Kash Patel: Si nuk e pa administrata e Biden ardhjen e Luftës së Tretë Botërore?
Nga Kash Patel
Në vend që të analizojnë se si agjencitë supreme të inteligjencës dhe superfuqitë botërore humbën sulmin e HAMAS-it ndaj Izraelit, media po sensacionalizon aktualitetin e tij. Kjo është pjesa e frikshme, nuk është gabim, është një akt i qëllimshëm armatosje nga administrata Biden e aparatit tonë të sigurisë kombëtare.
Komuniteti i inteligjencës, ashtu si autoriteti ynë komandues kombëtar drejtohet nga një gjë, Komandanti i Përgjithshëm. Pavarësisht nëse e rritni madhësinë e saj është një harengë e kuqe, kur riorientoni mijëra individë në karrierë të trajnuar për të zbuluar perspektivat e luftës, keni më pak personel dhe kapacitet për të zbuluar mjedisin e kërcënimit. Është e thjeshtë; ka vetëm kaq shumë para, makineri dhe personel për t'i drejtuar kundër armiqve tanë.
E di nga dora e parë gjatë administratës Trump, prioritetet tona të inteligjencës kombëtare ishin organizatat e huaja terroriste dhe mposhtja e një Irani bërthamor. Ne kishim qeliza dhe grupe specifike brenda IC të dedikuar kundër grupeve si HAMAS dhe Irani, ato ishin prioritetet e nivelit të lartë. Presidenti Trump e bëri këtë mision të thjeshtë, mposhtja e armiqve tanë do të jetë gjithmonë përparësia kryesore në arsenalin e tij të mbrojtjes kombëtare. Ne përdorëm të gjitha opsionet, të hapura dhe të fshehta.
Korniza Kombëtare e Prioriteteve të Inteligjencës (NIPF), është mburoja e përpjekjeve tona për sigurinë kombëtare. Çfarë është NIPF? E përcaktuar thjesht, në mesin e një analize të kërcënimeve me shumë nivele, secila Shtëpi e Bardhë është e ngarkuar me detyrën për t'i dhënë përparësi kërcënimeve më të mëdha ndaj Shteteve të Bashkuara dhe aleatëve tanë. Në administratën Trump, kjo ishte e thjeshtë, AQ, ISIS dhe organizatat e huaja terroriste ishin të gjitha prioritetet kryesore. Çdo vit Shtëpia e Bardhë krijon një raft dhe grumbull të ri brenda NIPF, për shembull gjatë vitit të parë të Bidenit, ndryshimi i klimës ishte prioriteti kryesor. Mos më besoni, CONOP i parë i DoD-së së tij (koncepti i operacioneve, mandati që lëviz timonin e DoD) ishte mbi ndryshimin e klimës. Jo terroristët, jo CCP, jo Irani dhe jo kartelet (siç bëmë gjatë mandatit të Trump), por moti. Është dështimi juaj kritik i inteligjencës i nxitur nga dëshira e Biden për të armatosur inteligjencën për qëllime narrative politike. Dhe ishte e qëllimshme. Ky është ndryshimi midis Trump dhe Biden. Tani bota sheh se çfarë ndodh kur ju nuk e bëni këtë.
Menjëherë pasi administrata e Biden-it vetëm disa javë më parë i dha Iranit 6 miliardë dollarë fonde, lajmet e rreme e shpallën këtë një fitore gjithëpërfshirëse, sepse ato mbanin narrativën e rreme se kjo ishte një fitore për sigurinë globale. Një ditë pasi Irani mori këtë grumbull parash, ata dëbuan çdo inspektor të OKB-së që ruhej kundër prodhimit të tyre të materialeve të shkallës së armëve bërthamore.
Mediat vazhduan të shtypin histori të rreme se Amerika do të ketë mbikëqyrjen e të gjitha fondeve, sepse administrata e Biden-it u tha atyre që ta thonë këtë. Tani e shihni fuqinë e këtyre fushatave dezinformuese. Realiteti, presidenti i Iranit, një ditë pas marrjes së parave deklaroi pa mëdyshje se Irani do t'i përdorë fondet ashtu siç e shohin të arsyeshme, me zero mbikëqyrje. Si anë, është një trillim i plotë të besosh se Amerika mund të ketë ndonjë mbikëqyrje të këtyre fondeve - për të kuptuar Afganistanin dhe Ukrainën.
Ju nuk keni nevojë të jeni në sigurinë kombëtare për të ditur se planifikimi i një deklarate lufte të kësaj përmasash nga HAMAS dhe Irani kërkon mijëra njerëz, muaj punë dhe bashkëpunim të mundimshëm. A duhet të besojmë se Biden IC 'sapo humbi' në inteligjencë, ishte një boshllëk? Jo për një sekondë, ishte një vendim i qëllimshëm për t'i dhënë përparësi motit, diversitetit/përfshirjes dhe dhënies së parave terroristëve, pastaj sigurisë së nesh dhe aleatëve tanë.
Kur kërkon mijëra zyrtarë të IC-së, e gjithë karriera e të cilëve është shpenzuar duke luftuar kundër kërcënimeve aktuale të nivelit të lartë dhe i detyron ata të studiojnë ndryshimin dhe diversitetin klimatik, ky është rezultati. Nuk mund të presim që Amerika, as aleatët e saj, të shkatërrojnë terrorizmin, kur ju u keni kërkuar atyre të ruajnë diellin që perëndon. Trump kishte dedikuar qeliza të inteligjencës dhe mbrojtjes të fokusuara kundër Hamasit, Iranit dhe grupeve të milicisë shiite. Kjo punë mund të ndalet vetëm me riorganizimin e NIPF-së me përgjegjësinë e komandantit të përgjithshëm. Nuk është gjimnastikë e komplikuar e qeverisë, por thjesht armatim i qeverisë për të kënaqur një axhendë radikale shkatërruese dhe media.
Mos më besoni, këtu është një tjetër dozë realiteti, Jake Sullivan, këshilltari aktual për sigurinë kombëtare i presidentit dhe autori i tregimit të rremë të Rusisë Gate Alfa Bank, deklaroi patjetër vetëm një javë më parë, Lindja e Mesme nuk ka qenë kurrë më shumë paqen. Si po plakeni?
Kur keni Gangsterë të korruptuar të qeverisë që drejtojnë sigurinë tonë kombëtare, ky është rezultati. Si shënim anësor, meqenëse ne dërguam 7 vjet sipërfaqe në sistemet e mbrojtjes raketore ajrore (vetëm një shembull) në Ukrainë së bashku me 120 miliardë dollarë, çfarë ndodh kur Izraeli na thërret për ndihmë.
Më keq akoma, çfarë ndodh kur zbulojmë se pengjet e marra nga HAMAS janë amerikanë, ose të vrarët ishin një nga tanët. A i besoni kësaj administrate sigurinë tonë kombëtare? Ndoshta Biden do t'i japë përsëri 6 miliardë dollarë të tjerë Iranit në 11 shtator.
Kash Patel - ish-shefi i shtabit për Departamentin e Mbrojtjes dhe Zëvendës Drejtor i Inteligjencës Kombëtare gjatë administratës Trump. Ai është autori i librit të ri, Gangsterët e Qeverisë.
Burimi: TGP
Krijoni Kontakt