisha u arrestua për herë të parë në 6 prill 2006, ndaj tij Prokuroria e Krimeve të Rënda ngriti 10 akuza, përfshirë krijimin e një organizate kriminale dhe një seri vrasjesh e atentatesh të kryera pas trazirave të vitit 1997 dhe deri në vitin 1999.

Më 16 janar 2012, Lulzim Berisha u dënua me burgim të përjetshëm nga Gjykata e Shkallës së Parë të Krimeve të Rënda për pesë vrasje dhe disa atentate.

Organizata e drejtuar prej tij akuzohej për vrasjen e Dritan Sallakut, Viron Currit, Arjan Pajës, Marsel Sotirit, Dritan Dishës dhe Ervin Lames. Vendimi u la në fuqi edhe nga Apeli.

Por, Gjykata e Lartë, në vitin 2014, rrëzoi dënimin me burgim të përjetshëm Berishës dhe vendosi 25 vjet burg për ish-kreun e bandës së Durrësit.

Lulzim Berisha u lirua me kusht nga burgu në 5 dhjetor të vitit 2016, 5 vite para se t’i përfundonte afati.

Në vitin 2020 Berisha është shpallur në kërkim nga SPAK, për krime të tjera të rënda, të ndodhura 17 vite më parë, por të zbardhura pas dëshmiev të të penduarit të drejtësisë Luftar Reçi.

Më pas, më 7 dhjetor 2021, Gjykata e Lartë vendosi rikthimin në burg të Lulzim Berishës.

Edhe Gjykata Kushtetuese, më 27 maj 2022, ka vendosur të lërë në fuqi vendimin e Gjykatës së Lartë për rikthimin në burg të ish-kreut të bandës së Durrësit.

Euronews
    Ndryshuar për herë të fundit nga Albo : 15-12-2023 më 13:08

Anëtarësuar
    16-04-2002
    Vendndodhja
    Philadelphia
    Postime
    33,380
    Postimet në Bllog
    22

Për: Spanjë: Arrestohet Lulzim Berisha, ish kreu i bandës kriminale të Durrësit

“Me dokumente bullgare, i veshur si turist”- detajet e arrestimit të Lulzim Berishës

Emri:  WhatsApp-Image-2023-12-14-at-17.51.12.jpg

Shikime: 160

Madhësia:  32.3 KB

Mediat spanjolle kanë sjellë detaje lidhur me arrestimin e ish-kreut të bandës së Durrësit, Lulzim Berisha. Një pjesë e gazetave të këtij shteti shkruajnë se Berishës i janë gjetur me vete dokumente identiteti bullgar në momentin e arrestimit, ndërsa thonë se ai mund të refuzojë ekstradimin drejt Shqipërisë.

Për shkak të rrezikshmërisë së tij, mediat spanjolle thonë se në operacion janë angazhuar shumë forca të policisë kombëtare në zonën e Alicante. Mediat shkruajnë pamjet e Berishës pas arrestimit i ngjajnë më tepër një turisti që ka zgjedhur Costa Blanca si destinacion pushimi dhe jo i një ish-kreu të një bande kriminale, i dënuar me burgim të përjetshëm për dhjetëra vrasje të kryera nga organizata e tij në Shqipëri.

Në shumicën e shkrimeve të mediave spanjolle, Berisha përshkruhet si një person me rrezikshmëri të lartë shoqërore, duke ju referuar profilit të tij dhe akuzave për disa vrasje dhe drejtimin e një rrejti të fuqishëm kriminal në Shqipëri.

Autoritetet shqiptare kanë nisur procedurat për ekstradimin drejt Shqipërisë me qëllim zbatimin e vendimit të Gjykatës Kushtetuese për rikthimin në burg.

Lulzim Berisha u arrestua për herë të parë në 6 prill 2006, ndaj tij Prokuroria e Krimeve të Rënda ngriti 10 akuza, përfshirë krijimin e një organizate kriminale dhe një seri vrasjesh e atentatesh të kryera pas trazirave të vitit 1997 dhe deri në vitin 1999. Më 2012, ai u dënua me burgim të përjetshëm nga Gjykata e Krimeve të Rënda për pesë vrasje dhe disa atentate. Por, Gjykata e Lartë, në vitin 2014, rrëzoi dënimin me burgim të përjetshëm Berishës dhe vendosi 25 vjet burg. Ish-kreu i bandës së Durrësit u lirua me kusht nga burgu në 5 dhjetor të vitit 2016, 5 vite para se t’i përfundonte afati.

Në vitin 2020 ai u shpallur në kërkim nga SPAK, për krime të tjera të rënda, të ndodhura 17 vite më parë, por të zbardhura pas dëshmive të të penduarit të drejtësisë Luftar Reçi.

Euronews
    Ndryshuar për herë të fundit nga Albo : 15-12-2023 më 13:08

Tema të Ngjashme

1. Lulzim Basha: Ja familjet kriminale që Edi Rama bëri deputetë
    Nga Albo në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 2
    Postimi i Fundit: 05-05-2021, 14:37
  2. Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 24-04-2015, 14:56
  3. Përgjigje: 34
    Postimi i Fundit: 21-01-2014, 14:32
  4. Lulzim Basha zyrtarisht kreu i bashkisë së Tiranës
    Nga RaPSouL në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 108
    Postimi i Fundit: 13-06-2011, 05:37
  5. Arrestohet Nikoll Syziu, kreu i bandës së Mirditës
    Nga Albo në forumin Tema e shtypit të ditës
    Përgjigje: 0
    Postimi i Fundit: 25-10-2007, 01:32

Fjalët Kyçe për Temën

Regullat e Postimit

• Ju nuk mund të hapni tema të reja.
  • Ju nuk mund të postoni në tema.
  • Ju nuk mund të bashkëngjitni skedarë.
  • Ju nuk mund të ndryshoni postimet tuaja.
  •